Протест у Болоњи: "Истра и Ријека су италијанске земље"

Izuzetno lepa zgrada neprocenjive vrednosti Italija je u covecanstvu imala i ostavila jedanu od neizbrisivih i najznacajnih uloga.
Retko kada copy/past-ujem ovaj put cu sebi dozvoliti reci velikog Getea:
"Svako kamenje, palata i po koja ulica ima i govori svoju priču i sve je oduhovljeno u svetim zidinama večnog Rima."
Kako ste mogli sebi dozvoliti da unistite takvo naslede?
Jadransko more je svojevremeno bilo proglaseno za najlepsi fjord na svetu, na globalnom nivou je donet zakon da se ne sme graditi 100 m od obale kako bi se sacuvala, vi i crnogorci ste obalu pretvorili u beton i celik, a plaze ogradili.
Isto radite i kod nas rusite zgrade pod zastitom drzave gradite sta hocete i gde hocete urbanisticki, arhitektonski, kulturoloski ste unistili sve cega ste se dotakli nazalost nastavljate, dodao bih i ekoloski nacin na koji unistavate prirodu je nezamisliv u civilizovanom svetu ciji sljam oberucke zarad trenutnog profita prihvatate uz odobrenje da rade sta hoce.
Guvernerova palaca je izgradena u 18-tom veku gde su "stolovali" Rijecki guverneri koji su bili tradicionalno iz Madarske, palatu je projektovao budimpestanski arhitekta Alajos Huszmann u stilu visoke renesanse.

Poslednja izmena:
Ima li ovdje itko pametan? :fdlan:

Osimski ugovori se ne mogu preispitivati. Međunarodno pravo je jasno. Kada se raspadne jedna od država potpisnica međunarodnog sporazuma, sporazum i dalje ostaje na snazi, a nasljeđuju ga države koje nastanu nakon raspada do tada postojeće. Sporazum ne nestaje nakon nestanka države potpisnice.

Loviš u mutnome, kao žohar! Naivan si kao francuska sobarica, a obavješten kao Informer. :hahaha:
Hrvat a prati srpsku stampu.

Ziv ti meni bio i bice ti kao u starom dobrom vicu, menjam 5osoban stan u Ilici za garsonjeru na perferiji Beograda, sifra Jalta...danas samo nece biti Jalta vec sifra Trump.

On je samo zlobni trol koji iskaljuje neke svoje osobne frustracije. Takvima ne treba poklanjati suviše pozornosti, jer je ne zaslužuju. :kafa:

od mog bivseg komsije i prijatelja majka je Italijanka iz Istre. Hrvati su posle WW2 vecinu Italijana Istre pobili i proterali nakon 1945 . To je ta vasa ljubav prema bliznjem svom?

od mog bivseg komsije i prijatelja majka je Italijanka iz Istre. Hrvati su posle WW2 vecinu Italijana Istre pobili i proterali nakon 1945 . To je ta vasa ljubav prema bliznjem svom?
Kakvi Hrvati? Ja ovdje godinama čitam kako nije bilo nikakvih Hrvata u NOB-u, nije bilo hrvatskih partizana niti hrvatskih antifašista. Dakle, nameće se logičan zaključak da su Talijane iz Istre protjerali Srbi.

Kakvi Hrvati? Ja ovdje godinama čitam kako nije bilo nikakvih Hrvata u NOB-u, nije bilo hrvatskih partizana niti hrvatskih antifašista. Dakle, nameće se logičan zaključak da su Talijane iz Istre protjerali Srbi.

Hrvati su se prikljucili NOB-u 1945te u Aprilu nakon sto su propali nacisticka Nemacka i NDH u vecem broju. Do tada ih je bilo simbolicno , osim Dalmatinaca u svim hrvatskim odredima KPJ Srbi su bili ogromna vecina.

Hrvati su se prikljucili NOB-u 1945te u Aprilu nakon sto su propali nacisticka Nemacka i NDH u vecem broju. Do tada ih je bilo simbolicno , osim Dalmatinaca u svim hrvatskim odredima KPJ Srbi su bili ogromna vecina.
Lažeš! Nije bilo nikakvih Hrvata u partizanima. Svi Hrvati su bili ustaše. Talijani su bili naši saveznici.

Zašto ste protjerali Talijane iz Istre? :kafa:

Bicete baterija za mobitel Italiju.

Na more cete sa pasosem. Sta fali, mozete da se hvalite komsijama da ste letovali u inostranstvu. Ionako kad i danas odete iz Zagreba u Rovinj, Umag ili Piran, gledaju vas tamo Istrani kao domacinski srbi sto su gledali bosanske muslimane u Bosni pre rata.

Bicete baterija za mobitel Italiju.

Na more cete sa pasosem. Sta fali, mozete da se hvalite komsijama da ste letovali u inostranstvu. Ionako kad i danas odete iz Zagreba u Rovinj, Umag ili Piran, gledaju vas tamo Istrani kao domacinski srbi sto su gledali bosanske muslimane u Bosni pre rata.
Voliš 🎻, ha? Te tarabićevske gluposti ostavi za svoju ekipu ispred dućana. A i naslušali smo se vaših promašenih proročanstava.

Greatest (s)hits:

* Slovenija će ekonomski propasti ako izađe iz Jugoslavije
* Osvojit ćemo cijelu Hrvatsku za četiri dana.
* Dogodine u Kninu

... itd.

Uglavnom, 🤡🤡🤡🤡

To ste vi učinili. Vi ste bili antifašisti. Mi nismo.

Ti brate ko u vicu kad su pitali malog Antu u skoli profesor iz istorije ko su bile ustase a on kaze , dida , stricek, sogor, stari....

Ili znas onaj vic

Došao Srbin da traži vojnu mirovinu. On tvrdi da je spasio 210 Hrvata. Upitaše ga u mirovinskom zavodu kako ih je spasio? A on im odgovori " Pa zatajio mi mitraljez!" z:D

Voliš 🎻, ha? Te tarabićevske gluposti ostavi za svoju ekipu ispred dućana. A i naslušali smo se vaših promašenih proročanstava.

Greatest (s)hits:

* Slovenija će ekonomski propasti ako izađe iz Jugoslavije
* Osvojit ćemo cijelu Hrvatsku za četiri dana.
* Dogodine u Kninu

... itd.

Uglavnom, 🤡🤡🤡🤡
Stalno slusam glasove prijatelja iz tvoje domovine kako bi izasli iz EU i da su se tesko prevarili kada su u tu tvorevinu usli. Tako i te radikalske gluposti kojima se kao smejes, a ustvari za njih ovde botujes, jer ne znam nijednog hrvata koji cita informer kao ti. A znam ih dosta.

Vi uvek imate pogresne izbore. Docekivali ste naciste na Jelacica placu sa suzama, pesmama i cvecem, Jasenovac je bio nesto sto je bila cista patologija vasih otpadnika, a 1945. svi ste hitali trkom sapliciuci se da se prevedete u partizane. Kobajagi vi ste bili protiv nacizma.

Cirkus sa vama.

Stalno slusam glasove prijatelja iz tvoje domovine kako bi izasli iz EU i da su se tesko prevarili kada su u tu tvorevinu usli. Tako i te radikalske gluposti kojima se kao smejes, a ustvari za njih ovde botujes, jer ne znam nijednog hrvata koji cita informer kao ti. A znam ih dosta.

Vi uvek imate pogresne izbore. Docekivali ste naciste na Jelacica placu sa suzama, pesmama i cvecem, Jasenovac je bio nesto sto je bila cista patologija vasih otpadnika, a 1945. svi ste hitali trkom sapliciuci se da se prevedete u partizane. Kobajagi vi ste bili protiv nacizma.

Cirkus sa vama.

Izvlačiš pogrešne zaključke. Ne čitam Informer, nego ovdje čitam da se vi sami žalite na taj portal zbog njihovih lažnih i sumanutih "vijesti".

Da smo imali pogrešnih izbora, jesmo. Najveća greška je što smo vjerovali da ste nam braća i da želite da zajedno gradimo zajedničku državu, što nam se obilo o glavu i 1918. i 1945. godine. Srećom, neke se greške doduše ne mogu izbrisati, ali se mogu ispraviti.

Izvlačiš pogrešne zaključke. Ne čitam Informer, nego ovdje čitam da se vi sami žalite na taj portal zbog njihovih lažnih i sumanutih "vijesti".

Da smo imali pogrešnih izbora, jesmo. Najveća greška je što smo vjerovali da ste nam braća i da želite da zajedno gradimo zajedničku državu, što nam se obilo o glavu i 1918. i 1945. godine. Srećom, neke se greške doduše ne mogu izbrisati, ali se mogu ispraviti.
Hahaha.

Kinfa, svako dobro.

Back