Procene antikviteta

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ti slika originala i to nije jurisna oznaka vec spada pod combat awards,ili u prevodu bukvalnom nagrada za borbu,sto znaci da se moze svrstati u vojne zaslege u borbi u pesadiji,izvor je german insignia WWII,a ti jos malo pronjuskaj jer slika originala i ta se ne podudaraju.

Prilozi

• ge.jpg
    ge.jpg
    32,7 KB · Pregleda: 9
Evo ti slika originala i to nije jurisna oznaka vec spada pod combat awards,ili u prevodu bukvalnom nagrada za borbu,sto znaci da se moze svrstati u vojne zaslege u borbi u pesadiji,izvor je german insignia WWII,a ti jos malo pronjuskaj jer slika originala i ta se ne podudaraju.

evo nasao sam jedan sajt pa ga pogledaj i usporedi sa ovo mjer se ja ne razumjem bas u to http://en.wikipedia.org/wiki/Infantry_Assault_Badge

1, 2, 3, 4, Assmann, BSW, CW, DH Aurich, FO, FLL L/61, FZS, GWL, H, JB & Co., JFS, L/10, L/18, L/51, L53, L/56, MK 1, MK 2, R.S., RSS, S.H.u.Co 41, W.H., ÜÜ Wiedmann.

Sta ti nije jasno ovde,zato mu trazi slike,ovo su ti oznake koje mora imati pozadi utisnute,to su inicijali proizvodjaca istih,kao i sto je navedeno a kao i sto sam rekao na linku na wikipedi-i sto si dao rec je o pesadijskoj oznaci za borbu ili nagradu u borbi,radjene su od zlata,srebra i bronze mada za zlato mislim da je u pitanju pozlata,bronza,srebro na primer ima svoju specificnu tezinu koja je razlicita od gvozdja,a i jedno i drugo reaguju na odredjene kiseline koje se uveliko upotrebljavaju u proveri tih metala,kao sto su je dobijali pripadnici vermahta tako su je i dobijali pripadnici vafen ss-a za zasluge u borbi,pozadi treba da ima iglu koja se kaci kao snala mada se sve kopije tako i rade,ali najbolje je da prvo trazis podatke od prodavca na primer od cega je,da ti posalje slike kao i visinu i sirinu iste pa onda uporedjuj po podacima iz kolekcija kojih imas postavljenih na netu samo malo treba da guglas.

World War II collectibles"

H.Rinker i R.Heistand 1999

Kucaj u google prvo jedno pa free download pa onda drugo pa free download,naravno otvori dva prozora i listaj naci ces je negde postavljenu u pdf-u,ja se sad ne secam vise koji je direktan link,davno sam je skinuo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Infantry_Assault_Badge

na ovom sajtu na vikipediji se sve nalazi o znaci,imate tamo i na srpsok jeziku o njoj.

Pešadijska jurišna značka (nemački Infantierie-Sturmabyeichen) je bila nemačko vojno odlikovanje u Drugom svetskom ratu.Odlikovanje je ustanovio feldmaršal Valter fon Brauhič 20. decembar 1939. godine, a oblikovao ga je C. E. Junker iz Berlina. Prvobitno je to bila značka koja se dodeljivala u srebnoj boji i dobio bi je svaki vojnik pešadije koji je dostigao određeni stepen osposobljenosti. Kasnije u toki rata je ustanovljena i bronzana značka sa istim kriterijumima za pripadnika tenkovskih i jedinica motorizovane pešadije. Kroz ceo rat je podeljeno oko 941.000 znački ove vrste.

Značka je sastavljena od ovalnog venca hrastovog lišća (lišće je šire na stranama luka) koji na dnu povezuje traka sa pet vertikalno poređanih dugmića. Na vrhu je orao koji u kanđama drži svastiku - kukasti krst. Svaki hrastov list na dršci ima po dva žira. Dijagonalno po sredini značke se nalazi minijatura puške Mauzer K98 sa bajonetom. Kundak puške se nalazi u donjem desnom, a bajonet u gornjem levom rubu venca, štrčeći pomalo preko ruba. Remen puške visi tako sa stvara luk koji lepo popunjava prazan prostor značke. Znak je izrađen izuzuetno precizno počevši od listova pa sve do posledljeg detalja na pušci.

Značka je dimenzija 46 milimetra širine i 63 milimetra visine i blago konveksnog oblika. Izrađena je u dve varijante: reljefna (sa šupljom zadnjom stranom) i puna. Na zadnjoj strani u gornjem delu je pričvršćena igla a na donjoj gvozdeni držač igle. Oblik i patent zatvaranja su zavisili od proizvođača. Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da je predmet ove aukcije original.
Svestan sam da je piraterija kažnjiva novčano/zatvorom i spreman sam da prihvatim posledice
i prosleđivanje mojih podataka organima gonjenja ukoliko se dokaže da je predmet
moje aukcije piratska kopija originala.

A jes ti mislio na ovu oznaku i ovaj opis na toj aukciji,za ovu oznaku,ako procitas opis,kao i link ka wikipediji,primetices cak i tu da ima malih odstupanja,da ne kazem nagadjanja,ali zasto nije naveo koji je proizvodjac kao i od kog je materijala,u dimenzije necu da zalazim kao i tezinu,to bi bila posebna prica,pa sad poseli utiske s nama,kakvo je tvoje misljenje o celom predmetu.

Hajde na primer da pogledamo ove dve slike prva je oznaka pilota Italije 1933-1943 dakle i period WWII,i sve njihove oznake pilota su slicne ovoj prvoj slici i drugu sliku sa aukcije tamo gde si ti FILIP-e NJ pronasao nemacku oznaku,dakle na drugoj slici je po opisu prodavca oznaka pilota Italije drugi svetski rat i cena od preko 60 evra,ima li razlike u ove dve slike,da ne pominjem sta je stvarno a sta nije.

Prilozi

• pilot italija.jpg
    pilot italija.jpg
    11,2 KB · Pregleda: 7
  • pilot italija 1.jpg
    pilot italija 1.jpg
    71,4 KB · Pregleda: 8
posedujem stari klavir u dosta dobrom stanju .veliki je koncertni .proizveden o svajcarskoj .pravio ga je karl henschker oko 1840 godine.zna li neko nesto o njemu.za bilo kakvo saznanje pisite na ,milan0808@krstarica.comhvala unapred.

Pozdrav, oduvek su me fascinirale stare sablje Kraljevine Jugoslavije, konacno sam resio da kupim jednu, sve je to pocelo kada sam pronasao stare fotografije pradede u uniformi Kraljevine sa njegovog vencanja, za pojasom je imao prelepu sablju ( mislim da je to sablja Kraljevine Jugoslavije)...

E sada me interesuje, da li neko ima volje da mi objasni oznake sablji, nasao sam na internetu par odlicno ocuvanih medjutim razlikuju se po gravurama i boji, postoje neke sa hromiranom zastitom za ruke, neke su boje bakra itd. Takodje neke proizvodi oficirska zadruga, neke neka 2 imena, zaboravio sam. Konkretno pitanje je da li neko moze da mi objasni oznake i grbove sablji da znam sta kupujem, da ne kupim neku bofl sablju.

Hvala.

E vako i ja sam htjeo da kupim isto sablju kraljevine jugoslavije M1920 i sad sm naaucio koje sve oznake ima i kako izgleda imaju dvije fabrike koje su je pravile ali samo je bitana drska da se vidi koja je sablja a ako mozes posalji mi slike sablje sa slikie vjencana tvoga dede na filipnj@mail.com davidim o kojoj se radi i sajtove od aukcija na kojim si ih nasao da ti kazem poz

Znam da je preko oko 1000e - 1600e

Zanima me ovde kod nas..Stvar je hitna pa bih molio nekog ako zna da mi kaze...

44232790611.jpg

44289481406.jpg

441379277514.jpg

Unapred hvala kolege forumashi!!!

radi se o njemackom padobranskom sljemu ne mogu se tacno sjetiti oznake a jena nije n priblizna tome ali otidji na sajt kolekcionari.com i pitaj korisnika TTTrta a ja mislim da je oko 100 do 200 eura a jel sljem restauriran ili nije pozz

Poslednja izmena:

Back