Pogledao juce Prometeja i mogu reci da sam zadovoljan filmom.
Doduse ima poprilicno rupa u scenariju i film gotovo samo postavlja pitanja a skoro uopste ne daje nikakve odgovore ali dobro , to je ipak planski radjeno tako kako bi se ostavilo prostora za sledeci nastavak (ili vise njih)
Inace sad mi je malo zao sto sam pogledao film , mislim bolje bi bilo da sam sacekao da izadje drugi deo pa da onda lepo pogledam sve u kompletu : )
Efekti u filmu su zaista odlicni , Prometej je isto odradjen odlicno kao i citava atnmosfera , mada na mene je ubedljivo najjaci utisak ostavila ona scena u brodu " Graditelja" kad prikazuje onu mapu zvezda i planeta..........to mi je bilo bas ono " WOOOOOOW"
http://www.badhaven.com/wp-content/uploads/2012/06/prometheus-movie-image.jpg
SPOILER :
E sad svakako najveca misterija je zasto su "Graditelji" toliko kivni na nas i zele da uniste ljudsku civilizaciju ako su oni i stvorili zivot na Zemlji i civilizaciju.
Moja teorija je da verovatno nisu zadovoljni u kom smeru ljudi i njihova civilizacija idu , da su ljudi omanuli pre svega moralno i duhovno i da su postali pretnja kako za sebe same tako i za citav zivot na planeti pa stoga oni reseni da uniste tu iskvarenu civilizaciju i da eventualno krenu sve ispocetka.
Uostalom najvise od svega me kopka kako izgleda rodna planeta "Graditelja" , imaju li oni gradove , razvijenu civilizaciju, kulturu, religiju i pre svega zanimaju me njihove prave namer tj. njihov mentalni sklop i kakvi su oni zapravo.
Ovde su predstavljeni kao neke nakaze i cudovista koja oce brze bolje da nas istrebe ali ko zna mozda u sledecem nastavku kad ih budemo upoznali malo bolje mozda ce se ispostaviti da su nikad veci gotivci.
E da ima jedna jedina stvar preko koje ne mogu da predjem a to je zapravo na samom kraju kad se Elizabet domogla jednog od njihovih brodova i kad je rekla " e ne vracam se ja na Zemlju vec idem na njihovu rodnu planetu po mene odgovore" mislim daaaaaaaaaj , mislim nakon svega sto je prezivela i nakon onoliko muke sa samo jednim od njih sad kao oce da ide tamo gde ih ima mozda i na milijarde i gde svi oce da je ubiju ko muvu , sad oce bas tamo da ide i to sama pritom znajuci da nema nikakve sanse ni da dobije neke odgovore a ni da se izvuce odatle ziva (Uostalom sta joj vrede odgovori ako izgubi zivot i kako bi onda prenela te odgovore drugim ljudima ako bude bila pokojna)
Recimo mnogo logicnije bi mi bilo da je rekla " e idem sad na Zemlju da kazem sta smo otkrili i sta se sve desilo a onda cu da okupim jedno 100,000 vojnika i 100-nak brodova pa onda lepo idemo na njihovu rodnu planetu da potrazimo neke odgovore".