projekt artemis nazad na mesec - zavera?

Sad znamo ko je neznalica

CQ magazine provided information on Apollo communication frequencies…
main-qimg-de63f417d72e72ff5b20e71661272431-lq

main-qimg-a3edba8b15df0d03ffd67ede319c17f5-lq

A BBC radio interview with Baysinger: Eavesdropping on Apollo 11
Another amateur reports on listening to radio signals from Apollo 17: Tracking Apollo17
Footnotes
Da, da, helikoidalnom antenom je uhvatio signal na 2,2GHz qth Mesec sa emisijom 25W. Vazi. Rastojanje 400 000Km.
A onda je dvostrukom konverzijom spustio, regenerisao nosilac pa demodulisao NBFM i PM. Vazi.

Danas ti za 150W emisije sa stacionarnog satelita udaljenog hiljadu puta manjem rastojanju (400km) treba ozbiljan tanjir i konvertor sa bar 70dB gejna. I to samo zato sto su napravljeni malosumni galijumarsenidni fetovi na berilijumskoj podlozi.

Puni su tada bili casopisi slicnih prica. Danas znamo da su sve to bile lovacke price.
73.

Рече све и један конзумент теорија завера. Класика.
Ovo se zove projekcija.
Ово је у рангу оног ,,ако Срби нису најстарији народ, зашто је онда Нетањаху реко да су Срби и Јевреји пријатељи од пре Христа?" или какву је већ глупост изјавио.
To je odlicno pitanje.

Da, da, helikoidalnom antenom je uhvatio signal na 2,2GHz qth Mesec sa emisijom 25W. Vazi. Rastojanje 400 000Km.
A onda je dvostrukom konverzijom spustio, regenerisao nosilac pa demodulisao NBFM i PM. Vazi.

Danas ti za 150W emisije sa stacionarnog satelita udaljenog hiljadu puta manjem rastojanju (400km) treba ozbiljan tanjir i konvertor sa bar 70dB gejna. I to samo zato sto su napravljeni malosumni galijumarsenidni fetovi na berilijumskoj podlozi.

Puni su tada bili casopisi slicnih prica. Danas znamo da su sve to bile lovacke price.
73.
OK. Daj mi link gde je to neko ozbiljan demantovao.

OK. Daj mi link gde je to neko ozbiljan demantovao.
Daj, molim te, demantovati casopis CQ.
Niko ozbiljan ne demantuje ni casopis trece oko.

Moguce je izracunati nivo signala emisije 25W sa rastojanja 400 000 km. Zamisli sijalicu na Mesecu snage 25W, radi poredjenja.

Danas je takva komunikacija moguca sa vrlo ozbiljnom opremom,
sesetdevete sa lampaskim kolinsom je bilo nemoguce.
Kejp Kenedi je imao tanjir precnika 9 metara i najnapredniju opremu tog vremena.

Daj, molim te, demantovati casopis CQ.
Niko ozbiljan ne demantuje ni casopis trece oko.

Moguce je izracunati nivo signala emisije 25W sa rastojanja 400 000 km. Zamisli sijalicu na Mesecu snage 25W, radi poredjenja.

Danas je takva komunikacija moguca sa vrlo ozbiljnom opremom,
sesetdevete sa lampaskim kolinsom je bilo nemoguce.
Kejp Kenedi je imao tanjir precnika 9 metara i najnapredniju opremu tog vremena.
Znači niko nije demantovao. Iako je ta priča više puta ponovljena na BBCju, TV emisijama, raznim časopisima...?

Ovde pričamo o detektovanju kosmičkog broda. Pobrko si ti nešto.
kosmickog broda?

enteprajz doso?

posto

Napisao sam "za ono što se nije desilo". Imaš problema sa razumevanjem pročitanog?
slabo razumem

ne mogu detektovati oni letelicu, radio amateri mogu uhvatiti radio signal

i ne znaju odakle je dok im se sagovornik ne predstavi

nisam puno u materiji ali sam pricao sa radio amaterima tako da ponesto znam

a ono za gps je obrnut sistem

zamisli da je gps predajnik a radioamateri sateliti, obrni situaciju

kosmickog broda?

enteprajz doso?

posto

slabo razumem

ne mogu detektovati oni letelicu, radio amateri mogu uhvatiti radio signal

i ne znaju odakle je dok im se sagovornik ne predstavi

nisam puno u materiji ali sam pricao sa radio amaterima tako da ponesto znam

a ono za gps je obrnut sistem

zamisli da je gps predajnik a radioamateri sateliti, obrni situaciju
Ne. To ne funkcioniše tako.
Prvo, Apolo jeste kosmički brod. Ne pravi se blesav.
Drugo, ako se sa Zemlje detektuje signal, dovoljne su dve tačke. Obe imaju azimut i elevaciju signala. Sasvim dovoljno.

Ne. To ne funkcioniše tako.
Prvo, Apolo jeste kosmički brod. Ne pravi se blesav.
Drugo, ako se sa Zemlje detektuje signal, dovoljne su dve tačke. Obe imaju azimut i elevaciju signala. Sasvim dovoljno.
ti uopste ne citas , zato i ne znas

dokazao sam ti da 2 tacke nisu dovoljne , cak ni 3

treba bar 4 i da sve imaju odgovarajucu opremu

koji bre azimut i elevacija , radio amateri nemaju radare

Back