Производи

hebeš ga, ja dok platim kiriju i račune ostane mi uglavnom za one jeftinije proizvde, tako da ih uglavnom biram prema ceni, tj jeftinoći

takodje...
a i kad imam malo vise, potpuno mi je besmisleno kupovati skupu npr. hemiju....
hrana - pijaca i lokalne mesare (znam coveka i nikad me ne zezne), ne idem u hiper-markete skoro nikad...(nemam zivaca)
familija ima obicaj da narucuje iz raznih sela - znaju ko ima dobar med, pilice, jaja, ajvar (Leskovac!!)...pa onda uzmem i ja...
moja mama i dalje pravi zimnicu...skupe se njih par i odu u neciju vikendicu na ceo dan...
mislim da ovo nema veze sa parama nego sa nacinom zivota, mislim da je glupo u Srbiji visiti po mega marketima kad je kvalitet nase hrane neuporediv...

od sampona/krema i tako toga, to su uglavnom komercijalni proizvodi - Nivea, Fructis i tako to...
jako bih rado kupila prirodnu domacu kozmetiku pa ako neko ima info neka kaze...

a stalno kupujem cajeve, one razne kapi koje prave isto po selima i sl...

u principu sam za kupovinu naseg, pogotovo proizvoda koji su pravljeni porodicno, kao mali biznis i tako to...

Инспирисан темом о рекламама дошао сам на идеју да вас питам које производе користите?
И зашто баш те?

Да ли сте спремни да, на неки начин, ризикујете и пробате неке нове истог типа иако сте презадовољни онима које користите?

Godinama imam tu cast i zadovoljstvo da idem u nabavku i planiram kucni budzet. :mrgreen: Preslo mi je u rutinu odavno, brzinski obavim, skoro zmireci. :lol:
Vodim se onom sto bolji kvalitet, sto niza cijena. Drzim se spiska, nekad i odstupam(o)...Tesko se "shaltam" na nove...probam, ne bjezim od toga, ali na tome obicno i ostane-probi.
Gledam deklaraciju (odakle je proizvod, sastav-koliko ima cega, emulagtora i ostalog "smeca"), datum pod obavezno...
Prehrambene+hemija mahom biram domace prozvodjace, mada pod "domace" mislim na trziste ex-Yu, i to one sa godinama tradicije...i od provjerenih ljudi med, kajmak, jaja i tome sl. "opipljive" stvari...
Dosta toga pravimo i u kucnoj (tj. stan) radinosti...sto ne trazi puno prostora i vremena-npr. sirce, likere, sok (samo od zove)...
Ariel smo godinama uzimali, dok nismo probali deterdzent iz Merkatora, sa njihovom trgovackom markom "M"...u istom rangu...prvi put kad je kupljen, krisom je presut u kutiju, tako da je mama bila ubjedjena da pere Arielom sa "novim mirisom" :lol:, jer nije htjela ni jedan drugi, i mic po mic, prihvatila je ovaj, upola cijene, a isto "odradi"...
Odjeca, nije mi bitan brend koliko da je prirodan materijal i da sam zadovoljna krojem/modelom, udobnoscu...
Kozmetika-"apotekarska", pretezno...pantenol krem galenikin, Mentaten Saljicev melem, bademovo ulje, sapun od kozjeg mlijeka...sampon litarski Ego ili Afrodita...
Sminka-koristim malo ili nimalo, na lice pazim sta stavljam..."mineralna", uglavnom...bez ukusa i mirisa. :) lakovi za nokte-razni...ali skidac laka Dikla...
Sudje-zepter (star vec preko 20 god.), stvarno je vrijedilo svake ulozene pare...evo im sad reklame. :lol:
...kad nam se, igrom slucaja polupao sav kristal, moji su ga svojski "ozalili" i od tad uzimamo samo staklene case, prosto da sluze svrsi, a ne obrnuto...da se robuje stvarima...to mi je za sve naravoucenije, logika. Uzimam prouvod da posluzi namjeni. Ono sto zaista treba, a ne da mi nesto "kupi prasinu", sluzi za ukras, da se nad tim strepi, da robujem stvarima...

Uglavnom od cene zavisi koji ću proizvod da kupim. Kažem - uglavnom, jer ima stvari koje se kupuju nezavisno od cene, ako su proverene i dobre. Tipa pelene, ili kozmetika za dete, tu se ne eksperimentiše.
Osim toga, baš sam razmišljala ima li nekog proizvoda da mi je bitno da je baš taj i ni jedan drugi. I zašto baš taj i ni jedan drugi?
I danas sipam so u teglicu, i skontam - so :D Još od pokojne bake i mame mi je ostalo - samo tuzlanska so i ni jedna druga. Tako i ja sada, ako nema tuzlanske u radnji, ne kupujem drugu. Ako muž ide sam u radnju, a treba i so da kupi, obavezno mu, za svaki slučaj, doviknem kada je već na stepenicama - ali samo tuzlansku, ni jednu dugu! Zašto? E, blagog pojma nemam :zcepanje: Ostalo mi od "starih domaćica", a čim su one tako radile/rade, to mora da tako treba. Eto, po čistom automatizmu. Isto kao i ulje - samo vital ili dijamant, ni jedno drugo. Zašto - ne'am pojma, ali stvarno :lol::lol::lol:

ja godinama koristim becutan.. koristi neki djeciji za tusiranje a taj koristi za ono za sto je namjenjen.

*** mozes i zube prati sapunom..do jednom!:confused:

o kako ti ne smrdi LACTACID Bog te ubio! tacno se "dete s druge planete":lol:
eeee... imam onaj chico bebi... 0+... uzela ga za lice nedavno... s njim ću sad da se tuširam... :D hvala na predlogu...:ok: a probaću i bekutan...
daj rezultate! koje je grupa?!

Ne dam...:zplez:

bebi..pa u ns-u..imas u svakoj apoteci,ima sigurno i tu kod tebe
proizvode francuzi...fantasticna je..
2uduhkm.gif

Interesuje me sta da kupim za kosu,da ona bude cvrsca posle pranja...imam meku kosu i moram da stavim penu posle pranja da bi feniranje uspelo a nekad je i uvijem samodrzecim viklerima...to se odrzi ako nema vlage ni vetra...trenutno koristim Nivea penu za dij,sjaj i mogu reci da je ista jako losa...dajte predlog...

zaboravila sam da pohvalim tablete za masinsko pranje sudova iz DM ,slucajno sam ih otkrila na ana.rs i sve sam drugarice ubedila da probaju i to tako sto sam im podelila po tabletu za pranje :)
radi se o multi power 5.usteda je bas velika,a podjednako radi posao kao i druge marke.ne dodaje se ni so ni sjaj

hebeš ga, ja dok platim kiriju i račune ostane mi uglavnom za one jeftinije proizvde, tako da ih uglavnom biram prema ceni, tj jeftinoći

Težak je život nas podstanara :)
Kućnu hemiju uglavnom biram po ceni, detrdžent mi je Duel (mislim da je jorgovan) 12 kg, imam i neki omekšivač što sam dobila uz njega.
Šampon - u poslednje vreme koristim palmolive, nije skup a lepo miriše.
Pasta za zube Colgate, toalet papir perfex zeleni.

Jedino što stvarno uvek biram je pirinač - jedem samo Uncle Ben, i tunjevina - samo Rio mare (kad je jedem samu, ne u salatama).

:eek:

znaci najobicnija glupost kupovati ovako skupi proizvod...po meni!:rtfm:

stari dobri becutan i kosili.. cak mi je i chicco precjenjen ali ovaj je too much!

Kosilijem perem i kosu i telo:hahaha: još od vremena kada sam decu rodila(već 30.g.) Dopao mi se miris i to što se može koristiti svakodnevno a da ne isušuje ni kožu ni kosu. Isto tako i pavlovićevu mast koristim za mnogo šta. A što je najinteresantnije retko viđam reklame za iste:)

Back