На који начин се руши? Упадом у Председништво или у неку другу институцију?
И не може после рушења одмах да се организује посебан суд. Мислим
одмах после рушења.
ОК. Сутра дође преко 100 хиљада протестаната у Београд и ..шта онда?
Избори морају да се одрже, морају.
Када се у некој земљи А сруши председник или у земљи Б краљ, долази војна диктатура, како не би било анархије.
Не можемо да имамо анархију, а не знам ваше ставове по питању војне диктатуре. Мени лично се то не допада.
Излаз из ове ситуације је дијалог, округли сто на који ће сести председници владајућих странака, председници парламентарних и председници ванпарламентарних странака и представници студентског Покрета. На том састанку само треба да се сви изјасне око изборних услова према упутству ОДИР-а.
Након тога се заказују избори.
Ово је једини и могући излазак из ове ситуације.
Приморана сам да напишем где се краду избори јер сви, већина на форуму, на мрежи Х, на Фејсу и уживо спомињете контролоре.
Пошто много странака из опозиције није имало довољно чланова и заменика чланова у бирачком одбору ( то су "контролори" ) могли су да "штелују" Записнике на самим бирачким местима..али нису.
Ипак је било чланова и заменика из опозиционих странака, не много, не онолико колико је могло да буде.
И ево.. Кад Записник уђе у општину или Скупштину града носи се код секретара Изборне комисије. Секретар не дозвољава члановима Комисије из редова опозиције да уђу у канцеларију са Записником.
Остају напољу. И тако се онда сређују Записници, и зато касне резултати из ГИК-а, РИК-а...
Што се тиче теме, студенти су ишли од града до града, од мањег места до другог, од села до села. Сви су их дочекивали и радовали се.
Изгледа да и та акција није успела. Мислим да сте сви нестрпљиви. И ви овде који пишете "Готов је" и студенти на улици и мој комшија који га псује када га гледа на ТВ-у ( Вучића ).
Знам да је ово 21 век али морам да споменем колико је трајало "рушење" Милошевића.
Од 9.3.1991. до 5.10.2000. године. Једино деветог марта нису били избори.. Касније су протести били увек после избора.
Ето, толико од мене.
И пошто сам била на улици од 1991 до 2018-2019. и првоборац сам, мене ако се сете, сете се...ако не, ништа.