Prva ekonomija sveta? Polovina građana SAD penziju može samo da sanja

Pit i to je Amerika....

Dzoni Stulic legenda

amerika nije rad i znoj
postoje holivud i frenki boj
diznilend bejzbol i rok end rol
godine očaja godine nade
jedni ruše a drugi grade
prolaze ratovi padaju vlade
pitove ruke više nisu mlade
od aljaske do meksika
to je ona druga slika
pit ... i to je amerika
u buci u larmi u rudniku
na farmi
pitove ruke vise nisu mlade
šezdeset godina za dolar rade
a negdje daleko u ilinoji
nadgrobna ploča stoji
i prazan kovčeg čeka
da pit stigne iz daleka
od aljaske do meksika
to je ona druga slika
pit ... i to je amerika
kad umoran zaspe
i više se ne probudi
jedino za čime žudi
je da
umjesto blaženstva i raja
vidi zoru kako rudi
i sunce starog kraja
od aljaske do meksika

koliko im je dobro u jamerici po pitanju zdravlja
na angro sa receptom o insulinu , prelaze kod nas u KANADU za mesecne doze za lecenje, jer ne mogu placati , to njihovo bogatstvo , bitbolestan a u jamerici , sta vise u vestima udarnim , govnomer iz floride , pokusava da se i u floridi , otvaraju nase farmacije , i da se mogu i kupovati lekovi.
stim da se pitaju , kako je moguce da za isti lek , istoga proizvodjaca u KANADI BUDE DESTO STRUKO JEFTINIJI a u jamerici , za toliko bude skup.
300 dolara spram 3000 dolara za mesecnu dozu istoga leka

Amerika je jako kontrolisana zemlja i Srbi su navikli na razne torture pa se ne zale. Amerikanci su u poslu potpuno klasa za sebe.

Dacu primer iz svog malog zivota :)
Narucim nesto preko interneta iz USA i dobijam u roku od sat vremena obavestenje da su stvari poslate.
I poredjenja radi navescu jedno od “gorih” iskustava iz Kanade. Narucim nesto i posle tri dana mi stigne obavestenje da to nemaju trenutno, ali ce mi poslati do nekog datuma. Prolaze i nedelju dana posle datuma i nista. Pozovem njihov centar i pitam sta se desava, a oni mangupi su zaboravili negde i onda mi hitno posalju istog momenta. Meni mnogo vise odgovara opustenost u Kanadi nego oni super efikasni amerikanci... ko da nisu ljudi nego masine.

Back