Промена мишљења у вези неке особе

fanstebre

Poznat
Poruka
9.931
Шта мислите како дође до тога да људи често од једног мишљења о некој особи оду у скроз другу крајност ? Зашто се то најчешће дешава? Из интереса или зато што су једноставно криво проценили неког ?

Poslednja izmena:
Шта мислите како дође до тога да људи често од једног мишљења о некој особи оду у скроз другу крајност ? Зашто се то најчешће дешава? Из интереса или зато што су једноставно криво проценили неког ?
zato što žure da sve svrstaju u crno ili belo a ljudi su mnogo kompleksniji od toga

Zato sto prvi utisci varaju, i zato sto situacije testiraju osobu :)

Ima vise faktora. Mozda ponašanje prema nama utiče na to.

Treba emociju kontrolisati, ne unositi previše sebe u odnos bio prijateljski ili poslovni.
Što te više neko očara više će da te razočara. :lol:
Trebale su mi godine i godine da naučim kako sebe da zaštitim.
Jednostavno, daš veliku prednost osobi i lako ti je adekvatno pratiti postupke, odgovoriti emocijom ili se bezbolno povući.

Mislim da je to zato što ljudi glume i veruju u glumu.
Npr. ako drastično promeniš mišljenje o nekom u negativnom smeru, to je zato što taj neko glumi a ti padneš na priču i onda ti kriv đavo.
Ako se desi obrnuto, što je ređi slučaj, to je opet zato što sudiš o ljudima negativno na prvu loptu jer te zaboga nisu impresionirali, išli ti niz dlaku kako tvoje visočanstvo očekuje i tako.

retko menjam misljene u odnosu na prvi utisak koji imam o nekome. I nisam los u procenama.
Naravno da sam masio vise puta.

Ono sto mi je sad palo na um je da su uglavnom otisla iz pozitivnih u negativno.
A to je znak da sam ja izgleda tupan i lose procenio nekoga.

Ali , covek se uci dok je ziv tako da ima nade za mene ...

Odlicna tema.

Retko mi se dešava da mi mišljenje o nekome ode iz krajnosti u krajnost.Obično je prvi utisak onaj pravi (ili približno pravi).
Ukoliko i pogrešim, razlog je "gluma" te osobe, predstavljanje sebe onakvom kakva nije.Svesno ili u želji da ostavi utisak.

Zasto je on ponosan na sebe i svoje uspehe a ona puna predrasuda.

Retko mi se dešava da mi mišljenje o nekome ode iz krajnosti u krajnost.Obično je prvi utisak onaj pravi (ili približno pravi).
Ukoliko i pogrešim, razlog je "gluma" te osobe, predstavljanje sebe onakvom kakva nije.Svesno ili u želji da ostavi utisak.
Retko kad grešiom oko izbora ljudi koji su u mojoj blizini
Baš mi treba puno da pustim nekoga blizu sebe i još upredim stečeno mišljenje sa svojom prvobitnom intucijom i kad se stvari poklope otvaram širom vrata svoje duše i sebe .
Prihvatam ljude sa svim svojom vrlinama i manama , ko ih nema !?
Ali jednom kad ih pustim preko tog praga spreman sam i sam da nadjem opravdanje za mane koje svi imamo
Zato uvek na prvo mesto stavljam iskrenost u komunikaciji sa ljudima pa posle svoju intuiciju.Ne pamtim da sam se prevari u ljudima
"Gadno " je kad mi se intuicija poravna sa svesšću onda mnogo više saznam o toj osobi , pa i sebi , ali to je već neka druga priča , znaju to ljudi u mojim blizinama . Uglavnom prepoznam odma pritajenu dobrotu , iskrenost ..
Normalno kao i dvoličnost i licemerstvo..

Poslednja izmena:
Retko kad grešiom oko izbora ljudi koji su u mojoj blizini
Baš mi treba puno da pustim nekoga blizu sebe i još upredim stečeno mišljenje sa svojom prvobitnom intucijom i kad se stvari poklope otvaram širom vrata svoje duše i sebe .
Prihvatam ljude sa svim svojom vrlinama i manama .
Ali jednom kad ih pustim preko tog praga spreman sam i sam da nadjem opravdanje za mane koje svi imamo
Zato uvek na prvo mesto stavljam iskrenost u komunikaciji sa ljudima pa posle svoju intuiciju.Ne pamtim da sam se prevari u ljudima
"Gadno " je kad mi se intuicija poravna sa svesšću onda mnogo više saznam o toj osobi , pa i sebi , ali to je već neka druga priča , znaju to ljudi u mojim blizinama . Uglavnom prepoznam odma pritajenu dobrotu , iskrenost ..
Lepo rečeno.
Slično je i kod mene, teško puštam nekoga blizu sebe, treba mi puno vremena i"analize" da bih stekla poverenje.

Lepo rečeno.
Slično je i kod mene, teško puštam nekoga blizu sebe, treba mi puno vremena i"analize" da bih stekla poverenje.
Da , neka se vrata teško otvore , ali kad se otvore otvaraju se širom i sa srcem Nema tu virenja i napola odškrinutih vrata .
"Takvi te prigrle na najlepši mogući način "

Back