Proizvod koji vas je oduševio

Treći dan od pranja kose, a i pored korišćenja pegle meni kosa i dalje miriše na tu masku ( keratin).
Za negu je još rano reći, ali mi je kosa manje opadala pri češljanju i manje beše kruta i naelektrisana. Cena je 310 din., a sporo će da se troši. Mene je oduševila zbog odnosa cene-kvaliteta.

Odusevljena sam sa Essence gel linerom - Midnight in Paris - crna boja.

Do sada sam samo probala Avon gel linere, ovaj od Essence-a je MNOGO kvalitetniji, ne razmazuje se... bas lepo pigmentovan, kremast... stvarno lak za koriscenje... Ne silazi uopste.. nakon 5-6 h izgleda isto. A cena je odlicna, samo 390 din. Skroz sam se zaljubila :heart:...

ess_geleyeliner_01_opened_041.png

Razmisljam da nabavim i ostale nijanse: London Baby i Berlin Rocks... vidim da cu od sada jako cesto koristiti gel linere. ;)

http://4.***************/-WuORA8rEjv0/TzwGClFZeFI/AAAAAAAACr8/UVCnYCwOCoE/s1600/Capture.PNG

Poslednja izmena:
znaci, bas sam bila skepticna u vezi baleinih proizvoda....ali za ova tri mogu da kazem da su odlicni.....cak mnogo bolji nego neki skuplji proizvodi

jako regenerativna a nije masna, za one koji imaju problema sa zadebljanjima i ispucalim petama....100 ml za nekih 240 din

41oTCv16ChL._SL500_AA300_.jpg

losion-mleko za skidanje sminke i ciscenje lica, malo je redje koezistencije ali je blag i dobro skida sve sa lica, nema neki miris ali me je privukao priroda sastav....oko 250 din 200 ml

kao i ovaj losion za telo, gust, pun sljokica, sitnih i krupnijih, divan miris izmejdu kokosa i cokolade koji se dugo zadrzava ali nije naporan i sa uljem badema i kako buterom u sastavu....nega je odlicna, malo jaca ali prija posle suncanja....koza je dobro hidrirana.....cena smesna, 250 din za 200 ml

media_1-data.png

kao i ovaj losion za telo, gust, pun sljokica, sitnih i krupnijih, divan miris izmejdu kokosa i cokolade koji se dugo zadrzava ali nije naporan i sa uljem badema i kako buterom u sastavu....nega je odlicna, malo jaca ali prija posle suncanja....koza je dobro hidrirana.....cena smesna, 250 din za 200 ml

media_1-data.png

ovaj miris je fenomenalan, mene podseca na detinjstvo, more, plazu i kremu za suncanje. u DM-u kosta 229 dinara, danas sam uzela sebi i sestri :)

sampon od koga me je prosao svrab koze glave....imam masnu kozu lica i glave i perem sa ovim samponom kosu svaki drugi dan....prirodnog je sastava i treba da odstoji na glavi par minuta da bi esencije bilja delovale i smirile teme....ima i lep biljni miris, ne peni nesto preterano ali nema ni silikona u njemu...ostavlja kosu bas cistom....cena oko 280 din.....ma divan :)

228x228_alverde-sensitiv-shampoo-birke-salbei-2er-pack-2-x-200-ml-von-schafsladen-96.jpg

Moja majka je dobila na poklon ovu kutiju... prvo sam pocela da koristim SOS sprej... pa onda i kremu sa propolisom... sad ih koristim skoro svaki dan! Stvarno su fantasticni proizvodi!

aloe-vera-special.jpg

Mi imamo samo kutiju od 3 proizvoda... 

Sprej je definitivno omiljeni, 88% aloe vera. Prskam na lice skoro svaki dan - jednostavno koza izgleda mnogo mnogo lepse - odmornije, cistije.... prskam na rane... ili na kozu posle brijanja, ukloni crvenilo vrlo brzno. Hidrira.
Kremu 79% aloe vera + propolis koristim isto, samo ne toliko cesto. Intenzivno hidrira ali uopste ne masti, pa stavljam i na lice ponekad kad mi se isusi koza posle kupanja u bazenu.
Trecu kremu (sa 95% Aloe Vera gela) sam ostavila mami... da ipak ne bude da sam bas SVE uzela ... :lol: Verujem da je i ta krema odlicna.

Poslednja izmena:
sampon od koga me je prosao svrab koze glave....imam masnu kozu lica i glave i perem sa ovim samponom kosu svaki drugi dan....prirodnog je sastava i treba da odstoji na glavi par minuta da bi esencije bilja delovale i smirile teme....ima i lep biljni miris, ne peni nesto preterano ali nema ni silikona u njemu...ostavlja kosu bas cistom....cena oko 280 din.....ma divan :)

228x228_alverde-sensitiv-shampoo-birke-salbei-2er-pack-2-x-200-ml-von-schafsladen-96.jpg

Da li imas problem sa tim da se brzo masti kosa, jer ja imam i ne mogu nikako pronaci neki sampon da mi se ne masti tako brzo, vise me izludjuje, pa me zanima da li je dobar za ovaj moj probme, da li se manje masti?

Da li imas problem sa tim da se brzo masti kosa, jer ja imam i ne mogu nikako pronaci neki sampon da mi se ne masti tako brzo, vise me izludjuje, pa me zanima da li je dobar za ovaj moj probme, da li se manje masti?

samponi koju smanjuju mascenje prave od kose slamu i nikako ne idu za duzu kosu....gledaj da sto manje iritiras teme sa silikonima i jakim samponima, balzamima i nadji sto prirodniji sampon za masnu kosu....neces drasticno resiti problem ali ces makar odrzati kozu glave zdravom.....

samponi koju smanjuju mascenje prave od kose slamu i nikako ne idu za duzu kosu....gledaj da sto manje iritiras teme sa silikonima i jakim samponima, balzamima i nadji sto prirodniji sampon za masnu kosu....neces drasticno resiti problem ali ces makar odrzati kozu glave zdravom.....

Hvala za savjet, bar sad znam da ne mogu postici sve, bolje da je i cesce perem, nego da mi bude kao slama, hvala jos jednom. :)

mikoseb je medicinski samnpon protiv peruti i ne vidim zasto bi neko ko ima problem sa mascenjem stavljao lek na teme....to je agresivan sampon koji resava sasvim drugi tip problema....i nikako ne neguje kosu....a mascenje temena ne moze da se resi sa nicim.....moze da se popravi agresivnim tretmanima ali vremenom ce se vratiti na staro.....iscitala sam o tome tone literature i svi se slazu da za to nema trajnijeg resenja....odrzavanje kose cistom blagim samponima koji nemaju u sebi silikone, ulja i druge supstance koje maste kosu (nikako decije sampone posto oni ne ciste dovoljno) da bi se teme smirilo i prestalo inicira masnocu....postici da se svaki drugi dan pere kosa a da ne izgleda jako masno niti da svrbi je uspeh i realno ne treba ocekivati vise od toga....

evo jedan od klasicnih saveta....

Najpre se obratite dermatologu koji će utvrditi da li je vašoj kosi neophodan "medicinski tretman". Ako se radi o težem slučaju prekomernog rada lojnih žlezda, prepisaće vam lekove koji sadrže sve-trans-retinolsku kiselinu ili skraćeno ATRA (supstanca srodna vitaminu A), koja reguliše lučenje lojnih žlezda.

Ipak, u većini slučajeva specijalni proizvodi za negu masne kose će staviti tačku na problem sa preterano masnom kosom. Ovi proizvodi će izbalansirati proizvodnju masnih supstanci iz lojnih žlezda. Alge ili biljke kao što su rastavić, ruzmarin, konjsko kopito, kopriva, kamilica i salvie regulišu proizvodnju sebuma i umiruju kožu glave. Medicinski šamponi od katrana mogu takođe pomoći pri regulciji sekrecije sebuma. Izbegavajte proizvoda koji sadrže proteine ili supstance koje obnavljaju lipide kao što su ulja ili silikoni! Oni samo pogoršavaju stanje tako što što čine kosu težom i čak masnijom nego što je bila.

Pored pravilne nege, konstantna i pažljiva primena pravih proizvoda takođe igra važnu ulogu. Neki veruju da će često pranje podstaći proizvodnju sebuma. Ova tvrdnja nije potkrepljena činjenicama. Upravo suprotno, masnu kosu treba često prati, tj. svakodnevno ukoliko je potrebno. Svako šamponiranje otklanja skoro sav sebum iz lojnih žlezda. Svakim pranjem se otklanja još malo sebuma (masti) pod uslovom da se šampon umasira u kožu glave.

Preporučuje se:

- Koristite šampone providne teksture i izbegavajte one sa kremastom strukturom

- Povremeno bi trebalo da otklonite prekomernu masnoću (sebum) iz vaše kose i kože glave pomoću pakovanja lekovite gline. Ovo pakovanje možete kupiti u drogerijama ili apotekama. Lekovita glina absorbuje i vezuje velike količine masnih supstanci i stoga je idealna za borbu protiv masne kose.

- Perite kosu rano ujutru. Lojne žlezde su posebno aktivne tokom noći

Ne preporučuje se:

- Masna kosa iritira kožu glave i čini je posebno osetljivom. Trebalo bi da izbegnete dodatno oštećenje kose usled pranja vrućom vodom i čestog korišćenja fena za kosu. Takođe izbegavajte čvrsto vezane pletenice, tesnu opremu za glavu ili tesne šešire, kape...

- Koristite samo mlaku vodu. Vruća voda stimuliše proizvodnju sebuma.

- Nemojte koristiti četke za kosu. Češljanje kose četkom će razneti sebum po celoj kosi od korena do krajeva. Češljanje češljem će biti dovoljno.

- Nemojte koristiti sredstva za ispiranje kose. Masnoj kosi je potrebno manje balsama nego suvoj kosi. Pravilo broj jedan za masnu kosu je ‘Manje je više!’

Back