Prorocanstva iz poslednje biblijske knjige-Otkrivenja

OPOMENA SVIM DISKUTANTIMA

DK (Daničić-Karadžić)
Rev 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Rev 22:19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.

MKJV
Rev 22:18 For I testify together to everyone who hears the Words of the prophecy of this Book: If anyone adds to these things, God will add on him the plagues that have been written in this Book.
Rev 22:19 And if anyone takes away from the Words of the Book of this prophecy, God will take away his part out of the Book of Life, and out of the holy city, and from the things which have been written in this Book.

Poslednja izmena:
Pošto Sotoni ništa nije sveto, pogledajte kako je u 19. veku, preko Oksfordskih profesora (Jezuita) nametnuo svetu izopačen grčki tekst Novoga zaveta!

(svi moderni prevodi na engleskom jeziku koriste upravo izopačeni grčki tekst Novoga zaveta - Westcott-Hort)

Zapazite kako je još u Aleksandriji Sotona započeo izopačavanje Novozavetnih manuskripata (Codex Sinaiticus)!

213B - Battle of the Bibles / Total Onslaught - Walter Veith
213 - Prof. dr Walter Veith: Bitka Biblija

Hvala Bogu što je sačuvao svoju reč kroz vekove progonstva i što i mi Srbi možemo čitati Sveto pismo na narodnom jeziku još od vremena Vuka Karadžića! (nedotaknutu od ovog izopačenog grčkog)

BUDITE SVESNI OVIH NAPADA!

(jer će to formirati vaše stavove da bi odbacili ključne istine... Hristovo božanstvo, Božji nepromenljivi zakon)

Poslednja izmena:
Meni ovo lici na neku hemijsku bombu ili slicno:

5.Off 16:10 I peti andjeo izli čašu svoju na presto zverin; i carstvo njeno posta tamno, i žvakahu jezike svoje od bola.Off 16:11 I huliše na ime Off 9:1 I peti andjeo zatrubi, i videh zvezdu gde pade s neba na zemlju, i dade joj se ključ od studenca bezdana;Off 9:2 I otvori studenac bezdana, i izidje dim iz studenca kao dim velike peći, i pocrne sunce i nebo od dima studenčevog.Off 9:3 I iz dima izidjoše skakavci na zemlju, i dade im se oblast, kao što i skorpije imaju oblast na zemlji.

Hvala Bogu što je sačuvao svoju reč kroz vekove progonstva i što i mi Srbi možemo čitati Sveto pismo na narodnom jeziku još od vremena Vuka Karadžića! (nedotaknutu od ovog izopačenog grčkog)

BUDITE SVESNI OVIH NAPADA!

(jer će to formirati vaše stavove da bi odbacili ključne istine... Hristovo božanstvo, Božji nepromenljivi zakon)

Pogledajte ovaj NAPAD NA BOŽJE ZAPOVESTI na poslednjoj stranici Biblije!

Revelation 22:14

(BBE) A blessing on those whose robes are washed, so that they may have a right to the tree of life, and may go in by the doors into the town.

(CEV) God will bless all who have washed their robes. They will each have the right to eat fruit from the tree that gives life, and they can enter the gates of the city.

(Croatian IS) Blagoslovljeni su oni, koji peru haljine svoje u krvi Janjeta, da imadnu pravo na drvo života, i da uđu na vrata u grad!

(Croatian ST (KS)) Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad!

(Croatian E2R) Blago onima koji peru svoje haljine! Bit će im dopušteno ući kroz vrata u grad i jesti plod sa stabla života.

(EMTV) Blessed are those who do His commandments, so that their right shall be to the tree of life, and they may enter by the gates into the city.

(ERV) "Great blessings belong to those who have washed their robes. They will have the right to eat the food from the tree of life. They can go through the gates into the city.

(ESV) Blessed are those who wash their robes, so that they may have the right to the tree of life and that they may enter the city by the gates.

(GNB) Happy are those who wash their robes clean and so have the right to eat the fruit from the tree of life and to go through the gates into the city.

(GNT) Μακάριοι οἱ ποιοῦντες τὰς ἐντολὰς αὐτοῦ, ἵνα ἔσται ἡ ἐξουσία αὐτῶν ἐπὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς, καὶ τοῖς πυλῶσιν εἰσέλθωσιν εἰς τὴν πόλιν.

(GNT-BYZ+) μακαριοιG3107 A-NPM οιG3588 T-NPM ποιουντεςG4160 V-PAP-NPM ταςG3588 T-APF εντολαςG1785 N-APF αυτουG846 P-GSM ιναG2443 CONJ εσταιG1510 V-FDI-3S ηG3588 T-NSF εξουσιαG1849 N-NSF αυτωνG846 P-GPM επιG1909 PREP τοG3588 T-ASN ξυλονG3586 N-ASN τηςG3588 T-GSF ζωηςG2222 N-GSF καιG2532 CONJ τοιςG3588 T-DPM πυλωσινG4440 N-DPM εισελθωσινG1525 V-2AAS-3P ειςG1519 PREP τηνG3588 T-ASF πολινG4172 N-ASF

(GNT-TR+) μακαριοιG3107 A-NPM οιG3588 T-NPM ποιουντεςG4160 V-PAP-NPM ταςG3588 T-APF εντολαςG1785 N-APF αυτουG846 P-GSM ιναG2443 CONJ εσταιG1510 V-FDI-3S ηG3588 T-NSF εξουσιαG1849 N-NSF αυτωνG846 P-GPM επιG1909 PREP τοG3588 T-ASN ξυλονG3586 N-ASN τηςG3588 T-GSF ζωηςG2222 N-GSF καιG2532 CONJ τοιςG3588 T-DPM πυλωσινG4440 N-DPM εισελθωσινG1525 V-2AAS-3P ειςG1519 PREP τηνG3588 T-ASF πολινG4172 N-ASF

(GNT-WH+) μακαριοιG3107 A-NPM οιG3588 T-NPM πλυνοντεςG4150 V-PAP-NPM ταςG3588 T-APF στολαςG4749 N-APF αυτωνG846 P-GPM ιναG2443 CONJ εσταιG1510 V-FDI-3S ηG3588 T-NSF εξουσιαG1849 N-NSF αυτωνG846 P-GPM επιG1909 PREP τοG3588 T-ASN ξυλονG3586 N-ASN τηςG3588 T-GSF ζωηςG2222 N-GSF καιG2532 CONJ τοιςG3588 T-DPM πυλωσινG4440 N-DPM εισελθωσινG1525 V-2AAS-3P ειςG1519 PREP τηνG3588 T-ASF πολινG4172 N-ASF

(GW) "Blessed are those who wash their robes so that they may have the right to the tree of life and may go through the gates into the city.

(HNT) אשרי המכבסים את־שלמתיהם למען יהיה להם רשיון בעץ החיים ובאו העירה דרך השערים׃

(ISV) "How blessed are those who wash their robes so that they may have the right to the tree of life and may go through the gates into the city!

(KJV) Blessed are they that do his commandments, that they may have right to the tree of life, and may enter in through the gates into the city.

(LEB) Blessed are the ones who wash their robes, so that their authority will be over the tree of life and they may enter into the city through the gates.

(LITV) Blessed are the ones doing His commands, that their authority will be over the Tree of Life, and by the gates they may enter into the city.

(MKJV) Blessed are they who do His commandments, that their authority will be over the Tree of Life, and they may enter in by the gates into the city.

(RV) Blessed are they that wash their robes, that they may have the right to come to the tree of life, and may enter in by the gates into the city.

(Serbian DK) Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.

(Serbian LBc) Блажени они који перу хаљине своје да би стекли право на дрво живота и да уђу на врата у град!

(Serbian SPc) Блажени су који творе заповијести његове, да имају право на Дрво живота, и да уђу на капије у Град.

(Serbian DS) Blago onima koji peru haljine svoje, da bi imali prava na drvo života i da na vrata uđu u grad.

(Serbian EC) Blaženi su koji peru svoje haljine, da mogu postići drvo života i da mogu ući u grad na vrata.

(Serbian SA) Blago onima koji peru svoje ogrtače da bi imali pravo na drvo života i da u grad ulaze kroz kapiju.

(Webster) Blessed are they that do his commandments, that they may have right to the tree of life, and may enter in through the gates into the city.

Poslednja izmena:

Off 16:12 I šesti andjeo izli čašu svoju na veliku reku Eufrat; i presahnu voda njena, da se pripravi put carevima od istoka sunčanog.

Off 9:13 I šesti andjeo zatrubi, i čuh glas jedan od četiri roglja zlatnog oltara koji je pred Bogom,
Off 9:14 Gde govori šestom andjelu koji imaše trubu: Odreši četiri andjela koji su svezani kod reke velike Eufrata.
Off 9:15 I biše odrešena četiri andjela koji behu pripravljeni na sahat, i dan, i mesec, i godinu, da pobiju trećinu ljudi.
Off 9:16 I broj vojnika na konjima beše dvesta hiljada hiljada; i čuh broj njihov
.

6 casa i 6 truba ocigledno govore o istom dogadjaju...

SDG u jednom postu spominje novi Svetski Rat.... da li se misli na ovo- Amerika protiv Istocnih zemalja, eventualno Rusije

Jednom sam cula , uz put ;), da je u Bibliji proroceno da ce biti samo 2 svetska rata.... nazalost, sama ne znam stih koji to potvrdjuje....

STVORITELJ UPOZORAVA čovečanstvo da je On suvereni vladar i POZIVA SVE LJUDE da se Njemu poklone budući da je On Bog koji je stvorio nebo i zemlju...

I ANĐEOSKA VEST

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

IV BOŽJA ZAPOVEST

Exo 20:8 Sjeti se da svetkuješ dan subotni.
Exo 20:9 Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao.
Exo 20:10 A sedmoga je dana subota, počinak posvećen Jahvi, Bogu tvojemu. Tada nikakva posla nemoj raditi: ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živina tvoja, niti došljak koji se nađe unutar tvojih vrata.
Exo 20:11 Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima, a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

(Krćanska Sadašnost - katolički prevod Biblije)

... Bog takođe iznosi POSLEDNJE OPOMENE čovečanstvu preko 144.000:

II ANĐEOSKA VEST

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

III ANĐEOSKA VEST

Rev 14:9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.
Rev 14:11 I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noćkoji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj, i koji primaju žig imena njenog.

Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

OTKRIVENJE ISUSA HRISTA

1. GLAVA

Rev 1:1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Rev 1:2 Koji svedoči reč Božiju i svedočanstvo Isusa Hrista, i šta god vide.
Rev 1:3 Blago onome koji čita i onima koji slušaju reči proroštva, i drže šta je napisano u njemu; jer je vreme blizu.
Rev 1:4 Od Jovana na sedam crkava koje su u Aziji: blagodat vam i mir od Onog koji jeste, i koji beše, i koji će doći; i od sedam duhova koji su pred prestolom Njegovim;
Rev 1:5 I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
Rev 1:6 I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.
Rev 1:7 Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Rev 1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.
Rev 1:9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
Rev 1:10 Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;
Rev 1:11 I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
Rev 1:12 I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih,
Rev 1:13 I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.
Rev 1:14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
Rev 1:15 I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih;
Rev 1:16 I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.
Rev 1:17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
Rev 1:18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Rev 1:19 Napiši dakle šta si video, i šta je, i šta će biti potom;
Rev 1:20 Tajna sedam zvezda koje si video na desnici mojoj, i sedam svećnjaka zlatnih: sedam zvezda jesu anđeli sedam crkava; i sedam svećnjaka koje si video jesu sedam crkava.

2. GLAVA

Rev 2:1 Anđelu efeske crkve napiši: Tako govori Onaj što drži sedam zvezda u desnici svojoj, i što hodi posred sedam svećnjaka zlatnih:
Rev 2:2 Znam tvoja dela, i trud tvoj, i trpljenje tvoje, i da ne možeš snositi zle, i iskušao si one koji govore da su apostoli, a nisu i našao si ih lažne;
Rev 2:3 I podneo si mnogo, i trpljenje imaš, i za ime moje trudio si se, i nisi sustao.
Rev 2:4 No imam na tebe, što si ljubav svoju prvu ostavio.
Rev 2:5 Opomeni se dakle otkuda si spao, i pokaj se, i prva dela čini; ako li ne, doći ću ti skoro, i dignuću svećnjak tvoj s mesta njegovog, ako se ne pokaješ.
Rev 2:6 No ovo imaš što mrziš na dela Nikolinaca, na koja i ja mrzim.
Rev 2:7 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od drveta životnog koje je nasred raja Božijeg.
Rev 2:8 I anđelu crkve smiranske napiši: Tako govori Prvi i Poslednji, koji beše mrtav, i evo je živ:
Rev 2:9 Znam tvoja dela, i nevolju i siromaštvo (ali si bogat), i hule onih koji govore da su Jevreji a nisu, nego zbornica sotonina.
Rev 2:10 Ne boj se ni oda šta što ćeš postradati. Gle, đavo će neke od vas metati u tamnicu, da se iskušate, i imaćete nevolju do deset dana. Budi veran do same smrti, i daću ti venac života.
Rev 2:11 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: Koji pobedi neće mu nauditi druga smrt.
Rev 2:12 I anđelu pergamske crkve napiši: Tako govori Onaj što ima mač oštar s obe strane:
Rev 2:13 Znam dela tvoja, i gde živiš, gde je presto sotonin; i držiš ime moje, i nisi se odrekao vere moje i u one dane u koje je Antipa, verni svedok moj, ubijen kod vas, gde živi sotona.
Rev 2:14 No imam na tebe malo, što imaš tu koji drže nauku Valama, koji učaše Valaka da položi sablazan pred sinovima Izrailjevim, da jedu žrtve idolske, i da se kurvaju.
Rev 2:15 Tako imaš i ti koji drže nauku Nikolinaca, na koju ja mrzim.
Rev 2:16 Pokaj se dakle; ako li ne, doći ću ti skoro, i vojevaću s njima mačem usta svojih.
Rev 2:17 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama: koji pobedi daću mu da jede od mane sakrivene, i daću mu kamen beo, i na kamenu novo ime napisano, kog niko ne zna osim onog koji primi.
Rev 2:18 I anđelu tijatirske crkve napiši: Tako govori Sin Božji, koji ima oči svoje kao plamen ognjeni, i noge Njegove kao bronza:
Rev 2:19 Znam tvoja dela, i ljubav, i službu, i veru, i trpljenje tvoje, i dela tvoja, i da poslednjih ima više od prvih;
Rev 2:20 No imam na tebe malo, što dopuštaš ženi Jezavelji, koja govori da je proročica, da uči i da vara sluge moje da čine preljubu i da jedu žrtvu idolsku.
Rev 2:21 I dadoh joj vreme da se pokaje od kurvarstva svog, i ne pokaja se.
Rev 2:22 Evo je ja mećem na odar, i one koji čine preljubu s njom u nevolju veliku, ako se ne pokaju od svojih dela.
Rev 2:23 I decu njenu pobiću na mesto; i poznaće sve crkve da sam ja koji ispitujem srca i bubrege, i daću vam svakome po delima vašim:
Rev 2:24 A vama govorim i ostalima koji su u Tijatiru koji nemaju nauke ove, i koji ne poznaju dubina sotoninih (kao što govore): neću metnuti na vas drugog bremena,
Rev 2:25 Osim koji imate, držite dokle dođem.
Rev 2:26 I koji pobedi i održi dela moja do kraja, daću mu vlast nad neznabošcima;
Rev 2:27 I pašće ih gvozdenom palicom, i oni će se razdrobiti kao sudovi lončarski; kao i ja što primih od Oca svog;
Rev 2:28 I daću mu zvezdu danicu.
Rev 2:29 Ko ima uho da čuje neka čuje šta govori Duh crkvama.

3. GLAVA

Rev 3:1 I anđelu sardske crkve napiši: Tako govori Onaj što ima sedam Duhova Božijih, i sedam zvezda: znam tvoja dela, da imaš ime da si živ, a mrtav si.
Rev 3:2 Straži, i utvrđuj ostale koji hoće da pomru; jer ne nađoh tvoja dela savršena pred Bogom svojim.
Rev 3:3 Opominji se dakle, kako si primio i kako si čuo, i drži i pokaj se. Ako li ne uzastražiš, doći ću na tebe kao lupež, i nećeš čuti u koji ću čas doći na tebe.
Rev 3:4 Ali imaš malo imena i u Sardu, koji ne opoganiše svojih haljina, i hodiće sa mnom u belima, jer su dostojni.
Rev 3:5 Koji pobedi on će se obući u haljine bele, i neću izbrisati ime njegovo iz knjige života, i priznaću ime njegovo pred Ocem svojim i pred anđelima Njegovim.
Rev 3:6 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.
Rev 3:7 I anđelu filadelfijske crkve napiši: Tako govori Sveti i Istiniti, koji ima ključ Davidov, koji otvori i niko ne zatvori, koji zatvori i niko ne otvori.
Rev 3:8 Znam tvoja dela; gle, dadoh pred tobom vrata otvorena, i niko ih ne može zatvoriti; jer imaš malo sile, i držao si moju reč, i nisi se odrekao imena mog.
Rev 3:9 Evo dajem one iz zbornice sotonine koji govore da su Jevreji i nisu, nego lažu; evo ću ih učiniti da dođu i da se poklone pred nogama tvojim, i da poznadu da te ja ljubim.
Rev 3:10 Jer si održao reč trpljenja mog, i ja ću tebe sačuvati od časa iskušenja, koji će doći na sav vasioni svet da iskuša one koji žive na zemlji.
Rev 3:11 Evo ću doći brzo: drži šta imaš, da niko ne uzme venac tvoj.
Rev 3:12 Koji pobedi učiniću ga stubom u crkvi Boga svog, i više neće izići napolje; i napisaću na njemu ime Boga svog, i ime novog Jerusalima, grada Boga mog, koji silazi s neba od Boga mog, i ime moje novo.
Rev 3:13 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.
Rev 3:14 I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg:
Rev 3:15 Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!
Rev 3:16 Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.
Rev 3:17 Jer govoriš: Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem; a ne znaš da si ti nesrećan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go.
Rev 3:18 Savetujem te da kupiš u mene zlato žeženo u ognju, da se obogatiš; i bele haljine, da se obučeš, i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i masti očnom pomaži oči svoje da vidiš.
Rev 3:19 Ja koje god ljubim one i karam i poučavam; postaraj se dakle, i pokaj se.
Rev 3:20 Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj i otvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.
Rev 3:21 Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.
Rev 3:22 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.

...

Poslusacu predavanja..... (cula sam vec neka od njega na pr. njegovu zivotnu pricu i borbu sa duhovima :sad2: )

Ali ajmo i ovde, da cutaju oni koji su samo na Forumu ;)

Zasto bas ovi nazivi za crkve? Efeska, Smirska, Pergamska crkva..... Od kog vremena su ove crkve? Predpostavljam da su hronoloski predstavnjene!

Poslednja crkva, Laodikejska bi trebala da bude -stanje u crkvi "Bozjeg naroda" (ko god to bio! ) u poslednje vreme pred Hrisov dolazak!

Za svaku srkvu je recena pohvala i kritika...jedino za crkvu Bozjeg naroda pred Hristovog dolaska postoji samo kritika! To je prilicno strasno! :sad2:

Što se tiče poslednje crkve...

u putanju je degradacija SVETA i taj svet ulazi u crkvu (zato što ljudi koji prilaze crkve dolaze iz sveta)

pogledajte ovu scenu iz filma "Gospodar vremena"

Svi možemo da primetimo da kako vreme prolazi postoji sve veća DEGRADACIJA U MORALU!

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.

(da li znate šta znači "sile su njene se odrekli" iz poslednjeg stiha)

&

Mat 24:12 I što će se bezakonje umnožiti, ohladneće ljubav mnogih.
Mat 24:13 Ali koji pretrpi do kraja blago njemu.

Isus Hrist

Poslednja izmena:
Istorijsko ispunjenje 5. trube jesu muslimani.

5 meseci = 150 godina

(jevreji su računali mesec 30 dana)

ALI PROROČANSTVO IMA I KONAČNO ISPUNJENJE U BUDUĆNOSTI!

Dakle, imate ispunjenje u istoriji kao simbol (npr. Razorenje Jerusalima je bio simbol uništenja sveta), ali takođe ovo isto proročanstvo će naći svoje konačno ispunjenje u doslovnim katastrofama u budućnosti!

5 meseci = 150 godina:worth::rotf::rotf::rotf:

Danilovo proročanstvo kao i Otkrivenje upravo navodi princip dan za godinu u svojim proročanstvima...

na više mesta se spominje

3 1/2 vremena (godina) x 360* = 1260 dana
42 meseca x 30 dana = 1260 dana
1260 dana
=
Ovo su veoma važna proročanstva jer govore o vladavini prve zveri od 1260 godina, od 538-1798. godine.

Biblija koristi princip u proročanstvima 1 dan = 1 godina!

*(jevrejsko računanje vremena jeste lunarno, mesec traje 30 dana a da bi se Lunarna godina uskladila sa Solarnom godinom ubacivali su dodatni mesec)

Poslednja izmena:
Danilovo proročanstvo kao i Otkrivenje upravo navodi princip dan za godinu u svojim proročanstvima...

na više mesta se spominje

3 1/2 vremena (godina) x 360* = 1260 dana
42 meseca x 30 dana = 1260 dana
1260 dana
=
Ovo su veoma važna proročanstva jer govore o vladavini prve zveri od 1260 godina, od 538-1798. godine.

Biblija koristi princip u proročanstvima 1 dan = 1 godina!

*(jevrejsko računanje vremena jeste lunarno, mesec traje 30 dana a da bi se Lunarna godina uskladila sa Solarnom godinom ubacivali su dodatni mesec)

Hvala SDG! ****** Nadam se i da je Serpent-u sada jasno....

Da li moze da se rastumaci simbplvreme,vremena i po vremena iz Danilovog prorocanstva o vladavini malog roga (papstva) na zemlji?

25 I govoriće reči na Višnjeg, i potiraće svece Višnjeg, i pomišljaće da promeni vremena i zakone; i daće mu se u ruke za vreme i za vremena i za po vremena.

Da li moze da se rastumaci simbplvreme,vremena i po vremena iz Danilovog prorocanstva o vladavini malog roga (papstva) na zemlji?

25 I govoriće reči na Višnjeg, i potiraće svece Višnjeg, i pomišljaće da promeni vremena i zakone; i daće mu se u ruke za vreme i za vremena i za po vremena.

Jevreji nemaju množinu, već dual...

Vreme = 1 godina
Vremena = 2 godine
po vremena = pola godine
=
3 1/2 godine = 1260 dana

1260 dana (proročkih dana) = 1260 godina

Poslednja izmena:

Vreme = 1 godina
Vremena = 2 godine
po vremana = pola godine
=
3 1/2 godine = 1260 dana

Odlicno!!!

- - - - - - - - - -

Vreme = 1 godina
Vremena = 2 godine
po vremana = pola godine
=
3 1/2 godine = 1260 dana

lepo objasnjeno !!!

Vreme = 1 godina
Vremena = 2 godine
po vremana = pola godine
=
3 1/2 godine = 1260 dana

Da,da... sad kapiram. 3 1/2 godine = 1260 dana=1260 godina..... Vladavina malog roga 538-1798. = JOS JEDAN DOKAZ DA JE MALI ROG PAPSTVO !!!!!

1798. godina je kraj Francuske revolucije....

Vreme = 1 godina
Vremena = 2 godine
po vremena = pola godine
=
3 1/2 godine = 1260 dana

Nemaju Jevreji ni Krist riječ,.kao i mnogo toga a ti si uzmeš dio koji odgovara a ostalo zanemariš..
Tretiraj onda sve istim aršinom ali za to treba biit pošten intelektualno prvo pred samim sobom.

Već sam napisao da i 1 dan je 1000 godina koje vrlo rado koristtite u drugim situacijama jer paše tako a u drugim situacijama da je običan dan.Tu opet isto je na redu biti intelektualno pošten pred samim sobom ili ne?
Pitanje je sad,

Nemaju Jevreji ni Krist riječ,.kao i mnogo toga a ti si uzmeš dio koji odgovara a ostalo zanemariš..
Tretiraj onda sve istim aršinom ali za to treba biit pošten intelektualno prvo pred samim sobom.

Već sam napisao da i 1 dan je 1000 godina koje vrlo rado koristtite u drugim situacijama jer paše tako a u drugim situacijama da je običan dan.Tu opet isto je na redu biti intelektualno pošten pred samim sobom ili ne?
Pitanje je sad,

Zanimljiv komentar..... znas da tebi ne verujem,ali evo prilike da me ubedis ^^

Gde je 1 dan 1000 godina? U kom slucaju se tako tumaci?? :)

Zanimljiv komentar..... znas da tebi ne verujem,ali evo prilike da me ubedis ^^

Gde je 1 dan 1000 godina? U kom slucaju se tako tumaci?? :)

Ne ubedjujem ja nikoga nego sam primjećujem intelektualno nepoštenje dvostrukih aršina a ovo što pitaš znaju vrapci na grani no ti očito si neki početnik u izučavanju biblije.
No u uredu je svatko uči nije nitko naučen rođen no ti se ne ponašaš tako baš...Uzela si zaleta a nemaš predispozicije za izvršiti skok.

Ne ubedjujem ja nikoga nego sam primjećujem intelektualno nepoštenje dvostrukih aršina a ovo što pitaš znaju vrapci na grani no ti očito si neki početnik u izučavanju biblije.
No u uredu je svatko uči nije nitko naučen rođen no ti se ne ponašaš tako baš...Uzela si zaleta a nemaš predispozicije za izvršiti skok.

Nisi odgovorio na pitanje... zakljucujem da ne znas o cemu pricas..kao i inace!

Back