- Poruka
- 9.317
Mi Dalmatinci smo jedan narod, bez obzira na veru
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam mislio da je on Hrvat.ne seri Bugarce
John Fine je srpski zet. Njegova nepristranost je u najmanju ruku sumnjiva. Također, ako si čitao njegovu knjigu, sigurno si morao primjetiti da je nekonzistentan i da je stotinu puta upao sam sebi u usta. Uglavnom, jako neozbiljan rad.
Ovaj citat iz knjige je potpuno lažan. On jednostavno ili ne zna ili namjerno negira brojne srednjovjekovne izvore. Srpski zet.
To je jasno. Pričali su mi jednom da je za vrijeme Jugoslavije jedna pravoslavka odvela svoju prijateljicu katolkinju u jedinu pravoslavnu crkvu u Splitu (osnovana 1925. godine). Kad je katolkinja ušla i vidjela kip Isusa, zgrozila se i rekla joj: Nisam znala da i vi slavite Isusa! Ova joj odgovori: Tiho, budalo, nemoj da te tko čuje da toliko ne znaš.bila je i jedna baba katoliknja u Kninu, i kad je unuka pitala kad je njihov sveti Luka, ona rekla to si sad rekla i nikada, jedan je to popovi podelili
Pročitao sam veći dio njegove knjige. Lik je, rekoh, nekonzistentan, slučajno ili namjerno zavarava čitatelje i pravi se da je znalac o nečemu o čemu očito nema pojma. Napisano je više kritika na njegovu knjigu koja je svrstana u šund literaturu.Ako misliš da je citat lažan, knjigu možeš downloavati ovde:
https://www.pdfdrive.com/the-early-...h-to-the-late-twelfth-century-d166787692.html
Zatim potraži deo o Hrvatskoj.
Nisi ni pročitao knjigu, niti prepoznaješ citat, a tvrdiš da on sam sebi upada u usta. Nemam pojma čiji je zet, a verujem da si tu informaciju izmislio. Zapravo ti do sada verovatno nisi ni čuo za njega.
Inače, John Fine je najpoznatiji američki stručnjak za Vizantiju i profesor Univerziteta u Mičigenu.
https://en.wikipedia.org/wiki/John_Van_Antwerp_Fine_Jr.
https://lsa.umich.edu/history/people/emeritus/jvafine.html
Pročitao sam veći dio njegove knjige. Lik je, rekoh, nekonzistentan, slučajno ili namjerno zavarava čitatelje i pravi se da je znalac o nečemu o čemu očito nema pojma. Napisano je više kritika na njegovu knjigu koja je svrstana u šund literaturu.
On je srpski zet i održava veze sa srpskom dijasporom u SAD-u. Dovoljno da se izvede zaključak.
Nisam ja uopće uhvaćen u laži, nego si izvukao na svoju veliku žalost lošeg i oogrešnog autora da braniš svoje neobranjive teze.Briga tebe što si uhvaćen u laži, jer ti uzvraćaš sa novim setom izmišljotina. Pa i za to treba imati umeće.![]()
ima toga dostaTo je jasno. Pričali su mi jednom da je za vrijeme Jugoslavije jedna pravoslavka odvela svoju prijateljicu katolkinju u jedinu pravoslavnu crkvu u Splitu (osnovana 1925. godine). Kad je katolkinja ušla i vidjela kip Isusa, zgrozila se i rekla joj: Nisam znala da i vi slavite Isusa! Ova joj odgovori: Tiho, budalo, nemoj da te tko čuje da toliko ne znaš.![]()
aha čujem našli ste neke grobice kraljevaNaši rodoslovi se mogu pratiti daleko prije vaših. I to službeno vođeni, zapisani i dokumentirani, a ne rekla-kazala, baba mi je pričala i ostale mitomanske gluposti kao kod vas.
Грацие бела, дођи по лире сутра.Puna podrđka braCkom italijanskom narodu za povrat svojuh teritorija
Skuzajte frateli .. bejasmo u zabludi
Протест у Болоњи: „Истра и Ријека су италијанске земље“
После рата више од 200.000 Италијана напустило је Истру, Ријеку и Далмацију у процесу познатом као егзодус Италијана
![]()
(ФБ - Gioventù Nazionale)
Припадници италијанског покрета „Ђовенти национале“, који је повезан са партијом „Браћа Италије“, пре неколико дана обележили су у Болоњи Дан сећања на жртве прогона Италијана из Далмације. Учесници су носили свеће и транспарент на којем је писало "Истра, Ријека, Далмација - италијанске земље".
Део учесника поворке ушао је у градску палату како би положио венац, што је изазвало оштре реакције градоначелника Болоње Матеа Лепореа.
"Ово се догодило без икаквог договора са градском управом. Тражићемо одговорност за овај чин и поднети пријаву", изјавио је Лепоре.
На његове речи одмах је реаговао адвокат „Браће Италије“ Галеацо Бигнами, који је учествовао протесту.
„Подносим тужбу против градоначелника због клевете и дезинформација. Венац је постављен испред зграде, а ја сам потом отишао", рекао је Бигнами.
Дан сећања на жртве фојби и егзодуса Италијана из Истре, Ријеке и Далмације обележава се у Италији сваког 10. фебруара у спомен на трагичне догађаје који су се одвијали после Другог свјетског рата.
Фојбе су природне крашке јаме које су кориштене за масовна погубљења током и непосредно након рата. Од 1943. до 1945., а посебно након капитулације Италије и у првим годинама југославенске власти, велики број италијанских цивила, војника и сарадника фашистичког режима убијен је и бачен у те јаме.
(Видео исечак)![]()
Број жртава дуго је предмет историјских спорења. Процене се крећу од неколико стотина до неколико хиљада убијених, а историчари се слажу да су жртве фојби биле резултат освете и политичких чистки које су проводиле партизанске снаге.
Осим тога после рата више од 200.000 Италијана напустило је Истру, Ријеку и Далмацију у процесу познатом као егзодус Италијана. Многи од њих отишли су у Италију где су их дочекали тешки услови и маргинализација у друштву.
https://www.politika.rs/scc/clanak/660700/protest-u-bolonji-istra-i-rijeka-su-italijanske-zemlje
tito je za derusijizaciju jugoslavije posebno srba dobio od engleza dozvolu da se iz dalmacije resi italijana a potom i srba...Imaju li pravo?Isterani su odatle a živeli su tamo do kraja ww2.Treba li im vratiti njihovo što im komunisti oduzeše?
Кад буде припуцало у Мостару и крене мобилизација по Далмацији, немој да бежиш у Италију.Za razliku od nekih... khm-khm!... Talijani nisu agresivan narod. Imaju neznatnu manjinu filofašista koja vidaje svoje rane žalopojkama i to je sve. Hrvati i Talijani su saveznici i nemaju nijedno otvoreno političko pitanje.![]()
Nema tu ni Z od znanstvene a jos manje F od fantastike, samo stignu na Trg Sv. Marka Osimski Sporazumi i ima da se becite koliko zelite i zovete Brisel, a onaj ko je sve to lepo smislio ne sedi vam tamo.O čemu ti pišeš?! ZF je na drugom dijelu foruma.jNema tu ni Z od znanstvene, sve he realno, samo se stave na sto
a sta to nas srbe zabole? opet aljekovi botovi luduju, pakoste braci hrvatima, kao da ce to da nam vrati kosovo, izdajnici aljekovi!
@Jugoslav Čvarak nema smisla vise da podrzavas aljeka pedera, oce da vas preda zabarima
Puna podrska braCkom Nemackom narodu za povrat svojih teritorija, ukljucujuci i deo Srema poznat kao NBGPuna podrđka braCkom italijanskom narodu za povrat svojuh teritorija
Skuzajte frateli .. bejasmo u zabludi
Meni ne bi smetalo ni da se zamenimo skroz.
Istra i Rijeka neka budu neovisni što se mene tiče, bolje pod Talijanima nego u sklopu Hrvatske, ali najbolje neovisni.
Nego, ovdje sam milijun puta predlagao da se Srbiji preda potez Split - Zadar i pripadajući Vlajland inclusive, a da Hrvatska zauzvrat dobije Vojvodinu.
Jedini uvjet bio bi da se mora preuzeti domicilno stanovništvo, na što bi se obavezale obje strane i da nema progona i šikaniranja.
Znači Hrvati bi morali trpjeti Vojvođane, a Srbi Dalmoše.
Puna podrska braCkom Nemackom narodu za povrat svojih teritorija, ukljucujuci i deo Srema poznat kao NBG
Izvinite Folksdojceri pogresili smo samo smo se salili kada smo sprovodili pogrom nad vama.
Od koga je dobio dozvolu, ili naredenje da se resi starosedeoca Vojvodine?tito je za derusijizaciju jugoslavije posebno srba dobio od engleza dozvolu da se iz dalmacije resi italijana a potom i srba...
pa je sad hajduk odvajkada ''hrvatski'' kluba...
tako ce i biti na kraju mali kroasani stvarno misle da su neki faktor kad gazda dobije po nosu (nemacka) u danasnje vreme nato onda prvo skoce u suknju i bezanija za austrijuMislim da bi tzv teritoriju Hrvatsku trebalo podeliti izmedju Madjarske,italije, i Srbije.
![]()
види ти како ћеш са италијанима хрвоје оних 200 000 староседеоца што тито избацио у италију кад већ о староседеоцимаOd koga je dobio dozvolu, ili naredenje da se resi starosedeoca Vojvodine?
Ciji je Vojvodina klub?
tako ce i biti na kraju mali kroasani stvarno misle da su neki faktor kad gazda dobije po nosu (nemacka) u danasnje vreme nato onda prvo skoce u suknju i bezanija za austriju
opet bajke nekih kvazi hrvatskih kao istoricara kao i ona krstionica u ninu