Programerski kutak

Džaba si zatvorio onu temu: Predlažem ime: Recycle Bin! :zcepanje:
Касно сада. Имали сте прилике, нисте усаглашени, свако вече на своју страну, конкретно сте почели да се зезате и ништа од идеје. Али свакако ко има предлог да се нешто унапреди, нека учини као што сам објаснио. Сви захтеви су ту да се размотре. :)

Poslednja izmena od moderatora:
Не оглашавате се нешто, програмерчићи. Хајде овај фосилвасо. Он тамо прави Линукс са 64кб рама. Заузет је. А ви остали? :mrgreen:
Mogu ipak ja? Zamislimo da se Majkrosoft Win poluproizvod probio kao OS na tržište Smart TV-a. Kako bi to izgledalo? Prvo uključiš TV da pogledaš neku važnu 'Rijaliti' emisiju, a ono: Instaliramo nadogradnju 1/100....... 2/100... ( dođite sutra).... 99/100 i restart!
Onda ti mesecima najavljuju da na toj verziji više neće biti tih gnjavatorskih nadogradnji i da trebate da instalirate novu verziju sa 'urnebesnim i revolucionarnim' novim mogućnostima. Konačno pristaneš na to, a onda vidiš da na tom starom i sporom modelu slika zapinje i zamrzava se, a govor ide ovako nekakao: A sada vreeeeeeeeeeemeeeeeeeenskaaaaaaaaaaa prooooooognooooooooozaaaaaaaaaa...... :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

Hehe, ja sam imao terminal kuci Wyse nesto i T27 Unisys-ov :P
Ja sam u bivšoj firmi radio na ovako nečemu, spojeno bilo na 8085 sistem! Baš je bila simpatična stvar, rotaciona kuglasta glava, skakutala i vrtila se, kao Singerica štrikala! :super:
terminal.jpg

Koje godine je to bilo? ;)
Ja sam zakacio terminale jer sam poceo da radim prve polovine 90ih, ali tad se vec furao
lan i netware ponegde :P
1983-1985. E da, usput za ove današnje priučene programere: Ono levo na tome uređaju je BUŠAČ/čitač papirnate trake! I celi OS za makinu sa TRI mikroprocesora koja je upravljala alatnom mašinom je stao na DVA koluta takve papirnate trake! A danas trebaš sistem od 20 GB da ti napiše 'Hello World'! :zcepanje:

1983-1985. E da, usput za ove današnje priučene programere: Ono levo na tome uređaju je BUŠAČ/čitač papirnate trake! I celi OS za makinu sa TRI mikroprocesora koja je upravljala alatnom mašinom je stao na DVA koluta takve papirnate trake! A danas trebaš sistem od 20 GB da ti napiše 'Hello World'! :zcepanje:
Imaš i dalje embedded programiranje koje se uklapa u tvoje razmišljanje...

Ja nisam ni programer ni inženjer nego volim da šaram po podforumima. I onda mi bude neprijatno kad pita kako su inženjeri i programeri jer ne spadam u tu elitu. Ja sam običan internet admin support.
Ma svi su dobrodosli kod nas. Fosilsavo nije programer. Salim se. Volim da ga zezam. Izmedju ostalog pogledaj imena tema ovde. Nigde ne trazimo vestine programiranja da caskas. Imamo o vestackoj inteligenciji, o vecnom zivotu preko cloud-a. :D

Back