Prosecnost i produzenje vrste

Mislim,da se kod nas,veoma neodgovorno pristupa parenju,medju polovima.Ljudske jedinke,koje su bolesne,od teskih naslednih bolesti,ne bi trebale da se pare,u cilju oplodjavanja zena.

Oplodjavanje bi trebalo,da bude neka vrsta privilegije,z a one muskarce,koji imaju zdravo seme.Buducnost svake zemlje,zavisi,od zdravlja i snage,njenih gradjana.Ako toliko paznje ulazemo,kada samo

parimo zivotinje,i trudimo se,da uparimo ZDRAVU ZENKU,SA ZDRAVIM MUZJAKOM,zasto to pravilo,ne bi vazilo,i kod uparivanja ljudi. Ne postoji vece zlo,od donosenja na svet,bolesnog deteta.

Da bi se to sprecilo,treba dozvoliti snosaj u cilju rasploda,samo zdravim ljudskim jedinkama.

Mislim,da se kod nas,veoma neodgovorno pristupa parenju,medju polovima.Ljudske jedinke,koje su bolesne,od teskih naslednih bolesti,ne bi trebale da se pare,u cilju oplodjavanja zena.

Oplodjavanje bi trebalo,da bude neka vrsta privilegije,z a one muskarce,koji imaju zdravo seme.Buducnost svake zemlje,zavisi,od zdravlja i snage,njenih gradjana.Ako toliko paznje ulazemo,kada samo

parimo zivotinje,i trudimo se,da uparimo ZDRAVU ZENKU,SA ZDRAVIM MUZJAKOM,zasto to pravilo,ne bi vazilo,i kod uparivanja ljudi. Ne postoji vece zlo,od donosenja na svet,bolesnog deteta.

Da bi se to sprecilo,treba dozvoliti snosaj u cilju rasploda,samo zdravim ljudskim jedinkama.

to je manje bitno, ja se svaki dan pitam i srecem ljude koji imaju bukvalno sve, sve su ostvarili u zivotu ali opet novac im je jedina vodilja u zivotu, da ne pominjem ove milijardere, i onda kako se ne zapitati,cemu sve to, imas sve, novca ni sam ne znas koliko.. ali ti treba jos, cemu ? ? :mrgreen:

Pitanje je da li bi ti postojao da je privilegija:lol:

Prosecnost je nositelj drustva i odredjenih drustvenih normi i pravila, i temelj je opstanka vrste. Kako bi definisali prosecnost kod nas? Sta to obezbedjuje opstanak vrste kod nas? Koji mentalni sklop prolazi?

Ja npr. uopšte ne smatram da vrstu više nužno treba produžavati, ljudi su mahom patetični, previše emocionalni, predvidivi, slabi, da ne kažem dosadni, iako sebi i dalje daju epitet najinteligentnije i najsuperiornije vrste. Treba biti iskren pa reći da je to tako bilo nekad, u nekim drugim i mnogo konkretnijim i moćnijim vremenima, ljudska vrsta je sad degenerisana. E sad, ko mene išta pita, normalno da će i ljudi ovakvi kakvi su da se množe kao bubašvabe, zapravo sad više nego ikad jer su oni najgori uspostavili pravila a njih je uvek najviše, pa im je sad potaman. Fascinantno je da većina ljudi danas misli da je ovo vrhunac civilizacije, iako je ovo realno jad i beda, trijumf srednje klase i ništa više.

E sad, koji je to mentalni sklop? Pa upravo mentalni sklop srednje klase, koja uvek igra na sigurno, živi po nekim retardiranim moralnim vrednostima, teži skladu po svaku cenu, plaši se samoće, smrti i haosa. Nuklearna porodica je osnovna ćelija društva, bez toga si niko i ništa. Oni održavaju produženje vrste, em su ubedjeni da su najpravedniji i u svemu u pravu, em se kote kao pacovi jer misle da time čine svetu uslugu. To je vrzino kolo koje jedino nuklearni rat može da prekine, znači ja se nadam da će izbiti nuklearni svetski negde u budućnosti, pa će ti srednjeklasaši hteli ne hteli biti izloženi opasnostima i umiranju, a samim tim i sveopštem izumiranju, dok se ponovo ne stvori mnogo suroviji ali i pravedniji sistem vrednosti. Znači ono što je Ajnštajn pričao, kao "ne znam kojim će se oružjem voditi treći svetski rat, ali onaj posle njega će biti vodjen motkama i kamenjem", e to nam baš treba, znači povrata u vreme rimskih legijam i germanskih varvara, ili eventualno renesansne Italije, Medičijevih i Bordžija. Jedno veliko pročišćenje i to je to.

Nego da se vratim na temu, pa normalno da prosečni produžavaju vrstu kad se najviše kote, srednjoj klasi je ideal nuklearna familija sa minimum dvoje ili troje dece, pa se samo trpaju ko majmuni.

E sad sve ovo što sam napisao je realno više moja želja nego nešto što će se stvarno dogoditi, ali opet nije ni nemoguće, bar ja tako mislim.

Poslednja izmena:
Ne moze se prosecnost komentarisati da ne zvucimo kao egoisti i snobovi.
Jbg i ja sam verovatno nekom prosek.

A naslov me bas asocira na ono je rekao Dostojevski, u fazonu neki su tu samo za produzenje vrste, prosek, a ostali imaju vece ciljeve.
Nazalost dame i gospodo, mislim da vecina nas nece ostvariti neke vece ciljeve za dobrobit covecanstva, tako da, hteli ili ne, i mi smo tu, neki prosek, ili blago iznad.

Ne moze se prosecnost komentarisati da ne zvucimo kao egoisti i snobovi.
Jbg i ja sam verovatno nekom prosek.

A naslov me bas asocira na ono je rekao Dostojevski, u fazonu neki su tu samo za produzenje vrste, prosek, a ostali imaju vece ciljeve.
Nazalost dame i gospodo, mislim da vecina nas nece ostvariti neke vece ciljeve za dobrobit covecanstva, tako da, hteli ili ne, i mi smo tu, neki prosek, ili blago iznad.
ne znam da je to reko mislim da nije
...
dostojevski je samo htio da ne vlada jednakost jer ljudi nisu jednako dobri, da oni bolji vise uzivaju, gori manje, bio je borac protiv jednakosti - i hvala mu za to

Prosecnost je nositelj drustva i odredjenih drustvenih normi i pravila, i temelj je opstanka vrste. Kako bi definisali prosecnost kod nas? Sta to obezbedjuje opstanak vrste kod nas? Koji mentalni sklop prolazi?

Pa nema tu mentalni sklop... Vec podredjivanje infantilnim primarnim nagonima.....Mislim pogledaj npr pse - njima ne treba nikakav "mentalni sklop" ovakav ili onakav....2 puta godisnje kada im dodje vreme iznaskacu se jedni na druge bez ikakve preterane filozofije i eto, opstanak vrste pasa.

Sto se vise filozofira oko toga i racionalizuje, idealizuje, klasifikuje - eto ti moguceg problema opstanka. Kod nas se to ogleda u pomodarstvu da zene od kako je pustena serija Sex i grad sve manje i manje zele da radjaju, pa se onda naloze oce prvo da uzivaju, da grade karijere a onda kukaju sto ne mogu imati decu sa 40 godina ili sto im deca imaju autizam ili druge neke genetske bolesti, kao i bolesti koje se javljauju jer su partneri stariji (odmah se povecava % za neke deformitete i bolesti kod ploda).

Ostatak zena, a i muskaraca nece produzavati vrstu jer nazalost u ovoj zemlji nemas socijalne uslove - para, stanova i kuca, materijalnih stvari koje su sve potrebne za bebe i decu itd.

Istorija jos nije pokazala da nesto ugrozava opstanak ljudske vrste .. za sada sve prolazi...sve sto smo do sada vidjeli u istoriji obezbjedjuje opstanak ljudske vrste... cemu fokusiranje na prosecnost?? ... :think:

Back