Protesti "Srbija protiv nasilja"

Ćuta: Vučiću rok do četvrtka u ponoć, ako ne ispuni zahteve – slede blokade​

aleksandar jovanović ćuta n1
N1

Ukoliko do četvrtka do 24:00 Aleksandar Vučić ne ispuni sve zahteve, sledi blokada putnih pravaca, saobraćajnica i mostova u celoj zemlji, saopštio je jedan od lidera Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

takvi su komentari, to je narod, mladji rekao bih, nemoguce da su toliko placenicki, botovski, i vidis bmaxa sta pise, drustvo je bas podeljeno, ja sam se moze biti preracunao da patriotizam moze biti opcija, desnica je slaba... i na kraju ce levo-zeleni front da se pozicionira kao faktor
Ideoloski levo - desno je manje vise stvar proslosti - nema tog psiholoskog ubedjenja koji moze da veruje u nekakvu ideju. Svet je pragmatican i bice jos vise. Koliko se razumem (bez garancija) sadasnja svetska drustvena dilema je: za sebe ili u zajednici? - sto bi rekli soverenisti ili unionisti. A i kad je 'u zajednici' onda je: u kojoj to zajednici?

Mislim da ovde ne bi niko imao nesto protiv da srbija postane EU, kad ne bi bilo EU uslovljavanja. To dakle nije srpska greska - to je greska EU - i sistema dvostrukih arsina. Mogli bi mi 'ladno, i da se okrenemo BRIC-u ali smo landlock country okruzena EU. A i kao i obicno najvise trgujemo sa nemcima umesto da se malo rasirimo. Cak i da jesmo u BRIC bilo bi komplikovano da prolazimo kroz EU teritorije. Mozemo, u ovim sad okolnostima, samo da budemo neka vrsta Svajcarske. Ja sam uvek bio ubedjenja da Srbija posto je na via militaris, treba grcevito da se drzi principa neutralnosti i da se za taj status bori svim sredstvima zubima i noktima.

Tako, umesto Eu sargarepe na stapu, ovde u srbiji jedino sto naturalno preostaje je da idemo 'za sebe' (kad bi mogli da se slozimo sta je to). Znaci, ako opozicija zeli nekako da uspe treba da poslusa narod kome je preko glave raznih direktiva. Narod zeli da zivi, radi uzgaja decu, a ne da mu na svakom koraku neko nesto otme, ne da se neko bogati na sirotinjskog grbaci, a tek da nipodastava sto se regularno vidi iz nastupa pozicije. Mislim da od toga nema nista jednostavnije - podrzi narod da bi narod podrzao tebe. Ali to ocigledno ne lici na trenutni interes opozicije a pocinje da mi lici da ni pozicija nesto mnogo ne haje sta narod zapravo misli - sve dok im hijerarhija vlasti funkcionise.

Ja sam uvek bio ubedjenja da Srbija posto je na via militaris, treba grcevito da se drzi principa neutralnosti i da se za taj status bori svim sredstvima zubima i noktima.
upravo zato sto si na putu, ne mozes da budes neutralan, a to de fakto i nisi ako su partnerstvu za mir
ti na jednom nivou odlicno rezonujes, a moja opaska je samo da budes viseslojan
'za sebe' (kad bi mogli da se slozimo sta je to).
jel postoji rezolucija 1244? kako nisi izdajnik, aljek vucicu, ako je se odrices? sta znaci, ne treba nam ona? budale smo sto smo je prihvatili?
ne., ti kazes, vucicu, da smo budale sto ne kopamo litijum!
tu onda dolaze, a sami su se pozicionirali kao levicari https://zelenolevifront.rs/ da dignu glas protiv? da li se bar tu slazemo?
Cak i da jesmo u BRIC bilo bi komplikovano da prolazimo kroz EU teritorije
izvoz za rusiju je blokiran; ne mozes ti da hipotetises ako si ucenjen od eu - ili si sa nama ili si protiv nas? srbija mora jasno ili da klekne pred eu [prvo pred nato], ili da odbije svaki ultimatum. ne moze i jare i pare, ne moze na dve stolice da se sedi., meni nije jasno kako ti/vi to ne vidite, da na kraju zemlja mora da zauzme stav, ne moze doveka da mulja kao vucic, i laze da nije potpisala, a da rec ne vredi pisljiva boba - u odnosu na potpis.

Evo jedan primer za razmisljanje o tome kako se kod nas izrazito kratkotalasno razmislja.

Vlada je naredila da svi koji imaju neregistrovano oruzje da ga predaju bez posledica, a posle ce biti posledica ako nadju. Ili motivacija strahom.... i onda ide slika nekog hangara gde neki naoruzani specijalci cuvaju svo to skupljeno oruzje - koje ce se verovatno onesposobiti, reciklirati itd.

Umesto toga, mogla je da se napravi potpuno drugacija motivacija - na primer ovako:

1. Otvori se svetska aukcija da ljudi mogu da kupe razno donirano oruzje iz Srbije (ljudi kupuju svasta, a i razan materijal se koristi recimo za snimanje filmova itd. neko je kolekcionar itd itd itd...
2. Popise se sve, ustanovi stanje u kome je svaki komad, i postavi pocetna cena
3. Aukcionar (osnuje se agencija koja ce time da se bavi) oni uzmu recimo 10% za usluge akcionarstva - to ode u dopunu budzeta.
4. Pare od svako prodatog primerka se isplate onom ko je donirao oruzje.

Ali ne! Ja sam rekao kako ce to da bude.

Godinama vileni za svaku pobunu protiv vlasti ,pišući da je apolitična. U pitanju je nezaposlena žena kojoj muž radi u ministarstvu i donosi joj hleb na sto
Pobune protiv vlasti ,u zemljama u kojima se održavaju izbori,odigravaju se na izborima.
Zahtev opozicije da im se preda vlast bez izbora jeste smehotresan.

N1

Ukoliko do četvrtka do 24:00 Aleksandar Vučić ne ispuni sve zahteve, sledi blokada putnih pravaca, saobraćajnica i mostova u celoj zemlji, saopštio je jedan od lidera Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

N1

To bi se sve razbežalo na prvi pendrek.

N1

meni je jedan brat od tetke za KRENI-PROMENI, i sada ako ja vidim da je levica brojnija na protestima, ja cu da dignem ruke od patriotske desnice, nemam kud!
reci mi da li gresim, ko je brojniji na protestima, ova tzv. levica ili desnica, da znam da li da preletim u cilju rusenja vucica - bez zapadne pomoci, tesko da cete uspeti, a ova levica bi se fino uklopila u globalne tendencije https://zelenolevifront.rs/

Evo jedan primer za razmisljanje o tome kako se kod nas izrazito kratkotalasno razmislja.

Vlada je naredila da svi koji imaju neregistrovano oruzje da ga predaju bez posledica, a posle ce biti posledica ako nadju. Ili motivacija strahom.... i onda ide slika nekog hangara gde neki naoruzani specijalci cuvaju svo to skupljeno oruzje - koje ce se verovatno onesposobiti, reciklirati itd.

Umesto toga, mogla je da se napravi potpuno drugacija motivacija - na primer ovako:

1. Otvori se svetska aukcija da ljudi mogu da kupe razno donirano oruzje iz Srbije (ljudi kupuju svasta, a i razan materijal se koristi recimo za snimanje filmova itd. neko je kolekcionar itd itd itd...
2. Popise se sve, ustanovi stanje u kome je svaki komad, i postavi pocetna cena
3. Aukcionar (osnuje se agencija koja ce time da se bavi) oni uzmu recimo 10% za usluge akcionarstva - to ode u dopunu budzeta.
4. Pare od svako prodatog primerka se isplate onom ko je donirao oruzje.

Ali ne! Ja sam rekao kako ce to da bude.
Kakva predaja oružja ha ha.Podaci koje vlast saopštava o desetinama hiljada predatog komada oružja i snimci navodno predatog oružja su najobičniji trikovi.U najboljem slučaju ima nekoliko desetina slučajeva predaje oružja u celoj Srbiji i to verovatno uglavnom neispravnog.

upravo zato sto si na putu, ne mozes da budes neutralan, a to de fakto i nisi ako su partnerstvu za mir
ti na jednom nivou odlicno rezonujes, a moja opaska je samo da budes viseslojan
I svajcarska je bila u sred nacisticke evrope pa je jos uvek bila neutralna. Ne znam sta je partnerstvo za mir? Objasni.

jel postoji rezolucija 1244? kako nisi izdajnik, aljek vucicu, ako je se odrices? sta znaci, ne treba nam ona? budale smo sto smo je prihvatili?
ne., ti kazes, vucicu, da smo budale sto ne kopamo litijum!
tu onda dolaze, a sami su se pozicionirali kao levicari https://zelenolevifront.rs/ da dignu glas protiv? da li se bar tu slazemo?
Ne znam sa cime ovde treba da se slozim. Malo je sve konfuzno.

izvoz za rusiju je blokiran; ne mozes ti da hipotetises ako si ucenjen od eu - ili si sa nama ili si protiv nas? srbija mora jasno ili da klekne pred eu [prvo pred nato], ili da odbije svaki ultimatum. ne moze i jare i pare, ne moze na dve stolice da se sedi., meni nije jasno kako ti/vi to ne vidite, da na kraju zemlja mora da zauzme stav, ne moze doveka da mulja kao vucic, i laze da nije potpisala, a da rec ne vredi pisljiva boba - u odnosu na potpis.

BRIC nije samo Rusija. A sta: Evropljani ne kupuju Rusku naftu preko Holandjana???, a ovi preko nekih trecih... Kad smo kod trgovine. Pa i kod nas u sred balkanskih ratova privrednici su trgovali preko trecih jer ne mogu zvanicno.

meni je jedan brat od tetke za KRENI-PROMENI, i sada ako ja vidim da je levica brojnija na protestima, ja cu da dignem ruke od patriotske desnice, nemam kud!
reci mi da li gresim, ko je brojniji na protestima, ova tzv. levica ili desnica, da znam da li da preletim u cilju rusenja vucica - bez zapadne pomoci, tesko da cete uspeti, a ova levica bi se fino uklopila u globalne tendencije
Bio je Boško na protestima do trenutka kada je Zaharova bacila kletvu na proteste. Nema ovde desnice, što bi neki rusofil išao na protest kada su Rusi dva puta rekli da se sprema obojena revolucija.

I svajcarska je bila u sred nacisticke evrope pa je jos uvek bila neutralna. Ne znam sta je partnerstvo za mir? Objasni.
pa, to ti kazem, ti i ne znas da te uvode u nato na mala vrata istina, da nisi neutralan ako sa natoom izvodis vezbe, a rusiju su deklasirao

Partnerstvo za mir

Dvanaest zemalja koje su bile članice programa su u međuvremenu pristupile NATO paktu. Partnerstvo za mir može tako biti i predvorje za ulazak u Atlantski savez

pa, to ti kazem, ti i ne znas da te uvode u nato na mala vrata istina, da nisi neutralan ako sa natoom izvodis vezbe, a rusiju su deklasirao

Partnerstvo za mir

Dvanaest zemalja koje su bile članice programa su u međuvremenu pristupile NATO paktu. Partnerstvo za mir može tako biti i predvorje za ulazak u Atlantski savez

Ocigledno postalo nebitno. Ako se pogleda slika u tom istom rezimu su i Rusija i Ukrajina.... i Kina.

Bio je Boško na protestima do trenutka kada je Zaharova bacila kletvu na proteste. Nema ovde desnice, što bi neki rusofil išao na protest kada su Rusi dva puta rekli da se sprema obojena revolucija.
auuuu, gordijev cvor
onda ajde razlaz. svi kucama, ili na posao, ili na godisnje, pa cemo da vidimo na jesen
strpljen-spasen
nemo' da rusite izdajnika jos... auuu cujem vucica - "necete nikog da uplasite".... cujem anu - secka reci u recenici.... idete na izbore kada vam ih vucic da, i pod uslovima koje ispregovarate sa njim - to je surova realnost

zaista me je patriotska desnica duboko razocarala - odakle tebi da su svi rusofili, a suverenisti? a mi trampisti? sta smo mi, kradikali? pa, nece biti. ja samo cenim nemanju sarovica

Poslednja izmena:
auuuu, gordijev cvor
onda ajde razlaz. svi kucama, ili na posao, ili na godisnje, pa cemo da vidimo na jesen
strpljen-spasen
nemo' da rusite izdajnika jos... auuu cujem vucica - necete nikog da uplasite

zaista me je patriotska desnica duboko razocarala
Desnica je imala priliku za proteste oko francusko nemačkog plana. Bilo je manje masovno i još brže se ugasilo nego ovi protesti.

sada mi je sve jasno, vi''s kako vreme prolete, i sansa ode/propade
badava se neki sada deremo "izdajnice"
Realno sada će Vučiću glavna opozicija biti Beograd koji mu se verovatno klima i ta levo zelena gradjanska opozicija. Nacionalisti ostaju uz njega jer ga podržava Rusija otvoreno i uspeo je da mnoge oko Kosova uveri kako ništa nije potpisao u Ohridu pa samim tim ni prihvatio. U tome mu je pomogao Šešelj koji ga brani na televizijama svaki dan, mada smatram da mu je ruska podrška ovih dana presudna za opstanak na vlasti. Da ne govorimo i da ga zapad podržava, što je bitan ekonomski momenat.

mada smatram da mu je ruska podrška ovih dana presudna za opstanak na vlasti. Da ne govorimo i da ga zapad podržava, što je bitan ekonomski momenat.
ekonomski momenat - mislis duznicko ropstvo, davaj rudnike i sve na dobos, NAMA, a ne kinezima?

zakomplikovalo se ako ga svi podrzavaju

Da li Moskva zna šta radi - Dragomir Anđelković​

ali na drugoj strani cujemo i suprotne glasove

Realno sada će Vučiću glavna opozicija biti Beograd koji mu se verovatno klima i ta levo zelena gradjanska opozicija.
to sam vam poverovao, rekoh cuh se se bratom od tetke, beogradjanin, ali on je amerofil, moje godiste, ali izgleda da vecina gleda u mladje, stariji od nas se nista ne pitaju, i - daleko od ociju [kosovo], daleko od srca

Nemoj tako, blokirali su i Autokomandu jedno veče, kada se desila najnovija eskalacija na Kosovu.
pa, jel ti kaze covek da su ovi levo-zeleni brojniji? da nemas ti neke druge podatke? meni je stvarno zao, ali moracu da preletim iz desnice u levicu, takav je trend, nema od desnice 'leba, samo ce ih pregaziti na izborima, i ukinuce se ili svesti na zanemarljiv %

mislim, ja ako hocu da sklonim vucica, a ako necu, onda mogu ceo zivot da budem desnica - u opoziciji, nikad vlast, takva je realpolitik

ekonomski momenat - mislis duznicko ropstvo, davaj rudnike i sve na dobos, NAMA, a ne kinezima?

zakomplikovalo se ako ga svi podrzavaju

Da li Moskva zna šta radi - Dragomir Anđelković​

ali na drugoj strani cujemo i suprotne glasove

to sam vam poverovao, rekoh cuh se se bratom od tetke, beogradjanin, ali on je amerofil, moje godiste, ali izgleda da vecina gleda u mladje, stariji od nas se nista ne pitaju, i - daleko od ociju [kosovo], daleko od srca
Зна Русија са којим шљамом има посла.

Eto, vidiš da imamo problem. Banditska vlast koja je okupila sirovine u svojim redovima
ali nije javno za predaju Kosova i okretanje leđa Rusiji i skup raznoraznih hoštaplera od
kojih većina smatra Ruski uticaj za maligni a Kosovo shvata kao teret Srbiji.

Pa sad budi pametan i prikloni se nekoj strani.
pa jel vidis?
prvo budi pametan, a kome ces se priklonito posle nekog vremena kada se dokazes da si bio pametan, a ne kao vucic samoga sebe da hvalis da si pametan

ja sam se okrenuo religiji svojevremeno - da se ne bi priklanjao ni 1 strani... nisam pametan, iskomplikovalo se, opet

Back