Profil uspešnog čoveka u Srbiji

Kompjuterija

Zainteresovan član
Poruka
280
Kakav je profil uspešnog čoveka u Srbiji? Da li uspešan čovek istovremeno i materijalno bogat i mora li da bude?
Kakva je situacija u razvijenim ekonomskim sistemima tipa USA i EU, jer tamo se do bogatstva retko stiže u kratkom vremenskom periodu.
Druga važna stvar u razvijenim sistemima moraš najpre da budeš uspešan ili bogat da bi ušao u vlast,a kod nas najpre ulaziš u vlast da bi se obogatio a onda se smatraš i uspešnim?
Zašto se u srpskom društvu potpuno degradirao sistem vrednosti?

u celom svetu sve sto donosi veliki novac je nelegalno i nezakonito
nema tog posla koji mozes da radis bilo gde na svetu i da napravis veliki kapital, a da ne hvatas krivine u zakonu
znaci, svaki veliki kapital je povezan sa kriminalom i korupcijom
i ne znam da li takve osobe mogu da se nazovu i uspesnim
kao miskovic koji je pre par godina proglasen za najuspesnijeg privrednika srbije, a unistio desetine malih privrednika jer nije placao dobavljace
obrazlozenje je bilo - imao je najveci prihod te godine
ok, a sto nije pokrio rashode to se ne vazi?

u celom svetu sve sto donosi veliki novac je nelegalno i nezakonito
nema tog posla koji mozes da radis bilo gde na svetu i da napravis veliki kapital, a da ne hvatas krivine u zakonu
znaci, svaki veliki kapital je povezan sa kriminalom i korupcijom
i ne znam da li takve osobe mogu da se nazovu i uspesnim
kao miskovic koji je pre par godina proglasen za najuspesnijeg privrednika srbije, a unistio desetine malih privrednika jer nije placao dobavljace
obrazlozenje je bilo - imao je najveci prihod te godine
ok, a sto nije pokrio rashode to se ne vazi?

:super: odlično zapažanje,

Imaš nekoliko kriterijuma za uspešnost. Ali generalno se pod time podrazumeva kada gledaš nekog sa strane, da je završio fakultet, zaposlio se u struci, našao ženu, dobio decu. To je jedan primer. A imaš raznih primera uspešnih ljudi koji su bili na ovakvim onakvim takmičenjima, radili ili rade-ovde onde. Mislim da se na bogatvo nemisli kad kažeš za nekoga da je uspešan. Da mu se to i negleda toliko. Mada ima i ljudi koji su lepo unovčili svoje znanje i sposobnosti, pa su i zbog toga uspešni

Kakav je profil uspešnog čoveka u Srbiji? Da li uspešan čovek istovremeno i materijalno bogat i mora li da bude?
Kakva je situacija u razvijenim ekonomskim sistemima tipa USA i EU, jer tamo se do bogatstva retko stiže u kratkom vremenskom periodu.
Druga važna stvar u razvijenim sistemima moraš najpre da budeš uspešan ili bogat da bi ušao u vlast,a kod nas najpre ulaziš u vlast da bi se obogatio a onda se smatraš i uspešnim?
Idi na FB nekog političara ili pevaljke......

Ja ne razumem zasto bi uspesan covek morao obavezno da ima i pare?
Nikola Tesla je bio uspesan , a kinte nije imao.
Ima na hiljade primera slicnih njemu.
Milijarderi nisu i uspesni ljudi, mozda su nesrecni , skloni su samoubistvima, gde je tu uspeh?

Ja ne razumem zasto bi uspesan covek morao obavezno da ima i pare?
Nikola Tesla je bio uspesan , a kinte nije imao.
Ima na hiljade primera slicnih njemu.
Milijarderi nisu i uspesni ljudi, mozda su nesrecni , skloni su samoubistvima, gde je tu uspeh?

Dilema nastaje u stvari u zavisnosti od tog sa kog aspekta posmatramo kategoriju uspesan?
Savremen nacin zivota sve komplikuje, ako imas zdravu porodicu ali materijalni apetiti nisu zadovoljeni eto razloga za nezadovoljstvo.
Komplikuje se i pitanjem za koga uspesan? Za sebe licno ili za okolinu. Covek je drustveno bice i vrlo tesko moze da ima potpunu autonomiju pa cak i po pitanju da misli za sebe da je uspesan, jer uvek ce da se nadje neko da to u nekom segmentu ospori.
I multimilioneri, kao sto je RAYELA primetila, tesko ostvaruju unutrasnju harmoniju, jer uvek postoji nesto sto ne mozes da dosegnes.
Kako rastu materijalne mogucnosti, proporcionalno rastu i unutrasnji, duhovni prohtevi.:(
Tom Kruz je jednom izjavio sledece:
"Zivot je neverovatna tragi-komedija, i treba imati neverovatan smisao za humor da bi bio zadovoljan"
Na zalost mi sve manje imamo smisla za humor a sve vise smo puni gorcine i nerazumevanja za druge.
Covecanstvo polako postaje zrtva sopstvene uravnilovke

moze da bude uspesan i neko ko nema mnogo para, ali veshto pliva kroz situaciju, nije prinudjen da se bavi politikom, nekako se nije "isprljao" o neke stvari kao sto se smatra, nije u dugovima, ima drustvo, porodica mu nije opterecenje itd. ne mora mozda ni politika da bude ruzna. ili prosto da je generalno voljen

Uspesan covek u Srbiji za mene je:

-Onaj koji ima materijalnih sredstava dovoljno za noralan zivot, i da podmiri sve sto mi je neophodno.
-Ima porodicu
-Zivi izbalansiran zivot, koji mu omogucuje dobro zdravlje.

- - - - - - - - - -

Za ljude u inostranstvu - sve isto.

Jedino sto osoba iz Srbije cesce ne moze da osvari ove kriterijume zbog ekonomske situacije u kojoj je zemlja.
A osoba iz Zapadne Evrope ,recimo... jer im je opustenije, i onda se glupiraju i bahate itd...

Uspesan covek nije sigurno debeli biznismen.

Sa pozamasnom stomacinom ... i vanbracnim detetom iz neke glupe veze.

Koji je non-stop na poslovnim putovanjima, i iznajmljuje prostitutke :sad2:

On unistava svoj mir, zdravlje i moral ...

i crno mu se pise za buducnost :aha:
Ako je on srecan, zadovoljan, uspesan u svom poslu, dobar otac, human covek, poslodavac, onda bi on bio i uspesan covek.

Tvoj opis-da,verovatno.

Ali to se ne podudara sa mojim opisom...

Srecan covek nema pozamasnu stomacinu,i ne iznajmljuje prostitutke.
A znas ti kako izgleda statuta Srecnog Bude? Debeo, stomak ogroman, a osmeh na licu. Nije kao onaj sto meditira dan i noc i ne zna
za radosti hrane, pica i jos kojecega;)
Ne, na osnovu toga ko koliko jede i kada i kako ybe , nikako ne mozes da zakljucis da li je neko uspesan, a nikako da li je srecan
jer samo on zna sta ga cini srecnim. ne mozemo ti i ja nekome da dajemo recepte za njegov licni osecaj srece, radosti i zadovoljstva.

Uspesan covek izgleda kao mafijas,obrijan do glave, sa nekom ogrebotinicom sa ili bez tetovaze, u sakou iz koga samo cekas trenutak kad ce da izvuce pistolje da obavite ''prebijanje''

Uspesan covek ne mora obavezno da bude muskarac:D
Ja sam uspesna zena, bez tetovaza, bez ikakvog oruzja, a znam lepo protivnika da obezoruzam lepom reci.
I da, nisam iz neke sekte. Cak sam i ateista.
Naslov je uspesan covek, a ne uspesan muskarac.

Ja sam uspesna zena, bez tetovaza, bez ikakvog oruzja, a znam lepo protivnika da obezoruzam lepom reci.

Mozda je za njega Palma jedini uspesan covek :lol:

Tema:

Uspesnom coveku trebaju porodica koja ga voli i prijatelji koji ga postuju.
Pare kupuju skoro sve ostalo.

Mozda je za njega Palma jedini uspesan covek :lol:

Tema:

Uspesnom coveku trebaju porodica koja ga voli i prijatelji koji ga postuju.
Pare kupuju skoro sve ostalo.

Ne, u vugli mi je bio Peconi

- - - - - - - - - -

Da si toliko uspesna, ne bi mogla da dizes glavu od posla, a uvek te ima na forumu...
Verovatno radis u nekoj opstini, pa i za vreme radnog vremena kuckas po forumu, tj. ne radis nista...

hro-karic.jpg

Back