Propast revolucije

I da i ne. Studenti itekako imaju plan i program, a to je prelazna vlada. Samo je problem što taj svoj program ne promovišu dovoljno glasno i jasno.
Koliko ja vidim jedni su za a drugi protiv prelazne vlade.
Ama bas niko od ljudi s kojim sam razgovarao ne zna sra se tacno desava, a i meni kao posmatracu nije najjasnije biti sta se desava biti gde ovo vodi, jasno mi je da je SNS leglo zla i korupcije kao sto je jasno i vecini gradjana Srbije (kojima propaganda nije isprala mozak) no to samo po sebi nije dovoljno.

Studenti tj grdjani trebaju da insistiraju na rusenju postojece naprednjacke kriminalne sekte sa vlasti a nakon toga formiranju " nacionalne vlade spasa", koju treba da cine njihovi profesori, sami studenti ili dobronamjerni akademski gradjani koji na sebe mogu preuzeti tu odgovornost, ali prvo kada se srusi neustavni diktator, jer svako pregovaranje sa njim i ucestvovanje u parlamentarnoj diktaturi znaci davanje daljnjeg legitimiteta trenutnom rezimu.

1000010787.jpg

Koliko ja vidim jedni su za a drugi protiv prelazne vlade.
Ama bas niko od ljudi s kojim sam razgovarao ne zna sra se tacno desava, a i meni kao posmatracu nije najjasnije biti sta se desava biti gde ovo vodi, jasno mi je da je SNS leglo zla i korupcije kao sto je jasno i vecini gradjana Srbije (kojima propaganda nije isprala mozak) no to samo po sebi nije dovoljno.

I studenti i Đilasovci su za prelaznu vladu, samo studenti traže da to bude preko izbora, dok Đilasovci traže prelaznu vladu koja bi se desila pod stranim pritiskom koji ne postoji. I sad i studenti i Đilasovci čekaju na koju će stranu da nagnu stranci, na varijantu "sa izborima" ili varijantu "sa prelaznom vladom bez izbora", pa će onda da se likuje.

Kako bilo, dok se to ne desi, studenti trebaju da konkretizuju svoje poruke jer ono što pričaš je potpuno jasno. Za većinu građana, pogotovo sendvičara, politički "program" studenata nije jasan. Njima verovatno jeste i ne osećaju potrebu da ga ponavljaju i konkretizuju a to je greška. Mora to sve da se jasno uobliči. Ako nemaš listu, onda kažeš kad ćeš imati. Ako se pobedi na izborima, tačno opišeš kako izgleda vlada, koliko će trajati i koji su zadaci. Sve to mora da se stavi u neki "opipljivi" oblik i da se promoviše 24h. I onda ponavljaš u nedogled. Koliko napredni mute, toliko moraš da bistriš. Nema tu odmora. Nego studenti fakat ne razumeju kako funkcioinše politički marketing, tu ih naprednjaci šiju, ali nije kasno da se opamete i krenu bolje da se snalaze na tom polju političke komunikacije.

Korišćenje pojma revolucija u jezičkom izražavanju kod nas i u okviru ovih protesta je štetno jer vuče nazad na socijalistički idealizam i mentalitet iz kojeg se rađaju naivni levičari koji će stalno da viču i kukaju kako "pravi komunizam nikada nije isproban". Umesto da imamo konkretan pokret gde su pokretačka mladići koji žele dobro svojoj državi e onda bi sve ovo bilo korisno. Ovako i kurta i murta kao zagovara neku pravdu, a suštinski se ništa ne menja jer se oni samo nisu promenili, ostali su pomodarski robovi i kao takvi će nestati. Verovatno grešim, neka vreme pokaže svoje.

Korišćenje pojma revolucija u jezičkom izražavanju kod nas i u okviru ovih protesta je štetno jer vuče nazad na socijalistički idealizam i mentalitet iz kojeg se rađaju naivni levičari koji će stalno da viču i kukaju kako "pravi komunizam nikada nije isproban". Umesto da imamo konkretan pokret gde su pokretačka mladići koji žele dobro svojoj državi e onda bi sve ovo bilo korisno. Ovako i kurta i murta kao zagovara neku pravdu, a suštinski se ništa ne menja jer se oni samo nisu promenili, ostali su pomodarski robovi i kao takvi će nestati. Verovatno grešim, neka vreme pokaže svoje.
Da nije slucajno Mlosevic bio " naivni ljevicar" ili je internacionalni socijalizam zamijenio srpskim kleptomanskim feudal nacionalizmom kao alibijem za kriminal, , gdje je u Seselju i njegovom poslusniku Vucicu imao glavne saradnike, prvo omiljene opozicionare a zatim i koalicione partnere.

Pojam " revolucija" koriste upravo " naprednjacki" tj nazadnjacki botovi i mediji , da smjenu nacionalisticke diktature jednog bolesnika , bez ikakve teznje ka izmjenom drustvenog uredjenja prikazu kao da neko zeli da vrati samoupravni socijalizam.

Poslednja izmena:
Korišćenje pojma revolucija u jezičkom izražavanju kod nas i u okviru ovih protesta je štetno jer vuče nazad na socijalistički idealizam
Termin revolucija je mnogo stariji od socijalizma i komunizma.
Revolucija oznacava naglu i drasticnu promenu, gde se sistem drasticno menja iz korena ili u potpunosti menja, a ne popravlja.
Npr prvi i drugi Srpski ustanak su revolucije.
Rusenje Causeska u Rumuniji je bila revolucija jer se preslo na demokratski sistem.

Termin revolucija je mnogo stariji od socijalizma i komunizma.
Revolucija oznacava naglu i drasticnu promenu, gde se sistem drasticno menja iz korena ili u potpunosti menja, a ne popravlja.
Npr prvi i drugi Srpski ustanak su revolucije.
Rusenje Causeska u Rumuniji je bila revolucija jer se preslo na demokratski sistem.
Jasno je to meni, ali to je kao da je tebi pričam poreklo naziva ustaše i šta stvarno znači. To nije bitno, jer uvek vlada ono kako ga javno mnjenje oblikuje kroz vreme i to postane definicija u širem svetu nego kakvo je stvarno u knjizi.

Jasno je to meni, ali to je kao da je tebi pričam poreklo naziva ustaše i šta stvarno znači. To nije bitno, jer uvek vlada ono kako ga javno mnjenje oblikuje kroz vreme i to postane definicija u širem svetu nego kakvo je stvarno u knjizi.
Revolucija kao definicija nije postala sinonim za socijalizam ili komunizam, u vecini slucajeva nema veze; npr tehnoloska revolucija, socijalna revolucija, industrijska revolucija itd… Trenutno se najvise u svetu govori o AI revoluciji.

Revolucija (revolutio, “preokret“) je temeljita promjena moći ili organizacijskih struktura koja se događa u vrlo kratkom razdoblju. Aristotel je opisao dvije vrste političkih revolucija:

1. Potpuna promjena iz jednog sustava u drugi
  2. Izmjena trenutnog sustava

Nastojanje gradjana Srbije da sruse kriminalnu nazadnjacku strukturu sa vlasti ne predstavljaju teznju ka promjeni sustava, tj drustvenog uredjenja, nego vise teznju ka pravnoj normalnoj drzavi .

Revolucije su se pojavljivale kroz istoriju i bile su različitih načina, trajanja i ideologija . Rezultati uključuju velike promjene u kulturi, gospodarstvu i društveno-političkim ustanovama.

Industrijska revolucija u Engleskoj je npr isla ukorak sa francuskom burzosakom revolucijom, sa prelaskom iz Feudalizma u Kapitalizam, u parlamentarnu demokratiju.

Djilas i studenti nisu na istoj strani, Djilas je takodje korumpiran i gleda pre svega svoje interese.
Trenutno sam na godisnjem u Srbiji i definitivno studenti imaju vecu podrsku,
medjutim nemaju nikakav politicki plan i program i to je problem- ljudi trebaju znati sta tacno podrzavaju, tj ne mozes rusiti vlast- a da nemas spremnu zamenu.
Stos je i da normalan, razuman i zivotno iskusan covek jednostavno ne moze svoju buducnost da stavi u ruke jos neformiranim i zivotno neiskusnim osobama. OK, mozda su studenti posteniji od opozicije ( a zasto bi bili? nijedni ni drugi (uglavnom) nisu bili ni na kakvom nivou vlasti i nije ih zarazila bolest poznata kao korupcija) a pogotovo od onih na vlasti ali opet, zivotno iskustvo nas uci da se sa dolaskom na vlast apsolutno svi pokvare.

Uostalom, ko u realnom zivotu prepusta zivotne odluke svojoj deci dok su u skolskom uzrastu, ja takvog coveka nisam upoznao. Sacekas da ti deca zavredne tu poziciju kroz zivot i onda im polako prepustas dizgine.

Uostalom, ko u realnom zivotu prepusta zivotne odluke svojoj deci dok su u skolskom uzrastu, ja takvog coveka nisam upoznao. Sacekas da ti deca zavredne tu poziciju kroz zivot i onda im polako prepustas dizgine.
ima na stotine gorucih pitanja koje zanimaju obicne ljude a ti nasi nobelovci nisu izasli sa odgovorom ni na jedno.
sta cemo sa
skolstvom
poljoprivredom
zdravstvom
penzijama
kosovom
sankcije rusiji
eu put
itditd.

nigde ni slova o tome
sooori sto vas narod nece

Back