Programerski kutak

Ma verujem nego da neko ne pomisli da sam programer jer sam stavio avatar Bila Gejtsa...učinio sam to iz nekih drugih razloga.
Па ја сам ставио аватар Фиби Буфе па нисам глумац. Раније сам имао аватар Гринделвалда, а нисам он. Шта те брига ко ће шта да мисли. хД

Recimo fosilvaso pise nulama i jedinicama programe. Ja mu se divim ljudi. Ali u pravu je da je "napredak" jezika unazadio jednostavnost. Danas za cao moram izdati 500 linije koda.
Konkretni primer iz prakse: Na Iskra-Delta sistem sam (u prošlom veku) trebao da spojim čitač/bušač papirnate trake. Otišao na razgovor sa njihovim razvojnim stručnjacima, a oni mi počeli da prodaju nekakve priče o organizaciji OS-a, bla, bla.... Vratio se, disassemblirao pola njihovog OS-a, uvalio 50 linija SVOGA koda i stvar proradila! :zcepanje:

Konkretni primer iz prakse: Na Iskra-Delta sistem sam (u prošlom veku) trebao da spojim čitač/bušač papirnate trake. Otišao na razgovor sa njihovim razvojnim stručnjacima, a oni mi počeli da prodaju nekakve priče o organizaciji OS-a, bla, bla.... Vratio se, disassemblirao pola njihovog OS-a, uvalio 50 linija SVOGA koda i stvar proradila! :zcepanje:
Nije mi jasno kako takav stručnjak može da pljuje po Windows 10 koja je skoro bez mane.

Nije mi jasno kako takav stručnjak može da pljuje po Windows 10 koja je skoro bez mane.
Da su oni u Majkrosftu bili mudri i pametni, danas uopšte NE bi postojao Android, nego Windroid! Kasno Marko na Kosovo ravno! :zcepanje:

Pa kaže: Trebaš biti SPOSOBAN da razviješ OS kada imaš ograničenje resursa i potrošnju energije na PRENOSNIM govancima, a TheBill Gejtsovi MAJMUNI su sve radili SUPROTNO! I sada mogu da jedu (svoja) vnago! :zcepanje: :zcepanje:

Poslednja izmena:
Linux je prva odbrana od ove pošasti bilija

shvatićete to uskoro...Freeedom !!!!!!
Koja pošast? Koja opasnost od bilija u IT-svetu? On još može neko vreme da zahebava firme..... pitanje koliko dugo? Nacrtano: Za Linuks ne postoje virusi i zato što ima malo korisnika! Znači, kome će uopšte biti u interesu da uvaljuje 'viruse' i skuplja podatke o privatnim korisnicima preko Win10 kada sve MANJE ljudi koristi to VNO-GO od OS-a? Ostaje samo 'industrijska' špijunaža dok i firmama ne dođe iz peta-du u glavu! :zcepanje: :zcepanje:

Koja pošast? Koja opasnost od bilija u IT-svetu? On još može neko vreme da zahebava firme..... pitanje koliko dugo? Nacrtano: Za Linuks ne postoje virusi i zato što ima malo korisnika! Znači, kome će uopšte biti u interesu da uvaljuje 'viruse' i skuplja podatke o privatnim korisnicima preko Win10 kada sve MANJE ljudi koristi to VNO-GO od OS-a? Ostaje samo 'industrijska' špijunaža dok i firmama ne dođe iz peta-du u glavu! :zcepanje: :zcepanje:
Зар није он заувек напустио Мајкрософт? Он више нема везе са том фирмом. Лол.

Фосилвасо, шта би ти без тог смајлија који умире од смеха и великим словима за неке речи? Онда то не би био ти, просто. Замисли, имам интервју за позицију праксе у Убисофту за "Game Dev Internship 2020". Има да пуца ц++ само тако. Међутим, пошто су јака фирма, видећемо имам ли ја прођу и знање.

Фасцинантно је како је човек успео да струјом кроз различите мали сићушне стварчице проводи струју, да је усмерава и да од процесора прослеђује информације напред назад. И то све писањем нама разумљивог језика. Као да говорим струји како да се понаша. такав је осећај. Као лик што је направио мини компјутер у мајнкрафту. За сабирање бројева. Па се преко екрана исписују бројеви. Ала се човек исцимао.

Могу ти поделити линк ако те знаима хД

Back