Providan krov za peglicu preporuke saveti

PopCira94

Početnik
Poruka
5
Hteo bih da napravim providan krov za Peglicu-panorama krov, ali ne znam kako to da izvedem, mislim da staklo ne dolazi u obzir jer je verovatno i skupo ali nesto kao pleksiglas ili poliester bilo sta sto je providno, sto moze da se savije, uvije dolazi u obzir, pavio bih iz jednog komada da bude nepokretno znaci lepljenje na auto, ali me zanimaju cene i poredjenja kvaliteta, i naravno da nije preskupo jer mi nije u cilju da puknem lovu na neke profi majstore, sve u svemu da imam toliko love ne bih vozio peglicu :P :D hvala, pozdrav!

Mislim da moze da se odradi iz dva komada. Verovatno jedna gredica prolazi po sredini, gde se spajaju stubovi vrata s krovom, pa gredica koja spaja stubove vrata, tako da to ne bi smelo da se dira, pre svega zbog bezbednosti. Sto se tice krovnog pleksiglasa, savetujem ti da ga yatamnis ako ga stavljas, bice previse svetla i smetace u voznji.

pa u planu mi je da ne secem bukvalno ceo krov nego da ostane parce krova od ivica jedno npr 5-10cm i na tom "mesu" da odradim ojacanje sa unitrasnje strane u obliku pravougaonika, ne sece se ceo krov tako da msm da ne gubi mnogo na cvrstini a i ako gubi docice ojacanje, ako neko ima bolju ideju ja slusam :D a interesuje me od kojih materijala mogu sve da napravim tako nesto, da bude providno, cuo sam da je pleksiglas krt i da lako puca pa ako ima nesto bolje, ne znam uopste da li to neko radi tako savijanje materijalai koliko to kosta, najradije bih uzeo staklo, a uradio bih iz jednog dela ipak lepse izgleda. a zatamnjivanje naravno ne zelim da mi nos bude uvek srven :D

A ti to os da gledas zvezde dok kreses nesto mlado?z:)
Ubaci najobicniji siber sa providnim staklom i uzivaj jer to ti je najjednostavnije i nece ti curiti kisa u kabinu ako se odradi kako treba a taj pleksiglas sam gledao na jednoj Astri Bertone koju je covek ubogaljio sa tim krovom jer pleksiglas i ne moze bas da se obradjuje. Zgrozio sam se kad sam video silikon u ogromnim kolicinama po krovu i to samo znaci da curi tj propusta.

Naravno :maramica: hahahah porastao sam sad :P pa mogao sam da odradim siber Dule 021 odavno eno stoji mi u garazi ali zelim bas ovo, a na toj astri pleksiglas je ravan ili zaobljen? ne znam jos se nisam snasao oko kvaliteta neki kazu jedno neki drugo, nemam pojma sta da radim ali imam veliku zelju da napravim to tako da ako ne bude moglo niodcega bice na kraju samo odsecen krov pa makar i bez zastite od kise vozio tako :D pomagajte ljudi ko boga vas molim sta je najbolje da stavljam i koji materijal je najlaksi i najpouzdaniji za obradu???? :pop:

Back