Protiv BEOGRADIZACIJE!

'de bre Beograd prelep, nemojte ljudi.

Beograd je ruzan grad. Lepi gradovi su Pesta ili Prag, a Beograd je ruzan, urbanisticki neosmisljen, prepun nakaznih brutalistickih betonskih zgradurina, siv, neokrecen i cemeran. Beograd nema ni jedan lep trg, nema pristup rekama, nema... ma nema bre nista. U Beogradu nemas sta da pokazes bilo kom posetiocu osim zdranja i zena. Jedino sto je u Beogradu lepo su ljudi.

Onome ko gore rece da je Beograd mesto za karaulu - jeste, bio je, al' sad granica nije na Savi. Iz kog ste udzbenika vi ucili geografiju, kolega? Izdanje iz 1903?

a odakle ti to oklen i djedovi.

po majci su mi izbosne, deda mi je bio u kraljevoj vojsci zarobljen pa onda zarobljenistvo pa sticajem okolnosti bio pusten i preseljava se u jagodinu kad su oko tuzle muslimani poceli da kolju.

otac mi je pola crnogorac pola srbijanac, deda, njegov otac je bio po sluzbi u makedonije, proteran od bugara i paprikara takodje jer je bio srbin pa se te familije nadjose u jagodini i tu tako, sticajem tih okolnosti ja nastadoh.

samo mi fali krajiska krv.

ne, nisam dodjos, sve je moje, sve srpske zemlje.
da, zena mi je krajisnica, ona jevdjevicevska.

jagodinac sam po rodjenju i naravi.

da ne duzim, odnos turaka prema srbima u begradu je bio 4.5 : 1.

sad, ubaci se u tu statistiku i ako ti potomci nisu bas iz bg, to nije sramota, veruj mi, to je sasvim ok.

Ne znam da li su moji bili u bgd dok su turci bili tu.:dash:
Znam samo unazad o praded i prabab. a ako hoces skeniracu neke slicice pa ces videti.
Ispravka da se odmah ispravim da ne ispadne da krijem ili se stidim .
Moji su ziveli u zemunu.
I moja kuca je tamo sazidana, smo je posle rata pripala novom bgd-u

Ne živim u Beogradu, živim u unutrašnjosti Srbije, kako to popularno kažu oni koji žive u BG.
Činjenica je da se najjveći profit, pare, dešavanja, kakva god da su, dešavaju u glavnom gradu. Jel to mora tako?
I ostali gradovi po Srbiji vole da se u njima nešto dešava, da u njima bude neko od mnogobrojnih Ministarstava da zasedaju do beskonačnosti, da vide crne slušbene mercedese iz Vlade Srbije.
I drugi gradovi po Srbiji vole da svoj prihod od poreza u Opštini troše u svojoj Opštini a ne da se sve sliva u Beograd pa da se posle deli na kašičicu. Naravno sve je ovo u skladu sa zakonom i propisima.
Jel mislite da je ovo uredu?

Evo ovako,BEOGRAD,moj rodni i voljeni grad je centar sveta(za mene),svetska metropola,jedinstven,ni na jedan drugi ne lici,svoj je i kao takav je velicanstven,A gospodo to i kosta.Zivot je skuplji,broj stanovnika mu se i ne zna.Pa ako i ostali gradovi vole kulturna i sva druga desavanja-koliko se ko potrudio toliko je i dobio.Tragedija malih sredina je sto je ne zainteresovana za izgled i nacin kulturnog zivota-vec samo da li su guze site i napite.Koliko je samo u Beogradu duso bilo samodoprinosa-nijedan nisam propustila za sve ove moje 52 godine,pa izvolite i vi .Grad se stalno izgradjuje pa koliko se ulozi toliko se i ima.Koliko para toliko i muzike.:)

ZEMUN!!!!

eeeeee, ti varas na kartama ribo, to nije lepo!

Pa sta ces.
Moja kuca je sagradjena u kralj jug. u Zemunu
pa promenila drzavu NDH.
Pa zatim SFRJ. Pa postala Novi Beograd.
Pa SRJ.
pa SRiSCG.
I na kraju je u Srbiji u Novom Beogradu.
Pa ko sad koga tu vara.
p.s.
bez tog mackice, ribo i tako to......da se muz ne naljuti a i tvoja krajisnica one su opasne

Evo ovako,BEOGRAD,moj rodni i voljeni grad je centar sveta(za mene),svetska metropola,jedinstven,ni na jedan drugi ne lici,svoj je i kao takav je velicanstven,A gospodo to i kosta.Zivot je skuplji,broj stanovnika mu se i ne zna.Pa ako i ostali gradovi vole kulturna i sva druga desavanja-koliko se ko potrudio toliko je i dobio.Tragedija malih sredina je sto je ne zainteresovana za izgled i nacin kulturnog zivota-vec samo da li su guze site i napite.Koliko je samo u Beogradu duso bilo samodoprinosa-nijedan nisam propustila za sve ove moje 52 godine,pa izvolite i vi .Grad se stalno izgradjuje pa koliko se ulozi toliko se i ima.Koliko para toliko i muzike.:)

vrlo dirljivo.

bradica mi je zadrhtala

'de bre Beograd prelep, nemojte ljudi.

Beograd je ruzan grad. Lepi gradovi su Pesta ili Prag, a Beograd je ruzan, urbanisticki neosmisljen, prepun nakaznih brutalistickih betonskih zgradurina, siv, neokrecen i cemeran. Beograd nema ni jedan lep trg, nema pristup rekama, nema... ma nema bre nista. U Beogradu nemas sta da pokazes bilo kom posetiocu osim zdranja i zena. Jedino sto je u Beogradu lepo su ljudi.

Onome ko gore rece da je Beograd mesto za karaulu - jeste, bio je, al' sad granica nije na Savi. Iz kog ste udzbenika vi ucili geografiju, kolega? Izdanje iz 1903?
:ok::ok:

Evo ovako,BEOGRAD,moj rodni i voljeni grad je centar sveta(za mene),svetska metropola,jedinstven,ni na jedan drugi ne lici,svoj je i kao takav je velicanstven,A gospodo to i kosta.Zivot je skuplji,broj stanovnika mu se i ne zna.Pa ako i ostali gradovi vole kulturna i sva druga desavanja-koliko se ko potrudio toliko je i dobio.Tragedija malih sredina je sto je ne zainteresovana za izgled i nacin kulturnog zivota-vec samo da li su guze site i napite.Koliko je samo u Beogradu duso bilo samodoprinosa-nijedan nisam propustila za sve ove moje 52 godine,pa izvolite i vi .Grad se stalno izgradjuje pa koliko se ulozi toliko se i ima.Koliko para toliko i muzike.:)[/QUO

A jel bio neki samodoprinos i za ova 4 presvlacenjea Mutapove ulice uzastopsce .
Pa nije . Ta izgradnja Beograda , ide iz Budzeta . A da bi u bilo koje selo , seljaci uveli vodu , moraju sami da plate . Sto i cine , kad god mogu . Bila je takva politika , da se svi iznabijaju u BG. sve od 45 pa do sad . Pri tom i BG se ne razvija racionalno i na nacin koji bi zaista bio adekvatan i koristan samim Beogradjanima , nego tamo gde moze da se otme po neka para . Ivicnjaci , presvlacenje ulica , itd.
Zato se ne grade mostovi , jer na njima ne moze da se corise .
A metropola jeste , zbilja , jedina u regionu .

Pa sta ces.
Moja kuca je sagradjena u kralj jug. u Zemunu
pa promenila drzavu NDH.
Pa zatim SFRJ. Pa postala Novi Beograd.
Pa SRJ.
pa SRiSCG.
I na kraju je u Srbiji u Novom Beogradu.
Pa ko sad koga tu vara.
p.s.
bez tog mackice, ribo i tako to......da se muz ne naljuti a i tvoja krajisnica one su opasne

ama zemun je zemun, nikad nije bio pod turskom tutokompleto.

aj nema veze.

ovo macko ribo, ja pod tim nista posebno ne mislim. svoju svastiku zovem tako ponekad pred svojom zenom, i to ne znaci nista, mi jagodinci smo opusteni ljudi ali znamo da postujemo i tudja pravila i obicaje.
nov sam ovde pa sam trebao malo da skeniram pre no sto pisem, vec mi se jedna pozalila na te izraze, pa izvini ri.. koleginice diskutanerko, nije mi bila namera ni zelja.

pozdravite cika zemunca

aj nema veze.

ovo macko ribo, ja pod tim nista posebno ne mislim. svoju svastiku zovem tako ponekad pred svojom zenom, i to ne znaci nista, mi jagodinci smo opusteni ljudi ali znamo da postujemo i tudja pravila i obicaje.
nov sam ovde pa sam trebao malo da skeniram pre no sto pisem, vec mi se jedna pozalila na te izraze, pa izvini ri.. koleginice diskutanerko, nije mi bila namera ni zelja.

pozdravite cika zemunca

Ne moras da se plasis nije on zemunac

aj nema veze.

pozdravite cika zemunca

Kako nije . Bio je i Budim , a ne Zemun .

Back