Протест бораца испред Скупштине Српске

комшија

Stara legenda
Poruka
91.053
1655914734686.png



Дневник 2 (УЖИВО): Протест бораца испред Скупштине Српске​



22.06.2022 | 17:34

- Протест ветерана Одбрамбено-отаџбинског рата испред Скупштине Српске у Бањалуци.

- Додик да заустави Алкалаја који у Уједињеним нацијама предлаже резолуцију о геноциду у Сребреници, захтијева Шаровић.

- Опозиција одговара Вишковићу: Власт је одговорна што нису укинуте акцизе на гориво.

- Скупштина Српске: Расправа о нацрту закона о здравственом систему. Опозиција изнијела замерке Влади.

- За октобарске изборе пријавио се рекордан број странака и кандидата у историји вишестраначја у БиХ.

О овим и осталим актуелностима опширније у Дневнику 2 БН телевизије, вечерас од 19 часова и 30 минута.

link

У северној Босни је устала кука и мотика! Додик је политички готов. Да ли ће му успети да побегне у Москву пред народним гневом?
 

„Garda Panteri“- okupljanje boraca nije protest nego politički skup​


garda Panteri.jpg
Udruženje veterana „Garda Panteri“ pozvalo je borce da ne nasjedaju na različite manipulacije i ocijenilo da sutra u Banjaluci neće biti održan nikakav protest na kome bi se riješio neki borački problem nego stranački skup na kome će se „iznijeti politički stavovi opozicije i napadati aktuelna vlast“.

Iz Udruženja je saopšteno da taj skup nije podržala Boračka organizacija Republike Srpske i nijedno značajno boračko udruženje.

– Pozivamo sve borce da ne nasjedaju na razne manipulacije i da ne idu na protest – saopšteno iz Udruženja veterana „Garda Panteri“.

Iz Udruženja su naveli da predstavnici veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata na terenu i na društvenim mrežama „djeluju kao aktivisti Јelene Trivić“ i da se sa obilježjima veterana pojavljuju na njenim skupovima.

– Svjedoci smo da je i gradonačelnik Bijeljine /Ljubiša Petrović/ u kampanji 2020. godine manipulisao borcima i porodicama poginulih, a kad je došao na vlast zaboravio je sve što je pričao, pa se tako desilo da među 102 čovjeka koja je zaposlio u Gradsku upravu nema nijednog zaposlenog borca, jedno dijete poginulog borca je zaposleno, ali je zaposlio devetoro Bošnjaka – dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja veterana „Garda Panteri“ istakli su da su zgroženi činjenicom da se svaki put pred izbore manipuliše borcima radi prikupljanja jeftinih političkih poena, te zatražili od Vlade Republike Srpske da se više sredstava izdvaja za boračke kategorije.

Bijeljina press
RTRS
********************************

Jedva 5% boraca su izmanipulisali i podržali njihov politički "protest".. u suštini potezi gubitnika i očajnika.
 
Pogledajte prilog 1174933

У северној Босни је устала кука и мотика! Додик је политички готов. Да ли ће му успети да побегне у Москву пред народним гневом?
Да се бивши војници славне и јуначке Војске Републике Српске не боре, случајно, у овом моменту, за укидање државе коју су створили?
У твојој интерпретацији је све могуће.
 

1655924215228.png

Borci su u pravu, vlast mora riješiti njihove probleme!


Borci su danas rascjepkani u 17 kolona. Kada su zajedno njihov glas je jači i mogu da ostvare svoja prava. Ovako uvijek se traže one krtice koje neće i koje imaju separatne interese i to je loše....

1655924284679.png


22.06.2022 | 19:58


"Opozicioni poslanici su izašli danas pred borce ispred Narodne skupštine Republike Srpske kako bi im rekli: - Da, treba posebna sjednica i smatramo da su vaši zahtjevi opravdani. Izašli smo danas sa njima jer su NSRS i sve institucije zatvorene bez mogućnosti da javnost u tome učestvuje. Nisu dozvolili posebnu sjednicu i zato smo danas stali uz njih jer smtramo da su zahtjevi boraca opravdani", kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović, reagujući na današnje proteste boraca u Banjaluci.

"Mi razumijemo sve brige njih i njihovih porodica i smatramo da je izvodivo i realno iz budžeta obezbjediti tih 5 KM po mjesecu učešća u ratu za borački dodatak koliko oni traže. To je njihov zahtjev i to su njihova prava koja im pripadaju. Kao i pravo na stambeno zbrinjavanje, zapošljavanje i njih i predstavnika porodica palih boraca a znamo koliko je sada neselektivno zapošljavanje", kazao je Šarović.

On je dalje naveo da preko 20 hilajada invalida rata danas prima samo od 30 do 100 KM na mjesečnom nivou!

1655924305656.png


"Znate li da na prvi posao danas čeka čak 1660 djece poginulih boraca. To se više ne smije i neće dopustiti!", kazao je Šarović.

On se osvrnuo i na rascjepkanost boračkih organizacija.

"Prije nekoliko godina boračka organizacija je bila jedinstvena sa društvenim statusom koji inače treba da ima. Danas su rascjepkani u 17 kolona. Kada su zajedno njihov glas je jači i mogu da ostvare svoja prava. Ovako uvijek se traže one krtice koje neće i koje imaju separatne interese i to je loše. Ako vi idete u 17 kalona onda idete sa slabim adutima. Vlast ih je rascjepkala da bi pojedine mogla da ih koristi u stranačke svrhe", kazao je Šarović.

(BN)
 

Back
Top