Protokol o pristupanju Kraljevine Jugoslavije Trojnom paktu

• Začetnik teme Začetnik teme Kor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sloveni su po Hitleru takođe niža rasa u odnosu na Arijevce (u koje on uglavnom ubraja Germane i Normane). U poglavlju o prodoru na istok je posvetio veliku pažnju Slovenima. Uglavnom im je namenio sudbinu nemačkih robova koji bi imali pravo na život samo u gradovima dok bi sela i zemljište ostali Nemcima kao životni prostor. Smatrao je da, kad se neki narod preseli sav u gradove, dolazi do degeneracije i propadanja dok seoski ljudi imaju velike i zdrave porodice tako da je život na selu prednost koju će uživati Germani. Hitleru su sva kulturna i naučna dostignuća koja su Rusi (i ostali slovenski narodi) u prošlosti postigli, delo navodnog gornjeg rasnog sloja stanovništva koje je Germanskog porekla, ali pošto su se ti Germani utopili u inferiorne Slovene, treba ih potčiniti Nemačkoj.

Kolika budaletina treba biti pa poverovati u:

Trojnim paktom takođe je postignut cilj na kome je Firer uvek radio: jačanje prijateljskih veza između Jugoslavije i Nemačke. Još jednom Firer izričito uverava predsednika jugoslavenske vlade da Nemačka nema nikakve političke ili teritorijalne interese na Balkanu i da će onog dana kad se rat završi, ili kad spoljna opasnost za Balkan prestane, poslednji nemački vojnik biti povučen sa ovog područja. Iz ovoga proističe mogućnost za prisno pnijateljstvo. Čak i s obzirom na svog saveznika, Nemačka može negovati ovo prijateljstvo sa Jugoslavijom ne kršeći obaveze saveza.

Ptoblem ke moj prijateklju što nisi ti jedina ?!XV#$% na ovom forumu i što je sam forum najmanje važan. U teoriju prijateljstva sa Hitlerom i u njegovu reč koju, uzgred budi rečeno, nikada nije održao, veruje cela aktuelna srpska elita koja je podržala rehabilitaciju pristupanja Trojnom paktu, i Dragiše Cvetkoviča kao potpisnika.

Što bi reko uveženi šef katedre za istoriju Jugoslavije Filozofskog fakulteta u Beogradu prof. Djordje Stojanović, jeste Srbija bila antifašistička ali je u velikoj meri bila i fašistička zemlja. Nažalost to je i danas /mislim fašistička/ overeno u skupštini.

Mi uveliko živimo u Nedićevoj Srbiji.

Којој је Тито само оставио границе које је имала под Рајхом...

Ti bi bar po ovom pitanju trebalo da si na mojoj strani. Draža se stalno hvalio kako je učestvovao u puču. Poznato je da Dragišu Cvetkovića koga su antikomunisti /nedićeva struja/ rehabilitovali, nije podnosio. U strahu da ga četnici ne uhvate i zakolju, Cvetković je uz nemačku podršku i sa nemačkim dokumentima, preko Bukgarske i Turske pušten da napusti Srbiju i prebegne na zapad.

Ali ti verovatno o ideji koju zastupaš i pokretu koji braniš nemaš pojma?

Како је Дража могао да учествује у пучу када он није ни био тада у БГ-у, (већ у Мостару или Сарајеву, нисам тачно сигуран)?

Које је он то велике и значајне договоре прекршио сем пакта о ненападању са СССР-ом?

И Пољаке је зезнуо када им је дао Шлезију као захвалност у рату против Чехословачке па их после напао...

Hm. Ako mislite tako, zašto smo pretrpeli NATO bombardovanje? Zašto lepo nismo pristali na Rambuje i čekali da se promene odnosi?

Дај хунгане молим те немој.

Војно-политичка ситуација 1999.године је мало другачија у односу на ситуацију из 1941.године.

Осим тога 1999. су нам тражили да дамо територију(не директно додуше) и прихватимо војну окупацију. 1941.године су нам нудили територијално проширење и изузетно повољан савез.

1999. године смо поступили исправно, 1941.године нисмо поступили исправно.

Дај хунгане молим те немој.

Војно-политичка ситуација 1999.године је мало другачија у односу на ситуацију из 1941.године.

Осим тога 1999. су нам тражили да дамо територију(не директно додуше) и прихватимо војну окупацију. 1941.године су нам нудили територијално проширење и изузетно повољан савез.

1999. године смо поступили исправно, 1941.године нисмо поступили исправно.

Nije bilo reči o okupaciji, već o prolazu NATO trupa kroz Jugoslaviju i dolasku UN trupa na Kosovo koje bi i dalje bilo u sastavu Srbije, što sad, složićeš se, jeste samo na papiru. Ajmo ovako: da li smo ispravno postupili 1914.?

Nije bilo reči o okupaciji, već o prolazu NATO trupa kroz Jugoslaviju i dolasku UN trupa na Kosovo koje bi i dalje bilo u sastavu Srbije, što sad, složićeš se, jeste samo na papiru. Ajmo ovako: da li smo ispravno postupili 1914.?

1914 i 1941 su godine sa sasvim drugim okolnostima. 1914 neprijatelj nije bio toliko snazan kao 1941, Dok su se 1914 Francuzi borili, 1941 su poklekli bez borbe. Drzave u Evropi su padale kao domine. Cak su nasi tradicionalni saveznici Englezi zarad zastite svog dupeta odobravali Hitlerova osvajanja gde su god mogli, samo da njih ne dira.
Knez Pavle je hteo da uradi najbolje sto se moglo uraditi u tadasnjim okolnostima ali smo bili nasamareni od Engleza. Simovic je primio lovu za tzv. puc isto kao sto ju je primio DOS 60 godina kasnije. I jednim i drugim je pucao k. za Srbiju i njene interese.

И јесте и није. Није била потпуна окупација али НАТО снаге су имале неограничен пролазак и несметан приступ сваком делу територије СРЈ. Такође НАТО снаге су имале право на подизање бивака, маневре, смештај и коришћење свих подручја или објеката који су потребни за подршку, обуку и операције. А након три године на Космету би био расписан референдум, ''независност ДА или НЕ'', који би наравно прошао.

Дакле 1999. године смо поступили исправно, одбили смо срамни ултиматум из Рамбујеа којим нам није нуђено ништа али нам је требало бити отето пуно. Споразум о прикључењу тројном пакту, који знамо какав је био, не може се поредити са ултиматумом из Рамбујеа.(и овај први је био нека врста ултиматума)

1914. године смо поступили исправно. Мада се Аустријски ултиматум опет не може поредити са споразумом о коме говоримо.

1914 i 1941 su godine sa sasvim drugim okolnostima. 1914 neprijatelj nije bio toliko snazan kao 1941, Dok su se 1914 Francuzi borili, 1941 su poklekli bez borbe. Drzave u Evropi su padale kao domine. Cak su nasi tradicionalni saveznici Englezi zarad zastite svog dupeta odobravali Hitlerova osvajanja gde su god mogli, samo da njih ne dira.
Knez Pavle je hteo da uradi najbolje sto se moglo uraditi u tadasnjim okolnostima ali smo bili nasamareni od Engleza. Simovic je primio lovu za tzv. puc isto kao sto ju je primio DOS 60 godina kasnije. I jednim i drugim je pucao k. za Srbiju i njene interese.

1914. neprijatelj je bio dovoljno snažan da u borbi s njim nestane još malo pa dve trećine muškog stanovništva, da prisili srpsku vojsku na izgon iz otadžbine i albansku golgotu. Malo li je?

И јесте и није. Није била потпуна окупација али НАТО снаге су имале неограничен пролазак и несметан приступ сваком делу територије СРЈ. Такође НАТО снаге су имале право на подизање бивака, маневре, смештај и коришћење свих подручја или објеката који су потребни за подршку, обуку и операције. А након три године на Космету би био расписан референдум, ''независност ДА или НЕ'', који би наравно прошао.

Дакле 1999. године смо поступили исправно, одбили смо срамни ултиматум из Рамбујеа којим нам није нуђено ништа али нам је требало бити отето пуно. Споразум о прикључењу тројном пакту, који знамо какав је био, не може се поредити са ултиматумом из Рамбујеа.(и овај први је био нека врста ултиматума)

1914. године смо поступили исправно. Мада се Аустријски ултиматум опет не може поредити са споразумом о коме говоримо.

Opet se vraćamo na tvoje argumente. Dakle, zašto smatraš, u svetlu tvog stava o izlasku iz Trojnog pakta, a to je da bi ostanak unutar tog pakta uštedeo Srbiji sve što je izgubila u II svetskom ratu, da je ispravan postupak iz 1999. koji je Srbiju koštao 2500 mrtvih i skoro 100 milijardi dolara štete, i da je ispravan postupak iz 1914., koji je Srbiju koštao skoro dve trećine muškog stanovništva i albansku golgotu?

Не могу да те разумем како можеш да изједначаваш Аустријски ултиматум и Споразум о прикључењу тројном пакту?

Тачно је да је овај други такође био врста ултиматума, али какав ултиматум!

Дакле имамо две опције:

1. Приступање Тројном пакту(неутралност, територијално проширење, загарантовани територијални интегритет, добри односи са Немачком, мир...)

2. Не приступање Тројном пакту(рат, окупација, усташе, НДХ страдања, братоубилачки рат, комунистичка власт...)

Ја сигурно бирам опцију 1.

Можда треба и ставити анкету, ето чисто да видимо како други мисле, сматрам да би већина била за Пакт(или против рата), а не против пакта(или за рат).

Питао сам Саву, не тебе. Хоћу његов одговор.:rtfm:
Pa bolan vidiš da čovjek ne može da vjeruje da tako nešto možeš uopšte pitati ... i da te upravo shodno tome i pominje samo en passant u jednom odgovoru.

A informacije radi samo napadom na Pojsku Hitler prekršio je je jedan dogovor i jedan pakt, koji je 1934. i 1935.potpisao sa tom državom ... i što je još vrhunac licemjerja tu istu Poljsku je cijelu 1938. pokušavao na sve načine da uvede i u tzv. Antikominterna pakt.

Pa bolan vidiš da čovjek ne može da vjeruje da tako nešto možeš uopšte pitati ... i da te upravo shodno tome i pominje samo en passant u jednom odgovoru.

A informacije radi samo napadom na Pojsku Hitler prekršio je je jedan dogovor i jedan pakt, koji je 1934. i 1935.potpisao sa tom državom ... i što je još vrhunac licemjerja tu istu Poljsku je cijelu 1938. pokušavao na sve načine da uvede i u tzv. Antikominterna pakt.

Srbin nisi, Hrvat nisi zato što nisi antikomunista. Diplomiro istoriju a ne pišeš protiv SSSR, moram još da te tražim na temama o četnicima. Potpisuješ se sa: FU'CK FASCHISM before it fucks you. Da sam juče umro ne bih verovao da tako nešto na srpsko-hrvatskom govornom području postoji.

Ili si Musliman ili Crnogorac. Dipl. istoričar koji ovako piše niti je Srbin niti je Hrvat. Još ću da pomislim da nije sve izgubljeno!

Pozdravljam te Krauterbox koji odlično balansiraš izmedju tradicije i revolucije.

Ма човек нема појма у томе је ствар. Он то своје мишљење заснива на Барбароси и друго га не занима.

Мислиш на пакт о ненападању са Пољском?

Пољска је нападнута 1.септембра, а тај пакт је формално прекинут 28.априла 1939. Дакле није било кршења као у случају СССР-а. А то да је Хитлер лицемерно поступао са Пољском, јесте.

А опет питам зашто мислиш да би прекршио споразум са Југославијом?
Шта, само је о нама мислио и легао је у кревет са речима ''Југославију треба уништити, а Србе побити'':roll:

Заиста не разумем да након свега неко може да тврди да је боље што нисмо приступили ТП-у.

Poslednja izmena:
Ма човек нема појма у томе је ствар. Он то своје мишљење заснива на Барбароси и друго га не занима.
Nikako ne bih mogao da se složim sa tobom po pitanju ocjene korisnika Save Vlahovca.

Naravno svjestan sam da to neće kod tebe izazvati previše čuđenja.
Мислиш на пакт о ненападању са Пољском?

Пољска је нападнута 1.септембра, а тај пакт је формално прекинут 28.априла 1939. Дакле није било кршења као у случају СССР-а. А то да је Хитлер лицемерно поступао са Пољском, јесте.
Nije pakt o nenapadanju, nego pakt o prijateljstvu na 10 g. iz 1934. ... i kada je to on "formalno" prekinut?

I šta je sa paktom iz 1935 - usmjerenim protiv SSSR-a?
А опет питам зашто мислиш да би прекршио споразум са Југославијом?
Шта, само је о нама мислио и легао је у кревет са речима ''Југославију треба уништити, а Србе побити'':roll:
Pa eto ko ima više razloga da misli da je njegov stav plauzibilniji - ti ili ja?
Заиста не разумем да након свега неко може да тврди да је боље што нисмо приступили ТП-у.
Znaš šta ... u tome i leži i jedna od osnovnih razlika razlika između vas i mene.

Ja sam možda idealista, ali ja iskreno vjerujem da ni pojedinac, a ni bilo kakav kolektiv nikada ne smiju birati samo za sebe i za svoju užu grupu!
Naši izbori uvijek moraju da uzmu u obzir i druge ljude i kada biramo mi moramo da biramo za cijelo čovjećanstvo.
Ne mogu ja biti zadovoljan, miran i spašen dok druge ljude pred mojim očima odvode.
Ne mogu ja pričati o slovenstvu i pravoslavlju, dok na istoku, oni sa kojima ja kolaboriram ubijaju skog četvrtog Bjelorusa.

Stvar je u tome da je (kao što je to rekao Edvard Kocbek) uslov moje slobode tuđa sloboda.

Osim toga, hajmo da se sjetimo Kantovog kategoričkog imperativa i da postavimo jednostavno pitanje - šta bi bilo da su svi narodi na svijetu preko svojih "elita" kolaborirali sa Hitlerom?

Sloveni su po Hitleru takođe niža rasa u odnosu na Arijevce (u koje on uglavnom ubraja Germane i Normane). U poglavlju o prodoru na istok je posvetio veliku pažnju Slovenima. Uglavnom im je namenio sudbinu nemačkih robova koji bi imali pravo na život samo u gradovima dok bi sela i zemljište ostali Nemcima kao životni prostor. Smatrao je da, kad se neki narod preseli sav u gradove, dolazi do degeneracije i propadanja dok seoski ljudi imaju velike i zdrave porodice tako da je život na selu prednost koju će uživati Germani. Hitleru su sva kulturna i naučna dostignuća koja su Rusi (i ostali slovenski narodi) u prošlosti postigli, delo navodnog gornjeg rasnog sloja stanovništva koje je Germanskog porekla, ali pošto su se ti Germani utopili u inferiorne Slovene, treba ih potčiniti Nemačkoj.

Kolika budaletina treba biti pa poverovati u:

Trojnim paktom takođe je postignut cilj na kome je Firer uvek radio: jačanje prijateljskih veza između Jugoslavije i Nemačke. Još jednom Firer izričito uverava predsednika jugoslavenske vlade da Nemačka nema nikakve političke ili teritorijalne interese na Balkanu i da će onog dana kad se rat završi, ili kad spoljna opasnost za Balkan prestane, poslednji nemački vojnik biti povučen sa ovog područja. Iz ovoga proističe mogućnost za prisno pnijateljstvo. Čak i s obzirom na svog saveznika, Nemačka može negovati ovo prijateljstvo sa Jugoslavijom ne kršeći obaveze saveza.

Ptoblem ke moj prijateklju što nisi ti jedina ?!XV#$% na ovom forumu i što je sam forum najmanje važan. U teoriju prijateljstva sa Hitlerom i u njegovu reč koju, uzgred budi rečeno, nikada nije održao, veruje cela aktuelna srpska elita koja je podržala rehabilitaciju pristupanja Trojnom paktu, i Dragiše Cvetkoviča kao potpisnika.

Što bi reko uveženi šef katedre za istoriju Jugoslavije Filozofskog fakulteta u Beogradu prof. Djordje Stojanović, jeste Srbija bila antifašistička ali je u velikoj meri bila i fašistička zemlja. Nažalost to je i danas /mislim fašistička/ overeno u skupštini.

Mi uveliko živimo u Nedićevoj Srbiji.

Срби нису Словени...Срни су старо европљани
Словени и Германи су браћа..и генетски исти народ...индо европљани (Аријевци)

Back