Profesorka blokaderka zakukala u Utisku Nedelje: Zbog blokada od jeseni fakulteti prestaju da postoje!!!

Pa mislim objavili su i prijavili Ministarstvu.
Imamo mi jednog insajdera u Ministarstvu pa sve znamo ;)
Da li su zaista krenuli i kako ne znam, ali ovo sam našla kao obaveštenja. Sasvim dobro napisano.Uostalom, to je u skladu i sa obaveštenjem iz rektorata.

Pogledajte prilog 1730892Pogledajte prilog 1730893
Знам за то, али како чујем студенти се нису сложили. Е сад, шта се дешава у пракси, то не знам.

Знам за то, али како чујем студенти се нису сложили. Е сад, шта се дешава у пракси, то не знам.

Studenti u blokadi se nisu složili. Oni i dalje bloikiraju amfiteatar, ali kako su sami izjavili ne mogu online nastavu.
E sad, ispitni rokovi su koliko vidim planirani tek od septembra. 6 redovnih ispitnih rokova.

Наравно, све је то потпуно нормално и тако систем и треба да функционише.
Али оно што ти не увиђаш је да нема више повратка на старо. Шта год ви сад да урадите, све и да се колективно учланите у нови вучићев покрет, власт у вама види опасност за себе, и неће ни најмање оклевати да вас елиминише. Следећи ректор ће вам изгледати отприлике овако.

Pogledajte prilog 1730719

Kako ti znaš da ja to ne uviđam?

I kako da se uđe u Vučićev pokret kada velika manjina na UB podržava SNS?

A da li će uspeti da izvrše promene u zakonu, to ćemo da vidimo. To sigurno ne zavisi od nastave, nastava je tu da se formalno izvrši rad fakulteta sa svim studentima koji na to čekaju, i da se uradi upis nove generacije, koja ne može dok se ne završe semestri.

Da, to nije opšte društvena tema, već tema za studente i nastavnike.
kada je revolucija u pitanju nema mesta za sitnice.

kad se beogradski pokret otpora suprostavio nacistima nisu izmedju sebe razmatrali sta ce da rade van tog posla, jer uvek imas primarni cilj koji je najvazniji znaci tada je bilo istrebljivanje nacista iz bg i srbije. kada taj posao zavrsis onda se ide na tacku 2. ovako si razudjen i gubis osnovnu nit, a svi vidimo da je tacka kljucanja i preokreta 15og nepovratno izgubljena.

prica se seli iz price o promenama u drustvu zbog osione i bahate grupe najgorih lopurda, u to kada i kako ce se polagati ispiti...jos jedna podvala vlasti na koju se mnogi pecaju.

Samo nije samo vlast odgovorna za to, već i studenti koji blokiraju nastavu od toga prave veliku temu, potpuno BESPOTREBNO.
Ima i studenata na protestima koji žele nastavu i da završe svoje obaveze (znam jer se raspituju), kao i onih koje politika ne interesuje.

To bi sve prošlo ispod radara, da se oni stalno ne oglašavaju tim povodom. Nadam se da više neće.

kada je revolucija u pitanju nema mesta za sitnice.

kad se beogradski pokret otpora suprostavio nacistima nisu izmedju sebe razmatrali sta ce da rade van tog posla, jer uvek imas primarni cilj koji je najvazniji znaci tada je bilo istrebljivanje nacista iz bg i srbije. kada taj posao zavrsis onda se ide na tacku 2. ovako si razudjen i gubis osnovnu nit, a svi vidimo da je tacka kljucanja i preokreta 15og nepovratno izgubljena.

Pa mogli su lepo da uđu u nastavu i nastave proteste, uostalom procentualno gledano koliko sam ja videla na protestima koji su kretali sa fakulteta, više nastavfnika je bilo na njima nego studenata. procentualno. Tako da i ja mislim da je izgubljeno dosta vremena na bespotrebne stvari.

Samo nije samo vlast odgovorna za to, već i studenti koji blokiraju nastavu od toga prave veliku temu, potpuno BESPOTREBNO.
Ima i studenata na protestima koji žele nastavu i da završe svoje obaveze (znam jer se raspituju), kao i onih koje politika ne interesuje.

To bi sve prošlo ispod radara, da se oni stalno ne oglašavaju tim povodom. Nadam se da više neće.
zato i rekoh ako iza ove cele ujdurme stoji vlast sto nije nemoguce, da skrene pricu na nesto deseto protiv njih samih da bi na miru sanirali svoje pljacke preko najveceg kontrolisanog bunta koji su svesno sami organizovali samo iz tog cilja a sto nije politicki nepoznato jer je to i erdogan uradio u turskoj bacajuci fatvu na gulena sto je cirkus jer svako ko zna kakva je turska obavestajna sluzba, takav kup nije niko mogao da organizuje spolja ni pod razno...onda zaista imamo na vlasti najvece mahere i zlikovce koje je srbija ikad imala.

Kako ti znaš da ja to ne uviđam?
I kako da se uđe u Vučićev pokret kada velika manjina na UB podržava SNS?
То је била алегорија ;)
A da li će uspeti da izvrše promene u zakonu, to ćemo da vidimo. To sigurno ne zavisi od nastave, nastava je tu da se formalno izvrši rad fakulteta sa svim studentima koji na to čekaju, i da se uradi upis nove generacije, koja ne može dok se ne završe semestri.
Ја се то око наставе и наставка рада факултета слажем са тобом. По мени, блокаде су имале свој смисао и постигле оно што су могле, али даље инсистирање на њима постаје контрапродуктивно.
Међутим, немам нимало илузија да ће то бити довољно да режим одустане од циља да размонтира овакав високошколски систем који ће му увек бити претња.

Pa mogli su lepo da uđu u nastavu i nastave proteste, uostalom procentualno gledano koliko sam ja videla na protestima koji su kretali sa fakulteta, više nastavfnika je bilo na njima nego studenata. procentualno. Tako da i ja mislim da je izgubljeno dosta vremena na bespotrebne stvari.
ako hoces da srusis los sistem postoji skolski primer kako se to radi...sa ili bez krvi.

ako je nekome cilj da baci najvecu kosku koju je iko bacio u srbiji za pola veka i vise da bi video koliko mu je ko lojalan a ko ne... onda postoji i recept kako da njihovu kontrolisanu kosku mozes preokrenuti za sebe i u svoju korist... treba da shvatis da cak i da je sve ovo sto pisem samo puka utopija, studenti su decurlija koji nemaju politickog iskustva da ovo iznesu do kraja jer ne razumeju sa cime su suoceni i to treba neko da kanalise na pravi nacin.

postojace jos jedna sansa siguran sam, ali ako se i ona propusti ovo ce biti najvece potroseno vreme ikada i imacemo na vlasti najcrnji teror koji jos ni ne mozemo da zamislimo na sta ce da lici.

zato i rekoh ako iza ove cele ujdurme stoji vlast sto nije nemoguce, da skrene pricu na nesto deseto protiv njih samih da bi na miru sanirali svoje pljacke preko najveceg kontrolisanog bunta koji su svesno sami organizovali samo iz tog cilja a sto nije politicki nepoznato jer je to i erdogan uradio u turskoj bacajuci fatvu na gulena sto je cirkus jer svako ko zna kakva je turska obavestajna sluzba, takav kup nije niko mogao da organizuje spolja ni pod razno...onda zaista imamo na vlasti najvece mahere i zlikovce koje je srbija ikad imala.

Ne mislim da su oni orginalizovali. Oni su se u početku uplašili, potezi su im bili sve gori.
Ali kada je prošao 15 mart je priča razvodnjena.,.. pretpostavljam zašto..
Ima tu dosta neslaganja oko daljnje strategije. I sami studenti se ne slažu u svemu, pa su i blokade dosta smanjene brojčano.
Ali ne verujem da će sve to nestati, naprotiv. Nastaviće se, sad još moguće brojnije ako počne nastava, biće više studenata na faksu, do sada ih je bila zaista malo.

Ne mislim da su oni orginalizovali. Oni su se u početku uplašili, potezi su im bili sve gori.
Ali kada je prošao 15 mart je priča razvodnjena.,.. pretpostavljam zašto..
Ima tu dosta neslaganja oko daljnje strategije. I sami studenti se ne slažu u svemu, pa su i blokade dosta smanjene brojčano.
Ali ne verujem da će sve to nestati, naprotiv. Nastaviće se, sad još moguće brojnije ako počne nastava, biće više studenata na faksu, do sada ih je bila zaista malo.
mnogo babica kilava deca

jos jedna mudra izreka.

samo jedna pametna glava moze ovo da iznese kako treba do kraja.... a svi ostali da se toj glavi-anonimnoj za mnoge do kraja povinuju. kada ima mnogo graktanja mudrost ne dolazi ni od onog koji je najglasniji, ni onog ko je najpametniji, a jos manje od demokratske vecine, jer je to samo pusta kakafonija bez ikakog pametnog rezultata.

moje razmisljanje..mozda gresim.

То је била алегорија ;)

Ја се то око наставе и наставка рада факултета слажем са тобом. По мени, блокаде су имале свој смисао и постигле оно што су могле, али даље инсистирање на њима постаје контрапродуктивно.
Pa i po samoj prirodi stvari. Vidiš, u decembru je faks bio prepun studenata, pun amfiteatar, onda se to smnajivalo. Poslednjih 2 meseca je skoro prazno, svi su počeli ili d arade ili su otišli u svoja mesta, mnogi su se povukli jer se ne slažu da se prekine studiranje, neki ćute, dolazi leto, sve to ne bi moglo više da se održi je predugo traje a nema smisla. Zato je promena bila nužna. Manjina koja se oglašava preko društv mreža je bila protiv, ali će i sami videti da je to sve dobro, samo malo kad prođe vreme. Ja verujem da ide u nekom smeru koji nije loš.

Ali dosta sam pisala o tome :). povukla bih se u svoje obaveze.

Pa i po samoj prirodi stvari. Vidiš, u decembru je faks bio prepun studenata, pun amfiteatar, onda se to smnajivalo. Poslednjih 2 meseca je skoro prazno, svi su počeli ili d arade ili su otišli u svoja mesta, mnogi su se povukli jer se ne slažu da se prekine studiranje, neki ćute, dolazi leto, sve to ne bi moglo više da se održi je predugo traje a nema smisla. Zato je promena bila nužna. Manjina koja se oglašava preko društv mreža je bila protiv, ali će i sami videti da je to sve dobro, samo malo kad prođe vreme. Ja verujem da ide u nekom smeru koji nije loš.

Ali dosta sam pisala o tome :). povukla bih se u svoje obaveze.
kao frilenser celog zivota najteze je poceti da radis i ne radi ti se ic bilo sta, ako napravis pauzu izmedju dva posla vecu od mesec dana :lol:

Ma da , Kinezi su isti ko Amerikanci. Ma još gori. Istina nisu nas bombardovali, nisu nam srušili državu, nisu nas i ne uvode nam kojekakve sankcije, ne uslovljavaju nas ovim ili onim, ali dok su oni žuti, oni su gori od Amerikanaca. Samo se prave fini. Samo škilje i škrguću zubima i gledaju kako da ti zabiju nož u leđa.:roll: Čime li su Kinezi zavrijedili takav stav?

I šta, znači neko ko vozi makar 1km/h više od ograničenja je saobraćajni prestupnik, kao i onaj koji pregazi pješaka na pješačkom prelazu. Isto je to.

I ajd vidićemo da li je lažna dihtomija. Lično mislim da će pokušati da poture nekog neutralnog, kao patriotu, pa će ga ako osvoje na vlast otkačiti i voditi čisto nato politiku. Vrijeme će pokazati.
Kao što sam i rekao, nije ti jasno. Govorim zidu.

Morala sam da koristim translate

Ne znam što ti to došlo da napišeš, ali je dobro došlo. Baš tako.
Хочешь счастье искать - найди...
Хочешь радость узнать - узнай...
Смотришь дерзко вперёд - иди...
В Бога хочется верить-молись...
А уходят друзья - отпускай...
Одолела скука - мечтай...
Крикнуть хочется - так кричи..
.А захочешь молчать - молчи...Т
олько Веры в Себя Не Теряй!

Back