Procene antikviteta

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
imam revolver
GALAN SMIT 1892, CAL 7,5MM
ZANIMA ME KOLIKO VREDI I JOS KOJI PODATAK JER NISTA DRUGO NEZNAM O NJEMU
HVALA

Prilozi

• gun.jpg
    gun.jpg
    61,6 KB · Pregleda: 38
Ovako, na prvi pogled samo sa jedne strane mi lici na francuski revolver mod 1892 cal 8mm koji je neko budzio. Menjao mu je cev. Ali da ne pisem vise na nevidjeno napravi sliku i sa druge strane i sa prednje strane gledajuci od usta cevi prema rukohvatu. Ako sam u pravu sa strane sa koje si ga sada slikao treba da budu oznake da je proizvedeen u Sent Etienu, francuskoj fabrici oruzja
U svakom slucaju slikaj i oznake, mora ih biti pa postavi naforum.

Izvinjenje za prethodno napisano, bio sam brzoplet.
Ako je stvarno galan smit 1892 cal 7,5 mm onda je to oruzje neko vreme bilo zvanicno oruzje svajcarske policije. Da li ima sa gornje strane punciran svajcarski krst?
A ono za jos slika narocito natpisa i oznaka vazi.

Купио сам је неки дан,па ако неко зна нешто више о њој,био бих му захвалан. Нисам ово видео никад раније,мало је излизана у предњем делу,а позади има шраф,па ми делује као да је оригинал...

Prilozi

• img103a.jpg
    img103a.jpg
    13,5 KB · Pregleda: 55
Pitanje za sve poznavaoce starog oruzja.
Da li neko moze nesto vise da mi kaze o pistolju marke *browning* koji nosi oznaku *fromer*?Inace kalibar je 7,65mm.
Interesuje me pre svega o kakvom je modelu rec tj. koliko je bio zastupljen u svoje vreme,koliko je sad tesko doci do njega i naravno cena.
Unapred zahvalan

Pitanje za sve poznavaoce starog oruzja.
Da li neko moze nesto vise da mi kaze o pistolju marke *browning* koji nosi oznaku *fromer*?Inace kalibar je 7,65mm.
Interesuje me pre svega o kakvom je modelu rec tj. koliko je bio zastupljen u svoje vreme,koliko je sad tesko doci do njega i naravno cena.
Unapred zahvalan

fromer ti je madjarski pistolj u cal.7,65 i 9mm sa obrtno cepnim zatvaracem jedan od retkih 7,65 koji imaju bravljenje a ne slobodni zatvarac povratna opruga iznad cevi ,ustase u II sv ratu su masovno bile naoruzane sa tim pistoljen tako da ga ima dosta na ovom podrucju cena mu je oko 50€

Poslednja izmena:
Ovde je nejasno "browning" koji nosi oznaku "fromer".
Kao sto je spar napisao, ako je u pitanju fromer sve je tacno.
Medjutim, Madjari su neko vreme posle II Svetskog rata, oko 50-60 godina radili kopiju Waltera PP koji je na sebi imao oznaku "Browning", a neki primerci su imali i oznaku fromer i da su radjeni u Fedjveredju.
Bez slika tesko da se moze precizno odgovoriti, iako sam sklon da prihvatim sparovo objasnjenje kao tacno uz napred iznesene ograde.

Ovde je nejasno "browning" koji nosi oznaku "fromer".
Kao sto je spar napisao, ako je u pitanju fromer sve je tacno.
Medjutim, Madjari su neko vreme posle II Svetskog rata, oko 50-60 godina radili kopiju Waltera PP koji je na sebi imao oznaku "Browning", a neki primerci su imali i oznaku fromer i da su radjeni u Fedjveredju.
Bez slika tesko da se moze precizno odgovoriti, iako sam sklon da prihvatim sparovo objasnjenje kao tacno uz napred iznesene ograde.

kako je povratna opruga icnad cevi to je radjeno po licenci prvih brovinga ali slobodnog zatvaraca na sta su madjari dodali obrtno cepni za sta nije bilo potrebe inace pistolj je uradjen od stancovanog lima sa obrtno cepnim zatvaracem koji cinimi se zabravljuje u cev tako da samo telo zatvaraca izlazi napolje i nateze spoljnji udarac nije nekog kvaliteta ali je ugodan za pucanje cev lezi u ravni podlaktice

Koji su telefoni interesantni kolekcionarima i koliko vrede?
Poželjno bi bilo da dobijem informacije i koliko vrede razne verzije Iskre ATA-11/12/13.
Da li neko sakuplja "moderne" telefone (kao ovaj na slici)?

Prilozi

• ETA32-1.jpg
    ETA32-1.jpg
    8,6 KB · Pregleda: 7
Imam Bajonet sa pocetka XXog veka cetvorozubi,mesingana drska,metalne korice,duzine 65cm, serijski broj 56802 ima neku oznaku T...e sad,mene interesuje kolika je vrednost tog bajoneta i ko bi to otkupio? takodje, imam sliku sa kraja XIXog veka portret ulje na platnu slikar,pise Szathmáry, da li neko moze da mi da neke informacije i neku vrednost te slike? hvala unapred

Jocka,
napravi malo bolje slike, da vidim sta je na gornjoj strani zatvaraca.
Takodje napreavi uvecanu sliku kocnice kada je otkocen, zigova sa desne strane gledano od rucke prema cevi i mesta gde se cev uvrce u vodjicu zaatvaraca.
Kod nekih lugera je tu ugravirana godina proizvodnje, kod primeraka proizvedenih u WW II nekad godina proizvodne, nekad sifra proizvodjaca
Ako zelis okvir za pucanje, a ne da kompletiras kolekcionarsko oruzje mogu se naci iz nove proizvodnje i znatno jeftinije od 100E

Dobio sam ovaj nož na preklop od dede, kaže doneo ga iz Egipta. Na njemu nema nikakvih oznaka sem ornamenata na sečivu koje je od čelika sličnom onom sa bajoneta mauserki. Totalni sam laik što se tiče noževa, pa ne znam ni starost, ni njegovu vrednost. Može li mi neko pomoći ako zna bar nešto o ovom nožu??

Prilozi

• 280820091029.jpg
    280820091029.jpg
    16,4 KB · Pregleda: 43
  • 280820091030.jpg
    280820091030.jpg
    17,6 KB · Pregleda: 51
  • 280820091031.jpg
    280820091031.jpg
    17,8 KB · Pregleda: 46
  • 280820091032.jpg
    280820091032.jpg