Prometej

Jedan choek na internetu lepo napisa neshto tipa,parafraziram"mene plashi koliko mnogo ljudi se dopao ovaj film,to samo pokazuje da neshto debelo nije dobro u globalnom drushtvu danas"
plan 9 bi danas verovatno proshao kao ok zaplet sa loshim efektima i uzasnom realizacijom
postovao korisnik koji ljude koji se ne slazu sa njegovim misljenjem smatra retardima...ne daj Boze da ti nema foruma ti ne bi postojao...

Pogledao juce Prometeja i mogu reci da sam zadovoljan filmom.

Doduse ima poprilicno rupa u scenariju i film gotovo samo postavlja pitanja a skoro uopste ne daje nikakve odgovore ali dobro , to je ipak planski radjeno tako kako bi se ostavilo prostora za sledeci nastavak (ili vise njih)
Inace sad mi je malo zao sto sam pogledao film , mislim bolje bi bilo da sam sacekao da izadje drugi deo pa da onda lepo pogledam sve u kompletu : )

Efekti u filmu su zaista odlicni , Prometej je isto odradjen odlicno kao i citava atnmosfera , mada na mene je ubedljivo najjaci utisak ostavila ona scena u brodu " Graditelja" kad prikazuje onu mapu zvezda i planeta..........to mi je bilo bas ono " WOOOOOOW"

http://www.badhaven.com/wp-content/uploads/2012/06/prometheus-movie-image.jpg

SPOILER :

E sad svakako najveca misterija je zasto su "Graditelji" toliko kivni na nas i zele da uniste ljudsku civilizaciju ako su oni i stvorili zivot na Zemlji i civilizaciju.
Moja teorija je da verovatno nisu zadovoljni u kom smeru ljudi i njihova civilizacija idu , da su ljudi omanuli pre svega moralno i duhovno i da su postali pretnja kako za sebe same tako i za citav zivot na planeti pa stoga oni reseni da uniste tu iskvarenu civilizaciju i da eventualno krenu sve ispocetka.

Uostalom najvise od svega me kopka kako izgleda rodna planeta "Graditelja" , imaju li oni gradove , razvijenu civilizaciju, kulturu, religiju i pre svega zanimaju me njihove prave namer tj. njihov mentalni sklop i kakvi su oni zapravo.
Ovde su predstavljeni kao neke nakaze i cudovista koja oce brze bolje da nas istrebe ali ko zna mozda u sledecem nastavku kad ih budemo upoznali malo bolje mozda ce se ispostaviti da su nikad veci gotivci.

E da ima jedna jedina stvar preko koje ne mogu da predjem a to je zapravo na samom kraju kad se Elizabet domogla jednog od njihovih brodova i kad je rekla " e ne vracam se ja na Zemlju vec idem na njihovu rodnu planetu po mene odgovore" mislim daaaaaaaaaj , mislim nakon svega sto je prezivela i nakon onoliko muke sa samo jednim od njih sad kao oce da ide tamo gde ih ima mozda i na milijarde i gde svi oce da je ubiju ko muvu , sad oce bas tamo da ide i to sama pritom znajuci da nema nikakve sanse ni da dobije neke odgovore a ni da se izvuce odatle ziva (Uostalom sta joj vrede odgovori ako izgubi zivot i kako bi onda prenela te odgovore drugim ljudima ako bude bila pokojna)
Recimo mnogo logicnije bi mi bilo da je rekla " e idem sad na Zemlju da kazem sta smo otkrili i sta se sve desilo a onda cu da okupim jedno 100,000 vojnika i 100-nak brodova pa onda lepo idemo na njihovu rodnu planetu da potrazimo neke odgovore".

mogu da napravim kokice i uzmem sveps,moje platno je 22" tft a ne zaostajem ni za zvukom :P
film ako je dobar mozes ga gledati i na tetrisu i da te odusevi,nema tih kokica koje bi mi pospesile dozivljaj

pogledacu ga kad tad,bas me zanima sto je lose okarakterisan,mada sam i od 127 hours ocekivao dosta kako je promovisan,ali prc,razocarenje,bez obzira na njegovu ocenu

Po mom misljenju Prometej je pravo osvezenje. Mislio sam da ce biti mnogo losiji i nezanimljiv, da ce biti samo jos jedan vizuelni spektakl. Ispostavilo se da je film zanimljiv, zagonetan, a to je najvaznije. Nisam fan Osmi putnik fransize i drago mi je sto se glavna tema ovog filma ne odnosi na ejliena/ksenomorfa. U stvari da se u Osmom putniku 1 ne vidi Inzenjer, gotovo identican Prometej bi komotno mogao da se snimi a bez ikakve veze sa Osmi putnik fransizom. Smislili bi neko drugo biolosko oruzje/cudoviste i to je to. E sad, da li je Ridli Skot namerno uneo prikaz Inzenjera u Osmi putnik 1 da bi eventualno kasnije imao materijala za neki novi film ili mozda cak i fransizu, ili je iskoristio prikaz astronauta sa onog majanskog reljefa samo da bi ucinio taj prvi film vizuelno zanimljivijim ostace dilema. Ali kako sada stvari stoje ispada da zahvaljuci uplitanju prikaza Inzenjera u Osmom putniku 1 Ridli Skot sada ima brdo materijala za buduce filmove, ove definitivno nove velike SF fransize. Moglo bi se reci da je ovo zacetnik novog SF zanra, inspirisanog modernim spekulacijama o poreklu ljudske/ih vrste/a. Ko voli SF treba da odgleda ovaj film, jer je bez obzira na kritike zanimljiv.

Za kraj pitao bih sve da li mislite da je samozrtvovanje Inzenjera sa pocetka filma inspirisano religioznim motivima?

Kao sto rekoh, snimati predstavak za neki film posle trideset godina je veoma nezahvalno i Skot jednostavno nije uspeo da dostigne taj nivo koji je nekada imao. Ovde su izostale dva kljucne stvari: sok element koji je imao Alien i zaokruzena prica. Ali, to ne bi bilo toliko upadljivo da Prometej u zadnjim sekundama ne pokusava da se prikljuci legendarnom filmu.

Ostalo je sve vec vidjeno... malo akcije, malo price, pa onda ona operacija (kao da se radilo o brijanju a ne o carskom rezu, devojka se pokupi i ode), android koji ne zabavlja posadu kao sto je Bisop radio sa nozem...

Najzad, za razliku od Prometeja, Alieni su imali mnogo jednostavniju radnju - spasiti zivu glavu od cudovista. Sada to vise nije dovoljno, nego se preduzima poduhvat u cilju otkrivanja porekla ljudske vrste, spasava se covecanstvo od propasti... Dokaz da je lepota u jednostavnosti.

pogledao napokon sinoc i mogu reci da je ovo izbljuvak Alien-a ,mozda ni toliko,jos ako bude imao nastavak strasno.
gledam film i prosto ne osecam da se nesto desava a proslo vise od sat vremena,kad je robot ostao bez glave znao sam da je vreme da se gasi,koji dezavu :)

http://3.***************/-yhyxcs9Rskk/TmYlxEfowYI/AAAAAAAAArw/fwdJVp4rgz4/s1600/tumblr_ljmzk5LpzV1qg5cxlo1_500.jpg
tumblr_madl28Gl251qmoz1zo2_500.gif

ja sam juce odgledala film i toliki mi je utisak ostavio da se pola stvari ni ne secam,malo sam i kuckala poruke tokom filma,tako da jos uvek ne mogu da iznesem nikakvo misljenje,jer zapravo i nemam predstavu sta sam gledala....sexyyyyyyy

pogledao napokon sinoc i mogu reci da je ovo izbljuvak Alien-a ,mozda ni toliko,jos ako bude imao nastavak strasno.
gledam film i prosto ne osecam da se nesto desava a proslo vise od sat vremena,kad je robot ostao bez glave znao sam da je vreme da se gasi,koji dezavu :)

http://3.***************/-yhyxcs9Rskk/TmYlxEfowYI/AAAAAAAAArw/fwdJVp4rgz4/s1600/tumblr_ljmzk5LpzV1qg5cxlo1_500.jpg
tumblr_madl28Gl251qmoz1zo2_500.gif

Pretpostavljam da će DVD verzija biti dosta jasnija (vjerovatno i bolja)...trebalo bi uskoro da izađe, čak oko pola sata duže. Međutim, već je rečeno da se ne očekuju u produženoj verziji neki veliki odgovori, već samo pojedini i neke nejasnoće razjašnjene...

Izbačene scene - razgovor između tima i Inženjera:"

..i tragični završetak

Nekoliko scena će biti dosta otkrivajuće, kao ova, ali većina služi samo radi uklapanja u kontekst. Ono za šta su svi zainteresovani jeste drugačiji svršetak filma, odnosno produženi (stižu na planetu njihovu?).

Poslednja izmena:
ovo vishe nije film
ovo je marketinshka priamidalna prevara
"kako iz losheg scenaria i filma izvutji josh vishe love uz editovanje"

Skot to cini od kada pravi filmove, od 1970-ih...sa gotovo svakim.

Tako je npr. po svemu prosecni (i odredjenim delom ispod-prosecni) Kingdom of Heaven pretvoren u dosta solidan film o krstaskom pohodu.

Nebesko kraljevstvo nikada ne moze da funkcionishe jer unosi moral 21.v u hrishcansko-islamski sukob 12.v radi povrshne dramaturgije i pokushaja neke satire
ti ko neki istorichar to znash,ljudi u 12.v nisu raazmishljali uopshte u humanistichkim kategorijama 21.v,to je besmislica
to + orlando morski krastavac blum :hahaha:

Nebesko kraljevstvo nikada ne moze da funkcionishe jer unosi moral 21.v u hrishcansko-islamski sukob 12.v radi povrshne dramaturgije i pokushaja neke satire
ti ko neki istorichar to znash,ljudi u 12.v nisu raazmishljali uopshte u humanistichkim kategorijama 21.v,to je besmislica
to + orlando morski krastavac blum :hahaha:

Jesi li odgledao produženu DVD verziju pa to kažeš..?

U svakom slučaju, samo sam htio kazati da je ogromni napredak u odnosu na ovu koja je bioskopska...Nisam htio posebno hvaliti film (i bilo kojem izdanju).

Slična stvar je bila i sa Blade Runner-om.

Jesi li odgledao produženu DVD verziju pa to kažeš..?

U svakom slučaju, samo sam htio kazati da je ogromni napredak u odnosu na ovu koja je bioskopska...Nisam htio posebno hvaliti film (i bilo kojem izdanju).

Slična stvar je bila i sa Blade Runner-om.

Jeste bila je i slicna stvar sa blade runnerom i kao neko ko je prvi u Beogradu kupio Special 5 Disk Edition Box Set Final Cut Blade Runner,mogu reci da je prva verzija najbolja i da je to zvanicno jedini ,ali JEDINI dobar film koji je taj zbunjeni starac snimio u zivotu .
Prosto ga je usralo da snimi nesto dobro tada i nikad vise , a sad na stranu sto je to, jedno dobro ostvarenje kojim ima da se podici, jedan od 5 najboljih filmova ikada snimljenih.
I sta sad jedan promaseni reziser zedan novca moze da radi nego da svakih godinu dana izbaci po jos jednu verziju onog jedinog svetlog trenutka u njegovoj ,malo je reci tuznoj karijeri...

E sad ga pretera. A Alien, Gladiator (i pored toga sto je pokrao Pad Rimskog carstva i Demetrijus i gladijatori), Black Hawk Down, White Squall, Hannibal, 1492, Thelma And Louise... ? Imao je on dosta dobrih filmova, iako je cesto pravio neverovatne gluposti.

E sad ga pretera. A Alien, Gladiator (i pored toga sto je pokrao Pad Rimskog carstva i Demetrijus i gladijatori), Black Hawk Down, White Squall, Hannibal, 1492, Thelma And Louise... ? Imao je on dosta dobrih filmova, iako je cesto pravio neverovatne gluposti.

Hannibal ?
jel ti mene zajebavas ?
Black hawk down ?
:lol:
samo ti zajebavaj ,vraticu ti ja jednom :D

Back