profesor poznat po majici "hajde da ga merimo" napravio novi skandal: majka tvrdi da je davio đaka i rekao mu "hajde sad da mi popiš", nasrnuo i na

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U sustini zuta stampa radi po principu "optuzi pa se ti posle brani", iznesu "aferu" na osnovu prijava anonimnih roditelja sa informacijama ( ko je rekao pristrasne) koje su im oni doturili, to jos nafiluju "dokazima pribavljenim istrazivackim" novinarstvom po drustvenim mrezama i, voila, evo vam pedofilcine koji ordinira u ucionicama.

Dakle, sta je sustina koja se krije iza te price, ne znamo. Da li je taj profesor stvarno primitivna pedofilska geacina ili je to sitna osveta djaka iz ko zna kog razloga, zato sto se klincima tako hoce, zato sto bi ih zapratilo vise drugih korisnika mreze, zato sto im profesor fizickog nije poklonio ocenu (a oni su za to nadlezni, jelte) za uspeh ili u krajnjem slucaju izmislja roditelj koga je taj profesor fizickog odbio za sexualnu vezu. Ne znamo nista, znamo sta pise zuta stampa Srbistana, dno dna, gnojivo svih mrznji i ludosti koje vitlaju tom drzavom.

Ti sto predaju fizicko su nekako oduvek bili poznati po svojevrsnim biserima tarzanijade... Neko bi rekao profesionalna deformacija.
Ja mislim da ih je oduvek sibao kompleks sto tripuju da nisu u istom rangu s drugim nastavnim kolektivom,
koji se navodno vise uvazava. ;)
Slicno i sa nastavnicima OTO-a... Samo sto fize skakucu s decurlijom ko majmuni, sto ce reci aktivni su, a ovi tehnicarci se dosadjuju sedeci ceo cas dok deca seku sper plocu itd... Drugim recima, sindrom "viska"... Eh, kleti ruski "suvisni covek", sta bi Ljermontov na to rekao... :cool: :lol:
:lol:
imala sam u osnovnoj nastavnika iz istorije koji je đacima lupao glavu o tablu. izvede te pred tablu, sedi za katedrom i postavlja pitanja i kad zabaguješ skoči, raširi šaku preko tvoje glave i udri. zbog njega sam u startu zamrzela istoriju.
u srednjoj, profesorka pedologije nas je terala da stojimo na jednoj nozi u ćošku.
učiteljica od I-IV je imala ružnu naviku da čupa decu ali uhvati za zulufe pa vuče

Secam se afere sa pocetka '80-tih kada sam ja isao u gimnaziju. Imali smo profesora iz fizike koji nije bas bio svetac, znao je da zapali cigaretu u ucionici (na kraju casa kada ide iz ucionice, doduse), dolazio je ponekad na casove "gasom", a prema decacima je znao da primeni i "vaspitnu cusku". Sve to je u to vreme bilo uobicajeno, nije stravicno iskakao iz "standarda". No, u medjuvremenu se smuvao sa majkom jedne ucenice, u smislu zavrsio u kratkotrajnoj sex vezi po njemu ali po obecavajucoj vezi po toj zeni, pa kad ju je "otkacio" ona ga je pocela proganjati i po skoli. Svi smo znali sta se desava i ubijali smo joj cerku od zezanja a on je upao u probleme sa svojom suprugom. Sve se toliko zahuktalo da su sem direktora skole u slucaj resavanja slucaja bile ukljucene i prosvetne inspekcije, po prici "u poverenju" nekih profesora cak je sladostrasnik zavrsio kao tema na partijskom aktivu skole (sto je u ono vreme bila ogromna stvar). Napustena ljubavnica je isla djonom do kraja, angazovala cerku da nadje drugarice koje bi privolela da potvrde kako ih je profesor fizike seksualno uznemiravao. Od svega nije ispalo nista u samoj skoli ali mu se posle ovoga raspao brak, na kasnijim proslavama godisnjice mature nam je jednom otvorio dusu.

Od tih dana datira nase interno, musko zezanje "zalepila se za njega kao Zlata". ( Zlata je ta majka iz price)

Bombastični i senzacionalistički naslovi u nazovi, novinama su u poslednje vreme fokusirani na prave ili izmišljenje afere sa prosvetnim radnicima, kao glavnim akterima. Zapita li se neko, postoji li još neka profesija koja svoj posao ne radi kako treba ili smo mi državni neprijatelj no 1 i zašto je to tako .

Bombastični i senzacionalistički naslovi u nazovi, novinama su u poslednje vreme fokusirani na prave ili izmišljenje afere sa prosvetnim radnicima, kao glavnim akterima. Zapita li se neko, postoji li još neka profesija koja svoj posao ne radi kako treba ili smo mi državni neprijatelj no 1 i zašto je to tako .
Ima - CSR. Sad je prosveta na tapetu,ali biće i druge oblasti.

Prosveta bi konacno trebala da uvede obavezno lekarsko uverenje psihijatra za prijem pedagoga na posao.

Previse neodgovorno od srpskog skolskog sistema.
Ne čini školu samo pedagog. A nisam još čula da pedagozi prave probleme.

Moguće je. Ali da se dokaže,da ne bude kao spaljivanje "veštica" samo na osnovu nečije verbalne optužbe.

Nisam do sad čula da je neko u prosveti dobi otkaz ma koliko loše radio svoj posao. Imala sam sjajne profesore koji su radili svoj posao savesno, ali i gomilu onih koji su blejali dok im ne prođe radno vreme da doguraju do raspusta.

Ili... moja ujna je verovatno najgori prosvetar ako izuzmemo ove pedofile i one koji biju đake. Ona predaje srpski i samo tračari na časvima i druži se sa decom i valjda pola radnog vremena radi u školskoj biblioteci tj visi na fejsu i čita knjige, sa koleginicom ima dil da jedna drugoj spremaju đake pa ih zato i ne uče ničemu na časovima. Kad ona, volim je beskrajno jer mi je ujna, ali kad ona i dalje radi u prosveti...izvinite ali tamo kriterijuma ni kontrole nema.

Nisam do sad čula da je neko u prosveti dobi otkaz ma koliko loše radio svoj posao. Imala sam sjajne profesore koji su radili svoj posao savesno, ali i gomilu onih koji su blejali dok im ne prođe radno vreme da doguraju do raspusta.

Ili... moja ujna je verovatno najgori prosvetar ako izuzmemo ove pedofile i one koji biju đake. Ona predaje srpski i samo tračari na časvima i druži se sa decom i valjda pola radnog vremena radi u školskoj biblioteci tj visi na fejsu i čita knjige, sa koleginicom ima dil da jedna drugoj spremaju đake pa ih zato i ne uče ničemu na časovima. Kad ona, volim je beskrajno jer mi je ujna, ali kad ona i dalje radi u prosveti...izvinite ali tamo kriterijuma ni kontrole nema.
Volela bih da me povežeš sa ujnom, da mi da recept :mrgreen: ja predajem srpski j. i ne 'postizavam' ni pola predviđenog planom i programom , a volela bih da blejim i ja povremeno, taman onoliko koliko sam plaćena ;)

Ja bih to uvela posle 10 godina staža. I da nam država plati jer smo u međuvremenu 'skrenuli' :mrgreen:
Slazem se sa tim da bi moglo da se razgovara o tome da se za vas uvede beneficirani radni staz, pod uslovom da besprekorno radite svoj posao.Mada vec imate poduzi godisnji odmor.

Slazem se sa tim da bi moglo da se razgovara o tome da se za vas uvede beneficirani radni staz, pod uslovom da besprekorno radite svoj posao.Mada vec imate poduzi godisnji odmor.
Upravo zato se i zalažemo za platne razrede ali nas niko ne .... i zbog toga smo štrajkovali a u novinama pisalo po običaju, bune se za plate :mrgreen:

Upravo zato se i zalažemo za platne razrede ali nas niko ne .... i zbog toga smo štrajkovali a u novinama pisalo po običaju, bune se za plate :mrgreen:
Ako se budete zalagali za to da medju vama nema nekvalifikovanih uljeza, ubedjen sam da bi vam svima, bilo daleko bolje .

Ako se budete zalagali za to da medju vama nema nekvalifikovanih uljeza, ubedjen sam da bi vam svima, bilo daleko bolje .
Ne primamo mi ih mi na posao :( a biće ih sve više, da ponovim, neće mladi u prosvetu , sve ovo što se dešava, što čitaju po medijima i društvenim mrežama nimalo ih ne motiviše da budu prosvetni radnici, na stranu finansijski momenat.

Volela bih da me povežeš sa ujnom, da mi da recept :mrgreen: ja predajem srpski j. i ne 'postizavam' ni pola predviđenog planom i programom , a volela bih da blejim i ja povremeno, taman onoliko koliko sam plaćena ;)

Ma nju mnogo briga, ona na privatnim časovima super radi, a u školi otaljava da bi njeni đaci išli kod koleginice na časove.

Imali smo u osnovnoj profesora koji je terao učenike da stavljaju am kao volovi kad nešto ne znaju. Imao je volovski am u učionici za te svrhe. Kad su se roditelji pobunili svima je podelio jedinice. On je tad bio uz Djindjića pa mu niko ništa nije mogao, onda to beše kao danas uz Vučića.

Čini mi se da u ovim temama pišu oni koji nemaju veze sa prosvetom, ili nemaju decu, ili su zaboravili kako je to u školi.

Pa koliko vam treba više ovih gadosti ? Hrani vas ovako nešto?
Pa zar ne vidite da prosveta ostaje bez nastavnika ? Ovo već liči na inkviziciju.

U toku svoje prosvetarske karijere imao sam prigovor jedne mame (jedan jedini), da sam njenom sinu zavrnuo ruku,.. pre dve godine.
Jesam.
Tražili su da pišem izjavu o događaju (direktorica). Odbio sam. Tražio sam suočenje sa učenikom i mamom.
Učenik je na mene krenuo sa metlom u ruci,.. kao zeza se.. Ja se nisam zezao.
Mama je odmah odustala od prigovora. A, da sam pisao izjavu,.. to ide na komisiju, pa u zavod,.. pa možda i do ministra,.. a o novinarima da ne pričam,..

Niko nije pomenuo ovde da je taj nastavnik fizičkog izjavio da ima podršku učenika i kolega. Ako je stvarno ima(o), verovatno su novinari ološ ljudski.
i daa,.. nisam uz Vučića,.. politici nije mesto u školama!

Čini mi se da u ovim temama pišu oni koji nemaju veze sa prosvetom, ili nemaju decu, ili su zaboravili kako je to u školi.

Pa koliko vam treba više ovih gadosti ? Hrani vas ovako nešto?
Pa zar ne vidite da prosveta ostaje bez nastavnika ? Ovo već liči na inkviziciju.

U toku svoje prosvetarske karijere imao sam prigovor jedne mame (jedan jedini), da sam njenom sinu zavrnuo ruku,.. pre dve godine.
Jesam.
Tražili su da pišem izjavu o događaju (direktorica). Odbio sam. Tražio sam suočenje sa učenikom i mamom.
Učenik je na mene krenuo sa metlom u ruci,.. kao zeza se.. Ja se nisam zezao.
Mama je odmah odustala od prigovora. A, da sam pisao izjavu,.. to ide na komisiju, pa u zavod,.. pa možda i do ministra,.. a o novinarima da ne pričam,..

Niko nije pomenuo ovde da je taj nastavnik fizičkog izjavio da ima podršku učenika i kolega. Ako je stvarno ima(o), verovatno su novinari ološ ljudski.
i daa,.. nisam uz Vučića,.. politici nije mesto u školama!
Na većini društvenih mreža su ovakvi komentari , kao što si naveo :( na žalost, pa se još pitaju što nema kadra .

Како коментатори текста дају опречне информације у односу на новински чланак, до даљег утврђивања чињеница тема се затвара јер поприма елементе хајке и електронског насиља над конкретним наставником.

1679687525820.png

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back