Prostatitis, upala prostate

• Začetnik teme Začetnik teme zlobo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U 70% slucajeva prepisuje se i pomaze lek: Tamsulosin
Pitaj lekara,. a ovaj cink naravno da mozes da uzimas, ali to nije lek.
Pijem Betamsal ali nesto ne pomaze, uzimam caj od mlecike , od koprive koren, ulje bundeve, cink, comprosta forte...trebalo bi da idem na urodinamičko ispitivanje , jer bio neko mozda i kakva su iskustva? Ujutru me zeza stomak i tesko izokrim, mlaz je slab . Psihicki sam vec pukao.

Pijem Betamsal ali nesto ne pomaze, uzimam caj od mlecike , od koprive koren, ulje bundeve, cink, comprosta forte...trebalo bi da idem na urodinamičko ispitivanje , jer bio neko mozda i kakva su iskustva? Ujutru me zeza stomak i tesko izokrim, mlaz je slab . Psihicki sam vec pukao.
Najveci problem tu i jeste psiha, pad libida i nemogucnost kontrole ejakulacije te moze odvesti , u psiho impotenciju, i depresiju. Ja sam tad imao utisak da me ni jedan urolog ne razume, da ne zna sta osecam i sa cim se nosim. ne bi bilo lose da posetis malo i psihologa.

Najveci problem tu i jeste psiha, pad libida i nemogucnost kontrole ejakulacije te moze odvesti , u psiho impotenciju, i depresiju. Ja sam tad imao utisak da me ni jedan urolog ne razume, da ne zna sta osecam i sa cim se nosim. ne bi bilo lose da posetis malo i psihologa.
Ko ima upalu prostate do seksa mu je kao do lanjskog snega.
Nedavno me uhvatili hemoroidi.. i kupim Faktu mast... uz hemoroide me prodju i nelagode oko prostate i pelvisa.. sigurno od kreme.. pitam se kako to.. i onda vidim da je krema i anestetik.. mozda jedna alternativa koristiti s vremena na vreme kreme i primeniti ih analnl
Takodje iz licnog iskustva mast faktu za hemoroide je odlicna. Izgleda da ima i pozitivno dejstvo na prostatu ali nema jos klinickih dokaza. Mada
hemoroidi svojim rastom i polozajem mogu da
pritiskaju prostatu i prave problem sa prostatom.

Najblizi put do prostate je preko rektuma, tako da ima logike ako bolje razmislimo i neznam kako vec nisu nesto izmislili u vidu cepica za prostatu. Ima par njih sto se prodaje, ali nije dokazano klinicki. Mozda im neide u prilog da se izlecimo. Imam Fito Hemove ćepiće koji su od 5,6 vrste biljaka pa cu probati pa javljam. Nije samo upala nego i UVećanje sto jos vise otezava .
Psiha je čudooo!

Najblizi put do prostate je preko rektuma, tako da ima logike ako bolje razmislimo i neznam kako vec nisu nesto izmislili u vidu cepica za prostatu. Ima par njih sto se prodaje, ali nije dokazano klinicki. Mozda im neide u prilog da se izlecimo. Imam Fito Hemove ćepiće koji su od 5,6 vrste biljaka pa cu probati pa javljam. Nije samo upala nego i UVećanje sto jos vise otezava .
Psiha je čudooo!

Po toj logici znači da je zid debelog creva PROPUSTAN KO GRUDNJAČA ?

Pa ako je u stanju da propusti sadržaj tih čepića znači da propusta i bakterije, i otrove koje organizam izbacuje fecesom ?

Da ne zaboravimo još i zid same prostate koji sledi iza zida kolona ?

I kroz njega treba da proše sadržaj tih čepića ?

Pa potom sledi čvrsto zbijeno žlezdano tkivo prostate, ovojnica "kapsule", kroz koju takođe treba proći kako bi se došlo do unutrašnje zone koja je zahvaćena upalom.

Ako pri tom uključimo LOGIKU, zapitajmo se nije li lakše sadržaju te lekovite kapsule da se razlije unutar debelog creva nego da probija zidove creva i prostate ? Logika nalaže da će sadržaj čepića izabrati lakši a ne teži put ?

Šta sve neće izmisliti da mučenicima uzmu novac ?

Psiha je čudooo!
Uvećanje i upala su ti jedno te isto sinak. Svaka inflamacija podrazumeva oticanje tkiva odnosno promenu volumena.
A upala ukoliko duže potraje formira te prostatolite, pa imaš dodatne probleme.

Radio uretrocistoskopiju radi otklanjanja sumnje na stenozu uretre (nema je), PSA, ultrazvuk besike, prostate i testisa. Prostata sa centralnim kalcifikatom, ona velicine oko 15ml, PSA 0,18. Na obicnom urinu vrlo malo bakterija, PCR iz urina na UU, CH, MC pozitivan na UU, izlecena ofloksacinom. Urinokultura i spermokultura u roku od 12 meseci negativne 3 puta, cak i kada sam paralelno radio PCR-ove. Kazu za prostatu najbolje uzeti uzorak iz eksprimata, ali meni nijedan urolog nije hteo da radi masazu za eksprimat. Vinka je za preporuku. Kod nje sam ustanovio da moj problem nije (samo) prostata, nego besika, iako imam klasicne tegobe prostatitisa i kalcifikate. Umereno daje antibiotike, blokatore po potrebi, vodi racuna o opstem stanju pacijenta prilikom terapije i redovno komunicira sa pacijentima.
Postovanje druze, vidim da imas neka pozitivna iskustva sto se tice lecenja prostate. Mozes li mi reci, posto ne znam odakle je krenula prepiska, ko je Vinka koju si pomenuo i kako se do nje moze doci? Unapred zahvalan!

Pozdrav. Imama problem sa prostatom koji mi se odrazava delimicno na erekciju. Naime kad god je malo hladno u prostoriji ili nisam adekvatno obucen od pojasa pa do obuce meni pocinje kuvanje u stomaku i tera me u wc da cesto mokrim.
Mozda je neka kombinacija i sa problemima zeluca ili stomaka jel mi se ishrana duze vreme svodi na suvu hranu. Da li neki ima slicnih simptoma. Hvala na dobrodusnim savetima.

Dobar dan, svi koji imaju problem sa nadutoscu u stomaku (bol u dnu stomaka, kuvanje) ucestalim mokrenjem usled hladnoce i zaostala mokraca posle odlaska u wc (nemogunost prosto receno da ga istresete posle odlaska u toalet i gace cesto ostaju malo mokre). OBAVEZNO prekontrolisite KANDIDU, koja zna da utice da problem sa besikom i jos mnogo cime.

Dobar dan, svi koji imaju problem sa nadutoscu u stomaku (bol u dnu stomaka, kuvanje) ucestalim mokrenjem usled hladnoce i zaostala mokraca posle odlaska u wc (nemogunost prosto receno da ga istresete posle odlaska u toalet i gace cesto ostaju malo mokre). OBAVEZNO prekontrolisite KANDIDU, koja zna da utice da problem sa besikom i jos mnogo cime.
Apsolutno se slazem! Imam isti problem. I naravno gle ni od kuda- Kandida u spermi i u uretri.

Back