Prva knjiga

CakiSRB

Obećava
Poruka
52
Cao,ja sam novi clan ovde tako da mi nemojte nesto zameriti.
Imam 16 god i do sada nisam procitao ni jednu knjigu (osim lektira) ali planiram da pocnem,sta mi vi predlazete i sta je najbolje za moj uzrast ?
Hvala

A zar lektire nisu knjige? Dobro je ako si procitao sve lektire.I dok si dete a i kasnije u srednjoj skoli,medju lektirama ima izvanrednih dela,tako da nemas razloga da se osecas ostecenim.Nastavi da citas i posle skole,i sad na raspustu.

Ја ти замерам што пишеш латиницом. Мрзи те да пребациш, или шта? Ако и у школи тако пишете, латиницом, скрене ли вам неко пажњу?

Poslednja izmena:
Cao,ja sam novi clan ovde tako da mi nemojte nesto zameriti.
Imam 16 god i do sada nisam procitao ni jednu knjigu (osim lektira) ali planiram da pocnem,sta mi vi predlazete i sta je najbolje za moj uzrast ?
Hvala

Prva ti je knjiga kao prva devojka u koju se zaljubiš :heart:- treba da ti bude lepa:manikir:, zanimljiva:hahaha: i da ti se svidja:rumenko: i naravno da uspostaviš dobru komunikaciju sa njom:cmok::cmok2:, odnosno da se prepoznate:zag:...I sad koju ti knjigu preporučiti a da ti ona razvije ljubav prema čitanju i književnosti...teško pitanje. Moj ti je savet, mada sada si na raspustu:bye:, da zatražiš savet od svog profesora srpskog jezika...

Ја ти замерам што пишеш латиницом. Мрзи те да пребациш, или шта? Ако и у школи тако пишете, латиницом, скрене ли вам неко пажњу?

U cemu je tvoj problem? Latinica je ustavom prihvaceno pismo, a drugo, engleska tastatura je osnovno "pismo" na forumima.

@CakiSRB: Moras reci sta ti se svidja, o cemu bi voleo da citas, pa da te savetujemo. Preporucujem ti enciklopedije, tu mozes naci osnovno o svemu, pa ako te nesto zainteresuje, mozes dalje iscitavati. Tako sam ja stigao od znatizeljnog deteta do diplomiranog istoricara :)

U cemu je tvoj problem? Latinica je ustavom prihvaceno pismo, a drugo, engleska tastatura je osnovno "pismo" na forumima.

@CakiSRB: Moras reci sta ti se svidja, o cemu bi voleo da citas, pa da te savetujemo. Preporucujem ti enciklopedije, tu mozes naci osnovno o svemu, pa ako te nesto zainteresuje, mozes dalje iscitavati. Tako sam ja stigao od znatizeljnog deteta do diplomiranog istoricara :)
Немој да причаш оно што не знаш. Где то у Уставу пише да је латиница српско писмо, или да је прихваћена (као писмо српског језика). Историчар си, како би ти указивао ђацима да пишу српским писмом да си професор?
Није енглеско писмо, него основна латиница, али не на форумима већ то важи за интернет адресе.

Немој да причаш оно што не знаш. Где то у Уставу пише да је латиница српско писмо, или да је прихваћена (као писмо српског језика). Историчар си, како би ти указивао ђацима да пишу српским писмом да си професор?
Није енглеско писмо, него основна латиница, али не на форумима већ то важи за интернет адресе.

Ne pise da je latinica srpsko pismo, vec pise da je cirilica sluzbeno pismo. To znaci da u nesluzbenim spisima, kao i naravno po forumima, mozes koristiti latinicu. U svakom slucaju, nije mi bilo jasno sto napadas coveka za pisanje po forumima. Ja pisem cirilicom, jer sam navikao, ali po forumima ne.

Back