Procene antikviteta

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li neko zna koliko otprilike moze da kosta stilska trpezarija ( sto, 4 stolice, vitrina) stara vise od 200 godina, drvo mesano - hrast i visnja. Takodje su u kompletu s dva ormana za spavacu sobu, koriscena su prilikom snimanja filma "Gospodja ministarka", verzija Soje Jovanovic. Veliki sto s ogledalom s mermernom plocom i mala natkasna s mermernom plocom su komplet za spavacu sobu. Covek koji je pre nekoliko godina restaurirao ovaj namestaj rekao je da je to ampir stil, neki neo-dojc ili tako nesto, vise se ne secam. Namestaj je radjen u tadasnjoj Ugarskoj. Hvala za informacije, ako se neko razume.
Pa moguce da je u pitanju ampir, to je stil carske Francuske, ali bez slike tesko je reci bilo sta.
Ako ste u prilici posaljite mi slike na svetozar21603@yahoo.com

iz naslova vidite sta me interesuje, a interesovanje prosirujem i na pitanje koliko vredi karabin "Kraljevina jugoslavija" mod. 1924 u odlicnom stanju?

Prilozi

• enfild i broving 1.JPG
    enfild i broving 1.JPG
    13,6 KB · Pregleda: 52
  • karabin kraljevina yu.JPG
    karabin kraljevina yu.JPG
    17,3 KB · Pregleda: 40
  • karabin kraljevina yu. gravura glave.JPG
    karabin kraljevina yu. gravura glave.JPG
    17 KB · Pregleda: 37
zavisno jel mk II ili mk III kalibar .380 ili .450 dosta slabi kalibri ja sam moj mk II cal.380 prodao 500€ u vrlo dobrom stanju sacuvan 90% sa svim izvornom natpisima a m24 se krece oko 70-80€

Poslednja izmena:
Posedujem star ormar pa me interesira koliku vrijedi. Materijal je mahagonij, ne znam koliko je star.

Prilozi

• IMG_1443.jpg
    IMG_1443.jpg
    35,4 KB · Pregleda: 14
  • IMG_1445.jpg
    IMG_1445.jpg
    35,2 KB · Pregleda: 10
  • IMG_1446.jpg
    IMG_1446.jpg
    30,4 KB · Pregleda: 11
  • IMG_1447.jpg
    IMG_1447.jpg
    33,3 KB · Pregleda: 11
zavisno jel mk II ili mk III kalibar .380 ili .450 dosta slabi kalibri ja sam moj mk II cal.380 prodao 500€ u vrlo dobrom stanju sacuvan 90% sa svim izvornom natpisima a m24 se krece oko 70-80€

hvala za informaciju, enfild je mod. mk-1 1938 g. cal 38 spec. short i u besprekornom stanju, broving je iz II sv. rata i prvi je model, mada ne znam godinu, sa hrom cevi iznutra, a spolja bi trebalo bruniranje. m-24 je u odlicnom stanju i mislim da je Vasa procena niska no to je moje misljenje, u svakom slucaju zahvaljujem se sto ste se javili.

mozes da ga prodas onoliko koliko je neko spreman da plati ovde u kotoru ja znam za 4 primerka jedan perfektan sve original na svim delovima se poklapaju zadnja 3 broja i za takav primerak dobija 100€

Browning koji ciju sliku ste prilozili je proizvod FEG Madjarska, radjen je poslije drugog svjetskog rata; kalibar je 7;65 i ne spada u kolekcionarska oruzja.
Dajte svoju ponudu za koliko bi prodali Karabin M24. Vrlo mi je bitno da oruzje nije naknadno brunirano; da su svi dijelovi na njemu originalni, (sve oznake moraju biti cirilicom); da je na njemu originalna oznaka - grb Kraljevine jugoslavije; da se svi brojevi na svim dijelovima poklapaju i da je cijev iznutra u sto boljem stanju.
Pozdrav

U pitanju je noseci sat, predpostavljam da ima drzac na vrhu, i trebalo bi da ima budilnik.
Stil nije jasno odredjen, ali rekao bih da pripada eklektici. Radjen je negde oko 1900-20, mada vecina bi pomislila da je nastao krajem XIX veka.
Mogao bi da vredi do 150 eura.

Browning koji ciju sliku ste prilozili je proizvod FEG Madjarska, radjen je poslije drugog svjetskog rata; kalibar je 7;65 i ne spada u kolekcionarska oruzja.
Dajte svoju ponudu za koliko bi prodali Karabin M24. Vrlo mi je bitno da oruzje nije naknadno brunirano; da su svi dijelovi na njemu originalni, (sve oznake moraju biti cirilicom); da je na njemu originalna oznaka - grb Kraljevine jugoslavije; da se svi brojevi na svim dijelovima poklapaju i da je cijev iznutra u sto boljem stanju.
Pozdrav
M-24 sam nasledio od oca, ne znam dali je bruniran ali je u odlicnom stanju i do pre 4 godine je bio u funkciji u lovu kao lov karabin , svi su delovi orginalni i cev je u rel. dobrom stanju, takodjer su oznake cirilicom i vidi se grb kraljevine i oznaka modela, a na svakom delu je otisnut broj. Sto se tice vrednosti to ja pitam Vas, vi procenite pa cemo razgovarati. Hvala za informaciju o brovingu, to je isto nasledje i moja je pretpostavka bila da je iz 2 sv rata. recite nefto o enfildu ,ako znate i koja je njegova vrednost.Besprekoran je, cev se sija kao nova i svi delovi su sa brojem, ima i grb UK sa godinom, utisnut je sa desne strane

Zaintertesovan sam za kupovinu sva tri oruzja, ali pre nego sto ponudim bilo kakvu cifru morao bih da ih pogledam.
Da li zivite na teritoriji Srbije? Ako ne zivite na teritoriji Srbije. sto se mene tice,svaki daljni razgovor o kupovini tog oruzja otpada jer je fizickom licu-privatniku prakticno nemoguce da kupi i uveze bilo kakvo oruzje iz inostranstva.
Zato Vas molim da mi javite kada bi se to oruzje moglo pogledati i onda razgovarati o eventualnoj trgovini.
Pozdrav

imam stari novac od 100 din 50 20 10 din kraljevine i imam neki kovani novac crno gorski ... medaljon emajliran ja mislim da je nacrtan sveti sava i imam jos tih medaljona ali su crnogorski na njima ima maceva i gore ima lav....... zato molim vas da mi javite sta i koliko vrede......tel...0638449326.. unapred hvala

Back