Prodao fotografiju krompira za milion evra

Sto? Dok je ovaca bice i sisanja.

Хахаха...'ајде да се ми, сиротиња, смејемо богатима што их тамо неки уметник пљачка.

Хахаха...је л' да Бобиб да су богати много глупи, а сиротиња попут тебе и нас осталих са форума, е ми смо паметни.

Нешто ми није јасно. Разумем да се слике познатих уметника продају за велике новце јер су уникати, има та једна и онај ко је има је једини власник. Али ово је фотографија, може да се одштампа у милион примерака, и сваки ће бити оригинал?

Хахаха...'ајде да се ми, сиротиња, смејемо богатима што их тамо неки уметник пљачка.

Хахаха...је л' да Бобиб да су богати много глупи, а сиротиња попут тебе и нас осталих са форума, е ми смо паметни.
Opet ti sa svojim frustracijama i kompleksima nasrces na mene.
Ovde branis bahate bogatase a napadas sirotinju. Tebi je normalno da neko za sliku da milion dolara dok milioni ljudi u svetu umiru od bolesti i gladi. Naravno da svi bogati nisu glupi ljudi al ovaj je klasican primer ovce za sisanje i uvek ih je bilo i bice.

I napravi konacno sinko razliku: imas dusevno i materijalno bogatstvo i siromastvo. Znam bogate siromahe i siromasne bogatase. Racun prepun, dusa prazna.

Opet ti sa svojim frustracijama i kompleksima nasrces na mene.
Ovde branis bahate bogatase a napadas sirotinju. Tebi je normalno da neko za sliku da milion dolara dok milioni ljudi u svetu umiru od bolesti i gladi. Naravno da svi bogati nisu glupi ljudi al ovaj je klasican primer ovce za sisanje i uvek ih je bilo i bice.

I napravi konacno sinko razliku: imas dusevno i materijalno bogatstvo i siromastvo. Znam bogate siromahe i siromasne bogatase. Racun prepun, dusa prazna.

Немам ја фрустрације и комплексе, већ ти, па зато пљујеш по богатим људима.

Ја нисам богат. Мој социјални статус је, вероватно, исти или сличан као твој. Али, за разлику од тебе, нисам комплексаш и не пљујем по онима који су богатији од мене.

Тај ко је дао милион долара за ову слику, није глуп, као сиротиња што је глупа, већ је паметан (богати су по правилу паметнији од сиротана), па је дао милион долара за уметничко дело, а за пар година ће да га прода за два милиона или милион и по, и добро ће да заради, као и онај следећи.

А то што је сиромасима то непојмљиво, то је и зато што не разумеју новац и зато што не разумеју уметност.

А што се тиче гладне деце у Африци,

Богати људи су много новца дали за гладне у Африци, а сиротиња је слабо шта дала деци у Африци.

Нпр. да ли си ти дао динар за децу у АФрици? Ниси. А Бил Гејц је направио фондацију која скупља новац за силне пројекте за ту децу. Богати људи често дају новац у добротворне сврхе, далеко више него сиротиња, и далеко веће износе. Само што то не рекламирају, јер је, генерално, мало бзвз да причаш около кад донираш помоћ.

И утом погледу су богати људи бољи од сиротана, јер далеко више новца одвајају за хуманитарне акције.

А да није он купио ову слику за милион долара, купио би је неко други за милион долара или за 900 000 долара.

Нешто ми није јасно. Разумем да се слике познатих уметника продају за велике новце јер су уникати, има та једна и онај ко је има је једини власник. Али ово је фотографија, може да се одштампа у милион примерака, и сваки ће бити оригинал?
Ovde on zapravo kupuje intelektualna prava, pre nego samu fotografiju. Većina umetničkih dela može se kopirati, da bude praktično ista kao i original. Ali samo jedna kopija ima pravo da se vodi kao original, i ona se vodi kao original, i ona košta.

:ceka:
Ću slikam i gomno, da prosti mod, za koliko ono, ček da vidim :eek: milion dolara. :fdlan:

Разлика је, ипак, у томе што за твоје гомно, нико не жели паре да даје, а за кромпир овог светског уметника, познаваоци уметности су спремни да дају милион долара.

Vec sam zaboravio slucaj studenta kreatora skulptura govana u penezicu...
Taj tip je uvek iako je cucavac , svoj izmet plasirao van rupe , verovatno se drzi za kvaku vrata ili ne znam sta je logika..
Ali je privukao paznju svih stanara studentskog bloka jer
-mu je velicina pozamasna
-ne manjka mu kreativnosti, ili mu dupe kreativno
-misticno poreklo, jer su mu se skulpture pojalvjivale na razlicitim spratovima, i nije dolijao ni kad su tetkice krenule u poteru....
-ne znas da li je reakcija okruzenja sprdnja ili sve postaje umetnost...

Ja sam video jednu skulpturu doticnog, nisam bio odusevljen ali ni razocaran..
Niusam bio ni zgadjen...sto je takodje zanimljivo ...
Jedno je verovatno , a to je da je umetnik muskarac...verovatnije je..

Нека управник потражи под “Тицијан” . Можда му се посрећи?

Moram da priznam da je umetnik i to unikatan. Pogledao sam neke njegove radove. Recimo

Pogledajte prilog 1627071

STUDIO KEVIN ABOŠ: KRIPTO JE PREVARA (2022)
// akril na platnu // 180 k 240 cm

Umetnik radi u povratnoj petlji sa mašinom kako bi preuzeo šifrovane nalaze koji su se pojavili nakon korišćenja algoritama dubokog učenja (AI) za obuku na podacima prebačenim sa društvenih medija i novih medija u kojima je napisan termin „kripto je prevara“. Pod uticajem veštačke inteligencije, umetnik završava rad stavlajjujći boju na platno.

Исти је Ћићо. *ере!

Dobro, ako ste siromasi ne budite baš toliko poslušno samoprekorno pristojni.

To što su pametniji, veštiji, sposobniji - nisu 100 puta, samo su sistem vrednovanja napravili prema sebi.
I dopustili malo talentovanijima da se i oni ogrebu dok ih zabavljaju.

Богати људи су одувек ценили и волели уметност и били мецене многобројних уметника.

Захвалимо Богу што постоје богати (основа речи Богат је "Бог"), и захвалимо богатима што постоје и што негују уметност и културу.

Једног дана ћемо и ми бити богати и даћемо свој скромни допринос развоју уметности и културе и бићемо захвални Богу на томе што нам је омогућио да помогнемо убоге и сироте кроз донације и да помогнемо културу и уметност кроз купопродају уметничких дела.

Луле, види ову лепоту.

130b1fcbddbb93b2d9b479c1d0181e15.jpg

Back