Svinjska_radost
Primećen član
- Poruka
- 593
Kako se ponašati ako zateknete provalnika ili čak on zatekne vas u stanu/kući? Kako se ponašati i šta činiti?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako se ponašati ako zateknete provalnika ili čak on zatekne vas u stanu/kući? Kako se ponašati i šta činiti?
zavisi...
da li zhivish u stanu ili u kuci...
u zgradi, na kom spratu, koliko si fizichki spreman,
mushko, zhensko, da li pored vrata imash neko sredstvo za neutralisanje nepozheljnih,
mnogo pitanja a samo jedan odgovor...
ako mozhesh, usrati ga od batina!
ako ne ******...zovi muriju...
jes da ga userem od batina pa da idem u bajbok
e sad to za miliciju, to je ono na šta svi pomisle a to je tako nerealno izvesti u postojećim uslovima
dakle čovek je u tvom posedu, bilo da je kuća ili stan, možda naoružan, sa ciljem da odnese vredne stvari, a verovatno ako je neophodno i da te onesposobi...kako u tim uslovima zvati miliciju (koja baj de vej dok se doguza do mesta zločina prođe večnost, za to vreme te mogu tri puta opljačkati)? Nema šanse, milicija se zove nažalost kad sve već prođe, pod uslovom da nemaš alarm
Gde da potcis i gde da pobegnes ako na primer zivis u stanu. Da se deres je u redu, ali znaj da ce te u tom slucaju udarati po glavi svom snagom dok te ne onesvesti ili ce u boljem slucaju pobeci.Ne znam za druge, ali ja bih se okrenula i potrčala odatle najbrže što mogu.
U cik-cak, da me teže pogodi ako puca na mene, do prvog dobrog zaklona. I vikala bih iz sveg glasa, valjda bi neko čuo i pozvao policiju
LJudi žive i posle pljačke, a posle upucavanja, davljenja, uboda nožem u vitalno mesto.. malo ko.
Ebeš stvari glava je tu bitna!
Ako te zatekne on ce ti traziti da mu otkrijes gde se nalazi tvoj shtek sa parama, to je gotovo sigurno i spreman je da ti naudi neko zlo da bi propevala.
Najverovatnije nosi fantomku preko glave.
Sta ciniti? Najpametnije je da imas pistolj i da saspes ceo sarzer u njega.
- - - - - - - - - -
Gde da potcis i gde da pobegnes ako na primer zivis u stanu. Da se deres je u redu, ali znaj da ce te u tom slucaju udarati po glavi svom snagom dok te ne onesvesti ili ce u boljem slucaju pobeci.
Sve je to super, ali ovde kod nas je to prekoracenje samoodbrane ili sta vec, pa cak i da te napadne, ne smes da ga ubijes.
U Teksasu recimo ako ti neko udje na posed imas pravo da ga ubijes, samo (valjda) moras prvo da ga upozoris.
Ako te zatekne on ce ti traziti da mu otkrijes gde se nalazi tvoj shtek sa parama, to je gotovo sigurno i spreman je da ti naudi neko zlo da bi propevala.
Sta ciniti? Najpametnije je da imas pistolj i da saspes ceo sarzer u njega po potrebi. Deri se iz sve snage da izadje iz kuce, a ako ne izadje mislim da imas i zakonsko pravo da ga ubijes.
- - - - - - - - - -
Gde da potcis i gde da pobegnes ako na primer zivis u stanu. Da se deres je u redu, ali znaj da ce te u tom slucaju udarati po glavi svom snagom dok te ne onesvesti ili ce u boljem slucaju pobeci.
Da saspeš ceo šaržer u njega dobio bi nekih 20-tak godina robije, pogotovo ako provalnik nije imao kod sebe vatreno oružje.
Osim toga, ima tu još poteškoća. Većina ljudi koji imaju prijavljeno oružje u kući ( ako ga upucaš iz neprijavljenog oružja, tek si tu nadrlj'o ), drže ga odvojeno od municije, tj. drže prazan pištolj. Kad stići napuniti?
A i da je pun ( što opet treba objasniti istražnim organima - zašto je pun i na dohvat ruke ), kako doći do njega, ako te provalnik drži na oku?
Nije to tek tako, nije život američki film, pa da vadimo po pištolj iz svake fioke i prodjemo nekažnjeno.
A za ovo drugo... nemam pojma, ja živim u kući i razmišljam o svom slučaju - šta bi bilo kad bi bilo. Za ove u stanovima... joj, stvarno ne znam... valjda opet bežati niz stepenice i vikati iz pete....
Ja o tome tako ne razmisljam. Pucam pa onda tek cemo videti za posle.Da saspeš ceo šaržer u njega dobio bi nekih 20-tak godina robije, pogotovo ako provalnik nije imao kod sebe vatreno oružje.
Ja o tome tako ne razmisljam. Pucam pa onda tek cemo videti za posle.
Daj Boze da nikad ne dodjem u takvu situaciju, ali ovako bih uradio.
Dobro, ne mora bas ceo sarzrer, ali 3 metka sigurno.
U Srbiji ako ne uzvratis napad onim cim te provalnik napada to je "prekoracenje nuzne samoodbrane" .
Ako povredis provalnika moze da te tuzi za nanosenje povreda-bilo je sve to u novinama.
Realno,zamisli neko ti upada u kucu a ti imas oruzje recimo.
Dal* bi pre dozvolio da ti ubije nekog ko je tu,tebe,isao na sud ili da sutra idu drugi na tvoju sahranu?
Jer danas provaljuju narkomani u krizi,razne budale-obicnom gradjaninu profi lopovi nemaju sta da ukradu.
Ja o tome ne razmisljam tako. To nisu situacije o kojima mozes da razmisljas kao da imas buducnost.
To je za mene tog trenutka borba na zivot i smrt.
- - - - - - - - - -
Pogledajte ovaj clanak
http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Provalnik-u-kuci-krivicni-zakon-u-glavi.sr.html
ajd što je lopovo ukrao Samsung Galaxy S5 i ajd što ga policija nahvatala
ali veća je muka od policije dobiti taj mobilni telefon pogotovo ako se nekom crnogorskom šefu nadigo pendrek seljački
da kompletira uz džipčinu dobijeno od zelenaša
Dakle ako živite skromno - niko vas neće pokrasti
sve mogu da vam ukradu sem duha i prosvećenosti
Ne robujte fizičkim stvarima, ako ste vernici onda vam je lakše da shvatite šta hoću da kažem
Sta ciniti? Najpametnije je da imas pistolj i da saspes ceo sarzer u njega po potrebi. Deri se iz sve snage da izadje iz kuce, a ako ne izadje mislim da imas i zakonsko pravo da ga ubijes.
- - - - - - - - - -
Provalnik u kući je obično zbunjen jer kuća nije njegova.
Često ne zna gde se šta nalazi sem ako sami niste kenjali a što je najčešće slučaj.
Medjutim, to što se čovek oseća neprijatno u tudjoj kući sa nameštenim stvarma nije razlog da vi ipak ne postupite domaćinski
Uz jednu kaficu možete sve da se dogovorite - em on dobije šušku em vi naplatite osiguranje
A ono da okrenete policiju... hehe... pa oni rade zajedno...