Prorocanstva iz poslednje biblijske knjige-Otkrivenja

dakle, po biblijskim spisima, bog je ubica ovog nedužnog naroda!
nekako sam i pretpostavljao da će to biti zaključak vas adventista.

Bog je štitio Jova...

ali kada povuče zaštitu, onda Sotona pokazuje da je krvnik ljudski i da nemilosrdno uništava NEVINOM JOVU sve što poseduje!

Isto njegov karakter vidite u vestima svakoga dana!

TO JE REŽIM KOJI BRANITE?

A biblijskog Boga koji nas sada štiti od uništenja III Svetskog rata vređate iz dana u dan!?

Razmislite malo!

Da li biste Vi bili strpljivi prema nekome ko Vas vređa iz dana u dan a imate apsolutnu vlast?

?

Bog mora da ima OGROMNU LJUBAV prema nama kada nas toliko dugo trpi.

Poslednja izmena:
SDG, Glasnik je rekao da postoje dva moguca scenarija: Da su se 7 pecata otvarali kroz vreme...dakle duzi vremenski period

Ili- da 7 pecata ce se tek otvoriti..u kratkom vremenskom periodu pred hristov dolazak....

Koje je tvoje misljenje??

Istorija nam je pokazala da su se ispunili znaci u Suncu, mesecu i zvezdama...

ali s ozbirom da stihovi govore o neposrednom Hristovom dolasku, očigledno je da će se svi ti znaci ponoviti i da će to biti konačno ispunjenje!

Rev 6:12 I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
Rev 6:13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.

Imamo ispunjenje svih ovih događaja u istoriji...

Rev 6:14 I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.

Ovo se nije ispunilo u istoriji...

zbog toga mislim da će i prethodni znaci BITI PONOVLJENI...

Rev 6:15 I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
Rev 6:16 I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.

Ovde se jasno vidi da preživeli ljudi koji imaju žig zverin dočekuju drugi dolazak Hrista na oblacima nebeskim.

Rev 6:17 Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?

Poslednja izmena:
...

7. GLAVA

Rev 7:1 I potom videh četiri anđela gde stoje na četiri ugla zemlje, i drže četiri vetra zemaljska, da ne duše vetar na zemlju, ni na more, ni na i kakvo drvo.
Rev 7:2 I videh drugog anđela gde se penje od istoka sunčanog, koji imaše pečat Boga Živoga; i povika glasom velikim na četiri anđela kojima beše dano da kvare zemlju i more, govoreći:
Rev 7:3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našeg na čelima njihovim.
Rev 7:4 I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;
Rev 7:5 Od kolena Judinog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Ruvimovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Gadovog dvanaest hiljada zapečaćenih;
Rev 7:6 Od kolena Asirovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Neftalimovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Manasijinog dvanaest hiljada zapečaćenih;
Rev 7:7 Od kolena Simeunovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Levijevog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Isaharovog dvanaest hiljada zapečaćenih;
Rev 7:8 Od kolena Zavulonovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Josifovog dvanaest hiljada zapečaćenih; od kolena Venijaminovog dvanaest hiljada zapečaćenih.
Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
Rev 7:11 I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
Rev 7:12 Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin.
Rev 7:13 I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
Rev 7:14 I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.
Rev 7:15 Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.
Rev 7:16 Više neće ogladneti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina.
Rev 7:17 Jer Jagnje, koje je nasred prestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih.

8. GLAVA

Rev 8:1 I kad otvori sedmi pečat, posta tišina na nebu oko po sahata.
Rev 8:2 I videh sedam anđela koji stajahu pred Bogom, i dade im se sedam truba.
Rev 8:3 I drugi anđeo dođe i stade pred oltarom, i imaše kadionicu zlatnu; i beše mu dano mnogo tamjana da da molitvama svih svetih na oltar zlatni pred prestolom.
Rev 8:4 I dim od kađenja u molitvama svetih iziđe od ruke anđelove pred Boga.
Rev 8:5 I uze anđeo kadionicu, i napuni je ognja sa oltara, i baci je na zemlju, i postaše glasovi i gromovi i sevanje munja i tresenje zemlje.
Rev 8:6 I sedam anđela koji imahu sedam truba, pripraviše se da zatrube.
Rev 8:7 I prvi anđeo zatrubi, i posta grad i oganj, smešani s krvlju, i padoše na zemlju; i trećina drva izgore, i svaka trava zelena izgore.
Rev 8:8 I drugi anđeo zatrubi; i kao velika gora ognjem zapaljena pade u more; i trećina mora posta krv.
Rev 8:9 I umre trećina stvorenja koje živi u moru, i trećina lađi propade.
Rev 8:10 I treći anđeo zatrubi, i pade s neba velika zvezda, koja goraše kao sveća, i pade na trećinu reka i na izvore vodene.
Rev 8:11 I ime zvezdi beše Pelen; i trećina voda posta pelen, i mnogi ljudi pomreše od voda, jer behu gorke.
Rev 8:12 I četvrti anđeo zatrubi, i udarena bi trećina sunca, i trećina meseca, i trećina zvezda, da pomrča trećina njihova, i trećina dana da ne svetli, tako i noći.
Rev 8:13 I videh, i čuh jednog anđela gde leti posred neba i govori glasom velikim: Teško, teško, teško onima koji žive na zemlji od ostalih glasova trubnih trojice anđela, koji će trubiti.

...

Ovde smo stali! Prih 6 glava smo nasiroko istumacili.....
O 144 000 jos nismo pricali....

Pa sam bog je dopustio da mu to uradi u toj pričici..No pričica ko pričica netko je jako ozbiljno shvatio.

Kad priča postane realnost to nije nikako dobro.

Zašto je Bog kriv za zločin Sotone? Zašto Sotonu ne optužite nego biblijskog Boga optužujete iz dana u dan?

Zašto je Bog kriv kada je PREPUSTIO Jevreje svom izboru??? Zar nisu sami tražili Sotoninu upravu (Barabu)?

Odbaciti Isusa Hrista - SVOG STVORITELJA - znači da morate da podnosite sudbinu pod Sotonom upravom!

A koliko je on korektan...

pa on svoje pulene uništava kada im nisu potrebni.

Dakle, 144 000 nisu SVI koji ce se spasiti.... Pored ovih 144 000 posebnih,najvernijih,koji su prosli naaaajvece muke na zemlji...bice jos spasenih.
A da li se ovaj broj odnosi samo na hrisane poslednje generacije.... ili su to mozda najverniji hriscani,koji su muceni i ubijani zbog Hrista iz svih generacija ??

Na sve verne ljude koji su ziveli na zemlji :) Noje Avram Mojsije... svi ce biti medju njima :)

Ovaj narastaj nece proci dok se sve ne dogodi :)

Taj narastaj je sakupljanje ovih 144.000 kad im se broj navrsi kraj dolazi :)

Poslednja izmena:
Na sve ljude koji su ziveli na zemlji :) Noje Avram Mojsije... svi ce biti medju njima :)

Ovaj narastaj nece proci dok se sve ne dogodi :)

Taj narastaj je sakupljanje ovih 144.000 kad im se broj navrsi kraj dolazi :)

Zapazi ovaj stih: Rev 7:3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našeg na čelima njihovim.
Rev 7:4 I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;

Tu prica da treba da zapecati 144 000...dakle,koji zive na zamlji,ili?

Ne zna se da li je 144 000 bukvalan broj.... ne znam da li to neko moze da dokaze.. ali,iskreno, ne mislim da nam to treba za spasenje...tako da ,u ovom slucaju, nije ni presudno da znamo!

Istorija nam je pokazala da su se ispunili znaci u Suncu, mesecu i zvezdama...

ali s ozbirom da stihovi govore o neposrednom Hristovom dolasku, očigledno je da će se svi ti znaci ponoviti i da će to biti konačno ispunjenje!

Rev 6:12 I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
Rev 6:13 I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.

Imamo ispunjenje svih ovih događaja u istoriji...

Rev 6:14 I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.

Ovo se nije ispunilo u istoriji...

zbog toga mislim da će i prethodni znaci BITI PONOVLJENI...

Rev 6:15 I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
Rev 6:16 I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.

Ovde se jasno vidi da preživeli ljudi koji imaju žig zverin dočekuju drugi dolazak Hrista na oblacima nebeskim.

Rev 6:17 Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati?

To pomracenje moze da znaci i pomracenje Svetskog laznog svetla, zvezde vladari zemlje koji kao sisaju i prave svetlost na svetu ali nije sigurno :)

Gora moze da znaci Kraljevstva na zemlji :)

Bog se obracao ranije Kraljevstvima tako kao : Evo me na tebe goro velika.........kada prorice propast nekog carstva :aha:

Zapazi ovaj stih: Rev 7:3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našeg na čelima njihovim.

Tu prica da treba da zapecati 144 000...dakle,koji zive na zamlji,ili?

Ne zna se da li je 144 000 bukvalan broj.... ne znam da li to neko moze da dokaze.. ali,iskreno, ne mislim da nam to treba za spasenje...tako da ,u ovom slucaju, nije ni presudno da znamo!

Posto su za Boga i mrtvi zivi u secanju i bice vaskrsnuti, On moze da zapecati i mrtve u grobovima kao i zive i zatim ih u duhovnom telu odvede na Nebo :)

da bukvalno 144.000 idu na Nebo :) ostali ljudi ostaju na zemlji da zive u Buducem raju :)

Nisu bitni ako ne zelis da budes medju njima :lol:

Neko zeli pa se trudi da bude sto vise pravedniji ;)

Idi na neku Sotonku temu pa hvali djavola dan i noc :flert:

tvoje misljenje me ne zanima jer znam koje namere imas :manikir:

Napisala sam.....

dalje: Rev 9:10 I imahu repove kao skorpijine, i žalci behu na repovima njihovim; i dana im beše oblast da ude ljudima pet meseci.
Rev 9:11 I imahu nad sobom cara anđela bezdana kome je ime jevrejski Avadon, a grčki Apolion.

Ok...pisli smo i izvlivanju zala...koji su mogli da se dese nakon sto je 144 000 obelezeno....

Nakon 5.zla andjeo kaze"Rev 8:13 I videh, i čuh jednog anđela gde leti posred neba i govori glasom velikim: Teško, teško, teško onima koji žive na zemlji od ostalih glasova trubnih trojice anđela, koji će trubiti.
To znaci da ce poslednja 3 zla biti posebno teska za sve koji zive na zemlji...

Ko je ovaj andjeo? Rev 9:11 I imahu nad sobom cara anđela bezdana kome je ime jevrejski Avadon, a grčki Apolion.

- - - - - - - - - -

Pardon, nakon 4.zla

- - - - - - - - - -

5 zlo su skakavci- o tome smo pisali

- - - - - - - - - -

6 zlo je rat cetiri zemlje oo reke Eufrata

- - - - - - - - - -

To smo utvrdili da ce rat SAD-a biti verovatno jos zesci sa zemljama Bliskog Istoka
Pise da ce trecina stanonostva biti ubijeno u ovom ratu....

Napisala sam.....

dalje: Rev 9:10 I imahu repove kao skorpijine, i žalci behu na repovima njihovim; i dana im beše oblast da ude ljudima pet meseci.
Rev 9:11 I imahu nad sobom cara anđela bezdana kome je ime jevrejski Avadon, a grčki Apolion.

Ok...pisli smo i izvlivanju zala...koji su mogli da se dese nakon sto je 144 000 obelezeno....

Nakon 5.zla andjeo kaze"Rev 8:13 I videh, i čuh jednog anđela gde leti posred neba i govori glasom velikim: Teško, teško, teško onima koji žive na zemlji od ostalih glasova trubnih trojice anđela, koji će trubiti.
To znaci da ce poslednja 3 zla biti posebno teska za sve koji zive na zemlji...

Ko je ovaj andjeo? Rev 9:11 I imahu nad sobom cara anđela bezdana kome je ime jevrejski Avadon, a grčki Apolion.

- - - - - - - - - -

Pardon, nakon 4.zla

- - - - - - - - - -

5 zlo su skakavci- o tome smo pisali

- - - - - - - - - -

6 zlo je rat cetiri zemlje oo reke Eufrata

- - - - - - - - - -

To smo utvrdili da ce rat SAD-a biti verovatno jos zesci sa zemljama Bliskog Istoka
Pise da ce trecina stanonostva biti ubijeno u ovom ratu....

Ne znam ko je taj andjeo, verovatno neki Boziji koga ne znamo :)

7 Andjeo kada zatrubu ili 3 zlo je najgore

Otkrivenje 11

14 Zlo drugo prođe; evo zlo treće ide brzo.

15 I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: posta carstvo svijeta Gospoda našega i Hrista njegova, i carovaće va vijek vijeka.
Psal. 145:13, Isa. 27:13, Dan. 2:44, Dan. 4:3, Dan. 4:34, Avd. 1:21, Mih. 4:7, Luka 1:33, Jovan 12:34, Jevr. 1:8, Otkr. 16:17

16 I dvadeset i četiri starješine koje sjeđahu pred Bogom na prijestolima svojima, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.

17 Govoreći: hvalimo te Gospode Bože svedržitelju, koji jesi, i bješe, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.

18 I neznabošci se prognjeviše, i dođe gnjev tvoj i vrijeme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama tvojima, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena tvojega, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše.
Prop. 3:17, Dan. 7:9, Dan. 8:19, Djela 10:42, 1 Pet. 4:5

19 I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se ćivot zavjeta njegova u crkvi njegovoj; i biše sijevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki.
4 Moj. 4:5, Jevr. 9:4, Otkr. 15:5, Otkr. 16:1

1 I znak veliki pokaza se na nebu: žena obučena u sunce, i mjesec pod nogama njezinijem, i na glavi njezinoj vijenac od dvanaest zvijezda.
Isa. 60:19, Rim. 13:14, 2 Kor. 11:2, Gal. 4:26

2 I bješe trudna, i vikaše od muke, i mučaše se da rodi.
Isa. 53:11, Mih. 5:3, Gal. 4:19

3 I pokaza se drugi znak na nebu, i gle, velika crvena aždaha, koja imaše sedam glava, i deset rogova; i na glavama njezinijem sedam kruna;
Dan. 2:41, Dan. 7:24, Otkr. 12:13, Otkr. 13:1, Otkr. 16:13, Otkr. 17:3, Otkr. 17:9

4 I rep njezin odvuče trećinu zvijezda nebeskijeh, i baci ih na zemlju. I aždaha stajaše pred ženom koja šćaše da se porodi, da joj proždere dijete kad rodi.
2 Moj. 1:16, Dan. 8:10, 1 Pet. 5:8, Otkr. 9:10, Otkr. 17:18

5 I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu.
Psal. 2:9, Otkr. 2:27

6 A žena uteče u pustinju gdje imaše mjesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvjesta i šezdeset dana.
Otkr. 11:3, Otkr. 12:14

7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini.
Dan. 10:13, Otkr. 20:2

8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.

9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
1 Moj. 3:1, Luka 10:18, Jovan 12:31, 2 Pet. 2:4, Juda 1:6, Otkr. 9:1, Otkr. 13:14, Otkr. 20:2, Otkr. 20:8

10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenije i sila i carstvo Boga našega, i oblast Hrista njegova; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć.
Jov 1:9, Zah. 3:1, Otkr. 11:15

11 I oni ga pobijediše krvlju jagnjetovom i riječju svjedočanstva svojega, i ne mariše za život svoj do same smrti.
Luka 14:26, Rim. 8:37

12 Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Otkr. 8:13, Otkr. 10:6

13 I kad vidje aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško.

14 I ženi dana biše dva krila orla velikoga da leti u pustinju na svoje mjesto, gdje će se hraniti vrijeme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijina.
2 Moj. 19:4, Dan. 7:25, Dan. 12:7, Otkr. 17:3

15 I ispusti zmija za ženom iz usta svojijeh vodu kao rijeku, da je utopi u rijeci.
Isa. 59:19

16 I pomože zemlja ženi, i otvori zemlja usta svoja, i proždrije rijeku koju ispusti zmija iz usta svojijeh.

17 I razgnjevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalijem sjemenom njezinijem, koje drži zapovijesti Božije i ima svjedočanstvo Isusa Hrista.
1 Moj. 3:15, Otkr. 1:2, Otkr. 1:9

Ovo treba da se rastumaci jer je za posledje vreme. 3 zlo je Zver i Zig zveri :)

7 Nego u dane glasa sedmoga anđela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojijem slugama prorocima.
Dan. 8:19, Otkr. 11:15

6 zlo je mozda sukob na Bliskom istoku jer su tamo stalno ratovli USA i ostale zemlje i zemlje iz okruzenju u tom delu sveta

Poslednja izmena:
Ne znam ko je taj andjeo, verovatno neki Boziji koga ne znamo :)

7 Andjeo kada zatrubu ili 3 zlo je najgore

Otkrivenje 11

14 Zlo drugo prođe; evo zlo treće ide brzo.

15 I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: posta carstvo svijeta Gospoda našega i Hrista njegova, i carovaće va vijek vijeka.
Psal. 145:13, Isa. 27:13, Dan. 2:44, Dan. 4:3, Dan. 4:34, Avd. 1:21, Mih. 4:7, Luka 1:33, Jovan 12:34, Jevr. 1:8, Otkr. 16:17

16 I dvadeset i četiri starješine koje sjeđahu pred Bogom na prijestolima svojima, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu.

17 Govoreći: hvalimo te Gospode Bože svedržitelju, koji jesi, i bješe, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.

18 I neznabošci se prognjeviše, i dođe gnjev tvoj i vrijeme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama tvojima, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena tvojega, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše.
Prop. 3:17, Dan. 7:9, Dan. 8:19, Djela 10:42, 1 Pet. 4:5

19 I otvori se crkva Božija na nebu, i pokaza se ćivot zavjeta njegova u crkvi njegovoj; i biše sijevanja munja, i glasovi, i gromovi, i tresenje zemlje, i grad veliki.
4 Moj. 4:5, Jevr. 9:4, Otkr. 15:5, Otkr. 16:1

1 I znak veliki pokaza se na nebu: žena obučena u sunce, i mjesec pod nogama njezinijem, i na glavi njezinoj vijenac od dvanaest zvijezda.
Isa. 60:19, Rim. 13:14, 2 Kor. 11:2, Gal. 4:26

2 I bješe trudna, i vikaše od muke, i mučaše se da rodi.
Isa. 53:11, Mih. 5:3, Gal. 4:19

3 I pokaza se drugi znak na nebu, i gle, velika crvena aždaha, koja imaše sedam glava, i deset rogova; i na glavama njezinijem sedam kruna;
Dan. 2:41, Dan. 7:24, Otkr. 12:13, Otkr. 13:1, Otkr. 16:13, Otkr. 17:3, Otkr. 17:9

4 I rep njezin odvuče trećinu zvijezda nebeskijeh, i baci ih na zemlju. I aždaha stajaše pred ženom koja šćaše da se porodi, da joj proždere dijete kad rodi.
2 Moj. 1:16, Dan. 8:10, 1 Pet. 5:8, Otkr. 9:10, Otkr. 17:18

5 I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolu njegovu.
Psal. 2:9, Otkr. 2:27

6 A žena uteče u pustinju gdje imaše mjesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvjesta i šezdeset dana.
Otkr. 11:3, Otkr. 12:14

7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njezini.
Dan. 10:13, Otkr. 20:2

8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mjesta na nebu.

9 I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svijet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njezini zbačeni biše s njom.
1 Moj. 3:1, Luka 10:18, Jovan 12:31, 2 Pet. 2:4, Juda 1:6, Otkr. 9:1, Otkr. 13:14, Otkr. 20:2, Otkr. 20:8

10 I čuh glas veliki na nebu koji govori: sad posta spasenije i sila i carstvo Boga našega, i oblast Hrista njegova; jer se zbaci opadač braće naše, koji ih opadaše pred Bogom našijem dan i noć.
Jov 1:9, Zah. 3:1, Otkr. 11:15

11 I oni ga pobijediše krvlju jagnjetovom i riječju svjedočanstva svojega, i ne mariše za život svoj do same smrti.
Luka 14:26, Rim. 8:37

12 Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Otkr. 8:13, Otkr. 10:6

13 I kad vidje aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško.

14 I ženi dana biše dva krila orla velikoga da leti u pustinju na svoje mjesto, gdje će se hraniti vrijeme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijina.
2 Moj. 19:4, Dan. 7:25, Dan. 12:7, Otkr. 17:3

15 I ispusti zmija za ženom iz usta svojijeh vodu kao rijeku, da je utopi u rijeci.
Isa. 59:19

16 I pomože zemlja ženi, i otvori zemlja usta svoja, i proždrije rijeku koju ispusti zmija iz usta svojijeh.

17 I razgnjevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalijem sjemenom njezinijem, koje drži zapovijesti Božije i ima svjedočanstvo Isusa Hrista.
1 Moj. 3:15, Otkr. 1:2, Otkr. 1:9

Ovo treba da se rastumaci jer je za posledje vreme. 3 zlo je Zver i Zig zveri :)

7 Nego u dane glasa sedmoga anđela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojijem slugama prorocima.
Dan. 8:19, Otkr. 11:15

6 zlo je mozda sukob na Bliskom istoku jer su tamo stalno ratovli USA i ostale zemlje i zemlje iz okruzenju u tom delu sveta

Ok.... to cemo sutra,kada se i Glasnik pojavi :)

sada znamo dokle smo stigli ....

Laku noc ti zelim :heart:

Evo ono sto pricamo P. Aslavcima a oni sami ne znsju da tako veruku.

РАЗГОВОР СА ОЛГОМ ЧЕТВЕРИКОВОМ, АУТОРОМ КЊИГЕ „ИЗДАЈА У ВАТИКАНУ ИЛИ ПАПСКА ЗАВЕРА ПРОТИВ ХРИШЋАНСТВА”http://borbazaver...ew/6275/1/

Pitam se da li si ovi ovde na forumu p slavci?

Nisu...ima i satanista ;P

Link ne radi.... :(

Mi opisujemo događaje u istoriji sa terminima...

I Svetski rat
II Svetski rat

da bi jasnije označili događaje!

(svima je jasno o čemu se radi kada spomenete te termine)

Ali to nisu bili zaista ratovi u kojima su ratovale sve države sveta...

otkud onda pravo ljudima da nazovu tim terminima te ratove?

Bog sve nas izveštava šta će se desiti, a mi ljudi ćemo tome i tome nadenuti imena...

(npr. muzički barok... nema nikakve veze sa barokom u arhitekturi, niti je postojao takav izraz u vreme Bach-a i njegovih savremenika... ali mi danas nazivamo taj period tim terminom! Da li treba očekivati da se taj termin pojavljuje u Bach-ovo vreme? Ne! Isto tako ni Biblija ne koristi termine III Svetski rat... ali nas Bog obaveštava da će u 6. TRUBI da pogine 1/3 ljudi, i da se vojska na "konjima" sastojii od 200.000.000 (dvestotine miliona vojnika))

Da li se radi o lokalnom ratu ili ne...

ZAKLJUČITE SAMI.

Poslednja izmena:
Mi opisujemo događaje u istoriji sa terminima...

I Svetski rat
II Svetski rat

da bi jasnije označili događaje!

(svima je jasno o čemu se radi kada spomenete te termine)

Ali to nisu bili zaista ratovi u kojima su ratovale sve države sveta...

otkud onda pravo ljudima da nazovu tim terminima te ratove?

Bog sve nas izveštava šta će se desiti, a mi ljudi ćemo tome i tome nadenuti imena...

(npr. muzički barok... nema nikakve veze sa barokom u arhitekturi, niti je postojao takav izraz u vreme Bach-a i njegovih savremenika... ali mi danas nazivamo taj period tim terminom! Da li treba očekivati da se taj termin pojavljuje u Bach-ovo vreme? Ne! Isto tako ni Biblija ne koristi termine III Svetski rat... ali nas Bog obaveštava da će u 6. TRUBI da pogine 1/3 ljudi, i da se vojska na "konjima" sastojii od 200.000.000 (dvestotine miliona vojnika))

Da li se radi o lokalnom ratu ili ne...

ZAKLJUČITE SAMI.

Ti ratovi su svetski zato što su ratovale države na svim kontinentima.

Back