PROSEČAN GRAĐANIN I GRAĐANKA SU BILI BEZBRIŽNIJI U SOCIJALIZMU

da, bilo je i golog otoka za 0,0001% gradjana, dok su ostalih 99,999% živeli bezbrižnije nego sad

Па кад су добили могућност да оду из земље отишли су у милионским бројевима...кога ти лажеш, себе или нас?
Нас не можеш, а себе би могао да лажеш у кругу одртавелих истомиошљеника, зар не?

RADNIČKOJ porodici u SRBIJI nikad nije bilo lako. To što pišeš je možda važilo za HR, BiH, CG, SLO...ali za Srbiju nikad - pogotovo ne za Vojvodinu.
Odakle više samo izvlačite takve polu-istine??
Nije se moglo ni svake godine na more, a kakvi stanovi...
Od '81. do '88. svake godine smo imali restrikcije struje (po grupama, uredno...), nestašice kafe, benzina, par-nepar, bonovi, stabilizacije...
Za to vreme su budući kraljevi '90ih drpali i sebi u guizicu gurali kapital da bi danas oni i njihova kopilad komandovali zemljom.
Realno, ono što je bilo stvarno dobro ke to što su komunalije, hrana i piće bili jeftini i svako je mogao da se ogreje i nahrani.
Živelo se poštenije i mirnije jer su moralna načela još uvek važila, makar za većinu. Nije bilo toliko zla među ljudima, ali to je već druga priča.
Naslušao sam se ja priča od direktorskih, komesarskih i linijaških sinova onog vremena o 2x godišnje morima, 2x skijanjima i žurkama od po 7 dana...hvala lepo...
Meni i mojoj porodici je standard gotovo isti i onda i sada. Imamo koliko zaradimo i kolika je penzija. Nekad malo bolje nakad malo lošije.
Tako da te priče o Jugo-raju samo svedite na realan nivo i ne kukajte više ako Boga znate...a i to je pitanje...

NIkad ovde nije bilo pravog socijalizma, naša država se igrala hibridnog uređenja zato je i bilo sran.je

Opet i to kakvo je očajno bilo bolje je 16x nego ovo danas, gde smo u tvrdom kapitalizmu

Tako da daj bože da se narodi balkana opamete, prestanu da se mrze i pokažu zajednički pitona zapadnim smradovima koji nas eksploatišu

Back