Prodao fotografiju krompira za milion evra

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.629
1729146724366.png

kaže

Da li ste znali da je fotograf Kevin Abosh prodao fotografiju krompira za preko milion dolara?

Poslednja izmena:
Vec sam zaboravio slucaj studenta kreatora skulptura govana u penezicu...
Taj tip je uvek iako je cucavac , svoj izmet plasirao van rupe , verovatno se drzi za kvaku vrata ili ne znam sta je logika..
Ali je privukao paznju svih stanara studentskog bloka jer
-mu je velicina pozamasna
-ne manjka mu kreativnosti, ili mu dupe kreativno
-misticno poreklo, jer su mu se skulpture pojalvjivale na razlicitim spratovima, i nije dolijao ni kad su tetkice krenule u poteru....
-ne znas da li je reakcija okruzenja sprdnja ili sve postaje umetnost...

Ja sam video jednu skulpturu doticnog, nisam bio odusevljen ali ni razocaran..
Niusam bio ni zgadjen...sto je takodje zanimljivo ...
Jedno je verovatno , a to je da je umetnik muskarac...verovatnije je..

Kevin Aboš (rođen 1969) je irski konceptualni umetnik koji radi u tradicionalnim medijima, kao i sa generativnim metodama, uključujući mašinsko učenje i blockhain tehnologiju.

Abošov rad se bavi prirodom identiteta i vrednosti tako što postavlja ontološka pitanja i odgovara na sociološke dileme.

Abošovi radovi su izlagani širom sveta, često u građanskim prostorima, uključujući Muzej Ermitaž, Sankt Peterburg, Nacionalni muzej Kine, Nacionalnu galeriju Irske, Jeu de Paume (Pariz), Irski muzej moderne umetnosti, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Muzej moderne umetnosti Bogota, ZKM (Zentrum fur Kunst und Medien) i aerodrom Dablin.

1729149708504.png

Moram da priznam da je umetnik i to unikatan. Pogledao sam neke njegove radove. Recimo

Image1.jpg

STUDIO KEVIN ABOŠ: KRIPTO JE PREVARA (2022)
// akril na platnu // 180 k 240 cm

Umetnik radi u povratnoj petlji sa mašinom kako bi preuzeo šifrovane nalaze koji su se pojavili nakon korišćenja algoritama dubokog učenja (AI) za obuku na podacima prebačenim sa društvenih medija i novih medija u kojima je napisan termin „kripto je prevara“. Pod uticajem veštačke inteligencije, umetnik završava rad stavlajjujći boju na platno.

Back