Protest 19.5.

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako ih ima,dobro je,za takve sam sa obe ruke.Ali ne i za one sa traktorima cija je cena u rangu stana u BG-u.
Haha, al samo znači da se ozbiljnije bavi ratarstvom..ništa više ...imaš i one sa dva stara traktora.
Nađi negde u vreme kad seljak kaže "ovaj narod treba jebaati" snimak traktorskog fonda, kao na izložbi, ono, poljoprivredni sajam...sad kad gledaš, nisu obnavljali taj vozni, traktori park. Ima i raznih leševa.
I ne znam koji moj su došli do Pa samo...toe pitanje, vidiš.

Znam sta pricam,oko mene u komsiluku sve poljoprivrednici,sa njima sam svaki dan,slusam sta ljudi pricaju,nije lako,ja njih i razumem i podrzavam.Ali ne podrzavam deklarativne poljoprivrednike,uzmu zemlju u zakup,nesto i kupe,i stalno konkurisu kod kojekakvih fondova i izvlace lovu.
I kod mene takodje vrlo malo ima onih koji drze pod zakup, imam jednog rodjaka bas on drzi pod zakup i ima jedan veliki traktor ali je star inace sve su to pretezno Fergusoni, Rakovice znaci sitniji zemljoradnici.

Braca ili ne , arlaukali su.

Imam 10ku iz muzicke kulture na dva faxa.

A kako da ih zovem? Republiko Srbijanci? Srbijanci su Sumadinci, barem ih ta braca tako nazivaju, deleci nas vec 12 godina jer im je carte blanche za to dao Murat, a Srpstvo prisvajaju najvise sebi ciljanim argumentom da su zrtve poslednjeg gradjanskog rata i agitovanjem do patetike a nekad i do besnila po mom Beogradu koga cesto i ne retko umeju da opljunu kako samo neko iz Bosne to ume.

I juce ne videh da ih je bas bilo na protestu? Kazu ljudi nije se cula uopste ijekavstina. A nije jer im je potaman ovde u Srbiji. Nije bilo buseva iz BL. Ali ce zato na velicanstvenom mitingu za 6. dana da se takmice ko ce pre u njih.

Znaci da ponovim, dok su bili protesti u BL na UNi su arlaukala, kako kazes nasa Braca.

Jučerašnji skup je bio verovatno najveći posle Gazimestana koji je održan u Srbiji.

Veoma je važno što mu se priključio ogroman broj mladih.

Sledećeg petka treba pustiti tiraninovo roblje da zaradi svoju dnevnicu. Već narednog dana će uslediti verovatno još veći od jučerašnjeg.

Ono što smatram najveću opasnost po kontinuitet okupljanja civilizovanog dela Srbije je krajnje tendenciozno izveštavanje n1 koja nije poput unezverenih režimskih medija lagala o broju okupljenih ili dešavanjima na skupu ali joj je izbor sagovornika bio još jedan pokušaj da se protesti politički oboje onako kako tom mediju odgovara.

Nastavi li n1 da forsira opciju koja je verovatno ponajmanje zaslužna za zaista ogroman broj ljudi koji su se pridružili protestu ugušiće ga kao i neke prethodne.

protest je stvarno bio masovan, ali efekat je cista nula.

Vucic nastavlja po starom...

sad su jos otkazali miting 26.5. da ne smetaju SNS botovima.
Нико ништа није отказао, нико није ни позивао 26. маја на улице. И не треба, треба их пустити да прођу и онда наставити своје.

Sem vas botova nema nas ovde sa nizim IQom da nas ubedite, poruci im to tamo.

Taj traktor je kupljen na kredit, od cega da ga vrati sa ovakvim stanjem u zemlji?
I ako je taj seljak dobio povrat novca za kupnju mehanizacije, najverovatnije je to iz IPARD pretpristupnih fondova EU. Ali svejedno je taj seljak morao većinu novca sam obezbediti za taj traktor, po svoj verovatnosti kreditom, kako kažeš. Nije lako iskeširati novac za nov traktor ili mašinu, jer je povrat novca jako spor, ako ikada...

Back