Da li svi studenti mogu da uđu na svaki fakultet?Studenti sad uglavnom polažu ispite. Ne želimo da propadnu godine. Polako, sačekajte, budite strpljivi, oprostite greške, držimo se cilja. Ne odustajmo, polako.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li svi studenti mogu da uđu na svaki fakultet?Studenti sad uglavnom polažu ispite. Ne želimo da propadnu godine. Polako, sačekajte, budite strpljivi, oprostite greške, držimo se cilja. Ne odustajmo, polako.
Govorim o UB koji je motor. Na svim fakultetima su ispiti sada.Da li svi studenti mogu da uđu na svaki fakultet?
Prešli su mnogi, što ne bi i onТи ако си прешао на њихову страну, то је твој проблем, сада размишљај како и којим средствима да браниш крвави криминални режим.
Ти ако си прешао на њихову страну, то је твој проблем, сада размишљај како и којим средствима да браниш крвави криминални режим.
Студентима треба подићи споменик када се ово заврши и када дочекамо слободу, али тиранин ће сигурно газити преко нових жртава док не буде притеран уза зид као пацов који више нема куд.
Зашто не спомињеш изборе, желиш да заборавимо на њих ?
Ja ti govorim o tome da na nekim fakultetima blokaderi puštaju unutra pi nekim svojim spiskovima. Devojka koja radi kod mene nije mogla da uzme svoja dokumenta jer je nisu pustili. Tako se ne dobija vkast. Svakome se mora dopustiti da ima slobodu mišljenja i javne reči. To važi i za BU. Ja ću ti reći da je mnogo studenata napustilo BU i upisalo se drugde jer neće da razmišljaju o istom scenariju kad se nekome prohte.Govorim o UB koji je motor. Na svim fakultetima su ispiti sada.
Da , to je dobar predlog, uvesti aparate za glasanje i tako formirati paralelni sistem vlasti , glasackog dela..To kada bi izbori bili virtualni, kao što su i informacije koje čitate. I to je ovo bar 5. put da pobedjuju evropatriote, pa izgube toliko da mora cenzus da se smanjuje da bi uopšte postojala kao neka opozicija....koja mora silom da uteruje svoj glas u skupštini, sve to nepismeno...
Znači poštenje kontrolora "opozicije" je sumnjivo, kao i nadgledanje stranih posmatrača ili novinara? Svi su korumpirani?Da , to je dobar predlog, uvesti aparate za glasanje i tako formirati paralelni sistem vlasti , glasackog dela..
To donosi dve stvari , prvo je savremene nekoruptivne sisteme glasanja, drugo to uvodi mogucnost da se vlast zzauvek razvlasti , tj da gradjani donose referendumske odluke kao npr u CH, ono sto zele da se odradi , a da to sprovode po zakonu posebno izabrani izvrsioci menadzerske kuce ili menadzeri , koji naravno odgovaraju za sve svoje postupke krivicno i imaju javni troskovnik....
Ne vidim nikakav razlog da ja ako se prijavim za neku dotaciju opstine moram sledecih 20 godina da imam javno otvoreno poslovanje , a da vlast ima tajne dogovore na milion mesta i sa milion stranaka... a ovamo razrusili sve vojne i bezbednosne objekte u Srbiji
Dakle to jeste dobra ideja, naravno mislim da ce postavljene automate i nesto kao bankomate vlast da razbija nemilice u bilo kom mestu...
Ali da je to jedno napredno resenje koje bi Srbiju uvelo u 22 vek, to jeste.
Baš zato što mediji nisu slobodni, protesti su jedini način da narod iskaže mišljenje. Na sreću, živimo u eri interneta pa se sve laži i manipulacije jako brzo razotkrivaju. Da bi izbori uspeli, protesti moraju da traju. Sve što vam se čini nepotrebnim je itekako potrebno jer kako bi narod saznao da vlast toliko mrzi srpski narod i izaziva krvoprolića, hapsi i osvetnički zatvara firme, lokale svima koji javno istupe protiv vlasti.Слажем се, али како до медија, када они нису слободни?
Победу, какву сте прижељкивали- заборавите.Да ли видите икакву победу на помолу или је све ово млаћење празне сламе?
А теби?Pametnom dosta
Pazi ovako kao i balkanci , svi odrasli ljudi su ubedjeni da su uvek u pravu i da je sve teorija zavere..Znači poštenje kontrolora "opozicije" je sumnjivo, kao i nadgledanje stranih posmatrača ili novinara? Svi su korumpirani?
Pa sučim bre vi tražite vlast? Sa tim korumpiranim članovima?
Izbori su bili i prošli, nepismenost ne opravdava što vas narod neće....
Iako strpljenje (tj. trpljenje) i mudrost imaju jako utemeljenje u Pravoslavlju, poziv na pragmatičnost je znatno više u duhu nemačkog protestantizma, posebno u smislu funkcionalnosti, fleksibilnosti i rezultata. (Pravoslavlje i Svetosavlje kažu da je daleko važnija istina nego korist. Isto tako važnije je i žrtva nego kompromis. Pragmatizam se u srpskom narodu ponekad doživljava kao "popuštanje" ili "gubitak časti".) Tako da je to prva prepreka koja treba da se premosti da bi ceo narod postao više pragmatičan. Strpljenja, pa i mudrosti u narodu ima.Srbi moraju naučiti više biti pragmatični, imati više strpljenja, mudrosti.
Ако се не иде на победу, за шта се иде? Победа или ништа. Све те форе о томе како је режим огољен, и како су многи показали своја лица су за малу децу. Србија је била под Турцима 500 година скоро, и тада смо имали издајнике међу народом, и знали смо ко ради за Турке, и ко набија људе на колац, па је требало опет толико година да се нешто уради, али то су била друга времена. Сва та батињања и повреде ће да се забораве, као што су се заборавила и имена људи који су погинули испод надстрешнице, осим можда двоје троје. И то говорим о знању имена и сећању имена, не о томе да неко изгугла и постави неку слику са листом.to je tvoj problem sto ides samo na pobedu, zato si sad postao defetista, ali zabelezen je i tvoj slucaj
vidi ovako:
da li su studenti heroji, ili aljek-milosevi batinasi sa bejzbolkama koji golorukoj devojci razbijaju vilicu? - to je ono sto ce istorija zabeleziti, kao odgovor,a ne ko je pobednik, srbija je vec fasisticka, mora da se gubi sada
si video onog starca koga razbise o ivicnjak?
који има 88 година и деценијама је еколошки и друштвени активиста
https://srbin.info/oglasio-se-cika-...policajac-sinoc-oborio-na-ivicnjak/#gsc.tab=0
jel on heroj ili oni sa bejzbolkama koje sipftar pomilova? nemoj da mislis na pobedu, nego na ova pitanja
Којих избора и када? Ко иде на изборе?Трајаће до избора до тада смо у кампањи...рат дезинформацијама је у току...
Којим изборима? Које године? Ко ће да гарантује поштене изборе?Ne bih se složio sa tobom da taj ostaje na vlasti, jer Fahriju pada na prvim izborima, a svakako ništa više ne može da izda jer Rusi drže Veto, a Rusi u poslednjim izjavama non stop izgovaraju rečenicu da će poštovati volju naroda Srbije, a to su studenti.
I ne slažem se ovim da su potrebne velike žrtve, jer u slučaju oružanih sukoba fahriju je mnogo slabiji, malobrojniji i nezaštićen kraće bi ro trajalo da bi bilo žrtava velikih kako ti kažeš
Руши се насилно, јер другачије не може.На који начин се руши? Упадом у Председништво или у неку другу институцију?
И не може после рушења одмах да се организује посебан суд. Мислим одмах после рушења.
ОК. Сутра дође преко 100 хиљада протестаната у Београд и ..шта онда?
Избори морају да се одрже, морају.
Када се у некој земљи А сруши председник или у земљи Б краљ, долази војна диктатура, како не би било анархије.
Не можемо да имамо анархију, а не знам ваше ставове по питању војне диктатуре. Мени лично се то не допада.
Излаз из ове ситуације је дијалог, округли сто на који ће сести председници владајућих странака, председници парламентарних и председници ванпарламентарних странака и представници студентског Покрета. На том састанку само треба да се сви изјасне око изборних услова према упутству ОДИР-а.
Након тога се заказују избори.
Ово је једини и могући излазак из ове ситуације.
Приморана сам да напишем где се краду избори јер сви, већина на форуму, на мрежи Х, на Фејсу и уживо спомињете контролоре.
Пошто много странака из опозиције није имало довољно чланова и заменика чланова у бирачком одбору ( то су "контролори" ) могли су да "штелују" Записнике на самим бирачким местима..али нису.
Ипак је било чланова и заменика из опозиционих странака, не много, не онолико колико је могло да буде.
И ево.. Кад Записник уђе у општину или Скупштину града носи се код секретара Изборне комисије. Секретар не дозвољава члановима Комисије из редова опозиције да уђу у канцеларију са Записником.
Остају напољу. И тако се онда сређују Записници, и зато касне резултати из ГИК-а, РИК-а...
Што се тиче теме, студенти су ишли од града до града, од мањег места до другог, од села до села. Сви су их дочекивали и радовали се.
Изгледа да и та акција није успела. Мислим да сте сви нестрпљиви. И ви овде који пишете "Готов је" и студенти на улици и мој комшија који га псује када га гледа на ТВ-у ( Вучића ).
Знам да је ово 21 век али морам да споменем колико је трајало "рушење" Милошевића.
Од 9.3.1991. до 5.10.2000. године. Једино деветог марта нису били избори.. Касније су протести били увек после избора.
Ето, толико од мене.
И пошто сам била на улици од 1991 до 2018-2019. и првоборац сам, мене ако се сете, сете се...ако не, ништа.![]()
I?Ако се не иде на победу, за шта се иде? Победа или ништа. Све те форе о томе како је режим огољен, и како су многи показали своја лица су за малу децу. Србија је била под Турцима 500 година скоро, и тада смо имали издајнике међу народом, и знали смо ко ради за Турке, и ко набија људе на колац, па је требало опет толико година да се нешто уради, али то су била друга времена. Сва та батињања и повреде ће да се забораве, као што су се заборавила и имена људи који су погинули испод надстрешнице, осим можда двоје троје. И то говорим о знању имена и сећању имена, не о томе да неко изгугла и постави неку слику са листом.
Исто треба поставити питање, шта значи бити херој? Може неко да одради неки херојски акт, али да ли га то чини херојем? Али то су питања за филозофију.
Којих избора и када? Ко иде на изборе?
Којим изборима? Које године? Ко ће да гарантује поштене изборе?
Руси исто нон стоп кењају како им се прохте о томе да је обојена револуција на делу у Србији, јер ни они сами немају појма о било чему. Вето чега? Они ће да дају вето да Вучић не доведе Рио Тинто? Да не почне да гради Експо? Да не дозволи да Кинези растуре Источну Србију? Ако мислиш на Косово, он је издао одавно, и покушава да нађе начин да га званично призна, пошто га је незванично признао. Србија је посвећена нормализацији односа двеју држава? Дакле ако не признајеш КиМ као независно, што преговараш са терористима, и што предајеш све у њихове руке?
У случају оружаних сукоба, народ ће да најебе, јер Вучко држи полицију и криминалце, своје батинаше и доводи са Косова и бога питај одакле све не што полицајце што робијаше да нападају студенте. Без крвопролића он неће да преда власт, јер зна шта га чега.
Руши се насилно, јер другачије не може.
Какав дијалог може да се води са Вучићем? Човек држи говоре и монологе и ради шта му се прохте. Од дијалога нема ништа, то је млаћење празне сламе.
Које године ће да се седне за тај сто? Студенти немају странку, немају листу, немају ништа, а такозвана опозиција је у рукама Вучића. Дакле и сутра да направе ту фамозну листу, и коначно скупе муда да кажу кога подржавају (ректора на пример), од какве је користи било какав преговор са неким ко те је тукао, ломио вилице, газио колима, назвао терористом, шиптаром и усташом? То би било на нивоу да силоватељ седне са својим жртвама силовања и говори о ненасиљу, поштовању и самоагенцији.
Колико сам приметио, ЕУ није заинтересована много за оно што он ради, јер ће да бити исти принцип као кад су били протести против Макрона, и ништа није било.Opao mu je rejting, vidis da ne sme da raspise izbore.
A opada mu rejting i kod sponzora sa zapada, jer sve vise i vise ga EU mediji nazivaju autokratom i diktatorom i pitanje vremena je kad ce EU da mu zavrne slavinu, a tada je gotov.
Ovo je maratonska borba jer se studenti i posteni ljudi bore protiv izuzetno organizovanog zla, koje, kao sto vidis, pod svojom kontrolom ima svu moć sile u državi (policija i vojska).
Zato je jako bitno da EU zavrne sve slavine, i onda ce morati ili da raspise izbore.
Једино нешто ко Мајски Преврат. Ти мислиш да он неће да чека до 2027? Протестима колико смо видели не можеш да га натераш да уради било шта, осим да повећа репресију.Nema drugog načina osim protesta da se Vučić natera da raspiše izbore. Inače bi on čekao 2027. godini pa da na krilima Ekspa organizuje i predsedničke i parlamentarne izbore i ponovo osvoji apsolutnu vlast.
Где је изборна листа и где су избори?A šta je konkretnije od formiranja izborne liste i zahtevanja raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora?
Нисам ја прешао ни на чију страну, и то је једна од замерки коју имам. За свако легитимно питање, креће Ћаци логика пљувања и омаловажавања. Јел ја морам да се сложим са свим тачкама протеста да не би био ћаци, или заслужујем да имам свој глас и своје размишљање? На овај начин размишљања и деловања ми дође да отерам и студенте и режимске џукеле у материну. Због таквог опхођења, осионости и глупости одбацујете људе од себе.Ти ако си прешао на њихову страну, то је твој проблем, сада размишљај како и којим средствима да браниш крвави криминални режим.
Студентима треба подићи споменик када се ово заврши и када дочекамо слободу, али тиранин ће сигурно газити преко нових жртава док не буде притеран уза зид као пацов који више нема куд.
Зашто не спомињеш изборе, желиш да заборавимо на њих ?
Да ли видите икакву победу на помолу или је све ово млаћење празне сламе?
Слажем се, али мислим да је тај воз одавно отишао. Студенти и народ су изашли на протест, јер 16 мртвих је била та каписла која је активирала масе да устану против криминалног режима. Највећи набој у Марту је изгубљен, и тада је пропуштена прилика да се он натера да сиђе са власти и да се распишу избори. Али какви избори, када нема листе, нема праве опозиције? Ја стварно питам, ко је на листи студената? И мени исто постаје сумњиво ко од кримоса се пришао студентима ка камелеон и вуче их за нос, јер ни ту нису чиста посла. Корупција је оно што нас убија системски годинама, и ако су студентима часне намере, не значи да су сви међу њима часни, и да нема кукоља, јер тешко ми је да поверујем да за 10 месеци, Вучко није убацио своје спаваче, камелеоне и друге елементе, не би ли саботирао све изнутра.Ništa. Metod je skroz pogrešan. Blokadu trpe oni koji nemaju veze s režimom, koji bi ga možda i menjeli, ali prosto nisu ljudi za ulicu i jurnjavu. Oni idu na posao, imaju decu, imaju život koji bi učinili boljim, ali ne ovako. Sad se okreću od te ideje, a pinajviše od načina. Odvratno im je gledati paljevinu, uništene fakultete. Smeo bih se opkladiti da ovi koji tako urnišu zgrade nemaju nijedan ispit ili čak i nisu studenti. Promena načina delovanja je jedini način. Moraju pokazati da su pametniji i kulturniji od vlasti, da imaju ozbiljan i ostvariv plan i ozbiljne lidere, a ponajviše ozbiljnu i homogenu organizaciju.
Још две године?Mislim da treba da budeš strpljiv i uporan kao i svi mi.
Strpljen spasen.
Оно што је урађено 5ог Октобра, поготово ако студенти немају никакав план и програм и никакву листу. Вучић повећава насиље, што значи да стајање мирно и протестима, једино што постајеш је глинени голуб.I?
Šta preporučuješ?
Које године?može biti kraj, slika govori više od milion reči
![]()