Ali 144 000 su oni NAJVERNIJI iz poslednje generacije...da?
A sta ako neko ne prihvati Nedeljni Zakon, i ne prihvati Zig Zverin.... s tim i bude spasen! Ali nije savrsen,i ne spadne u onih 144 000 najpravedniji...
Moze da se desi da zbog toga bude ubijen neposredno pre Hristovog Dolaska- nebitno,od vlade..ili nekog koga nervira sto se ta osoba inati i nece da prihvati ovozemaljske zakone....
Spasenje dobijate na dar - VEROM...
Joh 3:15
Da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni:
Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao,
da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.
Joh 3:17
Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.
Joh 3:18
Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.
Verom prihvatate Hrista, verom prihvatate i Svetoga Duha (Hristovog zamenika)...
Joh 14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
Joh 14:16 I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Joh 14:17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Joh 14:20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Joh 14:21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
Joh 14:22 I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Verom Hrist živi u verniku i daje mu pobedu nad grehom!
1Jn_3:6 Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
1Jn_3:9 Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.
1Jn_5:16 Ako ko vidi brata svog gde greši greh ne k smrti, neka moli, i daće mu život, onima koji greše ne k smrti. Ima greh k smrti: za taj ne govorim da moli.
1Jn_5:18 Znamo da nijedan koji je rođen od Boga, ne greši, nego koji je rođen od Boga čuva se, i nečastivi ne dohvata se do njega.
Greh je problem! Tu je počelo zlo i tu se završava! Hristos nam daje slobodu - pobedu nad grehom!
Hrist je oslobađao ljude od demona dok je hodao zemljom!
Setite se kako je Marija Magdalena bila odana Isusu Hristu... pa ipak u njoj je bilo 7 đavola:
Mar_16:9 A Isus ustavši rano u prvi dan nedelje javi se najpre Mariji Magdalini, iz koje je isterao sedam đavola.
Luk_8:2 I neke žene koje behu isceljene od zlih duhova i bolesti: Marija, koja se zvaše Magdalina, iz koje sedam đavola iziđe,
Ne znam šta znače ovih 7 đavola, da li to predstavlja 7 smrtnih greha ili ne, ne znam, ali znam da je Marija postala najodanija Hristova sledbenica i da je pokazala...
LJUBAV
i to takvu ljubav i takvu zahvalnost kakvu nije pokazao NIJEDAN od Hristovih učenika dok je bio živ. Zapravo svi muški se razbežali nakon hapšenja (baš divna solidarnost prijatelja, zar ne).
A Marija je bila poslednja na grobu i prva na vaskrsenju! Osoba koja je bila prebivalište đavola (palih anđela).
Bog i danas nudi istim takvim grešnicima PONUDU MILOSTI...
zašto ne biste i Vi (svi koji čitate) postali slobodni od greha i đavola!? Svima je Hrist ponudio slobodu, ali mi moramo dati pristanak (samo mi možemo otvoriti vrata naših srca)...
7. CRKVA LAODIKEJA
Rev 3:14 I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg:
Rev 3:15 Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!
Rev 3:16 Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih.
Rev 3:17 Jer govoriš: Bogat sam, i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem; a ne znaš da si ti nesrećan, i nevoljan, i siromah, i slep, i go.
Rev 3:18 Savetujem te da kupiš u mene zlato žeženo u ognju, da se obogatiš; i bele haljine, da se obučeš, i da se ne pokaže sramota golotinje tvoje; i masti očnom pomaži oči svoje da vidiš.
Rev 3:19 Ja koje god ljubim one i karam i poučavam; postaraj se dakle, i pokaj se.
Rev 3:20
Evo stojim na vratima i kucam: ako ko čuje glas moj iotvori vrata, ući ću k njemu i večeraću s njime, i on sa mnom.
Rev 3:21
Koji pobedi daću mu da sedne sa mnom na prestolu mom, kao i ja što pobedih i sedoh s Ocem svojim na prestolu Njegovom.
Rev 3:22 Ko ima uho neka čuje šta govori Duh crkvama.
Ali istina je da moramo POBEDITI (21. stih)!