Prosečan IQ u evropskim drzavama?

Lako za Četničad što ima 89, već što -U-stašija ima 90, poput Balinluka.
Ovu kartu je crtao Kroatofob.
Da se razumijemo, Hrvatskoj i Hrvatima želim sve najgore, ali čak i moja mržnja poznaje neke granice, nije red da se Zagreb izjednači sa Splitom, Sarajevom, Banja Lukom, Mostarom (nadopuniti po potrebi), plus što nije baš da su Hrvati poput Nepalaca.

Meni je isto najveća želja da sam rođen u Varaždinu ili Subotici, ali nažalost, to nije tako.
Da, jedan poen razlike između Hrvatske i Srbije dovodi u pitanju legitimitet istraživanja. Međutim, siguran sam da je podatak za Srbiju točan. Hrvatska ima blizu trocifrenog.

Da, jedan poen razlike između Hrvatske i Srbije dovodi u pitanju legitimitet istraživanja. Međutim, siguran sam da je podatak za Srbiju točan. Hrvatska ima blizu trocifrenog.
Blizu trocifrenog...

:eek:

Da li si ti kršten?

Jasno mi je da su Srbi načelno svjetlosne godine udaljeni od genijalaca, na kraju krajeva, nije to nikakva tajna, ali Hrvati da su trocifreni...

:eek:

Pojedinci nisu bitni, svaka država ima svoje genijalce. Arapi su recimo kroz istoriju imali dosta genija i polimata. Bitan je prosek za prosperitet jedne nacije.
И? Ко је израчунао просјек, на основу коликог узорка, по којим мјерилима је утврђено да су тестиране исте категорије у истом односу, итд.

Србима је знање и образовање врв доступно последњих сто година. Све до тада смо били раја, која је имала бити срећна што је жива. У међувремену су Аустријанци скоро хиљаду година живели на рачун остатка централне, јужне и источне Европе и имали прегршт времена да размишљају о смислу живота. Наши преци су се бавили основним преживљавањем.
Свеједно, Тесла сам спакује у извиђаче барем једно десет аустријских нобеловаца. А он чак и није добитник Нобелове награде.

Inteligencija se razvija upravo kroz sistem vaspitanja i obrazovanja, koji je daleko bolji na zapadu nego u Srbiji.

Mi smo i dalje jako neobrazovani i vaditi se 2025. godine na to sto pre 100 godina nismo imali uslove za obrazovanje kao Austrija, je malo neprimereno, da ne kazem, malo glupo.

I Tesla je uspeo sve sto je uspeo na trulom zapadu, a ne na Balkanu, da je ostao ovde - niko ne bi nikada ni cuo za njega.

Pricu oko ingeligencije ne treba svoditi na genetske budalastine vec na ono sto se moze uraditi kroz drustveni sistem, a ovaj pokazatelj da u Srbiji ljudi imaju nizu inteligenciju od vecine zemalja razvijenog zapadnog sveta, ne znaci da su Srbi genetski glupi, vec je to pokazatelj loseg vaspitno-obrazovnog sistema.

I umesto da se to tako shvati i nesto promeni i unapredi, mi cemo opet da, u skladu sa sopstvenom emocionalnom inteligencijom, kazemo "ma evo vam qratz, mi smo najbolji, mi imamo Teslu i Djokovica, nebeski smo narod a vi ste se bogatili na nas racun, sisajte nam....".
Tipicno samodestruktivno ponasanje, sa kojim mora da se prestane ako zaista ne mislimo da sami sebe unistimo.

Znaš kako je lepa Šumadija? Jeste seljak malo na svoju ruku ali je tu, svoj na svome, recimo retko ćeš naći Šumadinca da bleji po forumu i bistri ove nepotrebne teme.
Ovaj @Mystic+ se predstavlja kao Šumadinac i piše na ovoj temi. Prezire prekodrinske Srbe (Bosance, Krajišnike itd) kao i većina Šumadinaca. Bosanci i Krajišnici nisu njima ništa nažao učinili, prosto mi je neobjašnjivo zašto nas tako mrze. Mrze i Kosovce.

Back