Opet ti sa svojim frustracijama i kompleksima nasrces na mene.
Ovde branis bahate bogatase a napadas sirotinju. Tebi je normalno da neko za sliku da milion dolara dok milioni ljudi u svetu umiru od bolesti i gladi. Naravno da svi bogati nisu glupi ljudi al ovaj je klasican primer ovce za sisanje i uvek ih je bilo i bice.
I napravi konacno sinko razliku: imas dusevno i materijalno bogatstvo i siromastvo. Znam bogate siromahe i siromasne bogatase. Racun prepun, dusa prazna.
Немам ја фрустрације и комплексе, већ ти, па зато пљујеш по богатим људима.
Ја нисам богат. Мој социјални статус је, вероватно, исти или сличан као твој. Али, за разлику од тебе, нисам комплексаш и не пљујем по онима који су богатији од мене.
Тај ко је дао милион долара за ову слику, није глуп, као сиротиња што је глупа, већ је паметан (богати су по правилу паметнији од сиротана), па је дао милион долара за уметничко дело, а за пар година ће да га прода за два милиона или милион и по, и добро ће да заради, као и онај следећи.
А то што је сиромасима то непојмљиво, то је и зато што не разумеју новац и зато што не разумеју уметност.
А што се тиче гладне деце у Африци,
Богати људи су много новца дали за гладне у Африци, а сиротиња је слабо шта дала деци у Африци.
Нпр. да ли си ти дао динар за децу у АФрици? Ниси. А Бил Гејц је направио фондацију која скупља новац за силне пројекте за ту децу. Богати људи често дају новац у добротворне сврхе, далеко више него сиротиња, и далеко веће износе. Само што то не рекламирају, јер је, генерално, мало бзвз да причаш около кад донираш помоћ.
И утом погледу су богати људи бољи од сиротана, јер далеко више новца одвајају за хуманитарне акције.
А да није он купио ову слику за милион долара, купио би је неко други за милион долара или за 900 000 долара.