Програмирање на ћирилици

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bmaxa

Legenda
Poruka
70.808
Kod:
~/.../bmaxa_data/examples >>> cat cyr.cpp                                                                                                                                                                
#include <iostream>
#define цоут std::cout
#define ендл std::endl
#define инт int
int main() {
    инт ћир = 5;
    цоут << ћир << ендл;
}
~/.../bmaxa_data/examples >>> g++ -O3 -march=native cyr.cpp                                                                                                                                              
~/.../bmaxa_data/examples >>> ./a.out                                                                                                                                                                    
5
~/.../bmaxa_data/examples >>>

Da li ovo moze na Windows-u ?;)

Kod:
~/.../bmaxa_data/examples >>> cat cyr.cpp                                                                                                                                                               
#include <iostream>
#define цоут std::cout
#define ендл std::endl
#define инт int
int main() {
    инт ћир = 5;
    цоут << ћир << ендл;
}
~/.../bmaxa_data/examples >>> g++ -O3 -march=native cyr.cpp                                                                                                                                             
~/.../bmaxa_data/examples >>> ./a.out                                                                                                                                                                   
5
~/.../bmaxa_data/examples >>>

Da li ovo moze na Windows-u ?;)
Moći će, kada Putin za par rublji kupi propalu i bankrotiranu firmu zvanu Majkrosoft! :rotf::rotf:

ne razumem sta si hteo da kazes..
ne znam C/C++/C# i nisam siguran sta tacno taj kod radi ali koliko vidim stavio si mu cirilicne promenjljive i uvrteo u program

to moze i kod drugih

evo ti primer u kotlinu

fun main (args:Array<String>) {

print("унеси први број ")
var први:Float = readLine()!!.toFloat()
print("унеси други број ")
var други:Float = readLine()!!.toFloat()

var сума:Float?

сума = први + други

print("сума je " + сума)

}

ne razumem sta si hteo da kazes..
ne znam C/C++/C# i nisam siguran sta tacno taj kod radi ali koliko vidim stavio si mu cirilicne promenjljive i uvrteo u program

to moze i kod drugih

evo ti primer u kotlinu

fun main (args:Array<String>) {

print("унеси први број ")
var први:Float = readLine()!!.toFloat()
print("унеси други број ")
var други:Float = readLine()!!.toFloat()

var сума:Float?

сума = први + други

print("сума je " + сума)

}
Nisi još popio jutarnju kafu!? Poenta nije u tome da to mogu i drugi, nego da to NE MOGU Windblowsi! :rotf: :rotf:

a da kapiram..sad vidim
da..definisao si cirilicni integer u 5..nisam odmah video jer kao sto rekoh nikad nisam ucio C familiju jezika pa se i ne snalazim u njemu...

iskreno ne znam da li moze..niti me je zanimalo..ne kapiram zasto bi tumbao sve u cirilicu.

meni su smesni i likovi koji jure cirilicni titl za film..kad se zavrsi film, da me pitas koji je titl bio (cir ili lat) ne bih znao da ti odgovorim..ne obracam paznju na te glooposti.

a da kapiram..sad vidim
da..definisao si cirilicni integer u 5..nisam odmah video jer kao sto rekoh nikad nisam ucio C familiju jezika pa se i ne snalazim u njemu...

iskreno ne znam da li moze..niti me je zanimalo..ne kapiram zasto bi tumbao sve u cirilicu.

meni su smesni i likovi koji jure cirilicni titl za film..kad se zavrsi film, da me pitas koji je titl bio (cir ili lat) ne bih znao da ti odgovorim..ne obracam paznju na te glooposti.
Tebi je svejedno. A znaš li da 2/3 bivših jugoslovena rođenih posle 1983-e više i NE uči, niti zna ćirilicu?

Back