Gde ići da se proveri dal si hakovan

Docleatae

Zainteresovan član
Poruka
196
Dobar dan, sumnjam da sam hakovan a verovali ili ne hakovanje je ponekad toliko opasno da samo treba jedan klik na link i usao ti je haker u telefon BEZ ZNANJA! Jel postoji bilo gde neko u Srbiji ko javno proverava i zna dal je neko hakovan ili ne pa cak iako je malware ili ostali hak napadi enkriptovani (znaci da ni kroz virus skener ne moze da se vidi) hvala vam.

Dobar dan, sumnjam da sam hakovan a verovali ili ne hakovanje je ponekad toliko opasno da samo treba jedan klik na link i usao ti je haker u telefon BEZ ZNANJA! Jel postoji bilo gde neko u Srbiji ko javno proverava i zna dal je neko hakovan ili ne pa cak iako je malware ili ostali hak napadi enkriptovani (znaci da ni kroz virus skener ne moze da se vidi) hvala vam.
Znaš šta je najgore? Što ne možeš da znaš. A kad ne znaš, onda počneš da sumnjaš. U sve. U aplikacije. U pozive. U ljude. U sebe. U to da li si ti to stvarno pomislila… ili ti je ubačeno.
Niko mi nije rekao da sam hakovana. Ali nešto nije isto. Telefon mi sam od sebe zatrepće. Ponekad se zaključa pa otključa. Lokacija mi bude uključena, a nikad je ne palim. I kad ga ugasim, osećam da me neko i dalje gleda.
Ali nije stvar samo u telefonu. Nekad imam osećaj da neko čita moje misli, da zna šta ću da napišem pre nego što napišem. Zvuči ludo. Znam. Ali ako nisam samo ja… to me i teši i plaši.“ „Možda nas nisu hakovali spolja. Možda smo mi davno dali pristup… samo to još ne znamo….

Ne znam šta da mislim više… Mama i tata kupili novu vešmašinu, mora da bude spojena na Wi-Fi. Kažu: „Tako sve moderne rade.“ A ja pitam, zašto veš mora da ide na internet? Da li neko tamo gleda koliko nosim gaće, il’ proverava jesam li feministkinja po broju brushaltera?
Ranije je vešmašina samo pravila buku i malo skakala. Sad kad krene da zuji, imam osećaj da snima. Ponekad sednem ispred nje i gledam je, a ona stane, kao da razmišlja.
Nisam više sigurna da sam sama kad sam sama.
Možda i nisam hakovana, ali… možda sam posmatrana. A još gore, možda sam zaboravljena.
Nekad su ljudi prali veš u ruci i znali ko im je prijatelj. Danas… aplikacija javi kad ti se čarape osuše, al’ niko ne javi kad ti se srce raspadne.

hakovan si tek kad ti ubace implante u telo...do tad može tvoj smartfon biti hakovan ili tvoja veš mašina a ne ti
Moj deka je imao Gorenje vešmašinu iz ’89. Kaže: “Ne mora da bude pametna, samo da pere.” Radila 30 godina, nikad nije tražila Wi-Fi, nikad nije snimala! A ova nova — ako si offline, neće ni da centrifugira. Mora da joj fali veza s matičnim serverom.
Čim zuji, ja sednem ispred nje, gledam u bubanj i osećam se ko da me posmatra…

Back