Nemoguća Могућност
Domaćin
- Poruka
- 3.474
Ne vidim nikakve probleme sa ovim snimcima.
jesu li amerikanci navalili na mesec da ih ovog puta ne bi pretekli kinezi?
Nema problema na snimcima ali kad vec pominjemo apolo program, pronasao sam neke snimke starih misija pa rekoh ajde da ih povezem ovde kao referencu. Ovakve snimke su koristili konsprativci da dokazuju svoje teorije. Pa eto snimaka oko kojih moze da se raspravlja. Iznenadjujuce su dobri za vreme u kome su nastali.Ne vidim nikakve probleme sa ovim snimcima.
Jesu. Kvalitetna kamera postoji odavno.Nema problema na snimcima ali kad vec pominjemo apolo program, pronasao sam neke snimke starih misija pa rekoh ajde da ih povezem ovde kao referencu. Ovakve snimke su koristili konsprativci da dokazuju svoje teorije. Pa eto snimaka oko kojih moze da se raspravlja. Iznenadjujuce su dobri za vreme u kome su nastali.
Da li ne želiš da vidiš probleme ili ih stvarno ne vidiš? Teško je reći šta je od ta dva opasnije.Ne vidim nikakve probleme sa ovim snimcima.
pa ono... slazem se vecinom. ovi snimci su kasnije misije a14 i a17. Bolji je snimak od a14 ?!?. To su vec 70te kad se bas pod uticajem tv-a i svemirskih letova razvija rapidno brzo sva tehnologija - kalkulatori i kompjuteri, kamere, zapisi, prenos, sva tv tehnika, boja u najavi itd itd. Snimci misija iz 60 su za danasnje standarde ocajni i ima mnogo vise fotografija nego videa a i kad ima video treba ti puno maste da razaznas mozda sta je sta.Jesu. Kvalitetna kamera postoji odavno.
Pogotovo ako praviš kameru koja leti na Mesec.
Mislim... napravili se svemirski brod... kamera je nekako jednostavnija.
Prvo. Horizont nije na 100m.Da li ne želiš da vidiš probleme ili ih stvarno ne vidiš? Teško je reći šta je od ta dva opasnije.
Ne smeta ti oku što je horizont na 100 metara? Prilično je klaustrofobično. Iza horizonta je crnilo, mrak, potpuna tama, neosunčano, kao da su sleteli u omanji krater.
A mozda stvarno i jesu bili u krateru.
Proceni ugao i visinu kamere. Zamisli da je kamera u tvojim rukama, u visini očiju, a onda pokušaj da ponoviš snimanje. Gde ce na tvom snimku biti horizont?
Ko je snimio plavo nebo na 2.40? Od 11.05 je snimano sa kamere na kranu. Na kojoj visini je kamera od 13.40? Svakako nije na metaripo.
Ko je snimao od 17.15? Osmi putnik? Drhti mu ruka, nije dobro doručkovao.
Šetaj po Zemlji, uključi kameru, osvrni se oko sebe, i posmatraj gde je kraj tog studija. Osunčane su i vide se daleeeke ravnice i planine.
Horizont je udaljen kilometrima i desetinama kilometara.
S obzirom da nema atmosfere da rasprsuje spektar, nebo je crno i po danu i po noci. Ali steta je velika sto niko ne slika samo nebo. Na zemlji se danju ne vide zvezde, samo mesec (i mozda poneka sjajnija u zavisnosti od opticke situacije) nocu se vide zvezde ali i to u zavisnosti opet od atmosfere i svetlosnog zagadjenja.Prvo. Horizont nije na 100m.
Drugo. Mesec je mnogo manji od Zemlje. Pa je i horizont bliži.
To se sve uči u osnovnoj školi.
Nema potrebe za slikom, imamo svedocenje iz prve ruke.Mislim da uopste nemamo predstavu kako izgleda nebo na mesecu bilo po danu, bilo po noci. To neko treba da slika.
Isto kao i bilo kakvo nebo slikano iz kosmosa gde nema vazduha. Zato i nemamo slike. Recimo, odeš na Nijagarine vodopade i slikaš samo nebo. Svako bi ti rekao: Zašto?S obzirom da nema atmosfere da rasprsuje spektar, nebo je crno i po danu i po noci. Ali steta je velika sto niko ne slika samo nebo. Na zemlji se danju ne vide zvezde, samo mesec (i mozda poneka sjajnija u zavisnosti od opticke situacije) nocu se vide zvezde ali i to u zavisnosti opet od atmosfere i svetlosnog zagadjenja.
Mislim da uopste nemamo predstavu kako izgleda nebo na mesecu bilo po danu, bilo po noci. To neko treba da slika.
Posto sam se vozio ispod nijagarinih vodopada (i ziveo u njhovoj blizini nekoliko godina), rekao bih, tamo posle 2 metra ni brod ne vidim, a kamoli zvezde.Isto kao i bilo kakvo nebo slikano iz kosmosa gde nema vazduha. Zato i nemamo slike. Recimo, odeš na Nijagarine vodopade i slikaš samo nebo. Svako bi ti rekao: Zašto?
Da. Ali zamisli prijateljima pokažeš nebo iznad vodopada. I kažeš: Ovo je dokaz da sam bio na Nijagarama.Posto sam se vozio ispod nijagarinih vodopada (i ziveo u njhovoj blizini nekoliko godina), rekao bih, tamo posle 2 metra ni brod ne vidim, a kamoli zvezde.
Uzgred tu negde dok sam bio tamo nabavio sam neki teleskop. Onda sam vrlo brzo shvatio sta sve ne mogu da vidim i sta mi sve smeta![]()
Pogled neopterecen inteligencijom. Skaj is blak.Nema potrebe za slikom, imamo svedocenje iz prve ruke.
Da sam bio na nijagari imam fotkeDa. Ali zamisli prijateljima pokažeš nebo iznad vodopada. I kažeš: Ovo je dokaz da sam bio na Nijagarama.
1. Nisam ja poslao.Da sam bio na nijagari imam fotkeA i znam da sam tamo bio
ne treba meni dokaz.
Poslao si video intervju sa armstrongom, u prvom minutu, on kaze da je nebo crno i da su poneki tvrdili da su videli planete, ali on nije video i da se samo vidi sunce i zemlja i to je sve sto se vidi. Zvezde ni ne pominje.
Sta covek iz ovog moze da zakljuci?
stand corrected - nisi1. Nisam ja poslao.
2. To što nije pomenuo zvezde ne znači da ih nije video. Znači da ih nije pomenuo.
3. Nije pomenuo da nije video zvezde. Kosmonauti nisu razmišljali o teorijama zavera.
Isto je. Nema atmosfere (tj. ima ali je zanemarljiva) pa su zvezde iste. Jedino je ljudsko oko ili kamera problem, pa ne mogu da istovremeno "vide" i jako svetle i tamnije objekte ukoliko su oba u vidnom polju.stand corrected - nisi
pitanje je i dalje isto - kakvo je nebo nad mesecom u razno doba mesecevog dana?
verovatno je slično ali ne isto. verovatno da se nocu vidi mnogo vise zvezda nego sto mi odavde mozemo da vidimo, a po danu je verovatno sunce jace nego na zemlji pa tamo ne vidimo zvezde iz drugih razloga i optickih efekata.
nesam znao da ima atmosfera na mesecu, mislio sam da je tamo odma vakum osim naravno uznemirene prašineIsto je. Nema atmosfere (tj. ima ali je zanemarljiva) pa su zvezde iste. Jedino je ljudsko oko ili kamera problem, pa ne mogu da istovremeno "vide" i jako svetle i tamnije objekte ukoliko su oba u vidnom polju.
Helijum, argon, kalijum i natrijum. Izuzetno mala količina.nesam znao da ima atmosfera na mesecu, mislio sam da je tamo odma vakum osim naravno uznemirene prašine
zanimljiva mesavina, kako se manifestuju kalijum i natrijum, s obzirom da su metali i to ne bas lagani.Helijum, argon, kalijum i natrijum. Izuzetno mala količina.
Toliko nisam baš istraživao. Verujem da je objašnjeno, ali nemam volje.zanimljiva mesavina, kako se manifestuju kalijum i natrijum, s obzirom da su metali i to ne bas lagani.