Prodaja Ploca u 21-om Veku

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
954
Vinyl ABBA Nirvana Bob Marley Fleetwood Mac.jpg


Zadnja nedelja aprila, "Dan Prodaje Ploca", je zabelezena kao rekord po prodaji ploca u Engleskoj. Samo te nedelje je prodato skoro 307 hiljada ploca, sto je rekord decenije. U isto vreme je objavljena lista najprodavanijih ploca u 21-om veku, sa muzikom koja je objavljena u 20-om veku, dakle pre 2000-te godine.
Na prvom mestu se nalazi Fleetwod Mac sa albumom "Rumors", koji je samo u Engleskoj prodat u 280.000 ploca. Medju prvih pet pored Fleetwood Mac-a, se nalaze jos i Pink Floyd, sa "The Dark Side of The Moon", Nirvana "Nevermind", Oasis "Morning Glory", i Queen "Greatest Hits". Iza njih medju prvih 20 su i David Bowie "The Rise and Fall of Ziggy Satrdust", The Smiths "The Queen is Dead", Pink Floyd "Wish You Were Here", Joy Division "Unknown Pleasures", RadioHead "OK Computer" muzika iz filma "Pulp Fiction"...i izmedju ostalih i Abba sa "Gold". A upravo ovaj album od Abba, se najduze nalazi na listi, cak 1147 nedelja uzastopno.

1
RUMOURS
FLEETWOOD MAC

Number2
THE DARK SIDE OF THE MOON
PINK FLOYD

Number 3
NEVERMIND
NIRVANA

Number4
WHAT'S THE STORY MORNING GLORY
OASIS

Number5
GREATEST HITS
QUEEN

Number6
LEGEND
BOB MARLEY & THE WAILERS

Number7
THE STONE ROSES
STONE ROSES

Number8
DEFINITELY MAYBE
OASIS

Number9
THE RISE AND FALL OF ZIGGY STARDUST
DAVID BOWIE

Number10
UNPLUGGED IN NEW YORK
NIRVANA

Number11
FOUR SYMBOLS
LED ZEPPELIN


Number12
GREATEST HITS
FLEETWOOD MAC

Number13
THE QUEEN IS DEAD
SMITHS

Number14
WISH YOU WERE HERE
PINK FLOYD

Number15
HATFUL OF HOLLOW
SMITHS

Number16
PULP FICTION
ORIGINAL SOUNDTRACK

Number17
APPETITE FOR DESTRUCTION
GUNS N' ROSES

Number18
UNKNOWN PLEASURES
JOY DIVISION

Number19
OK COMPUTER
RADIOHEAD


Number20
GOLD - GREATEST HITS cover art
GOLD - GREATEST HITS
ABBA
 
Ja jos uvek kupujem ploce. Nisam kolektor, jednostavno vise volim gramofon, ploce i uopste muziku na plocama nego u bilo kom drugom izdanju. I audio kasete kupujem kada naidjem na nesto sto mi se svidja, mada ih retko slusam.....a i u tim retkim trenutcima kada pustim kasetu, olovka mi je pored uvek spremna....za svaki slucaj.

Pogledajte prilog 1554520
a jel imaš onaj digitalni plejer kasete (moižeš da prebaciš na komp ili samo da slušaš). Imam i to i digitalni gramofon, uglavnom zbog retkih ploča a i skinem samo one stvari koje me interesuju
 
a jel imaš onaj digitalni plejer kasete (moižeš da prebaciš na komp ili samo da slušaš). Imam i to i digitalni gramofon, uglavnom zbog retkih ploča a i skinem samo one stvari koje me interesuju
Nemam. Moja hi fi oprema je 30 godina stara. Gramofon "Rega" je cak 35 godina star. Servisiram svakih par godina, promene u servisu kais motora, iglu i sta treba. Nemam nista digitalno na njima jer je oprema suvise stara. Ali ja tako volim i volim moje komponente. Cak i audio kasete plejer mi je 30 godina star Denon. Ne pomisljam da menjam. Jedino su mi zvucnici noviji. Kupio sam ih pre par godina.
 

Back
Top