Prorocanstva iz poslednje biblijske knjige-Otkrivenja

A ostale apostole bacimo u more???

Pa te zivotinje nalazimo jos u Starom, zavetu kada apostoli ni pomislili nisu da ce biti rodjeni...
Рекох да се та симболика односи на ЈЕВАНЂЕЉА ове четворице апостола и постоји смисао због чега, али не бих да бацам "бисере пред свиње"...:)

Niti Jovan niti Jezekija nisu videli Boga. Oca

Jezekija ospirnije opisuje prvi ove 4 zivotinje.

Ali su na ovaj nacin mogli da vide ko je on i njegove osobine.

Stvoritelj, Spasitelj svevideci savrseni itd...

- - - - - - - - - -

Hes 1:10 I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri.

Gde se u Bibliji jos spomilje Bik..i sta on znaci?

Da li je uvek moguce odgovetnuti svaki detalj iz prorocanstava??? Predpostavljam da u ovom slucaju nije tooooliko vazno da li ove 4 zivotinje predstavljaju upravo -ovo..ili ovo slucno...?
I da li ce do kraja vremena SVA prorocanstva postati jasna?

Рекох да се та симболика односи на ЈЕВАНЂЕЉА ове четворице апостола и постоји смисао због чега, али не бих да бацам "бисере пред свиње"...:)

Pa kad ne znas onda vredjas i omalovazvas ljude jer ti je to jedina sansa...

Ali pokazujes svoj ne hriscasnki karakter.

Hes 1:10 I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri.

Jezekija opisuje te zivotinje par hiljada godina pre apsotole.

Nema nikakve vze sa apsotolima.

Niti je Isus ikada hteo da izdigne nekog izemdju njih iznad drugih

TVOJE RAZMISLJANJE JE U STILU APAOSTOLA NA POCETKU:

Mt 18:1 U taj čas pristupiše k Isusu učenici govoreći: Ko je dakle najveći u carstvu nebeskom?
Mt 18:2 I dozva Isus dete, i postavi ga medju njih,
Mt 18:3 I reče im: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko.
Mt 18:4 Koji se dakle ponizi kao dete ovo, onaj je najveći u carstvu nebeskom.

Poslednja izmena:
Markus 10:35 I pred Njega dodjoše Jakov i Jovan, sinovi Zevedejevi, govoreći: Učitelju! Hoćemo da nam učiniš za šta ćemo Te moliti.
Markus 10:36 A On im reče: Šta hoćete da vam učinim?
Markus 10:37 A oni Mu rekoše: Daj nam da sednemo jedan s desne strane Tebi, a drugi s leve, u slavi Tvojoj.

Markus 10:41 I čuvši to desetorica počeše se srditi na Jakova i na Jovana.
Markus 10:42 A Isus dozvavši ih reče im: Znate da knezovi narodni vladaju narodom i poglavari njegovi upravljaju njim.
Markus 10:43 Ali medju vama da ne bude tako; nego koji hoće da bude veći medju vama, da vam služi.
Markus 10:44 I koji hoće prvi medju vama da bude, da bude svima sluga.

Poslednja izmena:
Otkrivenje 6.glava

Otvaranje 7 pecata...utvrdili smo da je jedino Isus Hristos bio dostojan otvoriti knjigu sa pecatima....
Kod kog smo sada pecata? Da li se to mozesa sigurnoscu utvrditi?

I koja ostalaprorocanstva treba da se ispune pre nego se otvori sledeci pecat??

I vidio sam kad je Janje+ otvorilo jedan od sedam pečata+ i čuo sam jedno od četiri bića+ kako govori glasom koji je zvučao poput grmljavine: “Dođi!”+ 2 I pogledao sam, i gle — bijeli konj+ i na njemu jahač+ koji je imao luk.+ I dana mu je kruna+ te je izašao pobjeđujući+ i krenuo u konačnu pobjedu.+
3 Kad je Janje otvorilo drugi pečat, čuo sam drugo biće+ kako govori: “Dođi!” 4 I izašao je drugi konj, plamene boje. Jahaču njegovu dano je da uzme mir sa zemlje kako bi ljudi ubijali jedni druge. I dan mu je mač velik.+
5 Kad je Janje+ otvorilo treći pečat, čuo sam treće biće+ kako govori: “Dođi!” I pogledao sam, i gle — crni konj i na njemu jahač koji je u ruci imao vagu.+ 6 I začuo sam kao neki glas usred+ četiri bića+ kako govori: “Mjera pšenice za denar*+ i tri mjere ječma za denar! A ulje i vino troši štedljivo!”*+
7 Kad je Janje otvorilo četvrti pečat, čuo sam glas četvrtog bića+ kako govori: “Dođi!” 8 I pogledao sam, i gle — blijedi konj i na njemu jahač kojemu je ime bilo Smrt, a za njim je išao grob.*+ I dana im je vlast nad četvrtinom zemlje, da ubijaju mačem+ i glađu+ i pomorom i zvijerima+ zemaljskim.
9 Kad je Janje otvorilo peti pečat, vidio sam podno žrtvenika+ duše*+ pobijenih+ zbog riječi Božje i zbog svjedočenja+ koje im je bilo povjereno. 10 I vikali su na sav glas: “Koliko još, Svevišnji+ Gospodine, sveti i istiniti,+ nećeš suditi+ i osvetiti krv našu+ na onima koji žive na zemlji?” 11 I svakome od njih dana je duga bijela haljina+ i rečeno im je neka čekaju još malo, dok se ne popuni broj surobova njihovih i braće njihove koji trebaju biti ubijeni+ kao i oni.
12 I vidio sam kad je Janje otvorilo šesti pečat. Zbio se jak potres i sunce je postalo crno kao crna kostrijet,+ cijeli je mjesec postao kao krv,+ 13 a zvijezde su nebeske pale na zemlju, kao što nezrele smokve padaju sa stabla svojega kad ga potrese jak vjetar. 14 I nebo je iščeznulo kao svitak kad se smota.+ Svaka gora i svaki otok pomaknuli su se s mjesta svojega.+ 15 Kraljevi zemaljski, velikaši, vojni zapovjednici,* bogataši, moćnici i svaki rob i svaki slobodnjak sakrili su se u pećine i među stijene+ gorske. 16 I govorili su gorama i stijenama: “Padnite na nas+ i sakrijte nas od lica onoga koji sjedi na prijestolju+ i od srdžbe Janjetove!+ 17 Jer došao je veliki dan+ srdžbe+ njihove i tko može opstati?”

Pa kad ne znas onda vredjas i omalovazvas ljude jer ti je to jedina sansa...

Ali pokazujes svoj ne hriscasnki karakter.

Jezekija opisuje te zivotinje par hiljada godina pre apsotole.

Nema nikakve vze sa apsotolima.

Niti je Isus ikada hteo da izdigne nekog izemdju njih iznad drugih

TVOJE RAZMISLJANJE JE U STILU APAOSTOLA NA POCETKU:

Mt 18:1 U taj čas pristupiše k Isusu učenici govoreći: Ko je dakle najveći u carstvu nebeskom?
Mt 18:2 I dozva Isus dete, i postavi ga medju njih,
Mt 18:3 I reče im: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko.
Mt 18:4 Koji se dakle ponizi kao dete ovo, onaj je najveći u carstvu nebeskom.
Управо хришћански карактер тако показујем, јер то Господ захтева да ученика (хришћана) да не бацају бисере пред свиње.

А пророк Језекија ту и апостоле описује, ову четворицу јеванђелиста, и не баве се старозаветни пророци само прорицањем блиских догађаја у будућности већ су много пута прорицали о доласку Месије (Исус Христос) и догађајима који су тада следили. А ове четири животиње су симболика за почетак јеванђеља: Матејево почиње родословом Христовим - зато се он слика ту као дете, тј. Човек, затим Марково јеванђеље почиње у пустињи где је рика лавова - зато се он ту описује као Лав, Лукино почиње наговештајем рођења Јована Претече у храму где су се приносила телад и зато се он ту сликао као Бик, а Јован се слика као Орао због почетка његовог јеванђеља где се објављује узвишеност Спаситеља који се попео на висине где је престо Божији.

Znam.
Ti bi neke apostole da izdignes iznad drugih jer razmisljas telesno kao i oni na pocetku.
Ali je Isus i njima i sada tebi ovako rekao:

Markus 10:43 Ali medju vama da ne bude tako; nego koji hoće da bude veći medju vama, da vam služi.

Sto se tice, svinja, odvano sam mogao to tebi da kazem, ali nisam...

Uzdranje je hriscanska osobina...

Nema nikave logike da je rec o 4 apsotola a ostali zapostavljeni a ovi izdignuti?

Vec je rec o otrkivenju Bozje slave.

JEZEKIJA TO I POTVRDJUJE:

Hes 1:28 Kao duga u oblaku kad je kiša, takva na oči beše svetlost unaokolo. To beše vidjenje slave Božje na očima; i kad videh, padoh na lice svoje, i čuh glas Nekoga koji govoraše.

Posto covek ne moze da vidi Boga, na ovaj nacin je Bog pokazao svoju slavu smrtnom coveku...

Poslednja izmena:
Мукица наша смирена, уздржана, ух ух ух..:)..

Ево ти мало из православне иконографије:

http://www.panoramio.com/photo/5102886

Најстарији сликарски рад на иконостасу је велико Распеће на завршетку. По резбарији и стилским осовинама зографски је посао из прве две десетине XVIII века. У свим описима темпла по инвентарима, помиње се као: „Распјатије Господње старо“. Распеће је величине 2,06x1,42m. Завршци крсница су у облику тролисне детелине. Оквири су му оивичени позлаћеном резбаријом зупчастих стилизованих листова или цветова. На златној основи насликан је крст смеђе боје и на њему распети Христос нагог тела са набраним и згомиланим сивим перизоном. Анатомски је по нашим старим узорима XVI и XVII века. Инкарнат је окер боје подсликан мркозеленим сенкама. У тролисним завршецима су символи четири јеванђелиста - анђео, лав, бик и орао.
http://www.czipm.org/bodjani.html

JEZEKIJA TO I POTVRDJUJE:

Hes 1:28 Kao duga u oblaku kad je kiša, takva na oči beše svetlost unaokolo. To beše vidjenje slave Božje na očima; i kad videh, padoh na lice svoje, i čuh glas Nekoga koji govoraše.

JER ZASTO BI BOG JEZEKIJI U OVOM SLUCAJU DAVAO NESTO O APOSTOLIMA KADA TO NEMA VEZE SA NJIME NITI BI ON TO RAZUMEO ILI BILO KO POSLE NJEGA.

Ovo Bozje otkrivenje Jezekiji nema prorocku poruku, vec ima za cilj, Bozje otrkivenje, koliko je to moguce smrtnim ljudima....

Poslednja izmena:
Otkrivenje 6.glava

Otvaranje 7 pecata...utvrdili smo da je jedino Isus Hristos bio dostojan otvoriti knjigu sa pecatima....
Kod kog smo sada pecata? Da li se to mozesa sigurnoscu utvrditi?

I koja ostalaprorocanstva treba da se ispune pre nego se otvori sledeci pecat??

I vidio sam kad je Janje+ otvorilo jedan od sedam pečata+ i čuo sam jedno od četiri bića+ kako govori glasom koji je zvučao poput grmljavine: “Dođi!”+ 2 I pogledao sam, i gle — bijeli konj+ i na njemu jahač+ koji je imao luk.+ I dana mu je kruna+ te je izašao pobjeđujući+ i krenuo u konačnu pobjedu.+
3 Kad je Janje otvorilo drugi pečat, čuo sam drugo biće+ kako govori: “Dođi!” 4 I izašao je drugi konj, plamene boje. Jahaču njegovu dano je da uzme mir sa zemlje kako bi ljudi ubijali jedni druge. I dan mu je mač velik.+
5 Kad je Janje+ otvorilo treći pečat, čuo sam treće biće+ kako govori: “Dođi!” I pogledao sam, i gle — crni konj i na njemu jahač koji je u ruci imao vagu.+ 6 I začuo sam kao neki glas usred+ četiri bića+ kako govori: “Mjera pšenice za denar*+ i tri mjere ječma za denar! A ulje i vino troši štedljivo!”*+
7 Kad je Janje otvorilo četvrti pečat, čuo sam glas četvrtog bića+ kako govori: “Dođi!” 8 I pogledao sam, i gle — blijedi konj i na njemu jahač kojemu je ime bilo Smrt, a za njim je išao grob.*+ I dana im je vlast nad četvrtinom zemlje, da ubijaju mačem+ i glađu+ i pomorom i zvijerima+ zemaljskim.
9 Kad je Janje otvorilo peti pečat, vidio sam podno žrtvenika+ duše*+ pobijenih+ zbog riječi Božje i zbog svjedočenja+ koje im je bilo povjereno. 10 I vikali su na sav glas: “Koliko još, Svevišnji+ Gospodine, sveti i istiniti,+ nećeš suditi+ i osvetiti krv našu+ na onima koji žive na zemlji?” 11 I svakome od njih dana je duga bijela haljina+ i rečeno im je neka čekaju još malo, dok se ne popuni broj surobova njihovih i braće njihove koji trebaju biti ubijeni+ kao i oni.
12 I vidio sam kad je Janje otvorilo šesti pečat. Zbio se jak potres i sunce je postalo crno kao crna kostrijet,+ cijeli je mjesec postao kao krv,+ 13 a zvijezde su nebeske pale na zemlju, kao što nezrele smokve padaju sa stabla svojega kad ga potrese jak vjetar. 14 I nebo je iščeznulo kao svitak kad se smota.+ Svaka gora i svaki otok pomaknuli su se s mjesta svojega.+ 15 Kraljevi zemaljski, velikaši, vojni zapovjednici,* bogataši, moćnici i svaki rob i svaki slobodnjak sakrili su se u pećine i među stijene+ gorske. 16 I govorili su gorama i stijenama: “Padnite na nas+ i sakrijte nas od lica onoga koji sjedi na prijestolju+ i od srdžbe Janjetove!+ 17 Jer došao je veliki dan+ srdžbe+ njihove i tko može opstati?”

OVDE POSTOJE DVE MOGUCNOSTI.

Da se ovo kroz istoriju polako ispunjava do dolazka Isusa.

Druga je da ce se sve ovo u istom periodu jedno za drugim ispuniti u kratkom roku.
Bice haos na zemlji.

Ja bih uzeo ovo drugo.
Mada sto se vise blizimo kraju, to se sve vise oseca vetar ovih zala.
Pecati oznacavaju da su to predvidjeni dogadjaji i zapisani u nebeskim knjigama i zapecaceni.
Kada dodje vreme, otvara se jedan po jedan pecat.

ZLO KOJE JE BOG DO SADA ZADRZAVAO JE JEDNO PO JEDNO PUSTENO.
Ljudi ce ocigledno videti da nesto nije u redu i da sve to nije kao do sada uobicajeno i u granicama normalnog.
Svakome ce biti jasno da se nesto natprirodno dogadja.
Seme istine koje je sada sejano tada ce porasti.
Zato ova pisanja ovde i mnoga druga svedocanstva na drugim mestima, nece biti uzalud.

TADA CE SE NA VELIKO ISPUNITI ISUSOVE RECI:

MNOGI ZADNJI BICE PRVI.

To ce biti zadnji voz za neverne u toku tih zala, jer na kraju ovih zala Isus dolazi.

Poslednja izmena:
OVDE POSTOJE DVE MOGUCNOSTI.

Da se ovo kroz istoriju polako ispunjava do dolazka Isusa.

Druga je da ce se sve ovo u istom periodu jedno za drugim ispuniti u kratkom roku.
Bice haos na zemlji.

Ja bih uzeo ovo drugo.
Mada sto se vise blizimo kraju, to se sve vise oseca vetar ovih zala.
Pecati oznacavaju da su to predvidjeni dogadjaji i zapisani u nebeskim knjigama i zapecaceni.
Kada dodje vreme, otvara se jedan po jedan pecat.

ZLO KOJE JE BOG DO SADA ZADRZAVAO JE JEDNO PO JEDNO PUSTENO.
Ljudi ce ocigledno videti da nesto nije u redu i da sve to nije kao do sada uobicajeno i u granicama normalnog.
Svakome ce biti jasno da se nesto natprirodno dogadja.
Seme istine koje je sada sejano tada ce porasti.
Zato ova pisanja ovde i mnoga druga svedocanstva na drugim mestima, nece biti uzalud.

TADA CE SE NA VELIKO ISPUNITI ISUSOVE RECI:

MNOGI ZADNJI BICE PRVI.

To ce biti zadnji voz za neverne u toku tih zala, jer na kraju ovih zala Isus dolazi.

Sjajno objasnjenje!

Da,verovatno ce se desiti jedno za drugim.....

Hvala ti,pa nam ti pisi ovde kad imas vremena!

Sledece me interesuje: Do kog trenutka ce zivi moci da se obrate i spasu? Neko ko zna sve ovo-a ne veruje-i kada vidi da se desava 6.pecat ( CrnoSunce i Mesec kao krv), da li ce tada jos imati sansu da se pokaje?

Isus obavlja sluzbu prvosvestenika u nebeskoj svetinji.

On je obucen u odecu prvosvestenika po redu Melhisedekovu.

U otkrivenje citamo o tisini pola sata.

Mislim da je to 3 dana treba tacno da pogledam.

To je trenutak kada Isus napusta svetinju i skida prvosvestenicku odecu i oblaci carsku odecu sa kojom dolazi kao car na zemlju.

Tada vise nema spasenja kada Isus napusti Svetinju nad svetinjama i skine prvosvestenicku odecu.
Ko se spasio spasio se ko nije nije.
Milost je prosla.
Ko cini nepravdu, neka jos cini, ko cini pravdu, neka jos cini.
To su zadnji trenuci ovog sveta kada te reci budu izgovorene na nebu.
Sve dok Isus sluzi kao prvosvestenik sansa za spasenje ima.
Posle tih simbolicnih pola sata, Isus dolazi na zemlju kao car.

Poslednja izmena:
Otkrivenje 7

1 I potom vidjeh četiri anđela gdje stoje na četiri ugla zemlje, i drže četiri vjetra zemaljska, da ne duše vjetar na zemlju, ni na more, ni na ikako drvo.
Psal. 34:7, Jer. 49:36, Dan. 6:22, Dan. 7:2, Dan. 8:8, Jevr. 1:14, Otkr. 9:4

Jovan je video cetiri Andjela kako zadrzavaju vreme na zemlji i sve dogadjaje

2 I vidjeh drugoga anđela gdje se penje od istoka sunčanoga, koji imaše pečat Boga živoga; i povika glasom velikijem na četiri anđela kojima bješe dano da kvare zemlju i more, govoreći:
Otkr. 8:3

Zatim je video drugog Andjela sa pecatom Boga zivoga koji se obratio 4 Andjelima

3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našega na čelima njihovima.
Efes. 4:30, 2 Tim. 2:19, Otkr. 6:6, Otkr. 9:4, Otkr. 14:1, Otkr. 22:4

I rekao im je da ne kvare i unistavaju zemlju dok ne zapecati sluge Bozije na celima njihovim

4 I čuh broj zapečaćenijeh, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenijeh od sviju koljena sinova Izrailjevijeh;
Isa. 4:2, Otkr. 9:16, Otkr. 14:1

Zatim je cuo koliki je broj zapecacenih i da ih im 144.000 ( koji ce sluziti na nebu sa Isusom i vladati zemljom sa njim )

5 Od koljena Judina dvanaest hiljada zapečaćenijeh; od koljena Ruvimova dvanaest hiljada zapečaćenijeh; od koljena Gadova dvanaest hiljada zapečaćenijeh;
Jezek. 48:19

6 Od koljena Asirova dvanaest hiljada zapečaćenijeh; od koljena Neftalimova dvanaest hiljada zapečaćenijeh; od koljena Manasijina dvanaest hiljada zapečaćenijeh;

7 Od koljena Simeunova dvanaest hiljada zapečaćenijeh; od koljena Levijeva dvanaest hiljada zapečaćenijeh; od koljena Isaharova dvanaest hiljada zapečaćenijeh;

8 Od koljena Zavulonova dvanaest hiljada zapečaćenijeh; od koljena Josifova dvanaest hiljada zapečaćenijeh; od koljena Venijaminova dvanaest hiljada zapečaćenijeh.

Ovde se opisuje iz kojih naroda i plemena se biraju ti zapecaceni ( Po 12.000 iz 12 plemena Izraelovih )

9 Potom vidjeh, i gle, narod mnogi, kojega ne može niko izbrojiti, od svakoga jezika i koljena i naroda i plemena, stajaše pred prijestolom i pred jagnjetom, obučen u haljine bijele, i palme u rukama njihovima.
1 Moj. 12:3, 1 Moj. 22:17, Psal. 22:27, Isa. 2:2, Zah. 2:11, Zah. 8:23, Rim. 11:25, Otkr. 3:5, Otkr. 5:9

Zatim Jovan vidi veliki narod iz svake nacije i Drzave na zemlji. Oni su stojali pred prestolom Bozijim i pred Isusom ( jagnjetom ) obuceni u pravednost ( bele haljine ) i palmama su pozdravljali Boga i I susa

10 I povikaše glasom velikijem govoreći: spasenije Bogu našemu, koji sjedi na prijestolu, i jagnjetu.
Psal. 3:8, Isa. 43:11, Jer. 3:23, Os. 13:4, Zah. 9:9, Luka 3:6, Otkr. 5:13

I Proslavili su Boga

11 I svi anđeli stajahu oko prijestola i starješine i četiri životinje, i padoše na lice pred prijestolom, i pokloniše se Bogu.
Otkr. 4:6

ovo je jasno :)

12 Govoreći: amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našemu va vijek vijeka. Amin.
Otkr. 5:13

I andjeli i svi na nebu sveti su hvalili Boga

13 I odgovori jedan od starješina govoreći mi: ovi obučeni u bijele haljine ko su, i otkuda dođoše?

Onda jedan staresina pita Jovana...

14 I rekoh mu: gospodaru! ti znaš. I reče mi: ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubijeliše haljine svoje u krvi jagnjetovoj.
Isa. 1:18, Djela 14:22, Jevr. 9:4, 1 Jov. 1:7, Otkr. 1:5

Jovan odgovara: Ti znas. I Staresina mu otkriva ko su oni. I da su se ocistili od greha i postali pravedni jer su polozili svoje zivote verujuci u Isusa

15 Za to su pred prijestolom Božijim, i služe mu dan i noć u crkvi njegovoj; i onaj što sjedi na prijestolu useliće se u njih.
Isa. 4:5

Zato su zasluzili da budu pred Bozijim prestolom. I da mu sluze stalno u njegovoj crkvi na zemlji. I Bog ce biti sa njima.

16 Više neće ogladnjeti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina.
Psal. 121:6, Isa. 49:10

Vise nece imati problema u zivotu

17 Jer jagnje, koje je nasred prijestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh.
Psal. 23:1, Isa. 25:8, Jovan 10:11

Jer ce Isus ( jagnje ) da im pomaze i dati im vecni zivot i srecu. I nikada vise nece biti tuzni.

:hvala:

Isus obavlja sluzbu prvosvestenika u nebeskoj svetinji.

On je obucen u odecu prvosvestenika po redu Melhisedekovu.

U otkrivenje citamo o tisini pola sata.

Mislim da je to 3 dana treba tacno da pogledam.

To je trenutak kada Isus napusta svetinju i skida prvosvestenicku odecu i oblaci carsku odecu sa kojom dolazi kao car na zemlju.

Tada vise nema spasenja kada Isus napusti Svetinju nad svetinjama i skine prvosvestenicku odecu.
Ko se spasio spasio se ko nije nije.
Milost je prosla.
Ko cini nepravdu, neka jos cini, ko cini pravdu, neka jos cini.
To su zadnji trenuci ovog sveta kada te reci budu izgovorene na nebu.
Sve dok Isus sluzi kao prvosvestenik sansa za spasenje ima.
Posle tih simnolicnih pola sata Isus dolazi na zemlju kao car.

Kapiram... ali da li se zna ( datum ne, naravno :p ).. ali u odnosu na prorocanstva..... da li se zna simbolicno, kada cemo znati da je to vreme isteklo....i da je odluceno ko ide u raj i ko u pakao?

Kumranski apokaliptički duh nije još mrtav iako je uzrokovao strahovitu nesreću ljudima ta predviđanja u 1st.

Sada se nadaju da će biti na kraju ovoga doba Riba intervencija koja se nije zdesila na kraju doba Jaganjca koji oprašta grijehe svjeta.

No doba Riba je prošlo a Akvariusa je već gotovo 50 godina i više...Možda na kraju doba Akvariusa se zdesi jer u evandjelju Isus kaže da idu onome tko ima krčag u ruci da njega potraže..

Kao što reče brat Glasnik...

To je posebna prica i zahteva predznanje.

... mnogo je lakše da neko razume ova proročanstva ako poznaje celokupan biblijski tekst.

Ne znam da li su svi diskutanti pročitali proročke knjige Danila i Otkrivenje, ali bilo bi dobro da ih što pre pročitate...

(ne samo što ćete imati jasan pregled tematike, već ćete moći da prepoznate razne devijacije koje će mnogi pokušati da serviraju)

... sebe ćete staviti u bolju poziciju, znaćete kontekst i biblijske termine i nećete se dati prevariti!

NAPOMENA

Pre čitanja Svetog pisma, zamolite Boga da Vam da Svetoga Duha...

Luk 11:9 I ja vama kažem: ištite i daće vam se: tražite i naći ćete; kucajte i otvoriće vam se.
Luk 11:10 Jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvara mu se.
Luk 11:11 Koji je među vama otac u koga ako sin zaište hleba da mu da kamen? Ili ako zaište ribe da mu da mesto ribe zmiju?
Luk 11:12 Ili ako zaište jaje da mu da skorpiju?
Luk 11:13 Kad dakle vi, zli budući, umete dobre dare davati deci svojoj, koliko će više Otac nebeski dati Duha Svetog onima koji ištu u Njega?

Evo kako prolaze oni koji odbacuju vođstvo Svetog Duha...

Zato, nemojte dozvoliti sebi da svesno tolerišete greh, jer ćete prihvatiti zabludu umesto istine!

Ko ima uši da čuje neka čuje!

Poslednja izmena:
Datum se nezna.
Kada vreme milosti prodje i Isus napusti svetinju sve je odluceno.
Posle izglasavanja nedeljnog zakona u sjedinjenim drzavama koje se siri na Evropu, uskoro pocinje izlivanje velikih zala.
To je posebna prica i zahteva predznanje.

Ajmo ovako.... u trenutku kada se izglasa nedeljni zakon, vreme milosti je bec zavrseno ??

- - - - - - - - - -

Tj.- Ndeljni Zakon na zemlj- Bog je vec napustio Svetinju nad svetinjama na nebu??

Ajmo ovako.... u trenutku kada se izglasa nedeljni zakon, vreme milosti je bec zavrseno ??

Zašto bi bilo završeno vreme milosti za mnoge koji tek tada postaju svesni borbe između dobra i zla?

???

Ali kada SVI LJUDI čuju argumente obe strane, i kada potpuno shvate istinu i odluče da ODBACE STVORITELJA...

tada grešnici primaju ŽIG ZVERIN i vreme milosti više za njih nema svrhe!

...

Zašto bi bilo završeno vreme milosti za mnoge koji tek tada postaju svesni borbe između dobra i zla?

???

Ali kada SVI LJUDI čuju argumente obe strane, i kada potpuno shvate istinu i odluče da ODBACE STVORITELJA...

tada grešnici primaju ŽIG ZVERIN i vreme milosti više za njih nema svrhe!

...

Ok... dakle Isus izlazi iz Svetinje nad svetinjama, kada se vec sva prorocanstva ostvare na zemlji...i nakon toga (verovatno) 3 dana Isus dolazi....

Sta ce biti sa ljudima na zemlji koji ne prihvataju Zig Zverin? Hoce im biti preceno smrcu??

...

Isus Hrist proglašava neopozivom odluku svih grešnika da se poklone AUTORITETU Sotone i tada će izgovoriti sledeće reči:

Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

Ok... dakle Isus izlazi iz Svetinje nad svetinjama, kada se vec sva prorocanstva ostvare na zemlji...i nakon toga (verovatno) 3 dana Isus dolazi....

U sivm pitanjima koja postavljate prelazite odmah na stvar!

: )

Postoji jedan stih koji govori da će biti tišina na nebu pola sata...

Rev 8:1 I kad otvori sedmi pečat, posta tišina na nebu oko po sahata.

Mnogi komentatori se slažu da ovaj stih ne bi trebao da bude na početku osme glave, već na kraju sedme glave (verovatno Vam je poznato da biblijski pisci nisu pisali nikakve stihove, to je u kasnijim vekovima urađeno radi preglednosti).

Ako znate biblijski princip da u proročanstvima dan predstavlja godinu...

Num 14:33 A deca vaša biće pastiri po pustinji četrdeset godina, i nosiće kar za preljube vaše, dokle ne ispropadaju telesa vaša u pustinji.
Num 14:34 Po broju dana, za koje uhodiste zemlju, četrdeset dana,za svaki dan po godinu, nosićete grehe svoje, četrdeset godina, i poznaćete da sam prekinuo s vama.
Num 14:35 Ja Gospod rekoh, i tako ću učiniti svemu tom zboru zlom, koji se sabrao na me: u pustinji će propasti i tu pomreti.

&

Eze_4:6 A kad ih navršiš, onda lezi na desnu stranu svoju, i nosi bezakonje doma Judinog četrdeset dana; po jedan dan dajem ti za godinu.

... pola sata tišine na nebu, može da predstavlja putovanje svih anđela prema zemlji...

(ako je 1 dan = 1 godina, onda je 1/2 h = 7 1/2 dana)

Hrist nam je i rekao da će doći sa svim anđelima:

Mat 24:29 I odmah će po nevolji dana tih sunce pomrčati, i mesec svoju svetlost izgubiti, i zvezde s neba spasti, i sile nebeske pokrenuti se.
Mat 24:30 I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.

ovi oblaci su najverovatnije ogromno mnoštvo svih anđela, oni se spominju u sledećem stihu..

Mat 24:31 I poslaće anđele svoje s velikim glasom trubnim; i sabraće izbrane Njegove od četiri vetra, od kraja do kraja nebesa.

a u sledećoj glavi nam se kaže da će SVI ANĐELI biti Hristova pratnja:

Mat 25:31 A kad dođe Sin čovečiji u slavi svojoj i svi sveti anđeli s Njime, onda će sesti na prestolu slave svoje.

Dok je bio na zemlji Hrist je više puta napomenuo da će sesti sa desne strane prestola, da će doći na oblacima nebeskim, i da će ga pratiti svi anđeli.

On je ponovio ove reči izgovorene ranije učenicima na Maslinskoj gori, kada je na suđenju odgovorio prvosvešteniku da će doći na oblacima nebeskim:

Mar 14:61 A On ćutaše i ništa ne odgovaraše. Opet poglavar sveštenički zapita i reče: Jesi li ti Hristos, Sin Blagoslovenoga?
Mar 14:62 A Isus reče: Jesam; i videćete Sina čovečjeg gde sedi s desne strane Sile i ide na oblacima nebeskim.

(ima mnogo stihova koji ovo potvrđuju)

Poslednja izmena:

Back