Prosečan IQ u evropskim drzavama?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Па не баш. Оно што си ти поставила је лаж, спин и пропаганда. Надам се без зле намере.
Ово што ти је плавооки трептач поставио није. Озбиљно истраживање, на огромном узорку и даје сасвим супротне резултате од оних које се налазе у твом уводном посту.
Naravno da je bez zle namere ..ja sam naišla na onu mapu koja mi se nije svidela i lepo sam napisala ispod mape ..pitajuci šta vi mislite o tome

Ispada da mi imamo najmanji IQ u Evropi, sa cime se ne slažem , osim ako uzorke za testiranje nisu uzimali iz Ćacilenda
Šta mislite o ovom ?

Nemam ja ništa protiv vas, želim vam svu sreću ali ne želim više nikakva posla sa vama. U Šumadiji sam živimo sam 2 godine, srećom davno sam otišao iz nje među moje Krajišnike i Sremce koji su OK ljudi. A ti se malo zapitaj zašto su čak i Crnogorci pobjegli od vas. Ne vole vas ni južnjaci, ni Kosovci, ni Vojvođani. Samo oni iz RS misle da ste neki super Srbi zato što vas ne poznaju, ali kad dođu u Šumadiju brzo uvide ko ste i šta ste.

ЈАко си ти велики онтолог, филозоф, антрополог и културолог за те 2 године руралног живота.

Ниси ти како треба. Али Увек најпаметнији.

А што се тиче шумадинца, он и не види да има своју власт већ туђу.

"Правимо се глупи, задрти, загрљени и намћори као под Турцима"

--
Немој да се бавиш антропологијом, није то за тебе

Сви ти резултати наводних тестирања IQ по земљама су наручене манипулације. Са циљем усађивања стереитипа о интелигентнијим и глупљим нацијама.
Имамо ми и "тестирања" кроз такмичења у барем неким дисциполинама у којима је неопходан одређени интелект, рецимо математици, шаху и другим. И та такмичења не дају потврду овим наводним отестирањима IQ. Напротив. Исто тако се може поставити питање. Како то да те нације убијеђене да су интелигемнтније нису деценијама изњедеиле неког научника, писца, философа вроиједног помена?
Што ће рећи да су такве вијести гомила измишљених бесмислица намијењна доконој циљној групи са сврхом јачања предрасуда.

Сви ти резултати наводних тестирања IQ по земљама су наручене манипулације. Са циљем усађивања стереитипа о интелигентнијим и глупљим нацијама.
Имамо ми и "тестирања" кроз такмичења у барем неким дисциполинама у којима је неопходан одређени интелект, рецимо математици, шаху и другим. И та такмичења не дају потврду овим наводним отестирањима IQ. Напротив. Исто тако се може поставити питање. Како то да те нације убијеђене да су интелигемнтније нису деценијама изњедеиле неког научника, писца, философа вроиједног помена?
Што ће рећи да су такве вијести гомила измишљених бесмислица намијењна доконој циљној групи са сврхом јачања предрасуда.

Koliko je Srbija iznedrila nobelovaca, a koliko, na primer, Nemacka? Ili malena Austrija?

IQ89 alert

Šumadinci teško da imaju i 80 prosječan IQ.
Глупости, ове "анкете" ни у којем случају нису егзактне, а сасвим је јасно да је ова из уводне теме чисто пропагандна, кад би урадили тестирање читаве популације разлике би биле маргиналне по различитим државама и регионима.

Ljudi koji potiču sa nekog kruga severna Italija, Francuska, Britanija, Skandinavija, Nemačka, Austrija... su odgovorni za 90% izuma u modernom dobu (a čine ~5% svetske populacije). Ako to nije dokaz da imaju najviši IQ na svetu, onda ne znam šta bi drugo bilo. Ne postoji nikakav magic soil, države su ogledala ljudi koji žive u njima. Gde god su pobrojani otišli napravili su uređene države, bogata i prosperitetna društva. Svi hrle da žive kod njih i sa njima, čak i ukoliko ih patološki preziru.

U svim tim drzavama je dokazano da IQ pada u poslednje dve decenije - zbog masovne imigracije.

Ne utice na izbor politicara i dobrobit drustva IQ vec socijalna i emocionalna inteligencija, a ona se ne meri klasicnim IQ testovima.
Ako veruješ u laži političara za koje je očito da su glupost (hleb 3 dinara, izgradili smo metro, biće plate 1500e) onda mislim da je ipak i do iq-a. Mada recimo to što volimo velike vođe verujem da ima veze i sa socijalnom i emocionalnom inteligencijom.

Naravno da je bez zle namere ..ja sam naišla na onu mapu koja mi se nije svidela i lepo sam napisala ispod mape ..pitajuci šta vi mislite o tome
Проблем је што се ова и сличне мапе појављују у српским медијима једном годишње, последњих десетак година. Само се боје разликују и сваки пут се испостави да је реч о чистој лажи и преправљеним резултатима стварних истраживања, ма колико поменута истраживања била бесмислена.
Пази сад ово
Не треба уопште чудити зашто крдо Ћација беспоговорно верује у лажи које се емитују на Информеру и Пинку.
Управо смо на теми имали пример како сличне ствари функционишу, само за ону групацију са барем привидно различитим предзнаком.
Ти си поставила лажну вест, човек те исправио већ у другом посту. Свеједно барем десетак дискутаната наставља да храни ту лаж из уводног поста, закључујући да је сасвим очекивано и природно да су Срби најглупљи у Европи. На сличан начин функционише и Информер и крдо које му гравитира.

AVT_Novak-Djokovic_6835.jpeg
.headshot--person_203055

Ono, kad daš superiorne ljude, što intelektualno što fizički, pa ti nađu neki da prduckaju.... :kafa:
Takoe :kafa:
1763409658259.jpeg

Глупости, ове "анкете" ни у којем случају нису егзактне, а сасвим је јасно да је ова из уводне теме чисто пропагандна, кад би урадили тестирање читаве популације разлике би биле маргиналне по различитим државама и регионима.
погледај добро уводни пост па ће ти бити јасније разлог отварања.
Ispada da mi imamo najmanji IQ u Evropi, sa cime se ne slažem , osim ako uzorke za testiranje nisu uzimali iz Ćacilenda
Šta mislite o ovom ?

Ako veruješ u laži političara za koje je očito da su glupost (hleb 3 dinara, izgradili smo metro, biće plate 1500e) onda mislim da je ipak i do iq-a. Mada recimo to što volimo velike vođe verujem da ima veze i sa socijalnom i emocionalnom inteligencijom.
Sve to ide u paketu, nije kao da je moguće imati emotivno inteligentnog genija, a da mu IQ prdne u čabar. Srbi su tu dosta konzistentni, u proseku nemamo ni jedno ni drugo.

Back