Propast

djavoizraja

Početnik
Poruka
2
Ovako ja imam 13 godina I imam 60kg I visoka sam 168cm ali osecam se debelo niko mi ne govori da sam debela ali mislim da oni samo pokusavaju da budu dobri malo sam krupnije gradje ali ne previse nije mi problem nisam debela na primer nisam debela u licu niti nogama I rukama nego samo imam stomak ,probala sam da idem na dijete ali mi roditelji ne daju ovako inace ne jedem toliko niti sam nesto jesna nego mi je takav metabolizam ali gledam neke moje drugarice koje stalno jedu nesto imaju 40kg roditelji mi ne daju da idem na dijete jer misle da mogu ovako da smrsam a ja sam pokusala I da smanjim obroke I ne jedem slatkise niti sokove samo vodu ali jednostavno nmg da smrsam sto se tice fizicke aktivnosti ponekad radim vezbe I idem skoro stalno u setnje ali nista ali kad odem na bazen sa skolom osecam se debelo molim vas da mi neko pomogne hvala u napred

Nemoj da radis ponekad vezbe,nego svaki dan u svojoj sobi,gledas sa kompjutera i skakuces :)
Setnja znaci brzi hod.ako mozes vozi bicikl,rolere.super sto ne pijes sokove i sto ne jedes slatkise
U tvojim godinama ti ni ne treba dijeta,samo malo da modifikujes ishranu
Ti jos uvek rastes,ako vezbas i ne prejedas se,bices ti super :)

evo ja sma tvoje visine, imam više kg od tebe, imam stomak, ali se ne osećam debelo niti mi stomak smeta

tebi ako smeta treniraj nesšto ali ne ponekad več redovno

ti si u pubertetu i rade te hormoni kad se tvoj organizam bude adaptirao na redovne cikluse neces imati taj osecaj da si debela drugo ti tako lako mozes da skines visak kilograma koji ti smetaju da nisi toga uopste svesna nema potrebe da ides na dijetu dovoljno je samo da izbacis iz ishrane slatkise, grickalice i testa d imas tri obroka i dve uzine da ti broci budu velicine koja moze da ti stane u saku i za dve nedelje videces u ogledalu novu sebe vezbanje ti je potrebno da se zategnes ako si opustena i da budes prava zgodnica kad odes na plazu za par meseci ajde drzimo ti palceve pa nam se javi kad budes tiptop

Ovako ja imam 13 godina I imam 60kg I visoka sam 168cm ali osecam se debelo niko mi ne govori da sam debela ali mislim da oni samo pokusavaju da budu dobri malo sam krupnije gradje ali ne previse nije mi problem nisam debela na primer nisam debela u licu niti nogama I rukama nego samo imam stomak ,probala sam da idem na dijete ali mi roditelji ne daju ovako inace ne jedem toliko niti sam nesto jesna nego mi je takav metabolizam ali gledam neke moje drugarice koje stalno jedu nesto imaju 40kg roditelji mi ne daju da idem na dijete jer misle da mogu ovako da smrsam a ja sam pokusala I da smanjim obroke I ne jedem slatkise niti sokove samo vodu ali jednostavno nmg da smrsam sto se tice fizicke aktivnosti ponekad radim vezbe I idem skoro stalno u setnje ali nista ali kad odem na bazen sa skolom osecam se debelo molim vas da mi neko pomogne hvala u napred

i ne na dijete nego menjaj ishranu,mozda hleba jedes previse i grickalica,jedi vise voca i povrca i jaca fizicka aktivnost od setnjice

ako je debela treba dijeta missim nas koliko ima debele dece nie dobro a zdravlje moze da dobije holesterol i svasta ako je predebela u tim godinama
ne da gladuje nego pravilna ishrana sve ono sto je neukusno-povrce, voce

ju dete al si golemo

kako smršavanje, treba da počneš s miksd maršal arts da se baviš, možda budeš nova kristijen sajborg i napraviš karijeru

naravno, u malo verovatnom slučaju da nisi neki klon/bot/trol i da si stvarno gabaritna tinejdžerka - šalio samse. nemoj da se baviš tim glupostima

Poslednja izmena:
Ti ces dete se menjati tek, tj.tvoje telo. Iako ne bude kako zelis, imaces mogucnosti da to popravis.
Bolje svoju energiju fokusiraj ka školi, jer to ces tesko moci kasnije da ispravljas. Npr. maternji jezik, gramatika, znakovi interpunkcije, tacke, zarezi i te munje!

Opusteno, ja sam s trinaest godina bio najdeblji decko... hm, pa ne bas u citavoj skoli... ali u razredu svakako jesam, i u mene je bila zaljubljena jedna od najmrsavijih devojcica iz naseg razreda... zapravo njih dve, obe mrsavice... posle sam imao problema oko izbora, nisam mogao da se odlucim za jednu, tad jos nisam znao da se moze biti i sa dve cure odjednom, no to je posebna prica, usud koji me prati u zivotu, to pogresno biranje zena... znaci tu postoji neki balans izmedju onoga kako nas drugi vide i tog kako sami sebe vidimo, a ti si, ako, sto neko rece, nisi klonirana trolcina, jos mlada da bi se time opterecivala, na sebi se moze raditi, moze se vezbati, moze se korigovati ishrana, no sve u pravo vreme i s merom...

Meni ne bi smetalo ni da je neciji klon,bar je interesantna tema
Meni je to super sto dete od 13 godina vodi racuna o svom telu.u svom bliskom okruzenju imam osobe koje leze i jedu,jedu i leze idu 200m dalje kolima i izmisljaju hiljadu i jedan razlog zasto se ne pokrenu.a jedu sendvice,sokove grickalice...
Pa i sestra tovi svoju decu pod izgovorom da su to jos deca,da nije zdravo da drze dijete...
Dijeta pre svega ne znaci odricanje od hrane,vec nacin ishrane prilagodjen potrebama odredjene osobe
Ne mislim da dete od 13 treba da bude optereceno izgledom,da tezi manekenskoj gradji,ali voditi racuna o sebi kroz zdravu ishranu i fizicku aktivnost je za svaku pohvalu

hbt mis ja sam sa 13 imala 36 kg :lol:
to je opste slavlje bilo kad sam u prvom srednje dobila 40 kg :rotf:

a sto se teme tice, u tim si godinama da se opterecujes glupostima
sve sve ali naslov mi je kriminalan, pomislih ko zna sta se desilo hbt neka teska drama
168cm i 60 kg nije debelo, to je taman
ne treba ti dijeta nego svakodnevna fizicka aktivnost, sad ce toplo vreme brisi napolje na brzi hod, voznju bajsa, plivanja i sl....svaki dan nesto

Bavi se fizičkim aktivnostima i smanji obroke.Recimo trčanje a ne šetnja pomozi majci pa operi prozore, usisavaj kuću kad treba trk do radnje...na bazen odes kao najmrsavija na svetu i lepo se pošteno isplivaš i odoše kile;)

Back