Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
predkancerozne celije nestaju, pa ti vidi, da l' ne nestaje pisljiva upala, ovaj je resio sa cajevima
pazi, ja sada uzimam ovaj DIM, ali neki dan i zabusim, i odmah drugacije piskim, ima razlike, ne mozes napamet da pricas

ne kazem da piskim dupli mlaz, ali i njega sam se setio da sam imao davno, kad neko pomenu, pojma nisam imao da je to znak, simptom, ali od kada sam presao na burbon, piskim kao strela, nista duplo, vidim sve, kao soko, nema sanse da promasim pisoar, a dupli mlazje zayeban, ne znas sa kojim da ciljas

p.s. danas me pita kolega amer, ali ima neko svapsko poreklo, ja ga zezam da je naci, plav original arijevac,: jel ja kao rus, tj srbin vise volim sminoff ili neku drugu vodku? ja, kao, ma jok samo burbon, votku piju zene da se ne osete
Znači dimom lečiš prostatitis.
Jel to onaj što se u čibuk meće?

Ne vidim nikakvu vezu sa prostatitisom, a iskreno nisam nigde pročitao da KUPUSNJAČE leće prostatitis ? :think:
i sta ces sad da nas mucis ne odajuci tajnu sta je tebi pomoglo? DIM suplement, leci, a ti izvoli vise izjasni se, postavi stranicu gde si pisao sta je tebi pomoglo, ili umukni vise, smaras me, niti znas engleski da si procitao sta sam postavio!

sta mislis da prethodi raku prostate ako ne prostatitis? svi koji su dobili rak prvo su imali prostatitis, to je svakome jasno, samo tebi nije
ili su imali abnomalne celije, pretkancerogene, koje ovaj DIM eliminise

Poslednja izmena:
i sta ces sad da nas mucis ne odajuci tajnu sta je tebi pomoglo? DIM suplement, leci, a ti izvoli vise izjasni se, postavi stranicu gde si pisao sta je tebi pomoglo, ili umukni vise, smaras me, niti znas engleski da si procitao sta sam postavio!

sta mislis da prethodi raku prostate ako ne prostatitis? svi koji su dobili rak prvo su imali prostatitis, to je svakome jasno, samo tebi nije
ili su imali abnomalne celije, pretkancerogene, koje ovaj DIM eliminise
Nađi mi detalj u prevodu ove studije koji govori o uticaju ovog ekstrakta brokolija, na prostatitis i skidam kapu. :kafa:

Neće da se otvori stranica, ali ako misliš da ti ovaj koncentrovani sadržaj kupusnjača (Brokoli ili Raštan) pomaže da se rešiš prostatitisa, samo napred.
Sačekaćemo da vidimo rezultate.

Ja sam po prirodi skeptičan ne zameri, ne verujem u tu kombinaciju, čitao sam da Raštan deluje kod nekih vrsta raka, ali da ima veze sa prostatitisom, nisam.

Neće da se otvori stranica,
ja sam zabrljavio
ali ako misliš da ti ovaj koncentrovani sadržaj kupusnjača (Brokoli ili Raštan) pomaže da se rešiš prostatitisa, samo napred.
pa nemam ja to, ili mislim da nemam, samo kazem da se rak dobije bez simptoma, i zene tek kada dodju do operacije, da se prezivi, TEK TADA SE OTKRIJE
Most men with prostate cancer have no symptoms

i ondam ponavljam, zasto zagovaram DIM
  • Targets PIN:
    Clinical trials are specifically investigating DIM as a potential therapy to reverse prostatic intraepithelial neoplasia (PIN), a precancerous condition.
  • Anti-inflammatory:
    DIM has shown significant anti-inflammatory activity by reducing pro-inflammatory cytokines.

Ja sam po prirodi skeptičan ne zameri, ne verujem u tu kombinaciju, čitao sam da Raštan deluje kod nekih vrsta raka, ali da ima veze sa prostatitisom, nisam.
za prostatitis si u pravu da imaju vise vrsta, 4, i onda nemamo svi isti, ili se ja secam davnog problema sa mokrenjem
Prostatitis is inflammation of the prostate gland; the four types are
  • acute bacterial prostatitis,​
  • chronic bacterial prostatitis,​
  • chronic (nonbacterial) prostatitis/chronic pelvic pain syndrome, and​
  • asymptomatic inflammatory prostatitis.​
  • Acute bacterial prostatitis
  • Chronic bacterial prostatitis
  • Chronic (nonbacterial) prostatitis/chronic pelvic pain syndrome (CPPS; sometimes termed prostatodynia) with subtypes of CPPS termed inflammatory and noninflammatory
  • Asymptomatic inflammatory prostatitis
Chronic nonbacterial prostatitis may also be occasionally caused by infection; the infectious agent may be at a low level and not found on culture of prostatic secretions.
https://www.emedicinehealth.com/pro..._signs/article_em.htm#what_is_prostate_cancer
Dakle, ne-bakterijski moze i on nekad da bude uzrokovan infekcijom, samo je nisu otkrili u kulturi!

Poslednja izmena:
ja sam zabrljavio

pa nemam ja to, ili mislim da nemam, samo kazem da se rak dobije bez simptoma, i zene tek kada dodju do operacije, da se prezivi, TEK TADA SE OTKRIJE
Most men with prostate cancer have no symptoms

i ondam ponavljam, zasto zagovaram DIM
  • Targets PIN:
    Clinical trials are specifically investigating DIM as a potential therapy to reverse prostatic intraepithelial neoplasia (PIN), a precancerous condition.
  • Anti-inflammatory:
    DIM has shown significant anti-inflammatory activity by reducing pro-inflammatory cytokines.

za prostatitis si u pravu da imaju vise vrsta, 4, i onda nemamo svi isti, ili se ja secam davnog problema sa mokrenjem
Prostatitis is inflammation of the prostate gland; the four types are
  • acute bacterial prostatitis,​
  • chronic bacterial prostatitis,​
  • chronic (nonbacterial) prostatitis/chronic pelvic pain syndrome, and​
  • asymptomatic inflammatory prostatitis.​
  • Acute bacterial prostatitis
  • Chronic bacterial prostatitis
  • Chronic (nonbacterial) prostatitis/chronic pelvic pain syndrome (CPPS; sometimes termed prostatodynia) with subtypes of CPPS termed inflammatory and noninflammatory
  • Asymptomatic inflammatory prostatitis
Chronic nonbacterial prostatitis may also be occasionally caused by infection; the infectious agent may be at a low level and not found on culture of prostatic secretions.
https://www.emedicinehealth.com/pro..._signs/article_em.htm#what_is_prostate_cancer
Dakle, ne-bakterijski moze i on nekad da bude uzrokovan infekcijom, samo je nisu otkrili u kulturi!
Konfuzan si prilično, nije mi jasno šta ti je namera ovde? Prostatitis vidim nemaš, promovišeš suplement koji pomaže kod nekih vrsta raka (preventivno deluje), u čemu je poenta, kako pomažeš ljudima sa prostatitisom ?

kako pomažeš ljudima sa prostatitisom ?
,,,tako shto je podelio svoje iskustvo za DIM,,,za razliku od tebe koji samo izbegavash da neshto konkretno kazhesh i dokazhesh,,,samo trolujesh i nishta vishe,,,
,,,sav si okruglo pa na ćoshe,,,
,,,imash _alternativnu medicinu i tamo diskutiraj,,,
,,,ovde na pdf Medicina,,, takvom sharlatanom kao ti nije ti mesto ovde,,,

,,,tako shto je podelio svoje iskustvo za DIM,,,za razliku od tebe koji samo izbegavash da neshto konkretno kazhesh i dokazhesh,,,samo trolujesh i nishta vishe,,,
Zovi ti mene šarlatanom koliko hoćeš, ali ja sam se rešio prostatitisa, jedini ovde na pdf- u kako zaključujem

Svi dobro znamo gde se nalazi MEDICINA, u lekarskoj ordinaciji, ne ovde na pdf-u.

Ako ćeš da me demantuješ, daj reci ovde da te svi čujemo KOJE JE TVOJE REŠENJE ZA HRONIČNI PROSTATITIS, pa da zatvaramo kafanu, doktore?

I nemoj da guglaš, daj opservaciju svojim rečima.

Konfuzan si prilično, nije mi jasno šta ti je namera ovde? Prostatitis vidim nemaš, promovišeš suplement koji pomaže kod nekih vrsta raka (preventivno deluje), u čemu je poenta, kako pomažeš ljudima sa prostatitisom ?
u redu, onda kada sam ja piskio duplo, i kada me peklo, imao sam upalu besike, ali pazi, opet polovina muskaraca strada od prostate, a AI ti daje odgovor, ako sam ja zabagovao, internet me zeza, i sta da kazem, da cekate jos istrazivanja. leci rak, a nece upalu? a znas i sam rekosmo da ima 4 vrste upale, sto je tebi pomoglo, nece svima?
https://www.google.com/search?q=prostatitis+and+dim

Is DIM good for the prostate?

AI Overview

Yes, DIM (3,3′-diindolylmethane) shows promise for prostate health, particularly in inhibiting the growth of prostate cancer cells and potentially preventing conditions like prostatic intraepithelial neoplasia (PIN). Studies have shown DIM can act as an androgen receptor antagonist and has a dose-dependent inhibitory effect on prostate cancer in animal models, while some human trials have shown modest efficacy, like a decrease in PSA levels or stabilization.

ZNACI, hvali boga sto nemas rak, a mozda i ne znas kao i mnogi da ga imas, ali DIM je i protiv upale, ja sam isprobao suplement i kazem potrosite 17 dolara, vredi:
  • Research suggests that DIM may have anti-inflammatory and anti-cancer properties that could be beneficial for prostate health.

Neće da se otvori stranica, ali ako misliš da ti ovaj koncentrovani sadržaj kupusnjača (Brokoli ili Raštan) pomaže da se rešiš prostatitisa, samo napred.

problem je sto ne mozemo da pojedemo 10 kila kupusa ili rastana, a ovaj suplement vredi probati,a ne cekati jhos 10 godina da se dokaze koliko je dobar, jer sada kazu samo da je obecavajuci - ja sam probao i kazem da je odlican, ne samo za muskarce, nego i za zene, samo ne trudnice... i sta je problem?
i muz i zena koji su napunili 50 godina moraju ovo da uzimaju,a ja sa cudim zasto moja najmladja trazi da jede karfiol, ceo karfiol ispeku u rerni, a ja to zaobilazim, kao sta to ima u karfiolu? - zato mi je ovaj DIM i falio, svima fali, jer nismo koze da brstimo kupus, nego jedemo pice i junk hranu

Poslednja izmena:
znaci DIM nije ispitan dovoljno na ljudima, pa kome se ne zuri, neka ga ne proba, neka ceka, a ja sam probao, eto 17 dolara, isto curcumin 95% placam 7 dolara,a tek sam damas dosao do odgovora kako i zasto se prvo javlja umor, pa upala, a tek na kraju bol - to su faze, nekima se preklapaju, ali problem mora da se analizira [razmisljam o posebnoj temi da sve potanko razlozim]

i taj protatitis je nista do li odbrambeni mehanizam, a vidimo da moze da bude i bakterijski,i nebakterijski, i onda su razliciti pristupi... ali sta mi zapravo hocemo, da se resimo upale, i konsekventno bola, ili hocemo da se izlecimo? bol i upala moraju da postoje, ako smo bolesni, tako smo dizajnirani od Boga Oca, to je i logicno, prvo imamo upalu,.a da i ne znamo,a bol kada strefi...

Poslednja izmena:
Kod svakog prostatitisa (studije su pokazale) identifikovan je DHT u znatno većoj koncentraciji od normalne.
jel vidis kako si tvrdoglav?
DHT blockers, particularly 5-alpha reductase inhibitors like finasteride and dutasteride, are commonly used to manage conditions related to prostate health, such as benign prostatic hyperplasia (BPH) and male pattern hair loss.

e, a ovo sto ja zagovaram radi isti posao, samo fale istrazivanja, zavera!!! ja ne kazem da ti nisi u pravu, naprotiv: TI JESI U PRAVU, ali ovaj suplement isti posao zavrsava, samo nedostaju studije da to potvrde, za sada su OGRANICENE, ali ako deluje na rak, ne samo prostate, vec i dojke, deluje i uopsteno na hiperplaziju, prosta logika, samo ce farma mafija da izgubi pacijente koji kukaju!

While research on its effectiveness for prostate hyperplasia (an enlarged prostate) is limited, some studies suggest it may help reduce prostate enlargement and has demonstrated anti-cancer properties, including inhibiting prostate cancer cell growth and reducing prostate-specific antigen (PSA) levels in some cases.

Back