Пронашао сам шта се крије у лед сијалицама!

Какво осветљење вам прија?

• свећа

• сијалица

• неонска цев

• лед сијалица

• халогена сијалица

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
интересантно... читам даље.. каже СВЕ ФЛУОРЕСЦЕНТНЕ БАЦИТЕ КРОЗ ПРОЗОР!
Pogledajte prilog 643323
И све то знали још 1978!
Да ли ти у ствари рекламираш LED сијалице, или си против њих, није ми баш најјасније?

Да ли ти у ствари рекламираш LED сијалице, или си против њих, није ми баш најјасније?
апсолутно против!
само стара сијалица је најбижа природном светлу Сунца.. остало само прави проблем

Пала је ноћ и у граду хиљаде лампица. На улицама су дугачки змајеви светла, а високе зграде прекривене су шареним светлима и неонским светлима, која су попут велике уметничке светлосне представе.

Међу хиљадама лампица, неонска светла су најлепша. Не само да зрачи блиставим сјајем, већ се с времена на време може појавити, бескрајно мењати и бити сладак.

Неонско светло је изумео француски хемичар Клод 1910. године, а његово оригинално значење на енглеском је „неонско светло“. То је зато што је прва неонска светлост на свету направљена од пуњења неонског гаса.

Неон је леп, његово име је лепше. Неон је открио британски хемичар Рамсеи 1898. године. Запечатио је гас у полувакуумску стаклену цев и прикључио напајање на оба краја стаклене цеви. Стаклена цев без икакве боје емитовала би јарку и дивну црвену светлост. Тако се родило прво неонско светло на свету.

Изворно грчко значење неона је „ново“. Изговор речи „нови“ је „неон“. Реч "неон" је лепо преведена, а такође значи и шарено.

Неонска светла од неона су црвена, а касније су људи изумели љубичасту, зелену, белу ... шарену фосфору, а било је и неонских светала разних боја.

Управо та живописна неонска светла чине ноћ града тако живописном, зар ти се не свиђа?

Шта мислите о овоме?
Paranoja... Nista drugo.
šta tebi smeta, zračenje ili svetlost? tj struja?
Mnogo sta njemu smeta,veruj mi na rec. Neces da cujes ceo spisak...
да али како тај спектар утиче на живе организме - то крију!
Pa ti izgleda pored svih svojih 'talenata' vrsis i fotosintezu pa ti smeta spektar boja u sijalicama?

Paranoja... Nista drugo.
нормални људи то зову самозаштита или превентива од агресије других.
ако би дешифровао реч параноја - добио би наређење: "пусти да те зраче, робуј и немој се бунити јер ако се буниш онда ниси нормалан и предмет си исмевања".. ја сам провалио све преваре система :)

са друге стране - здрав човек (па и свака здрава животиња) када је нападнут(а) пружа адекватан отпор.

у србији још нису али у еу људи су потајно нападнути лед сијалицама!
како?
не да им се избор да бирају неке друге ако хоће!
како?
у продавницама има само лед сијалице!

.... нешто ми ово личи да је дошло из исте кухиње као и пелцовање - не дају избор!

Back