Prodao fotografiju krompira za milion evra

Овај што је купио слику, још је већи цар, јер ће за неколико година моћи да је прода за 2 милиона.долара.
Radi se zapravo o opranih milion dolara

U Italiji su stopirali prodaju Pokemon trading cards, ne samo što su mafinaški.milionski iznosi nego se vidi da sličicu nije izdao nintendo

Radi se zapravo o opranih milion dolara

U Italiji su stopirali prodaju Pokemon trading cards, ne samo što su mafinaški.milionski iznosi nego se vidi da sličicu nije izdao nintendo

Дакле, имамо продају уметничких дела, и ти нађеш случај где су правосудни органи ухапсили и осудили преступнике.

Видиш, у уређеним државама је, вероватно, нормално да држава тражи прање пара, а кад би се у уметности паре прале, ту би било најлакше нахватати кримосе који паре перу. Једноставно, прати се порекло свих уметничких дела купљених на аукцијама за веће паре и ако нема порекла, ето прања пара.

Дакле, својим примером си доказао да је ово уредно купљено уметничко дело, јер да није, правосудни органи би реаговали (или ће реаговати у будућности).

Дакле, имамо продају уметничких дела, и ти нађеш случај где су правосудни органи ухапсили и осудили преступнике.

Видиш, у уређеним државама је, вероватно, нормално да држава тражи прање пара, а кад би се у уметности паре прале, ту би било најлакше нахватати кримосе који паре перу. Једноставно, прати се порекло свих уметничких дела купљених на аукцијама за веће паре и ако нема порекла, ето прања пара.

Дакле, својим примером си доказао да је ово уредно купљено уметничко дело, јер да није, правосудни органи би реаговали (или ће реаговати у будућности).
U kakvom lepom svetu ti živiš....
Vidi leptir!
Drž ga!

Ovde on zapravo kupuje intelektualna prava, pre nego samu fotografiju. Većina umetničkih dela može se kopirati, da bude praktično ista kao i original. Ali samo jedna kopija ima pravo da se vodi kao original, i ona se vodi kao original, i ona košta.
Схватам ја то, али ти ако ископираш Ван Гога или Да Винчија, дође неки експерт, погледа и каже: то НИЈЕ оригинал. А ово ако ископираш, ЈЕСТЕ оригинал. Зато ми није јасно шта му значи да толико плати ”интелектуално право”. Али много шта мени није јасно :mrgreen:

Десет милиона долара наплаћен перформанс

20230908140928_f2fff70d4bb43fc7263ddb8c23db08de206e26e920aa80d641e86c10172a34d7.jpg

Back