Prsten, Puška

Kupio sam prsten, odmah zatim kupio sam pušku.

Zoran me je gledao tupo, Nebojša setno.

" Momci… svaka čast za sve ali naši putevi se ovde razilaze...ćao ! „

Rekao sam to sasvim polako i dovoljno ubedljivo da su momci shvatili da se ne šalim.

Prsten sam stavio na mali prst, sijao je zlokobno dok je šaputao svoje tajne.

Repetirao sam pušku i naslonio je na desnu nogu, prst je bio na orozu.

Polako sam išao sredinom glavne ulice. Sijao je neon, u kontrastu sa mračnim nebom to je bila zanimljiva kompozicija.

Jasno sam znao šta treba uraditi. Težina na mom srcu gorela je vekovima.

Nedomici je bio kraj, škorpion u mom džepu je napokon progovorio i jasno dao do znanja da dvoumici mesta više nema.

Ona je morala da nestane sa lica zemlje. Neće bilo dovoljno vratiti je u pepeo. Njena izdaja je bila gora i ona mora večno putovati i nikada ne stići, bol koju će pritom osećati ravna je potpunoj haotičnosti gde se čupa kosa i udara glavom o zid.
Tamo ću je poslati.

Gavrani su pametno shavatali da će ispod njih teći nešto nalik na krv. Skrasili su se u svojim krošnjama i nisu imali nameru da gledaju.

Kosa mi se lepila u znoju, očekivao sam da se pojavi.

Udario je jak vetar, nosio je ulično djubre i lepio ga za mene, ubrzo sam se jako teško pokretao, đubre se nagomilavalo. Podigao sam pušku ispred. Bilo je dovoljno da ugledam cilj.

Još jedanput sam u utrobi osetio senku romantizma, bacio sam kletvu na nju.

Tada sam je video. Stajala je nepomično sa blagim i iskrenim smeškom.

“ Znači to je to. “ - rekla je mirno.

“ Da. “ - pucao sam i ciljao u glavu.

Pala je. Nisam je ni pogledao, znao sam da nije kraj.

Iz podhodnika je izašla ponovo , oči su joj blistale, odsjaj je zvecnuo o moj prsten.

Pucao sam ponovo, pogodio je posred čela, silina metka je vratila u podhodnik.
Teško sam hodao dalje. Pretvorio sam se u gomilu đubreta i nije mi bilo lako da koračam i ciljam.

Naglo sam okrenu glavu. U dubini pasaža caklio se tamno crveni karmin.

Pucanj je odjeknuo kao bomba, stakla na izlozima su popucala, ona je pala i više se nikada nije podigla.

Tužno, obzirom da me je nekada višestruko više volela.

P.S.
Zahvalan sam na inspiraciji za ovu priču:
Nebojši Antonijeviću i Zoranu Kostiću
Bend Partibrejkers. Pesma „Prsten”

Prilozi

• Noć Slomljenih Strela front .jpg
    Noć Slomljenih Strela front .jpg
    167,4 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
"Čujjjj...mladiććććuuu...misliiim....napiši svoju pesmuuu onooooo...."
:cool: :lol: :hahaha:
1."Poljubac Žene Zmaja"/poezija ;)
2."Noć Slomljenih Strela"/proza
3."Ishpd Na Nišanu"/poezija - izdato ;) guglaj
Uskoro:
4. "Epicentar"/poezija
5."Spontano Sagorevanje"/proza ;)
6. "Misli o Mislima"/ poetska teozofija

Mislio sam da ste ovde na Krstarici malo drugačiji. Imao sam na FB. sa 5452 pratioca i sve sam obrisao. Na X-u, nema puno glupih komentara i besmislene diskusije kada je umetnost u pitanju. Ovo je kratka priča ne pesma. Antonu (Partibrejkers) sam prvom pročitao, kada sam je napisao...njegov komentar je za mene bio više nego dovoljan. :)
Pozdrav, @Black_star ti izvini što sam napisao da mi se tvoja pesma sviđa, kao i svi mislio si sam ironičan... ako si ti bio ironičan i šaljiv i tako napisao pesmu, to ne znači da je pesma loša, ako nije tako još jednom izvini. Ja sam napisao toliko pesama da sam siguran, da neke neće, niko nikada pročitati. Ja vam dajem svoja "mala dela", komentar treba biti ljudski. Pesma "Prsten" je "inspiracija". Partibrejkers je prestao da svira "Prsten", jedno vreme, pre desetak godina. U razgovoru sa Antonom shvatio sam da se on zazire ("plaši se") da svira taj tekst. Pročitao sam mu priču, rekao je šta je rekao ali od tada ponovo svira "Prsten". Ajde živi bili... :)

Poslednja izmena:
Ne sviđa mi se.
U ovo doba femicida djeluje još bolesnije.
Da... pakao, slika pakla, strašan košmar, neizreciva bol... Femicid
Ne sviđa mi se.
U ovo doba femicida djeluje još bolesnije.
Super što ti se ne sviđa i to volim da čujem ali............... da razjasnimo da je ova priča potpuno izmišljena i nema nikakve veze sa stvarnim događajem ili femicidom. Nema osnova za verovanje da se nešto slično dogodilo, niti postoji bilo kakav dokaz koji bi podržao ove tvrdnje. Priča je plod mašte autora (mene) i nema nameru da propagira nasilje ili da ga povezuje sa stvarnim događajima.
@Kćerka Direktora Cirkusa - Molimo Vas da ne širite neproverene informacije i glasine koje mogu izazvati nepotrebnu paniku i zabrinutost.

1."Poljubac Žene Zmaja"/poezija ;)
2."Noć Slomljenih Strela"/proza
3."Ishpd Na Nišanu"/poezija - izdato ;) guglaj
Uskoro:
4. "Epicentar"/poezija
5."Spontano Sagorevanje"/proza ;)
6. "Misli o Mislima"/ poetska teozofija

Mislio sam da ste drugačiji ovde na Krstarici malo drugačiji. Imao sam na FB. 5452 pratioca i sve sam obrisao. Na X-u, nema puno glupih komentara i besmislene diskusije kada je umetnost u pitanju. Ovo je kratka priča ne pesma. Antonu (Partibrejkers) sam prvom pročitao kada sam je napisao...njegov komentar je za mene bio više nego dovoljan. :)
Pozdrav, @Black_star ti izvini što sam napisao da mi se tvoja pesma sviđa, kao i svi mislio si sam ironičan... ako si ti bio ironičan i šaljiv i tako napisao pesmu, to ne znači da je pesma loša i da bi trebalo da se nešto "tripuješ"... ako nije tako još jednom izvini. Ja sam napisao toliko pesama da sam siguran, da neke neće, niko nikada pročitati. Ja vam dajem svoja "mala dela", komentar treba biti ljudski i samo svoja. Pesma "Prsten" je "inspiracija".
Partibrejkers je prestao da svira "Prsten", jedno vreme, pre desetak godina. U razgovoru sa Antonom shvatio sam da se on zazire ("plaši se") da svira taj tekst. Pročitao sam mu priču, rekao je šta je rekao ali od tada ponovo svira "Prsten". Ajde živi bili i nemojte me skretati sa puta... od kako sam se ulogovao prvo Ljuba sa "nebeskim narodom"... evo neka čita kakav smo narod...
Ej, šalim se, nemoj me shvatati ozbiljno. :D To inače činim ovde... I sam se time bavim, super je što si uspeo da izbaciš toliko zbirki. Ja se isto nadam jednoj. :)
Ali vrednoj. :P

Da... pakao, slika pakla, strašan košmar, neizreciva bol... Femicid

Super što ti se ne sviđa i to volim da čujem ali............... da razjasnimo da je ova priča potpuno izmišljena i nema nikakve veze sa stvarnim događajem ili femicidom. Nema osnova za verovanje da se nešto slično dogodilo, niti postoji bilo kakav dokaz koji bi podržao ove tvrdnje. Priča je plod mašte autora (mene) i nema nameru da propagira nasilje ili da ga povezuje sa stvarnim događajima.
@Kćerka Direktora Cirkusa - Molimo Vas da ne širite neproverene informacije i glasine koje mogu izazvati nepotrebnu paniku i zabrinutost.
Dala sam svoje mišljenje, o kakvoj panici govoriš?
Ako ćemo skroz iskreno, osnovac bolje piše ;)

Priča je slika bolesne i košmarne ljubomore, tako je treba tumačiti... kako pišem nemam pojma, dobro je da još uvek dišem a to što pišem je plus :)
Dobro je, prošao si test :)
Mislila sam da ćeš na još goru kritiku reagovati još gore.
Šalim se, priča je kratka, efektna, moj prvi komentar si trebao drugačije, profesionalnije prihvatiti. Pisci sebi ne mogu dopustiti razmaženost i bahatost.
Svako dobro. :)

Jao... pa vi ste svi "malo ludi" ovde... pazi... to mi je više nego drago :heart: i @Black_star je u tom fazonu :) ... evo još jedan pozdrav za njega. Ok... da znam :) ... znači "nemogući" ste... ali pazi od sa'bajle pa pisanije... hahahaha ,,, veliki pozdrav :)
E preživio si najgore, mene i @Black_star
Imaš sreće što @Jugoslav Čvarak čita samo etiketu o upotrebi sa Domestosa dok kaka :D
Deder, daj još priča!

It came across the land,
Like a Spanish influenza.
We were brought down to our knees.
And we sat amongst the cracks
Where the pennies all were rollin'
Fallin' down the rich man's sleeve.

They will ring the bells,
They will come and find you,
Bringing out the dead.
You're bringing out the dead.

Bringing out the dead.
Oh, no.

And it's a long way down from where you're hiding.
And it's a long way down...

All their heads were turned,
Angled towards the sky.
And the dark cloud descended on us quickly.
And rain, it brought the flood.
And the sound became a sea,
And we offered Hail Marys

(One for you)
Nineteen for me.

It came across the land,
Like a Spanish influenza.
We were brought down to our knees.
And we sat amongst the cracks
Where the pennies all were rollin'
Falling down the rich man's sleeve.

Bringing out the dead.
You're bringing out the dead.

Bringing out the dead.
Oh, no.

Ovo je imitacija Caneta, inače, ako je promaklo. ;) :D Da ti objasnim autoironiju, intonaciju i intenciju... :)

Sanjao sam Caneta 😅koga inače znam ali Nebojšu (Antona), dobro znam i u snu sam se nešto svađao sa njim, sa Canetom. Jako me je nervirao što se puno i više nego inače folirao. Na brodiću iza sajma u potpalublju punom dima sa gomilom poznatih i nepoznatih ljudi....

Juče sam ovde zapratio neku "mačku zagrebačku" 🤣... kojoj se svidela neka od priča.
U snu sam počeo da pričam hrvatski da bih se suprostavio Canetu: "Hej stari, hoćeš iskulirati, hoćeš umirt te tvoje nerviće..." - tako nešto sam potpuno hladno govorio i nekako sam ga skinuo sa vrata 😎 Na jutro (u snu) pred zoru ide matori i debeli Cane, prilazi nam (meni i ortacima) i kaže: "Momciii ja nemam gde da spavammm" 🙃 Ja ga i dalje gledam popreko dok Dejan skače i nudi smeštaj... 🥹🤣

Poslednja izmena:

Back