Profesori

Mi smo se nesto svadjali sa nekim petakinjama (inace,one su prve pocele) i sad jedna moja jaako dobra drugarica iz razreda je pocela non-stop da ih zaje.bava,ne moze da trpi da je neko zaje.bava,pogotovo mladji,medjutim,i one su njoj pocele da uzvracaju,tako da nije samo moja drugarica pravila gluposti....i one su nju prijavile njihovom razrednom (koji inace i nama predaje) i on je nju poceo da vredja,i svakakve stvari joj je govorio...odvratno...i ona se staaalno svadjala sa njime,i jednom,te male su nju zajeb.avale nesto,i ona je jednoj pokazala srednji prst (sto su one rekle nastavniku) i ladno toj drugarici dodje nastavnik:"srednji prst guraj,tamo gde mu je mesto" i njoj dop.izdi vise (posto je ovo 100-a uvreda ) i ona ce uskoro sa kevom kod direktora da ga prijavi....i pre neki dan,opet joj on nesto dobacivao po hodniku...i dodje ona njemu:"nastavnice,vidimo se mi kod direktora ;) " i on ucuti,pa i treba mu tako...

Jedina neprijatnost koju sam doziveo od profesora dogodila se u trecoj godini Gimnazije, na casu istorije.Naime, tada je mom odeljenju predavala jedna profesorka koja je imala neku nepriajtnost tokom studija, i sada zbog te neprijatnosti je navukla komplekse i tripove, pa sam i sam bio zrtva toga.Nisam ni ja cvecka, daleko od toga, ali ovde sam bio potpuno nevin.
O cemu se radilo?Drugarica je izasla da odgovara i nije znala odgovor na jedno pitanje. Sad, u takvoj situaciji svako bi odreagovao tako sto bi podigao dva prsta, pod uslovom da zna.To sam i ja uradio.Kada me je profesorka upitala sta zelim i ja joj rekao da hocu da odgovorim na to pitanje, ona je po meni osula drvlje i kamenje. Ja potpuno zatecen, samo sam je pogledao i iskulirao situaciju.
A zasto je to tako ispalo?Tokom studija, ta profesorka kada je odgovarala i nije znala pitanje, neka njena kolegenica je odgovorila umesto nje i ona je pala ispit zbog toga. I sada ona zbog toga vuce komplekse. Tada nisam znao o cemu se radi, tek sam posle od drustva iz odeljenja saznao za ovu pricu.
Sto se tice kompleksa koje profesori vuku, mislim da bi bilo normalno da pri upoznavanju sa ucenicima oni sve lepo objasne kakve komplekse imaju i sta je to sto muci njihove duse, kako bi ucenici znali da pravilno odreaguju na njihovim casovima.
Kucka.

Jedina neprijatnost koju sam doziveo od profesora dogodila se u trecoj godini Gimnazije, na casu istorije.Naime, tada je mom odeljenju predavala jedna profesorka koja je imala neku nepriajtnost tokom studija, i sada zbog te neprijatnosti je navukla komplekse i tripove, pa sam i sam bio zrtva toga.Nisam ni ja cvecka, daleko od toga, ali ovde sam bio potpuno nevin.
O cemu se radilo?Drugarica je izasla da odgovara i nije znala odgovor na jedno pitanje. Sad, u takvoj situaciji svako bi odreagovao tako sto bi podigao dva prsta, pod uslovom da zna.To sam i ja uradio.Kada me je profesorka upitala sta zelim i ja joj rekao da hocu da odgovorim na to pitanje, ona je po meni osula drvlje i kamenje. Ja potpuno zatecen, samo sam je pogledao i iskulirao situaciju.
A zasto je to tako ispalo?Tokom studija, ta profesorka kada je odgovarala i nije znala pitanje, neka njena kolegenica je odgovorila umesto nje i ona je pala ispit zbog toga. I sada ona zbog toga vuce komplekse. Tada nisam znao o cemu se radi, tek sam posle od drustva iz odeljenja saznao za ovu pricu.
Sto se tice kompleksa koje profesori vuku, mislim da bi bilo normalno da pri upoznavanju sa ucenicima oni sve lepo objasne kakve komplekse imaju i sta je to sto muci njihove duse, kako bi ucenici znali da pravilno odreaguju na njihovim casovima.
Kucka.

po meni, nesto najodvratnije sto moze da se desi u skoli i na casu je da se neko javi da odgovori na pitanje koje neko drugi nije znao, jos ako je praceno onim 'moguuu ja?'.... uzas.... :eek:
najblaze receno, povraca mi se od toga :bljak:

po meni, nesto najodvratnije sto moze da se desi u skoli i na casu je da se neko javi da odgovori na pitanje koje neko drugi nije znao, jos ako je praceno onim 'moguuu ja?'.... uzas.... :eek:
najblaze receno, povraca mi se od toga :bljak:

Zasto ?

To je sasvim normalno :confused:

Ti ne znas ja znam, sta ja treba da cutim samo da bi se solidarisao sa tobom sto ne znas i da propustim priliku da dobijem dobru ocenu ?

Ti ako ne znas dobijas losu sigurno, sta je problem ako ja znam javim se i dobijem dobru ?

U mom odeljenju to nikada nije problem , svi ucestvujemo u nastavi sa onoliko znanja koliko posudujemo i uopste nije nikakav bauk da se javi neko ko zna odgovor na pitanje koje ja ne znam :neutral:

Zasto ?

Ti ne znas ja znam, sta ja treba da cutim samo da bi se solidarisao sa tobom sto ne znas i da propustim priliku da dobijem dobru ocenu ?

Ti ako ne znas dobijas losu sigurno, sta je problem ako ja znam javim se i dobijem dobru ?

U mom odeljenju to nikada nije problem , svi ucestvujemo u nastavi sa onoliko znanja koliko posudujemo i uopste nije nikakav bauk da se javi neko ko zna odgovor na pitanje koje ja ne znam :neutral:

ne znam, meni to nije normalno
u krajnjem slucaju predstavlja nepostovanje prema onom ko odgovara
ti kada budes odgovarao dobices svoja pitanja
sta ima da se trpas u tudja?
ne propustas nikakvu priliku, imaces 'svojih 5 minuta'
meni je to onako istinski bezveze i nikada u zivotu se ne bih javila da odgovorim na pitanje koje neko drugi nije znao
a sto se mog odeljenja tice
nas 20 se nikad nece javiti na tudje pitanje a ostalih 10 mozda, u zavisnosti koliko im je 'draga' osoba koja odgovara xD

Samo se vi solidarisite, tako cete da prodjete i u zivotu.Ovo, ubacivanje tokom odgovaranja, je nista sa stvarima koje nas cekaju u zivotu. Na kraju krajeva, tu nije nista lose. E sad, ako ti ne znas i krivo ti je sto drugi zna, to je vec sebicno.

Meh, pa bash oni teshko da ce dobro proci u zivotu... jer, jedno je imati ambicije (imamo ih manje vishe svi) a drugo je nemati takta.

Mnogo je pametnija osoba (da ne kazem dete) koja sacheka svojih pet minuta i postigne isto ono shto bi i odmah ali bez da stvori neprijatelje. :)

E sad j b g u poslovnom svetu svuda je drugachije u Americi se ceni individualni uchinak najvishe, u Evropi timski rad... dosta to zavisi i od sredine, recimo da bi "je l' mogu ja" deca dobro proshla da su Ameri...

U svakom sluchaju kul je biti timski igrach chak i ako si bolji ili pametniji od ostalih... tek tada se vidi velichina... i solidarnost je kul...

... a evo i da ne bude da pricham napamet, i da vidite kako je to prolazenje u zivotu jedna prilichno teshko izvaljiva stvar...

...elem, kod mene u odeljenju u osnovnoj najvishe smo se isticali tri drugarice, jedan drugar i ja.

Ja se nisam trpao nigde, bio sam prilichno povuchen i dosta chudan, slabo su me volela druga deca i tako... frik sve u svemu.

Josh malo malo pa neki shokovi i skandali :lol: u vezi mene shto je bilo sasvim dovoljno roditeljima "dobre" (shtreberske) dece da bacaju komentare tipa:

"Eto dzaba mu sva pamet kad se ponasha tako nikad on nece dobro proci u zivotu bice kriminalac neki ili narkoman pa ce zavrshiti u zatvoru il ce ga upucati neko... u najboljem sluchaju ce kloshar biti."

Jer, zaboga, ja se usudjujem da krshim pravila i razbijam ssva njihova kretenska konzervativna shvatanja zivota jao jao... to ne moze na dobro da izadje :lol:

Sa druge strane ovaj drugar je, za razliku od mene, uchio unapred, izbijao ochi nastavnicima prstima, nije dao nikome od njega da prepisuje... slushao je mamu i nije se svadjao sa njom, a kuci je bio uvek do 9. Pravi mali shtreber.

Komentari su naravno bili: "Dobro dete jao kako je on vredan kako je pametan kako je poslushan samo taj ce sigurno uspeti u zivotu!"

Realnost, nekih desetak godina kasnije:

Ja sam inzenjer informacionih tehnologija sa odlichnim poslom ovde i poslom u shvabiji koji me cheka.

Ovaj drugar josh uvek nije zavrshio faks, a i pitanje je da li ce ga zavrshiti, poshto je jednu godinu pao.

Mislio je da ce dobro proci u zivotu zbog: "Je l' mogu ja, je l' mogu ja?" :lol:

Ne, ne mozesh... sedi tu i cuti.

... a od ove tri ortakinje dve nisu uradile bash nishta :lol:

... a ova jedna zavrshila faks i nashla posao, shto je za rispekt... mada o5 gledano ona predaje u srednjoj ima platu tipa 30 iljada i zivi u Srbiji raspaloj...

... stvarno ne znam kome je bolje i kome ce tek bolje da bude. :D

kod nas je to sasvim normalno..ako neko ne zna, naci ce se neko ko zna i odgovorice umesto njega..sad da li je to trpanje ili ne..nebitno..
a uglavnom profesori imaju ucenike na koje racunaju, pa kad neko ne zna, pitaju njih i tako ovi na brzaka dobiju dobre ocene
tako sam prolazila iz kineziologije..

mada, nista nisam ucila ali iam knjigu ispred sebe da se podsetim, i znam da objasnim nesto, na svoj nacin, nesto sto nema u knjizi..i tako dobijem 5 zbog jedne recenice i boli me uvo :)

ne znam, meni to nije normalno
u krajnjem slucaju predstavlja nepostovanje prema onom ko odgovara
ti kada budes odgovarao dobices svoja pitanja
sta ima da se trpas u tudja?
ne propustas nikakvu priliku, imaces 'svojih 5 minuta'
meni je to onako istinski bezveze i nikada u zivotu se ne bih javila da odgovorim na pitanje koje neko drugi nije znao
a sto se mog odeljenja tice
nas 20 se nikad nece javiti na tudje pitanje a ostalih 10 mozda, u zavisnosti koliko im je 'draga' osoba koja odgovara xD

Ma daj molim te gluposti . Nisi dosao u skolu da sklapas prijateljstva . Deluje surovo ali tako jeste .
Sa mnom su se milion puta ukljucivali u razgovor kada ja ne znam, a i ja sam se isto toliko ukljucio u "tudj" razgovor kada oni ne znaju . I ne vidim tu nista lose .Mada mislim da i vi poentu ispitivanja ne shvatate bas onako kako bi trebalo .

Ja ispitivanje i svako utvrdjivanje gradiva vidim kao razgovor ucenika sa profesorom . Razgtovor kao i svaki drugi, svaki ucenik je dobrodosao i nema sta ja tu da se durim ako se neko javi a ja ne znam . :neutral:

Ma daj molim te gluposti . Nisi dosao u skolu da sklapas prijateljstva . Deluje surovo ali tako jeste .
Sa mnom su se milion puta ukljucivali u razgovor kada ja ne znam, a i ja sam se isto toliko ukljucio u "tudj" razgovor kada oni ne znaju . I ne vidim tu nista lose .Mada mislim da i vi poentu ispitivanja ne shvatate bas onako kako bi trebalo .

Ja ispitivanje i svako utvrdjivanje gradiva vidim kao razgovor ucenika sa profesorom . Razgtovor kao i svaki drugi, svaki ucenik je dobrodosao i nema sta ja tu da se durim ako se neko javi a ja ne znam . :neutral:

Pazi, ja ne mogu reci da su mi u odeljenju svi prijatelji, imam samo jednu osobu u odeljenju za koju sa sigurnoscu mogu da tvrdim da mi je pravi prijatelj, svi ostali su drugovi,
normalno je da si sa nekim blizi, sa nekim malo dalji, ali opet ja provodim sa tim ljudima 6 sati dnevno 5 dana u nedelji

ne mogu a da te ne pitam (nemoj nista licno da shvatis, samo ne mogu da odolim) da li bi ti poremetilo srecu to da se ne javis kad neko nesto ne zna? Da li bi zalio ili tako nesto? Bas me zanima, eto... :)

Pazi, ja ne mogu reci da su mi u odeljenju svi prijatelji, imam samo jednu osobu u odeljenju za koju sa sigurnoscu mogu da tvrdim da mi je pravi prijatelj, svi ostali su drugovi,
normalno je da si sa nekim blizi, sa nekim malo dalji, ali opet ja provodim sa tim ljudima 6 sati dnevno 5 dana u nedelji

ne mogu a da te ne pitam (nemoj nista licno da shvatis, samo ne mogu da odolim) da li bi ti poremetilo srecu to da se ne javis kad neko nesto ne zna? Da li bi zalio ili tako nesto? Bas me zanima, eto... :)
Taman posla ....

Naravno da ne bi, ali bi poremetilo zadovoljstvo sto mogu da pokazem da znam .

Zasto ?

Znas ti sine moj da profesori mrze takve likove kao sto si ti.
Ne odgovara se samo za ocenu. Ti ako se tako streberises, zavrsices bez ijednog ortaka u odeljenju. Pogotovo sto nista ne postizes time. Kad ti odgovaras, potrudi se da znas odgovor. Ili eventualno ako ortak ne zna pa profesorka pita da li iko drugi zna, a ne da bodes prstima u oci. Ja bi iskreno da sam profesor, i da se tako neko ubaci kao ti, sve sto bi ti znao, racunao bih kao da je ovaj znao. I dao bih mu pet. Osecam da bi se pojeo ziv, sto je neko iskoristio tvoje silno znanje. Zar ne?

Znas ti sine moj da profesori mrze takve likove kao sto si ti.
Ne odgovara se samo za ocenu. Ti ako se tako streberises, zavrsices bez ijednog ortaka u odeljenju. Pogotovo sto nista ne postizes time. Kad ti odgovaras, potrudi se da znas odgovor. Ili eventualno ako ortak ne zna pa profesorka pita da li iko drugi zna, a ne da bodes prstima u oci. Ja bi iskreno da sam profesor, i da se tako neko ubaci kao ti, sve sto bi ti znao, racunao bih kao da je ovaj znao. I dao bih mu pet. Osecam da bi se pojeo ziv, sto je neko iskoristio tvoje silno znanje. Zar ne?
Znas ti koliko mene briga sta pogotovu ti mislis o tome :lol:

Elem, kako sam ja uspeo da za 4 godine odrzim najmanje 25/33 pravih prijateljstava u odeljenju a da pritom budem i takav kakav sam . Naravno da se odgovara samo za ocenu :dash:
Ajoj. Rekao bih ti svasta sad, ali cu da se kontrolisem.

E super onda nemoj nista da kazes .

Elem, kako sam ja uspeo da za 4 godine odrzim najmanje 25/33 pravih prijateljstava u odeljenju a da pritom budem i takav kakav sam . Naravno da se odgovara samo za ocenu :dash:

e mislim da je ovde najbitnija razlika u nasim stavovima, naravno da se odgovara za ocenu ali nije ocena najbitnija a cesto nije ni pravo merilo znanja
mislim ono, ne idemo valjda u skolu samo da bi dobili ocene
kapiras?
normalno je da zelis da imas sve najbolje ocene, ALI...
nije sve u novcu, ima nesto i u zlatu :D

Poslednja izmena:
e mislim da je ovde najbitnija razlika u nasim stavovima, naravno da se odgovara za ocenu ali nije ocena najbitnija a cesto nije ni pravo merilo znanja
mislim ono, ne idemo valjda u skolu samo da bi dobili ocene

kapiras?
normalno je da zelis da imas sve najbolje ocene, ALI...
nije sve u novcu, ima nesto i u zlatu :D

lepo je to receno, sve sve, ali brate, pa naravno da treba da se juri prosek
u osnovnoj za srednju, u srednjoj za fax
msm, koji ***** me ocenjuju ako to nije bitno
a i realno, to da ocena nije merilo znanja mozes da pricas koliko hoces, jeste to tacno, ali nikog na faxu nece da boli *****..
nabildujes prosek, upises fax koji zelis bez problema i cao

Back