Naravno da se živelo bezbrižnije.Ljudi su bili zadovoljni i nasmejani i nisu bili zabrinuti za svoju ekzistenciju kao danas.Taj sistem je izgradio mnogo kvalitetnije i zdravije ljude nego što su danas.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Proko tu dileme nema,jasno ko dan.
Naravno da se živelo bezbrižnije.Ljudi su bili zadovoljni i nasmejani i nisu bili zabrinuti za svoju ekzistenciju kao danas.Taj sistem je izgradio mnogo kvalitetnije i zdravije ljude nego što su danas.
Inače budale nemaju dileme.
da, bilo je i golog otoka za 0,0001% gradjana, dok su ostalih 99,999% živeli bezbrižnije nego sad
da, bilo je i golog otoka za 0,0001% gradjana, dok su ostalih 99,999% živeli bezbrižnije nego sad
Pa đe nestade sav taj kvalitet odjednom?![]()
Po svetskim institutima..
pobegli pred najezdom takvih i slicnih..
niko danas nije bezbrižan kao nekada
RADNIČKOJ porodici u SRBIJI nikad nije bilo lako. To što pišeš je možda važilo za HR, BiH, CG, SLO...ali za Srbiju nikad - pogotovo ne za Vojvodinu.
Odakle više samo izvlačite takve polu-istine??
Nije se moglo ni svake godine na more, a kakvi stanovi...
Od '81. do '88. svake godine smo imali restrikcije struje (po grupama, uredno...), nestašice kafe, benzina, par-nepar, bonovi, stabilizacije...
Za to vreme su budući kraljevi '90ih drpali i sebi u guizicu gurali kapital da bi danas oni i njihova kopilad komandovali zemljom.
Realno, ono što je bilo stvarno dobro ke to što su komunalije, hrana i piće bili jeftini i svako je mogao da se ogreje i nahrani.
Živelo se poštenije i mirnije jer su moralna načela još uvek važila, makar za većinu. Nije bilo toliko zla među ljudima, ali to je već druga priča.
Naslušao sam se ja priča od direktorskih, komesarskih i linijaških sinova onog vremena o 2x godišnje morima, 2x skijanjima i žurkama od po 7 dana...hvala lepo...
Meni i mojoj porodici je standard gotovo isti i onda i sada. Imamo koliko zaradimo i kolika je penzija. Nekad malo bolje nakad malo lošije.
Tako da te priče o Jugo-raju samo svedite na realan nivo i ne kukajte više ako Boga znate...a i to je pitanje...
Da, U tom socijalizmu je najbrojnija bila
srednja klasa, koja je mogla da gura nekako
i sa jednom platom.
Sada prosečna plata ne pokriva prosečnu
potrošačku korpu.
U SFRJ bilo je 700 000 nezasposlenih + milioni viška zaposlenih.