PROVERITE SEBE

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Semenka je posle puno muka,borbe i prolivene krvi i znoja, dok je sedeo kod kuce sasvim slucajno saznao da je pobedio Slobodijanusa na megdanu.
O tom megdanu nema mnogo materijalnih dokaza ili nekih spisa ili prica,jer je Semenka bio skroman i nije hteo da se istice.Posebno nije hteo da se istice kada nije imao sta da istakne. Tako bi i sa velikim megdanom koji je imao sa Slobodijanusom.
Posto je Slobodijanusa svrgao sa prestola,bilo mu je zao svih onih Slobodijanusovih miljenika,kada ih je video i cuo tako ozaloscene,uplakane,sa izgubljenim pogledima i njihovim tihim glasovima.
Gledao ih je tako svojim blago telecim pogledom,umirivao ih,pricao im da ce sve biti u redu i resio da ih primi sebi pod skute. Zakljucio je da nisu oni bili krivi sto im je Slobodijanus omogucio da uzimaju iz cupa koliko im treba i kad im treba. Jer,zaboga,pa ko bi odbio takvu ponudu rece on,pozivajuci se na rec i misao jednog od najvecih filozofa davnih vremena Don Vitasa Korleonijusa.I zakljuci jednostavno da je i Slobodijanus bio zaljubljenik u Don Vitasa Korleonijusa i ponudio im ono sto ne mogu da odbiju u zamenu za vernost.
Bivsi Slobodijanusovi podanici veoma brzo su se uklopili u kompletnu shemu novog vladara Semenka i poceli su da mu pricaju price o davnim vremenima jos kada se Slobodijanus borio za slobodu svih livada oko njegove livade. Semenka ih je netremice slusao i cinilo mu se da mu je srce sve blize i blize Slobodijanusovom srcu. Cak je u pojedinim momentima bio u dilemi da li je uopste trebao da sa prestola skine Slobodijanusa. Jednog takvog ratnika i coveka o kojemu je cuo takve legende od njegovih bivshih cobana.
No, jednog dana dok je Semenka bio zadubljen u takve svoje misli,a Slobodijanus zadubljen u tamnici,puknu grom na Svetoga Savu u sred zime kad mu vreme nije,iako je bilo leto. Dotrchase bivsi Slobodijanusovi cobani,cupajuci kosu,lelechuci,cicheci,padajuci u agoniju...da mu kazu da je onaj koji je bio zajedno sa Semenkom na pocetku,onaj germanski špijun, izdajnik, strani plaćenik, sto je kao mlad nosio minđuše i krao knjige...Veliki hoštapler i lopov, veliki narkoman, sa ovolikom iglom,strpao Slobodijanusa u helikopter i poslao ga u zatocenistvo u jedan zamak iza sedam gora i sedam mora,i sedam dolina,i sedam planina,i sedam jezera,sedam shuma i sedam reka,zlokobno
zvani Den HAD,na godisnjicu jedne Slobodijanusove velike pobede iz proslih vremena,kada je tek poceo da se bori za prosirenje svih svojih livada. I to preko Tuzle u kojoj je morao da preseda.
Nisu mu cak ni direktnu liniju omogucili.

filatelista:
Jel se meni čini, da je ona u kadru kad Mesić drži skoro objavljeni govor
Kažem, eno kornerove tetke, ona ga rodila :lol: :lol:

Da,da...ona mu je sad shef kabineta. :D:D
To je moja tetka.Ona me je odgajiola da bude Ustasa,narkoman,izdajnik i Siptar.
Kaze: "sine,u zivotu moras da budes multipraktican,univerzalac,nikada se ne zna kada ce sta da ti zatreba.Da li ce da ti zatreba da budes izdajnik,narkoman,ustasa...i ko zna sta sve jos. Moras da budes spreman."
Evo suza mi se u oku javi kad se setim ti njenih reci dok me je uspavljavala u kolevci pored ognjista.

:D:D:D

Back