Prosvetari .... traže vraćanje dostojanstva profesiji

Jedinica kao ocena odavno ne postoji.
Dokle god je škola obavezna po zakonu, ovakve stvari će se dešavati. Srednja još uvek nije, ali ide se ka tome.
Učenici ne bi bili izbačeni, niti bi priča dobila ovakav epilog da nije bilo medijske pomame. Ovi učenici su isto ovo radili u osnovnoj školi, samo što je to gurano pod tepih, njaverovatnije sa obrazloženjem da zakon ograničava mogućnost kažnjavanja (što i jeste tačno). Interesuje me šta bi bilo da ovaj snimak nije postao viralan. Što je najcrnje, ta deca će se upisati u neku drugu školu i napraviće istu glupost jer je propust u radu sa njima veličine Mont Everesta.

Никакав Закон (који помињу) неће вратити достојанство просветарима ако га они сами не створе.
Помињало се раније о платним разредима, али сада се држава прави да о томе не зна ништа.
Закон се не помиње да би неко вратио просветарима достојанство, већ да се уведе неки ред. Ево видимо да се један од насилника сам исписао из школе.
То значи да он може да има петицу из владања само што се исписао из школе.
Dobije li u danasnje vrijeme koje dijete jedinicu? Sve mi se cini da su odlikasi barem ono sta poznajem, a i ne cine mi se da su odlikasi.
Систем не функционише.
Од првог до петог дете може да добије јединицу, али не може ићи на поправни испит, нити може понављати разред.
Вршњаци су далеко веће жртве насилника од просветних радника.
Сваки родитељ учи дете да другом разбије главу ако га неко дира, па кад се нешто деси, увек ће једно дете рећи да је друго почело прво.
А шта се стварно десило, то је питање које можда никада нећемо сазнати, деца која су сведоци причају различите приче да не би одале другове и тако проблеми настављају да постоје у нашем друштву.
Некада је било незамисливо да девојчице буду агресивне, али већ десетак година то није ништа ни ново ни чудно.

Back